FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 23 apr 2023, 20:49

guadalupe je napisao/la:
23 apr 2023, 20:39
nokee je napisao/la:
23 apr 2023, 20:33
curvanord je napisao/la:
23 apr 2023, 20:28
Smrt pitarskim ovcama, svi u Banja Luku braćo mi znamo svoj put i ovo će se završiti amin ya rabbi.
300 pametnih glava naspram 7 hiljada ovaca :damn:
Hajd ti sine na spavanje, valja na nastavu sutra.
Haj ba ne seri ti i 300 pametnih glava, jeste eto samo nas 300 ima, ovo danas pola sto je doslo nece doci tekme jos godinu i ti to sam znas, dosta raje sa zapada i istoka redovnih navijaca nije doslo na tekmu.

Ne treba se dijeliti i ljudima ruzne rijeci govoriti, pokusati utuviti sto vise u glavu raji da stanemo svi na istu stranu, a ne ovako. Prestanite raja vrijedjati jedni druge, to Ajli najvise i Mirzi odgovara, svakom svoje idite na tekme niko vam ne brani , ali najbolje bi bilo Horde postovati.
Ja ovdje osim Zipa ne vidim da neko vrijedja navijace koje bojkotuju, a ima vas vise koji nazivate raznim imenima ove sto su bili na utakmici. Zbog takvih komentara ja prelomi bas da odem na Kosevo.
Znaci Sarajevo bez HZ nije Sarajevo, ali ni Sarajevo bez ostalih navijaca sa drugih tribina nije Sarajevo i to treba svima biti jasno. Evo zamisli ovi sto su u bojkotu i HZ veceras na utakmici a ovi sto su bili da nisu otisli?! Bas bi bila spica jedno 1200 na tribini.

A ne samo smo mi navijaci, gdje ste u Banja Luci itd. Necu u BL, nekad sam isao, sad djeca i obaveze mi ne dozvoljavaju gostovanja i tako je dosta moje raje. Ali buraz mi i dalje volimo Sarajevo kao i ovi sto ce ici na gostovanja. Kako vam to nije jasno.? A pola vas sto ovdje pise o tim gostovanjima nikad nije izaslo van grada al hajd.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 23 apr 2023, 20:50

ZutiFKS je napisao/la:
23 apr 2023, 20:49
forgempp je napisao/la:
23 apr 2023, 20:48
Zadnjih 5 utakmica: 4 pobjede i 1 remi.
VELIK SI MIRZA!
5 pobjeda, samo se ona ne pika :kafa: :D
Slobodno mozemo racunati 15b/15b. :kafa:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 23 apr 2023, 20:51

Šteta samo sto situacija sa upravom nije dobra

Uz kvalitetan hajc moglo je 10k hladno bit

Ovi sto se bune sto je došla raja su cudnii jer ipak tekma nakon koliko na Koševu plus bajram plus dijaspore nagrnulo halal im bilo

Ipak mi se cini da grupa malo fula sto se tice načina tjeranja uprave, na kraju krajeva ovim protuhama i odgovara "prazan" stadion, nema to ni obraza ni srama

Šteta samo sto ne možemo dva dobra sastavit nikako

Sto se tice tekme nek nam je Bog na pomoći za Evropu, nisam bio u prilici da gledam ali sam po komentarima zaključio da je grozota

POMOZI BOŽE
Odin, I await thee
Your true son am I

Sahbazkirija
Kontakt:

Post Postao/la Sahbazkirija » 23 apr 2023, 20:51

Nekad' smo bili gospoda, a sad' se pretvaramo u ove indijance s' uskotračne pruge.

Ismire, ujutro kafa s' Vicom, a večeras sa Sivcom 😉
Aferim, papak.
...natoči mi bokal dobrog vina, jer Sarajevu pjevat' će se himna.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 apr 2023, 20:54

nokee je napisao/la:
23 apr 2023, 20:22
[I ovo sto je bilo na tribinama je na svoj nacin tjeralo i mirzu i upravu. Dakle razlika je samo u nacinu bojkota istih.
Na koji nacin su raja tjerala tacno ?

Mirza cinicno kaze "Hvala na podrsci". Kao sto vam se i govorilo, u klubu oni to interpretiraju kao podrskom i Mirzi i Ayli. To su vam i rekli.
Vi ste tvrdili suprotno ? Mirvicu ide info da je podrska treneru i upravi ogromna. Da li vam to dopire do mozga ?

