FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 26 apr 2023, 18:46

Mamba21 je napisao/la:
26 apr 2023, 18:43
Još se mi pitamo na terenu, ima još 5 kola do kraja i sutra utakmica. Ako misliš Evropu, dobro treba oznojiti guzove i pobjediti. Realno, bolji smo od Borca, ali drugo je što se pitaju sudije. Možda nakon one lakrdije protiv Igmana, bude normalno suđenje. Uzmemo sve do kraja i eto Evrope.
Na osnovu cega smo bolji od Borca?

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 apr 2023, 18:47

MrAlemKa je napisao/la:
26 apr 2023, 18:46
Joj namjestaljke sta je ovo hahaha s mjeseca se vidjelo… ekipa protiv citya meda nije mogla sad proigrali, zabili Zrinjskom vise nego sto su primili citavu sezonu

ma sve je do nas, sutra bod izvuc nekako i onda idemo dalje, pobjeda tesko fkt
sa drugim timom hladno,nama je sad samo bitno da Siroki ne dobije Velez i opet smo u dobroj situaciji da budemo 4

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 26 apr 2023, 18:49

zeljovolimte je napisao/la:
26 apr 2023, 18:38
Lewy21 je napisao/la:
26 apr 2023, 18:24
Drago mi je sto nisam jedini koji za ovo krivi "Zeljinog ratnika" i Bendera. Krivi su, treba ih smatrat krivim i treba im govorit da su krivi.
Polako ljudi sa krivcima..
Klub na kojem nivou funkcionise, ovo je taman.
Ma razumijem ja sve to ali me nervira kako krivca trazimo u Zrinjskom, kladionicama, a Mulalic i Bender krivi za Posusje, Igman, Leotar i Tuzlu. Ni ove, ni slijedece, a ni one tamo sezone necemo nista ostvarit ako nam svi budu krivi osim nasih "Zeljinih ratnika". Izgubis od Leotara koji nikoga nije pobjedio osim nas i ocekujes da ce neko drugi pobjedit Sarajevo i Velez. Zato sam vise puta naglasio da su Edis Mulalic i Josip Bender dva najveca krivca. Isti ovaj Zrinjski nista bolje protiv nas nije igrao, ali smo mi imali Bendera na golu i sad nam Zrinjski kriv sto se Josip Bender ne treba bavit ovim sportom, a bavi se ovim sportom.

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 26 apr 2023, 18:52

Mamba21 je napisao/la:
Još se mi pitamo na terenu, ima još 5 kola do kraja i sutra utakmica. Ako misliš Evropu, dobro treba oznojiti guzove i pobjediti. Realno, bolji smo od Borca, ali drugo je što se pitaju sudije. Možda nakon one lakrdije protiv Igmana, bude normalno suđenje. Uzmemo sve do kraja i eto Evrope.
Na osnovu svega. Imamo bolje igrace, imamo bolje navijace, imamo bolji stadion, imamo bolju povijest. Jedino nemamo sudce, i pobjednicki mentalitet .. nego odmah skidamo gace!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 apr 2023, 18:56

Lewy21 je napisao/la:
26 apr 2023, 18:49
Ma razumijem ja sve to ali me nervira kako krivca trazimo u Zrinjskom, kladionicama, a Mulalic i Bender krivi za Posusje, Igman, Leotar i Tuzlu. Ni ove, ni slijedece, a ni one tamo sezone necemo nista ostvarit ako nam svi budu krivi osim nasih "Zeljinih ratnika". Izgubis od Leotara koji nikoga nije pobjedio osim nas i ocekujes da ce neko drugi pobjedit Sarajevo i Velez. Zato sam vise puta naglasio da su Edis Mulalic i Josip Bender dva najveca krivca. Isti ovaj Zrinjski nista bolje protiv nas nije igrao, ali smo mi imali Bendera na golu i sad nam Zrinjski kriv sto se Josip Bender ne treba bavit ovim sportom, a bavi se ovim sportom.
Ti ko Mulalic i situacija '25 minuta utakmice'. :mrgreen:

Benderova greska je 10 sekundi od 90+ minuta utakmice. Sto niko nije nulirao njegovu gresku na tim utakmicama? Ona je samo odraz i pokazatelj stanja cijele ekipe. Primis gol i nema te ko izvuci. Hajde da je jedna utakmica pa da kazes, ali to je niz gdje ekipa nema kuveta popraviti niciju gresku.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 26 apr 2023, 19:11

Eto od +7, čak jedno vrijeme +10 nad pitarima, dođemo u situaciju da smo na -3…

Mislim da je nekoliko faktora utjecalo na sve ovo; generalno smatram da napad i realizacija gore je manji problem od odbrane.

