Nekad je Ćiro rekao da kraj sezone pokaže da li je igrač pojačanje ili nije. Tako da mi nemamo ništa što su oni "imena", treba to pokazati na terenu pa na osnovu toga donositi zaključke. Eno PSG je pun imena pa ništa.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:43Ako cemo tako gledati, onda hajmo dati sansu jednom treneru i istim igracima barem vise od jedne polusezone. Tj., 2 priprema i 2 prelazna roka. Ne, mi tjeramo odmah.napoleon72 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 13:00Pretjerao je sa blacenjem nasih igraca, al drugi dio posta je u pravu vala... Za Zelju igra yebeni SD i to dobro igra, pa su u pet deka s nama. Zamislite kakav bi cirkus bio da je kod nas Hadzija uletio nekad umjesto Handzica i zabio 2-3 gola. Ili da Marko Marin skine kravatu i uleti na teren za Zvezdu jbt. Jedina smo ekipa na svijetu koja napuni ekipu skupim i kvalitetnim imenima i nije u vrhu svoje lige. Valja i to znat.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 11:50
Ja nisam nijedan post iole pozitivan procitao od ovog Antikloca. Svaki mu je vrlo negativan i optuzujuci. Hajde nadoci ce polako.
Ma makar to bio i ovaj ss, koji ruku na srce pored svega sto se desava, i nema uopste lose rezultate.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Upravu si!Pitar6785 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:16Vjerujem da bi se hz manijaci rodjeni fukare pa vjerovatno jos koja grupa ujedinile i poslale snimke sa utakmica gdje su sudije kardinalnim greskama pomagale odredjene ekipe (borac posebno)
Takodje poslat snimke izvjestaje kako su prije vice treneri govorili da imamo bolje sudjenje nego srbija i hrvaska, a kad je vico dosao rekao da sudjenje nista nevalja i da je kontrolire sudije emisije sve smjenio unistio i doveo sudjenje na nivo 1945 godine..
Sto se tice zelje treba posteno reci da im ekipa nije taraca za bh uslove ali da je jaca (kad se sve uzme) od veleza i sb
Idemo redom
Kostur ekipe je na okupu 2-2.5 godine
Imaju izvanrednu podrsku
Sve utakmice domace ove godine igrali kuci
Santos amoha krpic armin h (liverpool)
Prije toga stilic cicalic kosoric
Hodzic mladi
Najveci problem im je bio GOLMAN jer BANDER je bio prosle godine sugurno najbolji golman lige sta se desilo posle loma prsta postao je slabi od bandivica
Vodio ih je Mulalic koji nije neki mag taktika vec upravo ho ruk trener koji treba ovoj ekipi, jer tipovi ko kodro ovaj sadasnji ublehac (u okolnostima u koji im je drugeras radio bilibi ispod tc) znaci bez priprema itd itd
To kako su oni doveli Santosa Stilica cocalica krpica i zadto su ti tipovi pristali da igraju za njih neznam mozda je ljubav mozda je na teku/veresiju sta ja znam al su tu
Mi smo fulu napravili sa planom u prvom djelu. Promjenili smo trenera promjenili smo kompletan tim 20 igraca a samo 2 utakmice kuci. Mislim lahko je bit general posle bitke posebno jer rok za stadion je bio (3 mjeseca) bircev stadion za 52 dana napravili kontalo se da se nesmiju zajebavat sa UEFINOM LOVOM , tako da ima tu faktora koji su opravdavali, ali trebali smo ili ostavit Dupovca i co a stadion praviti ili nedat stadion da se dira i uradit staje uradjeno sa fedjom.
Takodje Fedja je doveo lose igrace, Cicak kad je dosao rastjero opravdano stoku doveo druge igrace koji su dosad pokazali mnogovise negi Dudicevi i ovo znam da ce mnogi osporavat al cicak je pokazao da je bolji od dudica gorana vasovskog kao trener u svim segmentima
-
- Kontakt:
Evo poceli su objavljivati o ovome sa kodrom i mirzom
-
- Kontakt:
Ja sam samo odgovorio na tvoj komentar da trebamo samo rezultate vjednovat. A onda kad ja kazem a vidi sada, nisu losi rezultati (u odnosu na jesen i Dudica), ti onda okrenes ne valja nam igra.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:51Mi se tu ne pitamo ništa. Ja lično nisam zadovoljan bez obzira na rezultate. Ekipa izgleda kao da su se prvi put sreli na terenu.. 11 rekreativaca bi im napravilo problem, a kamoli profesionalne ekipe, kao što vidiš iz priloženog. Jesmo li nekoga glat pobijedili da kažeš gledao sam utakmicu bez straha da ćemo izgubiti/odigrati neriješeno? Možda samo protiv Širokog, a i tu bi ti bilo upitno da Hamza nije zabio na samom početku utakmice, gdje smo se nakon toga povukli i igrali na kontre. Čim se treba nadigravati s protivnikom, tu se vidi neznanje Mirze.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:39Pa evo i sa Mirzom imas rezultate. Bolje nego sa zadnjih 3 trenera. Hocemo ga ostaviti?