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 23 apr 2023, 20:56

nokee je napisao/la:
guadalupe je napisao/la:
nokee je napisao/la:
23 apr 2023, 20:33

300 pametnih glava naspram 7 hiljada ovaca :damn:
Hajd ti sine na spavanje, valja na nastavu sutra.
Haj ba ne seri ti i 300 pametnih glava, jeste eto samo nas 300 ima, ovo danas pola sto je doslo nece doci tekme jos godinu i ti to sam znas, dosta raje sa zapada i istoka redovnih navijaca nije doslo na tekmu.

Ne treba se dijeliti i ljudima ruzne rijeci govoriti, pokusati utuviti sto vise u glavu raji da stanemo svi na istu stranu, a ne ovako. Prestanite raja vrijedjati jedni druge, to Ajli najvise i Mirzi odgovara, svakom svoje idite na tekme niko vam ne brani , ali najbolje bi bilo Horde postovati.
Ja ovdje osim Zipa ne vidim da neko vrijedja navijace koje bojkotuju, a ima vas vise koji nazivate raznim imenima ove sto su bili na utakmici. Zbog takvih komentara ja prelomi bas da odem na Kosevo.
Znaci Sarajevo bez HZ nije Sarajevo, ali ni Sarajevo bez ostalih navijaca sa drugih tribina nije Sarajevo i to treba svima biti jasno. Evo zamisli ovi sto su u bojkotu i HZ veceras na utakmici a ovi sto su bili da nisu otisli?! Bas bi bila spica jedno 1200 na tribini.

A ne samo smo mi navijaci, gdje ste u Banja Luci itd. Necu u BL, nekad sam isao, sad djeca i obaveze mi ne dozvoljavaju gostovanja i tako je dosta moje raje. Ali buraz mi i dalje volimo Sarajevo kao i ovi sto ce ici na gostovanja. Kako vam to nije jasno.? A pola vas sto ovdje pise o tim gostovanjima nikad nije izaslo van grada al hajd.
Brate znam da volis, ali ako volis pa **** mu majku podrzi ove ljude , ispostujes njihovu odluku kakva god da je ali sve zarad buducnosti kluba, ovako ispada niko nije protiv Ajle i malo nesta protiv Mirze ljudi. Pa meni je muka danas bilo ovo gledati, hem sto nisam na Kosevu hem kao Gosk gabela da igra samo sto je vise ljudi na tribinama, tako bez Hordi izgleda.

Ne treba vrijedjati nikoga, na kraju cemo svakako zajedno opet stajati na tribinama, a ovi ce zaboraviti na Sarajevo cim odu iz kluba.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 23 apr 2023, 20:57

Nakon svega, posjeta odlicna, igra losa, razbit ce nas zrinja sa ovakvom igrom. Ziljkic radilica, bez potrebe se sprzio i izgorio na ovoj tekmi. Patnja sa sredinom, nemamo covjeka da stane na loptu, da razigra da podvali istu prema naprijed.
Odbrana nije losa al mora to sigurnije dosta. Musa los, prelos veceras, nista pokazao nije. Ovo treba presloziti, sloziti i ova ekipa bi mljela !!!!
U novi boj ...

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 23 apr 2023, 20:58

Prozivaju Mirzu koji je rekao za Sarajevo i 12-og igraca, a sta je to drugacije od ovoga sto navijaci danas pricaju da nam sudije pomazu?
Koliko ste jadni, pokazujei cinjenica da se radujete sudijskoj lakrdiji protiv Sarajeva, a kao vi moralni ljudi pa se bunite na nas kad nama sudija pomogne...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 apr 2023, 20:58

NazorUso je napisao/la:
23 apr 2023, 20:40
ZASTO JE ODUZETA KAOITENSKA TRAKA SERBECICU ???
Niko od novinarskih hablečina da pita to na konferenciji, niko sam da pita razlog mijenjanja kapitena.