1. Nama je nizbrdo krenulo nakon one utakmice sa Borcem na Grbavici. Pored svega što se dešavalo tada na terenu ekipa ti je izgubila motiv, uvukla se nervoza, pritisak, ekipa ljuta i razočarana na max. Izgubila se ta atmosfera, a od te utakmice smo i izgubili i publiku (jedino izuzetak utakmica protiv Leotara u kupu) koja je spala sa prosječnih 7500-8000 na nekih 5500. Dakle izgubio si 1500-2000 ljudi po utakmici…

2. Odbrana nam je katastrofa od početka sezone, od one prve utakmice gdje iz centaršuta primaš gol, pa sve do sada. Skoro svaku utakmicu je puhalo u našoj odbrani. Evo bez golmana, ti praviš amaterske greške tipa:
prvi gol sa pitarima, smješan penal pravi Galić, onda protiv Borca u gostima ti igrač da autogol, gol Zrinjskog na Grbavici, a o ovim golovima u 2023. neću ni govoriti. Mislim da je tu kriv i Mulalić, jer se morala napraviti nova odbrana koja bi se prilagodila konceptu igre. Onakva odbrana je funkcionisala u sistemu gdje ne izlaziš previše, čekaš priliku lagano, ne igraš napadački.

3. Golmani - možda i najveći krivci. Sigurno je i veza sa odbranom utjecala na ovako slabe rezultate golmana. Direktno smo u prvoj polusezoni izgubili bodove od Širokog, Posušja, pa i onaj drugi gol pitara, sve na račun golmana. Bender naravno ima ubjedljivo vodstvo nad Muftićem po broju kikseva. Pogotovo ova polusezona, lik je totalno pogubljen i izgleda gore od Erića ili Kjosevskog kada je bio pogubljen. Prvi golman je prioritet.

4. Smatram i to što smo imali bezveze pripreme. Ja ne znam kako jedna Stupčanica svake godine obezbijedi Antaliju, a mi ne možemo? Pripreme odradiš igrajući sa Bratstvom, Budućnosti a želiš u Europu?

5. Loš sistem igre Mulalića u ovoj polusezoni, gdje su ga gotovo svi pročitali. Zbog toga smatram da i igrači pojedini trpe.

Na kraju, niko drugi nam nije kriv što ne dobiješ makar ove klubove sa dna tabele od Igmana (3), Posušja (2), Tuzle (3), Slobode (2), Leotara (5). Samo da smo tu dobili, imali bi 14 bodova više, što znači možda bi završili i 2. što je za mene ogroman uspjeh trenutno.

Jedino što mi je drago da nismo puno puta bili oštećeni, jedino možda utakmica sa Borcem gdje su bile kardinalne greške, možda Zrinjski.

Nadam se aBd da će i nama jednom sreća pokucati na vrata i da ćemo izboriti Europu. Sutra defitinivno možemo do 3 boda ako suđenje bude korektno. Jedan Igman je zaslužio tamo bod, možemo i mi. Naprijed Željo! 💙
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 26 apr 2023, 19:12

LjoZee je napisao/la:
26 apr 2023, 18:56

Ti ko Mulalic i situacija '25 minuta utakmice'. :mrgreen:

Benderova greska je 10 sekundi od 90+ minuta utakmice. Sto niko nije nulirao njegovu gresku na tim utakmicama? Ona je samo odraz i pokazatelj stanja cijele ekipe. Primis gol i nema te ko izvuci. Hajde da je jedna utakmica pa da kazes, ali to je niz gdje ekipa nema kuveta popraviti niciju gresku.
Naravno da su svi krivi, ali sam izdvojio dvije meni licno najodvratnije osobe. :mrgreen:

Ali poenta svega sto sam napisao je da trazimo previse krivca u drugima, a ne u svojim taborima.

Stoji to da jedna greska ne treba da zavrsi utakmicu, kao Mulalicu penal na derbiju "koji sve promjeni", Benderovo driblanje i sve ostalo, ali nazalost imamo ekipu kojoj takve stvari zavrse utakmicu i dosta puta su to bile upravo Benderove greske. Imamo takve igrace kakve imamo i oni nisu u stanju anulirati te greske, a Mulalica rado krivim zbog njegovih izjava, drugacije bih mislio da je do igraca samo, ali on je svojim izjavama dokazao da ne zasluzuje da se bavi ovim poslom. Taj je haman najavljivao poraz prije tih utakmica, a kasnije mu je sve bilo krivo osim njega, isto ko sto je nama sad "Zrinjski kriv" sto smo svojim prosipanjem bodova protiv svih konkurenata za ispadanje doveli Sarajevo na trece mjesto.

Kada imas trenera sa takvim stavom, naravno da ce ti jedna greska sve okrenuti. Ja se pitam je li Mulalic pripremao ekipu na poluvremenu da preokrenu protiv Leotara ili se vec pripremao da da izjavu kako je sve to bilo zbog auta "za koji smo se pripremali". Na to se nadodalo valjanje i kako nismo gledali fudbal.