A ja se slazem i da nam ne valja igra i da je Mirza duduk, ali ima rezultate bolje nego Dudic koga smo svi ukivali u zvijezde. I sa kime smo bolje igrali. Pa sad: sta gledamo vise? Odluci se brate.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
A kakav je to Mirza napravio rezultat? Jel nas odveo u Europu? Njegov rezultat će se vidjeti tek na kraju sezone, nažalost. Prerano je da mu dajemo bilo kakvu ocjenu njegovog rada, tek mu slijedi pravi ispit narednih 4-5 kola. Ako igra bude kao i do sad, bit će super ako budemo imali 6 osvojenih bodova nakon toga.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 17:27Ja sam samo odgovorio na tvoj komentar da trebamo samo rezultate vjednovat. A onda kad ja kazem a vidi sada, nisu losi rezultati (u odnosu na jesen i Dudica), ti onda okrenes ne valja nam igra.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:51Mi se tu ne pitamo ništa. Ja lično nisam zadovoljan bez obzira na rezultate. Ekipa izgleda kao da su se prvi put sreli na terenu.. 11 rekreativaca bi im napravilo problem, a kamoli profesionalne ekipe, kao što vidiš iz priloženog. Jesmo li nekoga glat pobijedili da kažeš gledao sam utakmicu bez straha da ćemo izgubiti/odigrati neriješeno? Možda samo protiv Širokog, a i tu bi ti bilo upitno da Hamza nije zabio na samom početku utakmice, gdje smo se nakon toga povukli i igrali na kontre. Čim se treba nadigravati s protivnikom, tu se vidi neznanje Mirze.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:39
Pa evo i sa Mirzom imas rezultate. Bolje nego sa zadnjih 3 trenera. Hocemo ga ostaviti?
A ja se slazem i da nam ne valja igra i da je Mirza duduk, ali ima rezultate bolje nego Dudic koga smo svi ukivali u zvijezde. I sa kime smo bolje igrali. Pa sad: sta gledamo vise? Odluci se brate.
Pod tim da vrijednujemo samo rezultate mislim na titule, osvojen kup i slično tome a ne par pobjeda protiv davljenika lige.
Mirza Mustafić: "Potrudićemo se da prekinemo veliki niz Zrinjskog"
Rečenica koje je rekao igrač FK Sarajevo.
Naš klub (još uvijek) važi za jedan on najboljih u BiH i svaka sezona je neuspjeh ako se ne izbori jedan trofej.
Da li je normalno da takav klub ima cilj, hej CILJ da prekine niz Zrinjskog i to smatra uspjehom? Ovo je toliko ponižavajuće da nakon milion maraka potrošenih i bombastičnih igrača naš klub teži ovome.
Mustafiću ništa ne zamjeram jer je stanje takvo, ali ko je doveo do toga stanja mora odgovarati. Naš klub mora težiti svake sezone da ruši rekorde (pozitivne a ne negativne), ako se želi ostvariti ona čuvena rečenica Ayle Alimanović:" FK Sarajevo će za dvije godine biti najbolji klub na Balkanu."
Ovim putem pitam dotičnu ko je doprijeno ovakvom stanju u klubu?
Za one koji imaju namjeru (ako ih ima) da me napadnu i govore kako nisam navijač kluba neka me preskoče.
Mi smo tu...
Rečenica koje je rekao igrač FK Sarajevo.
Naš klub (još uvijek) važi za jedan on najboljih u BiH i svaka sezona je neuspjeh ako se ne izbori jedan trofej.
