FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 26 apr 2023, 18:06

To je to, ove teorije zavjere o namjestanju su smijesne (toreticari, ako ste vec znali, mogli ste na kladari ozbiljne pare uzet, ali znali ste qrac :mrgreen:). FKS je toksicna sredina, ovo kod nas nije 30% pritiska kakav oni imaju. Sa ovim parama i igracima oni bi trebali da dominiraju ligom, ali to se nece desiti jer su mahalasi pogani i sami sputavaju vlastiti klub, na nasu srecu.
1921

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 26 apr 2023, 18:07

sanjinlego je napisao/la:
26 apr 2023, 18:01
LjoZee je napisao/la:
26 apr 2023, 17:48
zeljovolimte je napisao/la:
26 apr 2023, 17:45
Mi cemo tesko u evropu. Cetvrti tesko da cemo zavrsiti, a realno gledajuci taman smo tu negsje od 4-6 pozicije po svemu u ligi.
Po kvaliteti peto ili sesto mjesto je realno. Mi bismo da ulozimo 0 KM i ostvarimo neki rezultat. To ne moze ni u Prvoj ligi Federacije.
A cekaj, kako po kvaliteti to mozes reci?

Evo usporedi igrace Zrinjskog i nas? Meni su Santos i Amoah bolji nego njihova krila, Cuze i Stanic (danas).. Stilic je u ovim godinama doktor za Ivancica .. zadnji vezni možda, ali i tu imamo Armina Hodzica koji je odlican.

E jedino problem je defanziva, gdje imamo jedino Cocalića koji je za mene bolji od Barisica .. Galic je tu negdje sa Corlukom u defanzivi, ali prema naprijed kaska ..

Imas tu Mekica koji zna nogomet, koji da je samo malo ozbiljniji - ekstra. A ne da se zajebaje po malonogometnim turnirima ..

Imas u napadu Krpica i Armina Hodzica, i jedan i drugi donekle dokazani u nasoj ligi.

Zasto odmah govorimo da nemamo kvalitet? Mozda nema ko kvalitetno raditi sa ovim igracima? Možda i oni sami nisu “profesionalci” da bi na kraju “naplatili” svoj rad na treningu, utakmicama? Mozda im treba pravi strucnjak za kondiciju?

Evo daj ekipu Želje u ruke Jakirovica, uz 1-2 pojacanja, prekucat ce, i ligu, i uci ce u Europu ..

Treba samo malo ozbiljnosti, profesionalizma, dosta mahale i luzerskog mentaliteta!
Kako nece. Taj Cuze 4 gola i 8 asistencija, ucinak kao svih nasih krila, mozda je samo Stilic statistikom tu negdje.

https://www.transfermarkt.com/hsk-zrinj ... erein/6808

Ljudi imaju 10 igraca vise od nas.
Sest bekova od kojih bi svaki bio ispred Galica i Jasarevica.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 26 apr 2023, 18:11

Dvije stvari koje sputavaju nas i Sarajevo su organizacija kluba i takticko zaostajanje godinama za drugima. Jos igramo taktiku koja se igrala u doba Osima poslije rata, a organizacijski smo malo iza tog perioda.

Ev dosao je trener koji ima znanje i popusit ce foru kad-tad.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 apr 2023, 18:12

26 apr 2023, 18:07
Kako nece. Taj Cuze 4 gola i 8 asistencija, ucinak kao svih nasih krila, mozda je samo Stilic statistikom tu negdje.

To je to.

Mi patimo od imena. U fazonu 'kakav Cuze, Krpic (ili bilo koje drugo 'ime') Tito'. Krpic je nekad nesto pokazivao, ali trenutno nista.

Jedini koji od ovih vecih 'imena' pokazuje nesto je Stilic, ali on od sebe daje 300% kako bi pomogao bar nesto. Znaci i izvan svojih fizickih mogucnosti ponekad ide.

Hodzic, Cocalic, Krpic... kvalitet samo na papiru, nazalost. Ovi trenutni su kao neke lose kopije.

Opet kazem kad pogledas koliko si ulozio, gdje si se pripremao, koliki kapacitet je Uprava, kakvi su uslovi suludo je pricati o nekom rezultatu i nadati se necemu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 26 apr 2023, 18:15

Ako zasluzujemo Evropu, Velez i Sarajevo moramo dobiti svakako. Moramo i Borca sutra. Male su sanse, skoro i nemoguce, da to uradimo, ali to moras uraditi za Evropu. Mulalic i Bender su ne samo vratili Sarajevo u borbu za Evropu, nego i ucvrstili.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 26 apr 2023, 18:19

Virtu4l je napisao/la:
26 apr 2023, 17:57
Ovo je samo dokaz kako se igra bez pritiska. Sarajevu je ovo prva i vjerovatno jedina utakmica bez pritiska i očekivanja, i ljudi rutiniraju Zrinjski.

