kengur je napisao/la: ↑23 apr 2023, 14:04
eccehomo je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:40
Redovno i sa pažnjom čitam sve tvoje postove i moram priznati da su vrlo smisleni i korektni, ali za ovih nekoliko posljednjih, najblaže rečeno, da me začuđuju. Nemeoj misliti da branim Mirzu i Ajlu (pogotovo), ali samo bih te upitao zar postoji neka grupa ili pojedinac koji je veći od našeg kluba, i zar bi zarad nekog pojedinca (ili grupe) uništio klub, jer sam tako shvatio kada govoriš za sponzore i sl.
I, za kraj, zar misliš da će neko davati svoju lovu, a da će neko drugi (u ovom slučaju navijači) određivati koga će on zaposliti.
PS Za Mirzu me boli neka stvar, ali ako je većina protiv njega i ja sam onda. LP
Volim dobronamjerna pitanja i argumente ljudi koji imaju drugacije misljenje. Nakon razmjene misljenja ili cu uvidjeti da sam pogrijesio i promjeniti svoje ili cu jos vise vjerovati u ono originalno. Win-win.
Negativno - dok iznesem najbitnije, postovi su predugacki
Pratim i ja tvoje postove i stavove i znam da ti je srce na pravoj strani pa znam da ne branis nikoga.
Niko ne moze i ne smije biti veci od kluba. Apsolutno.
Da neko odlucuje o mojim investicijama takodje ne dolazi u obzir (gresake najcesce pravim sam). Horde ne govore koga da zaposli i dovede nego da oni strahuju i vide katastrofu onoga sto je njima svetinja a njemu investicija, te da se treba reagovati. Ja bih licno bio protiv ako oni krenu zahtijevati koga da se dovede. To ovdje nije slucaj kao sto kod kona gdje navijaci zele dio kajmaka.
Cinjenice su za Ismira :
-on je dosta zauzet poslom u USA
-ne moze on biti prisutan sada a nije ni prije godinama gledao FKS (kao Horde)
-profesija mu nije fudbal da prati svaku nasu tekmu
Zbog toga naravno da se konsultovao sa ljudima koje cijeni.
Moj idol hedge fund manager Ray Dalio kaze "nije moje da znam sve, nego da izaberem vrhunske specijaliste i njima se okruzim. Najveci kapital njegovog biznisa su po njemu ljudi koje je izabrao. Trazi 200% ali i daje vise nego iko drugi. 20-tak godina je najbolji na svijetu. Ova logika i na zapadu nje cesta, jer u slucaju krize prvo otpustas ljude da smanjis "troskove za platu". Zato izabrani kao i Stanley Druckenmiller znaju sta rade.
Na nesrecu sviju nas, savjeti su bili uzasni. Kad sam vidio Rundu i klapu, muka mi je bilo. Po meni Horde su obavezne kao i Bordo Prijatelji da mu daju signale da je situacija jako losa. Ako se sjecas situacije sa Sabrom, realnost je bila jedna a njeni izvjestaji Namu su bili skroz suprotni. Pri odlasku covjek rece da nije imao pojma o onome sto se desavalo. Izgubio 25 miliona za 5 godina i cao. Ayla je jako slicna Sabri. Jedino gdje ne moze fabrikovati cinjenice je da je recimo sponzora manje. Nece se klub unistiti ali cinjenica je da to nije pozitivno za klub. I Nam je platio za svoje greske a ovo i nije puno sto se tice Ismira. Jos uvijek nas sponzori ne napustaju zahvaljujuci starom imidzu kluba i navijacima. Ali u buducnosti bi moglo imati uticaja. Tako da od 2 zla, biras manje. Jer ako ova garnitura ostane duze, to bi bila katastrofa po klub, puno veca nego poneki sponzor vise manje.
A po Sabri vidis da takvi ne idu dok mi ne dodjemo na nulu (pred bankrot) To rade balijski paraziti, i onda predju na novu zrtvu.
Mogla je Sabra napraviti da je klub skoro pa samoodrziv i da maltene mozemo i bez novih investicija dobro funkcionisati. Ali bolje je trositi i preusmjeravati pare kluba sebi za platu i na ugradjivanja. Zato sada i ona odjednom kupuje stvari koje je prije samo vidjela na TV. A mi dosli do bankrota. Imamo veliku sansu da se opet sve ponovi. Zato Horde dizu frku.
Recimo Mirzina izjava o nasem klubu negira i baca u blato sve sto je klub ostvario od prvog dana postojanja. Da on ima imalo obraza nebi se vise nikad pojavio u klubu. Iste su mu karakterne crte kao i Zipu zato ga ovaj brani a dobro je da i sta kapne u rucicu. I takvog dovedes ?
Mozes ti meni reci ali "ja sam 100% siguran da Horde nisu u pravu". OK, bar teoretski mozes ti sada biti u pravu, ali zadnji tracak sumnje je otpao kad sam uvidio da Ismir nece ni da sjedne da saslusa. Nesto tu nije u redu. Ismir nije ni glup ni naivan tako da..
Na kraju, hvala za kompliment.