Da li je normalno da takav klub ima cilj, hej CILJ da prekine niz Zrinjskog i to smatra uspjehom? Ovo je toliko ponižavajuće da nakon milion maraka potrošenih i bombastičnih igrača naš klub teži ovome.
Mustafiću ništa ne zamjeram jer je stanje takvo, ali ko je doveo do toga stanja mora odgovarati. Naš klub mora težiti svake sezone da ruši rekorde (pozitivne a ne negativne), ako se želi ostvariti ona čuvena rečenica Ayle Alimanović:" FK Sarajevo će za dvije godine biti najbolji klub na Balkanu."
Ovim putem pitam dotičnu ko je doprijeno ovakvom stanju u klubu?
Za one koji imaju namjeru (ako ih ima) da me napadnu i govore kako nisam navijač kluba neka me preskoče.
Mi smo tu...
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Posto vidim da je u društvu Mirze, a zna se da je na drugoj strani zakona, kako to da nista na internetu nema o Samiru Huremu? O drugim kriminalcima iz Sarajeva se moze naci nesto na netu, a o njemu nista, nikakav clanak, da je povezan sa necim i sl.
Obzirom da je Mustafic dao izjavu uz Mirzu, pretpostavljam da bi trebao biti prva postava sutra, jos + nema Avrama i Vrancica. Dal je garant opet igra tako da ocekujem:
Guliashvili Dal Kyeremeh
Balta Mustafic
Ako nema veze koji igrac daje izjavu onda zanemarite
Guliashvili Dal Kyeremeh
Balta Mustafic
Ako nema veze koji igrac daje izjavu onda zanemarite

90!
Otprilike isto razmišljamo i isto pišemo, mada ja nešto ne vjerujem u taj mentalitet. Da on igra kakvu ulogu, naši vani nikad ništa ne bi postigli.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 15:59Nije baš samo posljedica lošeg menadžmenta, bilo je i malo do covid-19. Iako se slažem da je više do našeg menadžmenta, prije svega našeg mentaliteta i standardnog "gdje sam tu ja". Gubitak bodova je po meni direktna krivica igrača koji su kasnije priznali da su povukli ručnu na utakmicama jer nije bilo novca u klubu. Da se tad izguralo, osvojila titula, u Europi doguralo do trećeg pretkola, finansijska injekcija bi nam značila i mogli bi nastaviti razvitak kluba.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:18Pravac, sam po sebi, nije bio loš. Mwđutim, taj nedostatak nivca je direktna posljedica lošeg menadžmenta, prije svega baš te Sabrine. Čuo si za poslovicu: Bijele pare za crne dane. Možda bi i dotična znala za istu i pravilno upravljala tokovima novca da nije kupovala diplome po tzv Američkim univerzitetima i čuvene madridske unseesded certifikate u zlatotisku. To što smo ostali bez novca, isključiva je baša krivica i nesposobnost. Isto tako i gubitak 13 bodova uz sve realne limitirajuće faktore.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:06
Slažem se, ali moraš priznati da je to bio dobar pravac da postanemo ono što smo svi željeli. Dominantni u ligi. Siguran sam da bi do sezone 2023/2024 igrali u grupi nekog od Euro takmičenja, ako ne čak i prije.
Prokockali smo +13 iz svima poznatih razloga, a da je bilo para u klubu, to se ne bi desilo. Ne bi morali prodati najbolje igrače za siću, održali bi kostur ekipe bar još godinu dana.
Trenutno stanje je takvo da su nam konkurenti lošiji nego mi pa nam se otvorila šansa za Europu. Ako se ne dese radikalne promjene, bit će borba za četvrto mjesto i nada da će neko od prve tri ekipe osvojiti kup (ili mi).
Pravi menadžer ni iz čega stvori nešto, a kad cigo ima masla i goozicu njime maže.
Generalno mislim da nismo ba pravom kursu već dugo baš zbog traženja instant-rješenja, a ne temeljnog pristupa i rada. Dajbože da budemo prvaci u barednih 5 godina, ako se ovaj trend nastavi.
Nismo na pravom kursu već 3 godine, nećemo biti još 3 sigurno. Instant rješenja tražimo prije svega mi navijači, ne znajući da je to puno složeniji proces od ubaci najboljih 11 i stavi ih na svoje pozicije i dobit ćemo svaku 3-0. Hoćemo al u limburgu. Pisao sam već o tome, o sistemu koji je danas jedan od najbitnijih faktora u fudbalu.već od juniora moramo imati prepoznatljiv sistem igre, gdje taj isti junior kad pređe u prvi tim, zna šablon igre i samo se privikava na seniorski fudbal. Kod nas toga nema, svaka selekcija igra svoj sistem.