Samo da shvatimo i jedni i drugi koliki je mahala teret klubu, kako njima tako i nama. Dok Zrinjski radi u miru i tišini mi od prvog kola tražimo krivce i jedva čekamo da pljujemo nekoga, ak i kad pobijedimo.
Zrinjski tek treba stvoriti uslove da nekada u buducnosti postoji pritisak u i oko tog kluba, ne moze se to porediti uopste da klubovima iz Sarajeva gdje je sasvim normalno i prirodno da postoji pritisak, a i mahala zbog podneblja i popularnosti tih klubova. Najbolji igrač kluba svih vremena i najveća legenda Zrinjskog je Nemanja Bilbija, kakav pritisak tu treba da bude?!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 apr 2023, 18:21

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas. :kafa:

Hvala Kuharu i pojedinim igracima, naravno i upravi koja je dala toliko vremena Edisu da nas unazadi koliko je moguce.
Hvala i savezu koji nas handri iz godine u godinu dok mi sutimo ko vagine.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 apr 2023, 18:23

Nema povlačenja, nema predaje :cool:

Mada čovjeku bude vokri kad vidi da je Leotar samo nas dobio u ovoj drugoj polusezoni :roll: :

slika

Tuzla City isto samo nas dobila i danas evo Posušja:

slika

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 26 apr 2023, 18:24

Drago mi je sto nisam jedini koji za ovo krivi "Zeljinog ratnika" i Bendera. Krivi su, treba ih smatrat krivim i treba im govorit da su krivi.

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 26 apr 2023, 18:27

LjoZee je napisao/la:
26 apr 2023, 17:48

Po kvaliteti peto ili sesto mjesto je realno. Mi bismo da ulozimo 0 KM i ostvarimo neki rezultat. To ne moze ni u Prvoj ligi Federacije.

Evo usporedi igrace Zrinjskog i nas? Meni su Santos i Amoah bolji nego njihova krila, Cuze i Stanic (danas).. Stilic je u ovim godinama doktor za Ivancica .. zadnji vezni možda, ali i tu imamo Armina Hodzica koji je odlican.

E jedino problem je defanziva, gdje imamo jedino Cocalića koji je za mene bolji od Barisica .. Galic je tu negdje sa Corlukom u defanzivi, ali prema naprijed kaska ..

Imas tu Mekica koji zna nogomet, koji da je samo malo ozbiljniji - ekstra. A ne da se zajebaje po malonogometnim turnirima ..

Imas u napadu Krpica i Armina Hodzica, i jedan i drugi donekle dokazani u nasoj ligi.

Zasto odmah govorimo da nemamo kvalitet? Mozda nema ko kvalitetno raditi sa ovim igracima? Možda i oni sami nisu “profesionalci” da bi na kraju “naplatili” svoj rad na treningu, utakmicama? Mozda im treba pravi strucnjak za kondiciju?

Evo daj ekipu Želje u ruke Jakirovica, uz 1-2 pojacanja, prekucat ce, i ligu, i uci ce u Europu ..

Treba samo malo ozbiljnosti, profesionalizma, dosta mahale i luzerskog mentaliteta!

Santos 5 g i 3 as .. Amoah 6 g i 1 as .. ima li bi i vise da imamo napadaca kao Bilbija, u prvom dijelu u kojem si igrao sa Beganom i Haracicem ..

Ja opet govorim, jedina razlika je sto imaju bolje igrace u defanzivi i to je to. Ali neka, mahala nam vodi, ili je vodila klub, i usadila onaj luzerski mentalitet .. kojeg evo mozemo vidjeti kod jednog od moderatora .. odmah skida gace pred zrinjskim :guz:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 apr 2023, 18:36

26 apr 2023, 18:27

Santos 5 g i 3 as .. Amoah 6 g i 1 as .. ima li bi i vise da imamo napadaca kao Bilbija, u prvom dijelu u kojem si igrao sa Beganom i Haracicem ..

Haracic ima vise zgoditaka nego Ara i Krpic zajedno.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 26 apr 2023, 18:36

26 apr 2023, 18:27

Ja opet govorim, jedina razlika je sto imaju bolje igrace u defanzivi i to je to. Ali neka, mahala nam vodi, ili je vodila klub, i usadila onaj luzerski mentalitet .. kojeg evo mozemo vidjeti kod jednog od moderatora .. odmah skida gace pred zrinjskim :guz:
Njih dvojica u 15 golova zajedno ucestvovali, a on 12.
Hrasno dzaba pokusavas, te svoje teorije ostavi za vas bivsi fucal klub pa tamo sprovodi, kao i vodjenje sportskog drustva. Dok klub ne vode kriminalci iz SD odmah znam da smo na koliko toliko dobrom putu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 26 apr 2023, 18:38

Lewy21 je napisao/la:
26 apr 2023, 18:24
Drago mi je sto nisam jedini koji za ovo krivi "Zeljinog ratnika" i Bendera. Krivi su, treba ih smatrat krivim i treba im govorit da su krivi.
Polako ljudi sa krivcima..
Klub na kojem nivou funkcionise, ovo je taman.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 apr 2023, 18:40

Mi produzujemo ugovor sa Mufticem, koji jos i stoji izmedju stativa, a ne bi bio opcija ni u Slobodi ili Leotaru koji su zadnji i nesto ocekujemo. :D

To je potez koji je pokazao gdje smo i na kojem smo nivou i za iducu sezonu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 apr 2023, 18:42

Virtu4l je napisao/la:
26 apr 2023, 18:04
KANA je napisao/la:
jel fakat vjerujete da je Sarajevo ocistilo kartone najboljim igracima i ovo dobilo ?
Nemam šta vjerovati, gledao sam utakmicu. Nema Ziljkića da carini loptu po pola sata.

