FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 199

Cora1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Cora1946 » 17 apr 2023, 17:12

Ma ja mislim da je Musa skroz otpisan, neki dan sam napisao jedini od stranaca koji nikako nije bio u rosteru od pocetka polusezone.
Da Mirza racuna na njega protiv Tuzle, mislim da bi se islo na opciju da Trako igra kao u21 umjesto Ilije i tu bi se oslobodilo mjesto strancu (Musi).

Trenutno od svih u21 igraca, Ramic T. ima najvise utakmica za prvi tim i trebao bi biti najbezbolnija opcija. Balta mora igrati, tako da otpadaju Vrancic ili Avramovski.
90!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 apr 2023, 17:19

Uinatsvima je napisao/la:
17 apr 2023, 17:00
ZipSarajevo je napisao/la:
17 apr 2023, 12:55
Ko voli klub, doci ce da isti gleda.
Ko voli da trazi izgovore za nedolazak, naci ce ga iza svakog coska.

Sad je fazon sto ljubav "antibojkotasa" i ljubav ovih koji bojkotuju nije ista. Ovi drugi sebe smatraju vrijednijim. Svako ima pravo na svoje misljenje.

Uostalom, toliko je neprincipijelnosti kod grupe. Kada se molilo da se ne pale baklje, u inat se to radilo. Rijetko kad nije. Kad smo bili bez marke, ljubav se mjerila kolicinom baklji i dimni. Sad ta grupa moli druge na bojkot. Kad ce grupa poslusati neke korisne savjete od nekoga drugog? Kad je Mirvic molio i kumio da se to ne radi, oni u inat to rade.

Uvijek se finansijska steta klubu pravila i opravdavala, evo i sad se isto to radi sa fan shopom, gdje se apeluje na sve da se isti u sirokom luku zaobidje. Jbga, to je izgleda ljubav koju ne shvataju svi, samo oni najvjerniji.

Ko zeli da bojkotuje utakmice, neka bojotuje. Samo pustite da i drugi imaju svoje misljenje.
Pa kad toliko volite Sarajevo i kad ste se toliko poželjeli utakmica sto niste bodrili u listici, Tuzli ili Trebinju? Bojkotujete i vi utakmice ali gostujuće, pa poslije pričate kako igračima treba podrška. Slazem se da treba, već dugo se nije ovako borilo i trčalo jedan za drugog, osim nekoliko pojedinaca, dugo se nije s tolikom emocijom igralo i slavilo, ali opet ovo je nesto u čemu treba ustrajati ako želimo bolje sutra za nas klub. Zato nam i jeste ovakva situacija u državi, nekako nikakvih principa i gazi nas ko hoće i kad hoće, a mi pamćenje imamo k’o zlatne ribice

Da malo odvojimo na stranu sve,ali da realno sagledamo(ja isto kao protivnik trenera ali opet moras nekad cinjenice odvojit od emocija jbg) da probamo ovo objasniti.Dali su igraci sami od sebe takvi u toj borbi i trci jedan za drugog kao sto ti spomenu ili ima tu i zasluge strucnog staba npr.

Ako je prijašnji trener Dudic izgubio svlacionicu(kao sto se pricalo i neki prije njega) dali sad te epitete ekipe koju si spomenuo mozemo prepisati ovima sa klupe,dakle ako je prosli trener kriv za lošu energiju,dali je sad dobra energija zasluga ovog strucnog staba. Ja nemogu biti iskreno bezobrazan pa reci da nije,ako je onom proslom pripisana losa onda ova treba da bude pripisana ovome,objektivno jbg,i zavisi kakva je situacija.

Ako gledamo sa strane meni djeluju da su kliknuli,a isto tako to smo vec ja licno spominjao da je evidentno da se pri dolasku igraca gledalo jako na karakter istih,i ko je god dovodio i pricao sa tom ljudskom stranom igraca pogodio je,e sad dali je direktorica dali je trener ,dali je neka preporuka ja stvarno neznam,ali evidentno je da su sa "glavom" fudbalera dobru stvar doveli.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 17 apr 2023, 17:24

Dizdarevic
Tomasevic Martinovic Serbecic Radovic
Balta Vrancic Ramic
Guliashvili Renan Ziljkic

Ovakav sastav bih volio vidjet u nedelju. Na poluvremenu ubacit Avramovskog umjesto Ramica(isto tako moze Avramovski u prvu, a vrancic na klupu). Naravno ovo uz uslov da je Radovic spreman za utakmicu. Ne bih volio gledati Vrsajevica nikako, tako da je i smotani Tomasevic bolja opcija od njega.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 17 apr 2023, 17:25

miky_hz je napisao/la:
17 apr 2023, 17:19
Uinatsvima je napisao/la:
17 apr 2023, 17:00

Sad je fazon sto ljubav "antibojkotasa" i ljubav ovih koji bojkotuju nije ista. Ovi drugi sebe smatraju vrijednijim. Svako ima pravo na svoje misljenje.