Najjače što ljudi ne mogu ili neće da shvate da jedino ujedinjeni možemo doći do promjena za bolje sutra Kluba. Ti ako dođeš na tekmu, automatski šalješ signal quravi i debelom levatu da furaju svoje. Ne možeš očekivati promjene, a furate svoje nešto? Nemamo igru, nemamo ništa. Kako ne kontate da će i naredne sezone biti isto ako šta ne promijenimo?
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 23 apr 2023, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 23 apr 2023, 20:59

Mi ćemo sedmicu primiti od zrinjskog kad ovakve šanse ljudi koriste nama je ende
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 23 apr 2023, 21:03

Nakon ovog veceras necu se vise vracati na utakmicu sa Slogom, Bog zna u kom smjeru bi otisla utakmica da je Tuzli priznat gol, moglo se desiti da mi opet povedemo, moglo se desiti da Tuzla preokrene, ali po vidjenom na terenu najvrerovatnije bi zavrsilo 1:1, ali eto sta bi bilo kad bi bilo. Poslije je i nama ponisten isto cist gol pa se to nekako poravnalo po greskama.

Sve ovo do sad su bili manje vise laksi protivnici i rjesavalo se na individualni kvalitet, upisale se 4 pobjede i 1 remi, sa -8 od Europe smo dosli na 0, a evo i Velez gubi sto nam odgovara da ostabemo na nuli.

Tek od iduceg kola krecu pravi ispiti i direktni okrsaji sa konkurentima, nece se moci sve cupati na individualni kvalitet. Kljucne utakmice su protiv listice i kona na Kosevu, to je pod moranjem da dobijemo i da ostanemo neporazeni protiv Veleza u Mostaru.
90!

Sahbazkirija
Kontakt:

Post Postao/la Sahbazkirija » 23 apr 2023, 21:03

ZutiFKS je napisao/la:
23 apr 2023, 20:54
Sahbazkirija je napisao/la:
23 apr 2023, 20:51
Nekad' smo bili gospoda, a sad' se pretvaramo u ove indijance s' uskotračne pruge.

Ismire, ujutro kafa s' Vicom, a večeras sa Sivcom 😉
Aferim, papak.
Pa debilu jedan i nama je poništen čist gol. Suci veze nemaju.

slika
Nemoj se živcirati, idemo u Evropu inšAllah.
...natoči mi bokal dobrog vina, jer Sarajevu pjevat' će se himna.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 23 apr 2023, 21:03

Dok sunce zemlju grije, nikad veći seljacic neće biti kapiten Sarajeva kao ovaj sad sto je!
Tu računam i Dala, Avdiju i ine...
Sve bogalji influenserski mahaci rukicama, od vrha do dna, Mirvah, Aylah, Zalizulu, Ziljka...nastavi niz.
Bruka od igre...bruka.
I nije isto da su ovi izjednačili pa nas na kontre ubili i ovaj poništeni go nama...nije isto, ko se razumije.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 23 apr 2023, 21:07

kengur je napisao/la:
23 apr 2023, 14:04
eccehomo je napisao/la:
23 apr 2023, 09:40
Redovno i sa pažnjom čitam sve tvoje postove i moram priznati da su vrlo smisleni i korektni, ali za ovih nekoliko posljednjih, najblaže rečeno, da me začuđuju. Nemeoj misliti da branim Mirzu i Ajlu (pogotovo), ali samo bih te upitao zar postoji neka grupa ili pojedinac koji je veći od našeg kluba, i zar bi zarad nekog pojedinca (ili grupe) uništio klub, jer sam tako shvatio kada govoriš za sponzore i sl.
I, za kraj, zar misliš da će neko davati svoju lovu, a da će neko drugi (u ovom slučaju navijači) određivati koga će on zaposliti.
PS Za Mirzu me boli neka stvar, ali ako je većina protiv njega i ja sam onda. LP
Volim dobronamjerna pitanja i argumente ljudi koji imaju drugacije misljenje. Nakon razmjene misljenja ili cu uvidjeti da sam pogrijesio i promjeniti svoje ili cu jos vise vjerovati u ono originalno. Win-win.
Negativno - dok iznesem najbitnije, postovi su predugacki :)

Pratim i ja tvoje postove i stavove i znam da ti je srce na pravoj strani pa znam da ne branis nikoga.

Niko ne moze i ne smije biti veci od kluba. Apsolutno.
Da neko odlucuje o mojim investicijama takodje ne dolazi u obzir (gresake najcesce pravim sam). Horde ne govore koga da zaposli i dovede nego da oni strahuju i vide katastrofu onoga sto je njima svetinja a njemu investicija, te da se treba reagovati. Ja bih licno bio protiv ako oni krenu zahtijevati koga da se dovede. To ovdje nije slucaj kao sto kod kona gdje navijaci zele dio kajmaka.

