Premijer liga BiH - aktuelno

nokee
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nokee » 25 apr 2023, 10:39

elvirbaljic je napisao/la:
24 apr 2023, 20:09
nokee je napisao/la:
24 apr 2023, 15:20
elvirbaljic je napisao/la:
24 apr 2023, 11:22

Posteno brate, sve dok ne budemo osudzivali u ime klubova koji ostvare nakaradne pobjede, necemo doci na bolje i popraviti nase stanje. Evo nama je drugi put, juce i protiv Veleza koji dadne gol iz ofsajda, ali ja ne zelim pobjedu i da nam vracaju na stetu Posusja koje gostuje u Srijedu. Yebes to vracanje, gdje vodi takav nacin. Na kraj kraja nismo simpatizeri boyca da se ponosimo takvim bodovima. :bih:
Pa treba naravno osuditi. Navukao je par faulova nama vjerovatno i tjt. Ponisten cist gol vama, ponisten cist ko suza gol nama. Da je ostalo bez onog ponistenog gola na nasu stetu, moglo se reci da je bila sudijska kradja, ovako.. Ne znam bas. To za Nukica ofsajd, ne lupaj bezveze.
A ppred toga da je X bio nebi bilo ne zasluzeno..

slika
Evo jel ofsajd, i izasaj je jedan na jedan sa golmanom.
Joj slike :rol: e sve se ovdje vidi. Trebo si neku naci tamo negdje s juzne tribine.
Gol Renana iz aviona se vidilo da nije ofsajd, cak ja s tribine. Ovo sa Nukicem milijardu poato bi svaki digao zastavicu iako se vidjelo da je blizu.
Nebitno ba. Jadno je da se onakve "greske" desavaju. Al evo ja sam ubjedjen (osim kad Borac i Leotar igraju) da su ostalim ekipama manje vise kriteriji tu negdje. Vidi se kad krene tekma hoce li sudija da te zakolje, odma ti da do znanja, a to nije bilo bas u ovoj utakmici. Nama uzese protiv Sloge 2 boda, prije toga je jos bilo lakrdija. Evo sad nas "pogurase" sa ovim golom itd.
Poenta je da osim klubova koje sa zadatkom treba pogurati ovo ostalo u istoj jami i manje vise se dese greske koje stvarno retard od sudije ne vidi..

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 apr 2023, 10:41

Ali kad balija progovorio o rusenju saveza :rol:

Pa bosnjaci su hitri samo kad ulje pokupi pa svi izadju i kupe po troduplo vecim vjestackim cijenama samo da bi komsiji manje ostalo.

Ko ce bolan da rusi savez, u ovoj ligi navijaci ne smiju trenera iz svog kluba otjerati, ne smiju sudiji opsovati koji ih karindja svaku tekmu, a ono bi da rusi politiku koja drzi I entitete I drzavu I savez
NEMA NAZAD

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 25 apr 2023, 11:06

Smiješne su ove priče o Vici, Begiću, Beusu, Pilavu i štatijaznam kako se već zovu ti nabiguzi. Isto kao da su oni s Marsa pali, ili je došao NATO pa nam ih nametnuo i mi sad jadni, u pravednom gnjevu dižemo obspravljeni glas koji se gromko čuje do boga... Hahaha... pa te vice, beusi, džemidžići hurci palci, pa to smo mi! Kao oni ne valjaju, a mi valjamo?!? I tako u fudbalu, politici, sudstvu, školstvu, diplomatiji itd. A pm koliko je tih što ne valjaju, a tako malo nas što valjamo...
Promjene neće doći sa vrha, nikada ni ne dolaze. I vi isti koji toliko pričate protiv ove lige i struktura u istoj, potpuno bi se jednako ponašali kad bi bili izabrani čelnici. Ne znam koga i zašto zavaravate?? Potpuno ste isti, ako ne i gori
Promjena nastupa u glavi, odnosno svijesti pojedinca, a ne u vladajućem galijamatisu koji nikad ne želi izaći iz svoje zone komfora.
Onog momenta kad Vinko Marinović kaže Ninkoviću da promaši penal, ili kad sam Ninković shvativši da je penal sramotan, sam to ne uradi, ili (samo primjer) kad Varešanović ne kaže sudiji da nije bio ofsajd, ili kad se igrači željezničara i Zrinjskog javno ne očituju zbog lopovluka u kojima su aktivno učestvovali, tada će drugi vjetrovi zapuhati bh ligom. Ali, dok se god vi radujete tuđoj nesreći, prozivate se na b/h/s osnovi, prebrojavate krvna zrnca, potežete stare račune ko je koga ubijao i ko će koga ubijati, nemojte se čuditi Savezu, jer je on vaša preslika. Rugala se sova sjenici.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 apr 2023, 11:09

holyman je napisao/la:
25 apr 2023, 10:41

Pa bosnjaci su hitri samo kad ulje pokupi pa svi izadju i kupe po troduplo vecim vjestackim cijenama samo da bi komsiji manje ostalo.