Nažalost nemamo ni stručne ljude, koji će izaći i jasno reći, cilj je za 4 godine da igramo Euro takmičenje, a do tada svake godine idemo na titulu i sve osim toga smatramo neuspjehom.
Igrač je zaposlenik, plaćenik. azumljivo je ako neće igrati bez novca. Zato postoji menadžment da otvoreno porazgovara sa igračima, ponudi im opcije, objasni eventualnu krizu i jednostavno ih zamjeni postojećim kadrom, ako odluče da ne žele dalje igrati. Tu se ogleda, između ostalog, sposobnost/nesposobnost menadžmenta. Neko će reći; pa gdje ćeš sa djecom odmah u nastavak prvenstva. Nije se izabrao taj put i rezultat je na kraju isti.
Slažem se da se kod nas ne gleda dugoročno, sistem ne postoji, ili je na klimavim nogama, odluke se donose ad hoc i stihijski se prepuštamo struji. Fatalistički pristup nas je i doveo tu gdje jesmo. Nema tu puno do igrača. Kad dođeš u klub, moraš znati gdje dolaziš. Ne ulaziš isto u pozorište i u ćevabdžinicu. Ali ako se vlasnik pozorišta ponaša kao vlasnik ćevabdžinice, uz dužno poštovanje naravno, i ti ćeš se ponašati kao da si u ćevabdžinici. Zato, opet velim, sve je do menadžmenta. Zato, ako Mirvić želi dobro Sarajevu, onda neka napravi petogodišnji/desetogodišnji plan, gdje će poslati mladi kadar na školovanje po priznatim europskim akademijama, pa neka iškoluje ekonomiste, pravnike, trenere, vrati ih u klub pa ćemo imati stabilan i prepoznatljiv kolektiv koji će se znati nositi sa krizama, epidemijama, besparicama kojih će u budućnosti svakako biti. Rješavanje problema je odlika sposobnosti, a ne guranje pod tepih i zatvaranje očiju. Novac, ma koliko to čudno zvučalo, nikada ne riješava probleme dugoročno. Samo ih zamaskira i onda oni iskoče još gori i veći.
Zrinjski uz Celtic ima najvise uzastopnih pobjeda u Evropi. Ukupno 16 za redom.
Celtic je svoj niz prekinuo prosli vikend kuci odigravsi sa Motherwellom 1:1.
Zrinjski pobjedom protiv nas moze postati tim sa najvise zaredom pobjeda trenutno u Evropi.
Celtic je svoj niz prekinuo prosli vikend kuci odigravsi sa Motherwellom 1:1.
Zrinjski pobjedom protiv nas moze postati tim sa najvise zaredom pobjeda trenutno u Evropi.
- ElCartel11
- Kontakt:
16 pobjeda u nizu yebo mater koje standarde ljudi nabijaju

Mi imamo rekord 9 sa Calom?

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Dobro jos nije napravio nista ali mi odjednom dijelimo 3. mjesto. A svi smo otpisali i Europu i sve. Ali slazem se s tobom, igra je katastrofa. Vidjecemo hebo sve samo da Sarajevo bude uspjesno. I Mirza i Ajla i Mirvic i sva ostala gofna me ne interesuju. I dalje mislim da kontinuitet sa povremenim pojacanjima pametnim jedino pravi rezultat. Konstantno mijenjanje strucnog staba i igraca ne vodi nicemu. Ja mislim da zato Mirvic i sada inati se da dokaze da malo vremena treba da se ostvare rezultati.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 18:03A kakav je to Mirza napravio rezultat? Jel nas odveo u Europu? Njegov rezultat će se vidjeti tek na kraju sezone, nažalost. Prerano je da mu dajemo bilo kakvu ocjenu njegovog rada, tek mu slijedi pravi ispit narednih 4-5 kola. Ako igra bude kao i do sad, bit će super ako budemo imali 6 osvojenih bodova nakon toga.pjankesarajevo je napisao/la: ↑25 apr 2023, 17:27Ja sam samo odgovorio na tvoj komentar da trebamo samo rezultate vjednovat. A onda kad ja kazem a vidi sada, nisu losi rezultati (u odnosu na jesen i Dudica), ti onda okrenes ne valja nam igra.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 16:51
Mi se tu ne pitamo ništa. Ja lično nisam zadovoljan bez obzira na rezultate. Ekipa izgleda kao da su se prvi put sreli na terenu.. 11 rekreativaca bi im napravilo problem, a kamoli profesionalne ekipe, kao što vidiš iz priloženog. Jesmo li nekoga glat pobijedili da kažeš gledao sam utakmicu bez straha da ćemo izgubiti/odigrati neriješeno? Možda samo protiv Širokog, a i tu bi ti bilo upitno da Hamza nije zabio na samom početku utakmice, gdje smo se nakon toga povukli i igrali na kontre. Čim se treba nadigravati s protivnikom, tu se vidi neznanje Mirze.