Cinjenice su za Ismira :
-on je dosta zauzet poslom u USA
-ne moze on biti prisutan sada a nije ni prije godinama gledao FKS (kao Horde)
-profesija mu nije fudbal da prati svaku nasu tekmu

Zbog toga naravno da se konsultovao sa ljudima koje cijeni.

Moj idol hedge fund manager Ray Dalio kaze "nije moje da znam sve, nego da izaberem vrhunske specijaliste i njima se okruzim. Najveci kapital njegovog biznisa su po njemu ljudi koje je izabrao. Trazi 200% ali i daje vise nego iko drugi. 20-tak godina je najbolji na svijetu. Ova logika i na zapadu nje cesta, jer u slucaju krize prvo otpustas ljude da smanjis "troskove za platu". Zato izabrani kao i Stanley Druckenmiller znaju sta rade.

Na nesrecu sviju nas, savjeti su bili uzasni. Kad sam vidio Rundu i klapu, muka mi je bilo. Po meni Horde su obavezne kao i Bordo Prijatelji da mu daju signale da je situacija jako losa. Ako se sjecas situacije sa Sabrom, realnost je bila jedna a njeni izvjestaji Namu su bili skroz suprotni. Pri odlasku covjek rece da nije imao pojma o onome sto se desavalo. Izgubio 25 miliona za 5 godina i cao. Ayla je jako slicna Sabri. Jedino gdje ne moze fabrikovati cinjenice je da je recimo sponzora manje. Nece se klub unistiti ali cinjenica je da to nije pozitivno za klub. I Nam je platio za svoje greske a ovo i nije puno sto se tice Ismira. Jos uvijek nas sponzori ne napustaju zahvaljujuci starom imidzu kluba i navijacima. Ali u buducnosti bi moglo imati uticaja. Tako da od 2 zla, biras manje. Jer ako ova garnitura ostane duze, to bi bila katastrofa po klub, puno veca nego poneki sponzor vise manje.

A po Sabri vidis da takvi ne idu dok mi ne dodjemo na nulu (pred bankrot) To rade balijski paraziti, i onda predju na novu zrtvu.
Mogla je Sabra napraviti da je klub skoro pa samoodrziv i da maltene mozemo i bez novih investicija dobro funkcionisati. Ali bolje je trositi i preusmjeravati pare kluba sebi za platu i na ugradjivanja. Zato sada i ona odjednom kupuje stvari koje je prije samo vidjela na TV. A mi dosli do bankrota. Imamo veliku sansu da se opet sve ponovi. Zato Horde dizu frku.

Recimo Mirzina izjava o nasem klubu negira i baca u blato sve sto je klub ostvario od prvog dana postojanja. Da on ima imalo obraza nebi se vise nikad pojavio u klubu. Iste su mu karakterne crte kao i Zipu zato ga ovaj brani a dobro je da i sta kapne u rucicu. I takvog dovedes ?

Mozes ti meni reci ali "ja sam 100% siguran da Horde nisu u pravu". OK, bar teoretski mozes ti sada biti u pravu, ali zadnji tracak sumnje je otpao kad sam uvidio da Ismir nece ni da sjedne da saslusa. Nesto tu nije u redu. Ismir nije ni glup ni naivan tako da..

Na kraju, hvala za kompliment.
Hvala i tebi na odgovoru i ovako detaljnoj elaboraciji. Potpuno se slažem da se Ismir okružio pogrešnim ljudim i to mislim od njegovog početka, ali nije mi se dalo baš da nešto pišem o tome. A što se tiče samog bojkota HZ, moje je mišljenje suprotno i nikada na bih mogao bojkotovati svoj klub na ovaj način. Bilo je kroz historiju i gorih situacija i nismo nikada bojkotovali klub, ali eto, danas pušu neki novi vjetrovi i pojedinci misle da su popili pamet cijelog svijeta, a za mene je klub iznad svih i svakoga.

PS ne moraš se zahvaljivati za kompliment (ali eto, to govori o tvojoj kulturi), jer su za mene postovi "Venama..." i tvoji zaista najpametniji i vidi se da ste akademski građani (što se tiče obrazovanja) i iz njih se može pročitati mnogo pametnih stvari, a Boga mi dosta se može i naučiti.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 apr 2023, 21:10

I dalje sam misljenja da su Horde imaju dobar cilj al su izabrali los put do njega.