Čim osvoje loptu izbacuju igrače naprijed u prazan prostor i koriste brzinu i rupe u odbrani Zrinjskog, sve školski. U dva dodavanja su u šesnaestercu protivnika.

Sarajevo je kvalitetom rame uz rame sa Zrinjskim, ali ludilo, navijači i mahala u klubu ih sputavaju, isto kao nas, samo što mi trenutno nemamo taj kvalitet.
Upadam ko padobranac, samo da kazem da se slazem s tobom. Mahala i sicarski interesi su najveci kancer sarajevskih klubova. Sportski pozdrav

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 26 apr 2023, 18:42

LjoZee je napisao/la:
26 apr 2023, 18:12

To je to.

Mi patimo od imena. U fazonu 'kakav Cuze, Krpic (ili bilo koje drugo 'ime') Tito'. Krpic je nekad nesto pokazivao, ali trenutno nista.

Jedini koji od ovih vecih 'imena' pokazuje nesto je Stilic, ali on od sebe daje 300% kako bi pomogao bar nesto. Znaci i izvan svojih fizickih mogucnosti ponekad ide.

Hodzic, Cocalic, Krpic... kvalitet samo na papiru, nazalost. Ovi trenutni su kao neke lose kopije.

Opet kazem kad pogledas koliko si ulozio, gdje si se pripremao, koliki kapacitet je Uprava, kakvi su uslovi suludo je pricati o nekom rezultatu i nadati se necemu.
Ma razumijemo se.
Kamo srece da imamo normalne uslove za igrace i ss, pa da trazimo krivca u njima.
Ovo je jedna od najrealnijih liga na svijetu, ako bilo sta ulazes vratit ce ti se. Primjer je svaki klub, cak je i Radnik dok je imao iole normalne uslove bio u vrhu bh fudbala. To dovoljni govori o kvaliteti fudbala koji gledamo, a i kaze nam se svako ljeto sta gledamo.

Mi trenutno uz ludu srecu mozemo izaci u Evropu, sve ostale okolnosti su protiv nas.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 apr 2023, 18:43

Virtu4l je napisao/la:
26 apr 2023, 18:04
KANA je napisao/la:
jel fakat vjerujete da je Sarajevo ocistilo kartone najboljim igracima i ovo dobilo ?
Nemam šta vjerovati, gledao sam utakmicu. Nema Ziljkića da carini loptu po pola sata.

Čim osvoje loptu izbacuju igrače naprijed u prazan prostor i koriste brzinu i rupe u odbrani Zrinjskog, sve školski. U dva dodavanja su u šesnaestercu protivnika.

Sarajevo je kvalitetom rame uz rame sa Zrinjskim, ali ludilo, navijači i mahala u klubu ih sputavaju, isto kao nas, samo što mi trenutno nemamo taj kvalitet.
znaci bez Ziljkica neka igraju i to je to :stop: brate ascare najbolji igraci dobili kartone i razgule svinjskog koji nije u 68 utakmica primio 4 gola :facepalm:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 26 apr 2023, 18:43

Još se mi pitamo na terenu, ima još 5 kola do kraja i sutra utakmica. Ako misliš Evropu, dobro treba oznojiti guzove i pobjediti. Realno, bolji smo od Borca, ali drugo je što se pitaju sudije. Možda nakon one lakrdije protiv Igmana, bude normalno suđenje. Uzmemo sve do kraja i eto Evrope.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 26 apr 2023, 18:45

LjoZee je napisao/la:
26 apr 2023, 18:40
Mi produzujemo ugovor sa Mufticem, koji jos i stoji izmedju stativa, a ne bi bio opcija ni u Slobodi ili Leotaru koji su zadnji i nesto ocekujemo. :D

To je potez koji je pokazao gdje smo i na kojem smo nivou i za iducu sezonu.
To ako raji ne otvori oci, ne znam sta ce. Znaci i iduce godine su uzdanice Muftic, Bender..
A sljedeci krivac je Nermin Basic.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 26 apr 2023, 18:46

Joj namjestaljke sta je ovo hahaha s mjeseca se vidjelo… ekipa protiv citya meda nije mogla sad proigrali, zabili Zrinjskom vise nego sto su primili citavu sezonu

ma sve je do nas, sutra bod izvuc nekako i onda idemo dalje, pobjeda tesko fkt

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin, Lokomotifa, Sarun i 36 gostiju.