Pod tim da vrijednujemo samo rezultate mislim na titule, osvojen kup i slično tome a ne par pobjeda protiv davljenika lige.
Eee a jeste li vidjeli da u lozi Mirvic i Ajlica ne sjede jedno pored drugog, i Ajlica nam nesto bila ljuta. Zakacila ih kamera na prenosu hahahah to mi govori da malkice puca tikvica tu.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Ovo si odlično napisao. Svaki fudbaler kad dolazi treba da zna veličinu kluba, šta taj klub znači svima, kako treba da se ponaša i da svaki dan traži način da unaprijedi klub svojim dolaskom na treninge, pristupom sa mlađim fudbalerima, da bude primjer kako se ponašati i na terenu a i van njega. Kod nas toga nema, jer kad dođe vidi nestručne ljude na bitnim funkcijama, onda dođe na trening gdje pored sve potrebne infrastrukture i svih prednosti koje kao klub imamo, takođe imamo nestručne ljude koji nemaju šta da im prenesu. FK Sarajevo svakom fudbalera treba da predstavlja vrhunac u nekom momentu karijere. Tako je bar nekad bilo, sada iskreno ovaj klub liči na sve osim na profesionalni klub.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 18:40Otprilike isto razmišljamo i isto pišemo, mada ja nešto ne vjerujem u taj mentalitet. Da on igra kakvu ulogu, naši vani nikad ništa ne bi postigli.tabba77 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 15:59Nije baš samo posljedica lošeg menadžmenta, bilo je i malo do covid-19. Iako se slažem da je više do našeg menadžmenta, prije svega našeg mentaliteta i standardnog "gdje sam tu ja". Gubitak bodova je po meni direktna krivica igrača koji su kasnije priznali da su povukli ručnu na utakmicama jer nije bilo novca u klubu. Da se tad izguralo, osvojila titula, u Europi doguralo do trećeg pretkola, finansijska injekcija bi nam značila i mogli bi nastaviti razvitak kluba.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 apr 2023, 14:18
Pravac, sam po sebi, nije bio loš. Mwđutim, taj nedostatak nivca je direktna posljedica lošeg menadžmenta, prije svega baš te Sabrine. Čuo si za poslovicu: Bijele pare za crne dane. Možda bi i dotična znala za istu i pravilno upravljala tokovima novca da nije kupovala diplome po tzv Američkim univerzitetima i čuvene madridske unseesded certifikate u zlatotisku. To što smo ostali bez novca, isključiva je baša krivica i nesposobnost. Isto tako i gubitak 13 bodova uz sve realne limitirajuće faktore.
Pravi menadžer ni iz čega stvori nešto, a kad cigo ima masla i goozicu njime maže.
Generalno mislim da nismo ba pravom kursu već dugo baš zbog traženja instant-rješenja, a ne temeljnog pristupa i rada. Dajbože da budemo prvaci u barednih 5 godina, ako se ovaj trend nastavi.
Nismo na pravom kursu već 3 godine, nećemo biti još 3 sigurno. Instant rješenja tražimo prije svega mi navijači, ne znajući da je to puno složeniji proces od ubaci najboljih 11 i stavi ih na svoje pozicije i dobit ćemo svaku 3-0. Hoćemo al u limburgu. Pisao sam već o tome, o sistemu koji je danas jedan od najbitnijih faktora u fudbalu.već od juniora moramo imati prepoznatljiv sistem igre, gdje taj isti junior kad pređe u prvi tim, zna šablon igre i samo se privikava na seniorski fudbal. Kod nas toga nema, svaka selekcija igra svoj sistem.