Ko ce bolan da rusi savez, u ovoj ligi navijaci ne smiju trenera iz svog kluba otjerati, ne smiju sudiji opsovati koji ih karindja svaku tekmu, a ono bi da rusi politiku koja drzi I entitete I drzavu I savez
Nakon što su liga i pozicije na tabeli dogovarane u 20 od 22 sezone zajedniče lige, vi eto našli ove godine da seruckate na suđenje. E svašta.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 25 apr 2023, 11:38

:opaopa: :opaopa: :opaopa:

slika
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 25 apr 2023, 12:06

Sudijske lakrdije se nastavljaju sutra.

Možda samo na jednoj utakmici u ovom kolu bude ok suđenje.

Slijedi nam nekoliko kola ofirnog kriminala!
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 apr 2023, 12:06

Suvorov je napisao/la:
25 apr 2023, 01:59
mosarajvosa83 je napisao/la:
25 apr 2023, 00:17
Da ovi nasi klubovi imaju barem malo casne ljude,pustili bi svaku Igmanu i Slobodi,pa makar i bez evrope ostali.
Kao vi Olimpiku 15/16 kad ste bez Evrope ostali zbog tog pustanja, ali bitno je bilo da Borac ispadne.

Danas je Olimpik ugasen, vi ste u polubojkotu, a Borac je dezurni krivac. Kako se sve okrene.
Mjesas babe i zabe,od kad postoji fudbal vece lakrdije se nisu vidjele i to iz sezone u sezonu. Za Bojac nema pravila,ofsajda,svira im se faul nakon 47 minuta,penali,protivnici dobijaju po 20 zutih a Bojac jedan itd itd alvi ste politicka prcija i svaki put isto zavrsite u drugoj ligi

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 25 apr 2023, 12:15

25 apr 2023, 01:46
Argentina je napisao/la:
25 apr 2023, 00:40
25 apr 2023, 00:00
Kao sto sam rekao neki dan,klubovi iz rs moraju ostati u ligi,Bojac mora igrat evropu pa makar se penali iz svlacionice svirali.Ovakve lakrdije nisu vidjenje od kad postoji lopta,nek se nasi medju sobom kolju i sve ovo gledaju. Da se nesto pitam,ofirno bi se dogovorio sa klubovima iz Federacije i sve stelio kako kome treba,bas da bude ofirno na max zbog ovih vanago,ovo nema svrhe igrat.Nije poenta da npr Sarajevo ode u evropu ili bude prvak kad imas ove spodobe koje unistavaju klubove,nek capi iz klubova cute na ove lakrdije hebem im sve sto imaju.
Pisao sam slicno na ovu temu. Za sezonu 23/24 treba se dogovoriti da klubovi ne idu u Banja Luku, jer je svaki ostecen bio ove godine, cak i Zrinjski, ali im nije uticalo na rezultata.

Tesko da bi prihvatio ovako nesto bilo koji klub, ali mislim da bi o ovome sigurno razmislili Zeljo, Tuzla City, Siroki, Igman i Posusje. Zbog uprave i odnosa, Sarajevo ne bi pristalo, da su neki drugi ljudi u klubu, vjerujem da bi.

Ovakvo saopstenje prije pocetka sezone, dok jos nije pocela zvanicna sezona, a samim time i da pocneni da jedan po jedan klub ne odu u BL je najglasnija stvar u svijetu fudbala. Mislim da bi ovo prenijeli svi mediji na svijetu i stali u zastitu fudbala, pa cak i zastitu Borca jer od kluba prave kriminalnu organizaciju.
Nije problem Borac,mogao je neko drugi na to mjesto biti,poenta je unistavanje fudbala kao igre,dodjes na tekmu i gledas u istavanje igre da bi Leotar neki ostao ili Sloga jer im se moraju tereni napraviti. Samo dajte da se igra fudbal u barem nekim granicama,jer ovo sto gledamo su lakrdije nevidjenih razmjera. Ovi sto vode klubove i sto cute na sve ove lakrdije su mi isti kao i Vico bez izuzetaka. 90TIH godina su prenosi i emisije bile bolje,sada 8mas pregled od 2 minuta mozda u 21 vijeku,imas sudije koji naprave lakrdiju i nemas nikakv info kako su ocijenjeni,jesul suspendovani ili kaznjeni. Imas terene koji se prave po 12 mjeseci tj uzimaju se i peru ogromne cifre,al ono sto najvise fascinira su mediji i kako izbjegavaju da prozivaju savez. Prije ko je god bio na celu saveza udaralo se jako,mediji su pljuvali itd a sada kad su najvece lakrdije svi cute
Mediji su druže dio Vicine organizacije.