Uostalom, toliko je neprincipijelnosti kod grupe. Kada se molilo da se ne pale baklje, u inat se to radilo. Rijetko kad nije. Kad smo bili bez marke, ljubav se mjerila kolicinom baklji i dimni. Sad ta grupa moli druge na bojkot. Kad ce grupa poslusati neke korisne savjete od nekoga drugog? Kad je Mirvic molio i kumio da se to ne radi, oni u inat to rade.

Uvijek se finansijska steta klubu pravila i opravdavala, evo i sad se isto to radi sa fan shopom, gdje se apeluje na sve da se isti u sirokom luku zaobidje. Jbga, to je izgleda ljubav koju ne shvataju svi, samo oni najvjerniji.

Ko zeli da bojkotuje utakmice, neka bojotuje. Samo pustite da i drugi imaju svoje misljenje.
Pa kad toliko volite Sarajevo i kad ste se toliko poželjeli utakmica sto niste bodrili u listici, Tuzli ili Trebinju? Bojkotujete i vi utakmice ali gostujuće, pa poslije pričate kako igračima treba podrška. Slazem se da treba, već dugo se nije ovako borilo i trčalo jedan za drugog, osim nekoliko pojedinaca, dugo se nije s tolikom emocijom igralo i slavilo, ali opet ovo je nesto u čemu treba ustrajati ako želimo bolje sutra za nas klub. Zato nam i jeste ovakva situacija u državi, nekako nikakvih principa i gazi nas ko hoće i kad hoće, a mi pamćenje imamo k’o zlatne ribice

Da malo odvojimo na stranu sve,ali da realno sagledamo(ja isto kao protivnik trenera ali opet moras nekad cinjenice odvojit od emocija jbg) da probamo ovo objasniti.Dali su igraci sami od sebe takvi u toj borbi i trci jedan za drugog kao sto ti spomenu ili ima tu i zasluge strucnog staba npr.

Ako je prijašnji trener Dudic izgubio svlacionicu(kao sto se pricalo i neki prije njega) dali sad te epitete ekipe koju si spomenuo mozemo prepisati ovima sa klupe,dakle ako je prosli trener kriv za lošu energiju,dali je sad dobra energija zasluga ovog strucnog staba. Ja nemogu biti iskreno bezobrazan pa reci da nije,ako je onom proslom pripisana losa onda ova treba da bude pripisana ovome,objektivno jbg,i zavisi kakva je situacija.

Ako gledamo sa strane meni djeluju da su kliknuli,a isto tako to smo vec ja licno spominjao da je evidentno da se pri dolasku igraca gledalo jako na karakter istih,i ko je god dovodio i pricao sa tom ljudskom stranom igraca pogodio je,e sad dali je direktorica dali je trener ,dali je neka preporuka ja stvarno neznam,ali evidentno je da su sa "glavom" fudbalera dobru stvar doveli.
Svaki ti post pocinje nisam ja za mirzu protiv sam trenera pa dole bajke neke napises i nahvalis najveci sljam dvoje ljudi koji su nas mogli zadesiti...
Ali neka ionako nikad od nas ozbiljnog kluba sve dok ovaki beskicmenjaci navijaju za njega.
Postajemo sve vise kao ovi sa druge strane normalno nam je da smo 4 5 i da se radujemo kada dobijemo leotar da smo u grupe usli... Od kluba koji je trebao sa svojim finansijama harati ligom.
Zadnja izmjena: Istinasamo123, dana/u 17 apr 2023, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 17 apr 2023, 17:28

17 apr 2023, 16:41
Al evo, neko tebi yebe porodicu i ti treba da skaces s njima. Ne ide. To mogu beskicmenjaci.

To nije opravdanje za to koliko je on los, tu je Mirza zajebo stvar. Samo je djetetu veci teret stavio na ledja, ionako je los bio a tek sad.
Ma psuje se svima, svake sezone se po par igraca uzimalo na zub. Kisa pada, taj igrac je kriv. Jos ako ne igra dobro, pun pogodak. Kao sto se Dalu desilo.

Porodica prvo, pa sve ostalo.
Puno stvari u zivotu ne ide.
Recimo igrac kao projekt kluba igra i zbog njega klub gubi bodove a on i dalje prima platu iako su mu performanse katastrofa.
Recimo neki treneri popljuju i oblate neki klub i onda dodju da ga vode iako su katastrofa od trenera.
Recimo neke osobe nikad u zivotu nisu bile direktori i dodju da vode najveci klub u drzavi i upropaste ga totalno iako su prije bili samo pripravnici (kao tvoja bivsa sefica)
Recimo neke osobe navijaju za ljutog rivala, nikakvu sposobnost vodjenja kluba nemaju ali vode i brukaju taj klub (#PonosnaDoNeba i ujedno tvoja nova sefica)

Sta reci za osobe koje su imale materijalnu korist da podrzavaju bivsu direktoricu koja nam je nanijela najvece zlo u istoriji kluba) i dalje pisu ovdje i uz to ponovo isto rade za novu direktoricu koja je njena blijeda kopija. Da imas imalo ljudskog postenja, casti i ponosa sam bi se ubio i prestao pisati ovdje. Takve je trebalo abortirati na vrijeme ali nisi ti za to kriv.