Nažalost nemamo ni stručne ljude, koji će izaći i jasno reći, cilj je za 4 godine da igramo Euro takmičenje, a do tada svake godine idemo na titulu i sve osim toga smatramo neuspjehom.
Igrač je zaposlenik, plaćenik. azumljivo je ako neće igrati bez novca. Zato postoji menadžment da otvoreno porazgovara sa igračima, ponudi im opcije, objasni eventualnu krizu i jednostavno ih zamjeni postojećim kadrom, ako odluče da ne žele dalje igrati. Tu se ogleda, između ostalog, sposobnost/nesposobnost menadžmenta. Neko će reći; pa gdje ćeš sa djecom odmah u nastavak prvenstva. Nije se izabrao taj put i rezultat je na kraju isti.
Slažem se da se kod nas ne gleda dugoročno, sistem ne postoji, ili je na klimavim nogama, odluke se donose ad hoc i stihijski se prepuštamo struji. Fatalistički pristup nas je i doveo tu gdje jesmo. Nema tu puno do igrača. Kad dođeš u klub, moraš znati gdje dolaziš. Ne ulaziš isto u pozorište i u ćevabdžinicu. Ali ako se vlasnik pozorišta ponaša kao vlasnik ćevabdžinice, uz dužno poštovanje naravno, i ti ćeš se ponašati kao da si u ćevabdžinici. Zato, opet velim, sve je do menadžmenta. Zato, ako Mirvić želi dobro Sarajevu, onda neka napravi petogodišnji/desetogodišnji plan, gdje će poslati mladi kadar na školovanje po priznatim europskim akademijama, pa neka iškoluje ekonomiste, pravnike, trenere, vrati ih u klub pa ćemo imati stabilan i prepoznatljiv kolektiv koji će se znati nositi sa krizama, epidemijama, besparicama kojih će u budućnosti svakako biti. Rješavanje problema je odlika sposobnosti, a ne guranje pod tepih i zatvaranje očiju. Novac, ma koliko to čudno zvučalo, nikada ne riješava probleme dugoročno. Samo ih zamaskira i onda oni iskoče još gori i veći.
Bez plana nikad ništa nećemo uraditi. Plan i sistem koji mi nemamo već godinama a trebali smo imati. Izađi, iznesi svoj plan i reci da će trebati određeni broj godina, i da navijači moraju imati strpljenja.
Nema para, nije problem, 3 godine igramo samo sa akademcima, pa šta bude.
Već sam napisao plan ako ima para pa da ne ponavljam.
Prije svega toga naravno, stručni i iskreni ljudi na svojim pozicijama, sistem rada, u ugovorima fiksna plata plus bonusi za dobar rad, klauzula za odbitak od plate u slučaju loših rezultata (da ne bi dolazili u situaciju da se pojedinci opet ograđuju u ugovore) i da ih rezultati ne zanimaju.
Tako isto i fudbalerima, ogromni bonusi za dobre rezultate, odbitak od plate za loše rezultate. Napraviti okosnicu tima koja će biti na okupu bar 3 godine uz nadograđivanja (kupovinu novih na drugim pozicijama koje škripe) a ne nagomilavanje na desnom veznom, lijevom beku ili u napadu (karikiram).