Ovdje jedino mogu nešto uraditi momci koji su neutralni i vole fudbal, tipa onog lika na fb Bosnische Nationalmannschaft

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 25 apr 2023, 12:30

@avanti jel vas stid predsjednika i izjave?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 apr 2023, 12:33

25 apr 2023, 00:00
Kao sto sam rekao neki dan,klubovi iz rs moraju ostati u ligi,Bojac mora igrat evropu pa makar se penali iz svlacionice svirali.Ovakve lakrdije nisu vidjenje od kad postoji lopta,nek se nasi medju sobom kolju i sve ovo gledaju. Da se nesto pitam,ofirno bi se dogovorio sa klubovima iz Federacije i sve stelio kako kome treba,bas da bude ofirno na max zbog ovih vanago,ovo nema svrhe igrat.Nije poenta da npr Sarajevo ode u evropu ili bude prvak kad imas ove spodobe koje unistavaju klubove,nek capi iz klubova cute na ove lakrdije hebem im sve sto imaju.
Zato mi znamo samo govorit kako neko nije zasluzio da ostane u ligi, a Srbi nas sve yebu kolektivno. Prvi Sloga i Leotar nisu zasluzili da ostanu koliko ih se gura. Pisao sam vec jednom, da je liga pravedna, oni bi dosad ispali davno. Imali bi u odnosu na desetog 9 bodova manje. Znamo se smijati kad neki klub iz FBiH zayebu. Pitari se smiju Zelji, ovi isto njima. Iz Slobode se smiju TC, i obrnuto. Isto to za Velez i Zrinjski itd. a srbadija nas sve kolektivno qara i smiju nam se svima u facu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 25 apr 2023, 12:33

holyman je napisao/la:

Smiju majstore jedini koji su pokazali da imaju muda pa nam oduzese bodove kaznise predsjednika dvije godine i vise od pola godine pred praznim tribinama. Pricajte u svoje ime :thumbup:

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 25 apr 2023, 12:38

Tempero je napisao/la:
25 apr 2023, 12:30
:tralala:
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 25 apr 2023, 12:40

Tempero je napisao/la:
Pitaš četnika jel ga stid lud si svega mi

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 25 apr 2023, 12:42

AvantiBL je napisao/la:
25 apr 2023, 12:38
Tempero je napisao/la:
:tralala:
Nije ni cudo sto vam je stadion prazan.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 25 apr 2023, 12:43

Kakav crni bojkot , tu pricu slusamo svake godine :urnebes: Sad je specificna situacija ,pa bi svi "Bošnjacki" klubovi bojkotovali, jednima gori za Evropu dok drugima za opstanak. Na kraju poznat scenario , ovi sto izbore Evropu i opstanak njima ce pucati p.nis za necasnim radnjama saveza.
Ko sto vidim padace opet poljupci sa Vicom :)

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 apr 2023, 12:59

CampobelloDiMazara je napisao/la:
25 apr 2023, 12:33
holyman je napisao/la:

Smiju majstore jedini koji su pokazali da imaju muda pa nam oduzese bodove kaznise predsjednika dvije godine i vise od pola godine pred praznim tribinama. Pricajte u svoje ime :thumbup:
Moj komentar se i odnosio prvenstveno na nas-
NEMA NAZAD

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 apr 2023, 13:02

TMmanija2012 je napisao/la:
25 apr 2023, 12:43
Kakav crni bojkot , tu pricu slusamo svake godine :urnebes: Sad je specificna situacija ,pa bi svi "Bošnjacki" klubovi bojkotovali, jednima gori za Evropu dok drugima za opstanak. Na kraju poznat scenario , ovi sto izbore Evropu i opstanak njima ce pucati p.nis za necasnim radnjama saveza.
Ko sto vidim padace opet poljupci sa Vicom :)
apsolutno. Bosnju da udaraju u kicmu, rekao bi pa de malo i u bubrege.
NEMA NAZAD

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 25 apr 2023, 13:03

Kad je vec Borac politicki projekat, a jeste, mogao se uloziti neki novac u igracki kadar i organizaciju, kao sto npr. Zrinjski radi. Ali jok, oni odlucili na seljacku, otimacinom da dohvate Europu, preko penala koji se ne sviraju u Burundiju i sl. I sta ces imati na kraju od toga? Prazne tribine, kao i uvijek, i jedno pretkolo gdje ce te nalupati neka ekipa sastavljena od konobara i automehanicara. Kad nestane politicke protekcije, kad opet dosade Dodiku, cijela ce se liga izivljavati na njima dok ne budu istjerani. Onda slijedi raspad, dugovi... cekanje da se opet smiluje neko iz politike da namjesti 15 kola. Tuzna, ali i komicna egzistencija za jedan sportski kolektiv. FK Hrid i Famos su institucije za ove jadnike.
1921

Hellas
Kontakt:

Post Postao/la Hellas » 25 apr 2023, 13:13

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
25 apr 2023, 13:03
Kad je vec Borac politicki projekat, a jeste, mogao se uloziti neki novac u igracki kadar i organizaciju, kao sto npr. Zrinjski radi. Ali jok, oni odlucili na seljacku, otimacinom da dohvate Europu, preko penala koji se ne sviraju u Burundiju i sl.
Reko bi covjek 100 penala svirano za Borac :tokralju:, a ono samo 2 u cijeloj sezoni.

slika
Zadnja izmjena: Hellas, dana/u 25 apr 2023, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 25 apr 2023, 13:15

Poenta je da im (vam?) se navlaci i steli, ne pravi se glup.
1921

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Grk1234, Lekqqq1921 i 22 gosta.