Ova posjeta je prosjek uvijek i bila kad je lijepo vrijeme. Manje vise.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 23 apr 2023, 21:11

guadalupe je napisao/la:
23 apr 2023, 20:56
nokee je napisao/la:
guadalupe je napisao/la:

Brate znam da volis, ali ako volis pa **** mu majku podrzi ove ljude , ispostujes njihovu odluku kakva god da je ali sve zarad buducnosti kluba, ovako ispada niko nije protiv Ajle i malo nesta protiv Mirze ljudi. Pa meni je muka danas bilo ovo gledati, hem sto nisam na Kosevu hem kao Gosk gabela da igra samo sto je vise ljudi na tribinama, tako bez Hordi izgleda.

Ne treba vrijedjati nikoga, na kraju cemo svakako zajedno opet stajati na tribinama, a ovi ce zaboraviti na Sarajevo cim odu iz kluba.
Ne treba brate vrijedjati, ali evo vrati postove prije utakmice pa procitaj malo sta se pisalo, da ne prozivam nikove. Ja nikad nisam nikoga uvrijedio niti cu, ako jesam nek halali ali kako znam nisam.

Necu o bojkotu dalje jer ce otici u nedogled. Samo cu reci da ni jedan klub tj navijaci ne bojkotuje svakih par godina i pogotovo ne na ovaj nacin. Sve smo tjerali redom i opet nista se postiglo nije. Ne kazem da ne treba da idu Ajla i Mirza, trebaju i da imaju obraza i da su ljudi otisli bi sami, ali brate nacin tjeranja nije svima ispravan, tj nije vecini. Eto vidjelo se po posjeti jbg budimo realni. Nek je i 50-50% za i protiv bojkota on opet gubi smisao. Ne mozes ti nekoga natjerati da misli ko svi.
A bogami skandiralo se Mirzi pofino, al dzaba **** nece samo otici dok ga ovaj ne otjera. E sad zamisli da su Horde bile na utakmici pa povele par puta protiv uprave i Mirze. 95% ovih veceras na utakmici je protiv ovih ljudi bilo, kao i horde. I sad dodje neko i vrijedja te iste navijace. Apsurdi, samo kod nas.

I naaeebem se Mirzi svega debilnog. Kakav covjek moras biti da te svi tjeraju a da si onako hladnokrvan. O igri da ne govorim, tobejarabi ono veceras..

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 23 apr 2023, 21:13

Biti na tribinama je bilo lijepo, ali je mučno bilo gledati. Imali smo dobrih utakmica, ova nije bila jedna od tih al nema veze što bi rekli IGRU BRIŠI BODOVE PIŠI. Na stranu mišljenje o MV, ali stigao je i ispravio sav Dudin zajeb od ove sezone.
Ide nam na ruku i rezultat veleza.

Idemo dalje!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 apr 2023, 21:20

Kolicina mrznje koju isfrustrirani pojedinci ovdje ispoljavaju je degutantna... razumijem i neslaganje, pa i prepucavanje i prcanje, ali zeljeti smrt i vrijedjati brutalno navijace svog kluba, koliko god da nisu u pravu, je prevrsilo svaku mjeru.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 apr 2023, 21:20

Protiv Zrinjskog gotovo pa sigurno:

Mulalic-Martinovic-Serbecic-Radovic
Balta-Cirjak
Guliashvili-Varesanovic-Keremeh
Renan

Eventualno Catakovic i/ili Dzafic na krilo
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 23 apr 2023, 21:21

Gdje je ova brojka bila prije? Cak i u sezoni duple krune je manje raje dolazilo. Daj prodanom bosnji nesto dzabane, premuntat ces ga za sekundu. Ovakvi isti su oni sto za kocku secera, kafu i keks daju glas na izborima. Ma uostalom samo vi furajte svoje, ali kad se otjera bagra nemojte tad lizati vlastita go.vna i pravit se ko da nista nije bilo. Svaka cast mirvicu i ajli kako su jeftino obrlatili masu. Znaju ljudi kakav je bosnji obraz i na tome im cestitam. Nadam se da ce nas sto vise otici u BL a do tada bih najvise volio da ićo ne bude vise trener.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”