Kostur ekipe, proces dopune po prodaji igraca (inace najbolji)
Ss minimum 2 prelazna (zimski ljetni ili obrnuto nebitno ) mora obavit i ako je tropa istjerat
Novac za plate (igracima i ss mora bit sve isplaceno sta je dogovoreno u dan )
Budzet takodje svako 3 godine 1.5 m km na pojacanja da se obezbedi
Akademiju konstantno unapredjivat svako 2-4 godine mjenjat trenere, tacnije radit ono sto radi DINAMO
MENAGMENT/VLASNIK MORAJU IMATI sistem kojeg se obje strane pridrzavaju (malo manje vlasnik posebno ako hoce da utisne vise love u pojacanja)
NAJ VAZNIJE IMATI KOMUNIKACIJU SA JAVNOSCU NESTO KAO POLU STO IMA SJEVERNA KOREJA, napravio sam sistem na 8 godina taj sistem furam bolime neka stvar dali to odgovara hz pozemlju vici babu majki zeni itd
Pokusat sa TURKISOM I TANOM DA SE NADKRIJE ZAPAD AKO NECE ONI POKUSAT NAC NEKIG DRUGog
Jer ja nemislim da ce SARAJEVSKI klubovi bit uspjesni dok se vlasnici nebudu ponasali ko DR MAMIC IZ ZAGREBA
PREDLAZEM za pocetak da pogledate kako je zrinjski postupao kad je Jakir izduvao evropu i tonod drugoligasa veleza i tc
Mirza dosad vidi ekipu ok, al ocjenu treba davat posle 33 kola
Nadam se da ce bit otjeran i ako izbori evropu (cak mislim da je to i dogovoreno prije inpodpisanog ugovora) u vidu znad da kurcu nevaljas kao trener, znas da nisi dobro doso na kosevo ni kao sisac pe ni sa, haj da te potrosimo sezonu je dudick upropastio ako se pokazes izvuces evropu tc sloboda celik ce te bar angazovat, ako propadnes svakako te niko nije htio i kocices se okrenut tezgi napijaci prodavat krompir
Ss minimum 2 prelazna (zimski ljetni ili obrnuto nebitno ) mora obavit i ako je tropa istjerat
Novac za plate (igracima i ss mora bit sve isplaceno sta je dogovoreno u dan )
Budzet takodje svako 3 godine 1.5 m km na pojacanja da se obezbedi
Akademiju konstantno unapredjivat svako 2-4 godine mjenjat trenere, tacnije radit ono sto radi DINAMO
MENAGMENT/VLASNIK MORAJU IMATI sistem kojeg se obje strane pridrzavaju (malo manje vlasnik posebno ako hoce da utisne vise love u pojacanja)
NAJ VAZNIJE IMATI KOMUNIKACIJU SA JAVNOSCU NESTO KAO POLU STO IMA SJEVERNA KOREJA, napravio sam sistem na 8 godina taj sistem furam bolime neka stvar dali to odgovara hz pozemlju vici babu majki zeni itd
Pokusat sa TURKISOM I TANOM DA SE NADKRIJE ZAPAD AKO NECE ONI POKUSAT NAC NEKIG DRUGog
Jer ja nemislim da ce SARAJEVSKI klubovi bit uspjesni dok se vlasnici nebudu ponasali ko DR MAMIC IZ ZAGREBA
PREDLAZEM za pocetak da pogledate kako je zrinjski postupao kad je Jakir izduvao evropu i tonod drugoligasa veleza i tc
Mirza dosad vidi ekipu ok, al ocjenu treba davat posle 33 kola
Nadam se da ce bit otjeran i ako izbori evropu (cak mislim da je to i dogovoreno prije inpodpisanog ugovora) u vidu znad da kurcu nevaljas kao trener, znas da nisi dobro doso na kosevo ni kao sisac pe ni sa, haj da te potrosimo sezonu je dudick upropastio ako se pokazes izvuces evropu tc sloboda celik ce te bar angazovat, ako propadnes svakako te niko nije htio i kocices se okrenut tezgi napijaci prodavat krompir
Nama samo da je omalovažiti vlastiti uspjeh. Sutra da dignemo Zrinjskog 0:3 bilo bi "ma pusti to, ljudi već proslavili titulu, igrali za kladionicu."..
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
- Kontakt:
Nekad i to mora stati, valjda to bude sutraElCartel11 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 18:5716 pobjeda u nizu yebo mater koje standarde ljudi nabijaju![]()
Mi imamo rekord 9 sa Calom?![]()

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nemanja Tešić je sada Head of Scouting department kod nas.
Ima li neko neke informacije u vezi njega?
Ko je, šta je?
Ko je, šta je?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- napoleon72
- Kontakt:
8, u devetoj nas Sloboda ohladi 3:0, onda kad nas je Ziljkic provozao a Husara se qrcio kako ga je nudio Sarajevu a nasi ga isfurali.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 apr 2023, 18:5716 pobjeda u nizu yebo mater koje standarde ljudi nabijaju![]()
Mi imamo rekord 9 sa Calom?![]()

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
https://chicagodesavanja.us/video/detai ... icago-2022GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑25 apr 2023, 19:24Nemanja Tešić je sada Head of Scouting department kod nas.
Ko je, šta je?
Porodican covjek takav nam treba da smiri situaciju

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, Burberry46, edgarallanpoe04, Sinfoc1986, THEC i 71 gost.