Dugo vremena vrijedjas Husrefa (koji ima svojih aferima ali ga respektujem) i Horde nazivas kojekakvim pogrdnim imenima - i ti bi da moralises drugima. I ti kao moralna nula pises o beskicmenjastvu. Ne ide.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 17 apr 2023, 17:32

Koji je tvoj izgovor za lišticu, Tuzlu i Trebinje?

Ti Sarajevo voliš samo na Koševu izgleda. Lahko je voljeti klub na domaćim utakmicama, voli ga malo i kad gostuje. :lol:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 17 apr 2023, 17:34

Nakon prvog kiksa oni psovat ce vam prvi...

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 17 apr 2023, 17:36

Čirjak odigrao vrlo dobru utakmicu i vraća se na tribine. Bravo za stručnjake koji će uništiti mnoge karijere.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 apr 2023, 17:45

Nogometaš Sarajeva Ivan Borna Jelić Balta posjetio je Ramu, rodno mjesto svog oca Vinka koji je iz Jaklića s roditeljima odselio u Bjelovar još u djetinjstvu.

Mogli bi se Balti onda papiri naši izganjati otac mu je odavde :hmmmmm: ,ostavit ga poslije posudbe a da se pri tom ne vodi kao stranac,to bi idealno bilo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 apr 2023, 17:48

miky_hz je napisao/la:
17 apr 2023, 17:45
Nogometaš Sarajeva Ivan Borna Jelić Balta posjetio je Ramu, rodno mjesto svog oca Vinka koji je iz Jaklića s roditeljima odselio u Bjelovar još u djetinjstvu.

Mogli bi se Balti onda papiri naši izganjati otac mu je odavde :hmmmmm: ,ostavit ga poslije posudbe a da se pri tom ne vodi kao stranac,to bi idealno bilo
Nadam se da postoji ta mogucnost i da nasi o tome razmisljaju
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 17 apr 2023, 17:49

O Musi sam vec pisao ranije. On je jednostavno visak, i trazila se opcija u januaru da ga se proda ili posalje na posudbu, ne znam da li se nesto promjenilo u medjuvremenu ali najveci razlog je broj stranaca u ekipi, mada sto se tice njegove igre misljenja sam da je u napadu bio dobar ali nazad je bio tanak i jedan od losijih.
miky_hz je napisao/la:
17 apr 2023, 17:45

U emisiji na N1 je izjavio da bi volio ostati i da su nasi za to, nadam se da ce uspjeti nesto dogovoriti sa poljacima.
Sve mi znamo.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 17 apr 2023, 18:14

joker90 je napisao/la:
17 apr 2023, 15:49
Ko ode na Koševo, za mene je u rangu forumaša Đipketa!
Ide ti prijava tuzilastvu za ovo

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 apr 2023, 18:23

joker90 je napisao/la:
17 apr 2023, 15:49
Ko ode na Koševo, za mene je u rangu forumaša Đipketa!
:urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 apr 2023, 18:25

I ona Ajna, prva ruka Ajle je bila sa Baltom u Rami + Susret sa nacelnikom kako vec bilo bi dobro da znaci rjedavanje papirologije

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 17 apr 2023, 18:32

Ako je kome promakla info, posto vidim spominjete Musu.
Ayla upravo trazi novog desnog beka.

Pokusajte svariti dubinu i tragediju ove recenice.

AYLA, TRAZI BEKA!!!!!
- FKS -

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 apr 2023, 18:37

Hajdeee je napisao/la:
17 apr 2023, 18:32

AYLA, TRAZI BEKA!!!!!
Vodi se referencom onaj koji ima vise pratilaca on ce doci :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 apr 2023, 18:37

Amar Dedic

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 apr 2023, 18:40

Dizdarevic
Musa - Ilija - Serbecic - Radovic
Vrancic - Balta
I.Ramic - Avramovski - Ziljkic
Renan

Jedinstvena prilika za malog Ramica da se izbori za vise minuta.
No kako to biva kod zalizanog ide Avdija na beka pa ce mu posle biti trava (neprosivena) kriva. Jer da je bila prosivena mogli bi ispuniti igraci njegove takticke zamisli.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 17 apr 2023, 18:41

Hajdeee je napisao/la:
17 apr 2023, 18:32

AYLA, TRAZI BEKA!!!!!
To je isto kao da kazes Neron se igra sibicama :rol:
Da nije zalosno, bilo bi smijesno.
Bolje bi im bilo da Panteliju naseg angazuju, bar je regularan covjek koji ima logiku a nasao bi nesto sigurno.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 apr 2023, 18:44

Ako Ayla dovodi igrače, svaka joj čast za urađeni posao.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, amypitar, Hajdeee, misstianopenaldo, mnon46, Pena, Rule_hz, TETRAPAK i 110 gostiju.