Samo nemojte izbjegavat poentu, nisu nam drugi krivi, mi smo!
Zadnja izmjena: Lewy21, dana/u 26 apr 2023, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 apr 2023, 19:12

ponavljam jos jednom jedva dobiju City sudijskom lakrdijom ,namjerno dobiju najbolji igraci zute kartone i razgule Svinjski :crazy: ima li iko da mu je to sumnjivo?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 apr 2023, 19:14

Jok eto nije ti kriv savez. Mi jesmo najvise krivi ali i drugi su.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 26 apr 2023, 19:16

KANA je napisao/la:
26 apr 2023, 19:12
ponavljam jos jednom jedva dobiju City sudijskom lakrdijom ,namjerno dobiju najbolji igraci zute kartone i razgule Svinjski :crazy: ima li iko da mu je to sumnjivo?
I meni je sumnjivo ovo danas. Nikako ne mogu pojmiti da ekipa Zrinjskog primiti 3 gola. Pa jedan Slovan i Sheriff koji su igrali grupne faze nisu im mogli 3 gola zajedno dati. Neki dan protiv Veleža u onakvoj atmosferi im gola ne mogu dat.

Velid Spaho

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 26 apr 2023, 19:16

Ma naravno da je dogovoreno, samo ne kontam kako neko ima obraza da sluzi tim sredstvima. Kakva je pointa kad neko hoce nesto pa nazor.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 26 apr 2023, 19:17

KANA je napisao/la:
Apsolutno nista sumnjivo danas nije bilo, da si gledao tekmu znao bi. Zrinjski kontrolisao utakmicu na pocetku, i mislio sam da ce ih lagano rijesiti. Ali pade slobodnjak, go, i to je pitarima dalo krila. U drugom poluvremenu pitari bolji, satrali ih tranzicijom. Zrinjski imao precku i stativu, a konacni rezultat 3:2. I ti tvrdis namjesteno? Jesu mozda gadjali precke i stative igraci Zrinjskog, ili im je neko zaboravio javit da je kupljena tekma?
Zadnja izmjena: Amidzatvojnajdrazi, dana/u 26 apr 2023, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
1921

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 apr 2023, 19:18

Lynx je napisao/la:
26 apr 2023, 19:16
KANA je napisao/la:
I meni je sumnjivo ovo danas. Nikako ne mogu pojmiti da ekipa Zrinjskog primiti 3 gola. Pa jedan Slovan i Sheriff koji su igrali grupne faze nisu im mogli 3 gola zajedno dati. Neki dan protiv Veleža u onakvoj atmosferi im gola ne mogu dat.
ascareeeee doobbbiliiii zute najboljiiii igraciiiiiiiiiiiiiiii

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 26 apr 2023, 19:22

Nadam se da će ostati ovaj rezultat iz Širokog :kafa:

Velid Spaho

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 apr 2023, 19:23

KANA je napisao/la:
Ma sve normala :lol: :lol:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 26 apr 2023, 19:33

Mamba21 je napisao/la:
Ma kojeg to igrača ima Borac? Da im nije igrača u žutim majica ma, ne bi nikad nikog pobjedili. Najbolji pokazatelj je početak lige sa Lalatovićem, sudije bile 50% 50% Borac 2 boda skupio nakon 5 kola
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 26 apr 2023, 19:58

Široki vodi, kako god, u svakom slučaju više nam odgovara pobjeda Širokog nego Veleža, mada **** kalkulacije. Uzeti 10 bodova do kraja i to je to.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 26 apr 2023, 20:04

lakilone je napisao/la:
26 apr 2023, 19:58
Široki vodi, kako god, u svakom slučaju više nam odgovara pobjeda Širokog nego Veleža, mada **** kalkulacije. Uzeti 10 bodova do kraja i to je to.
Siroki je daleko najslabija ekipa koja se bori za evropu ALI oni imaju daleko najbolji radpored tako da ne znam koliko je ovo dobro za nas.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 26 apr 2023, 20:05

Strah ih je! I to kako! Toliki je strah od sportskog neuspjeha da su potegnuli za najgorim i najjadnijim načinom dolaska do “uspjeha”, povlačeći za sobom u blato cijeli bh. fudbal. Toliki je strah od ekipe Željezničara da se podrška sudija otvoreno najavljuje, veliča i pravda izmišljenom podrškom sudija drugim ekipama u prošlosti. Toliki je strah od navijača Željezničara da su se svi, počevši od navijačke grupe Borca, preko cijelog kluba, pa do MUP-a manjeg bh. entiteta, digli na noge kako bi ih spriječili da dođu i budu uz svoj klub.

Strah ih je! I treba da ih je strah!

Veliki Željezničar i njegova najveća snaga, Manijaci, dolaze!

„U boj kad krenemo sve pred sobom rušimo, Željo mi te volimo kako god završio!“

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 apr 2023, 20:09

LegendaIvica je napisao/la:
26 apr 2023, 20:04
lakilone je napisao/la:
26 apr 2023, 19:58
Siroki je daleko najslabija ekipa koja se bori za evropu ALI oni imaju daleko najbolji radpored tako da ne znam koliko je ovo dobro za nas.
100% po mojim kalkulacijama sa ovom pobjedom nase sanse da budemo ispred njih su svedene na minimum ,jedino da sutra pobjedimo ili derby

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Cwirek, Hrasno15 i 78 gostiju.