Brate ti se vratio u Bosnu?
Propustio sam tu info, mislio sam da si još u Crnoj Gori.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Brate ti se vratio u Bosnu?
Kao I svaki drugi stanovnici urbanih sredina. Svaka cast Sarajevu.alemsa je napisao/la: ↑28 apr 2023, 17:53Pogresno ti to rezonujes, ne vole oni nikog sem raje, a ko god im mjenja njihovo poput sandzaklija i doslja (medju kojim sam i ja, samo sam imao tu "srecu" da odrastam s njima pa sam bio dio), a najmanje im je bitno ko si sta si, oni se djele na papke i raju.vulkanizer je napisao/la: ↑28 apr 2023, 17:50Ma Sarajlije su bolesne.
Više vole one što su ih do neki dan klali, što bi ih opet klali i one koje su ih držali na nišanu 5 godina bez vode i hrane, nego Sandžaklije koje su doselile u grad.
Neshatljivi mentalni sklopovi.
Nisam, u CG sam koja se polako ali sigurno pretvara u Republiku Srpsku.
Pa da citas sve, procitao bi kakve veze ima. Da se ne ponavlja 100x. I Islam nije privatna stvar I za 4 zida. Hvala Allahu pa klanjas, ispunjavas one osnove da ljudi kazu da si 100% musliman.Pantelija je napisao/la: ↑28 apr 2023, 17:52A kakve tacno veze ima vjera sa politikom i stanjem trenutnim? Ako mogu da mi objasne ovi "branioci islama"? Jer evo, iako nikad i nigdje ni na kafi ni na fb ni na forumu ne pisem(kazem) to, neko sam ko ne pije, ne pusi, klanja, duboko vjerujem u svoju vjeru i iz dna duse mrzim sda.
I meni evo za 13-14 godina praktikovanja vjere niko nikad i nigdje nije zbog vjere pravio problem...
Problem u zivotu mene i roditelja je npr pravila SDA sa namjestenim konkursima. Primanjem ljubavnica, ne davanja invaliditeta ocu koji je invalid rata, i slicno.
Danas je ova grupa ljudi dosla da pokusa napraviti posljednji pritisak na formiranje vlade. Posljednji pokusaj da spase ono od cega zive i zbog cega su stranka br1.
Kako strmoglavo padaju kada izgube vlast, pokazao je grad sarajevo gdje su od najmocnije stranke spali na ovo sto jesu. Jer kada izgube alate moci kao sto su kompanije pod drzavnom-federalnom šapom, kada izgube opstinske odbore, ministarstva, direktorske fotelje, tendere, ostaju bez onoga cime su privlacili nekih 50% glasova. Ko to ne zna ili se pravi da ne vidi![]()
To je stranka koja je u prirodi jedna kriminalna organizacija koja je ostala bez vaznih poluga, policije, ose, a uakoro i sudja. Krecu sada formiranja predmeta, hapsenja, sto ce oni kao u slucaju respiratora prikazati kao udar na bosnjake. Ili slucaj Asim gdje su izasli nakon presude i nazvali proces politickim, a nije osudjen samo zbog nacina na koji je uzet dokaz protiv njega, dok je sadrzaj dokaza jasan da se radi o kriminalu. Isto kao kada covjeka neko snimi da ubije nekoga, pa ga aus oslobodi jer je snimak nastao tako i tako i to nije bilo zakonski. Njega to ne oslobadje krivice tj nosenja imena ubica, samo sud nije bio u mogucnostinda ga osudi.
Vec iduce izbore imat cemo veliki pad glasova df i sda. Poswbno df cije je glasove navukao komsic jer je more ljudi glasalo za njega i stranku misleci da ne mogu birati drugu stranku, plus dobar dio sda-ovaca koji su po naredjenju glasali za njega. Sda ce izgubiti ogroman broj glasova vjerne publike koja je glasala za usluge, sada ce glasati za one druge da bi im bilo dobro.
Tuzno je u istu recenicu staviti Islam, prelijepu vjeru koja te tjera da budes posten, iskren, odmjeren, i SDA stranku koja je ogledalo korupcije, kriminala, a ko ima pristup kamerama hotela na ilidzi, i prostitucije. Ista stranka iako kontrolise islamsku zajednicu, nikada nije potpisla ugovor drzava -IZ. A u isto vrijeme je privatizovala Iz pa bogohule ilahije i pjevaju bakiru. Vjera je kucna i privatna stvar i vjerom braniti krimi al samo je jos veci grijeh od onog sto radis. Mi treba da branimo drzavu, da stitimo drzavu, i sve ljude u njoj ii da svako ko ima drugacije vjerovanje (nevjerovanje) se osjeca kao i mi koji smo vjernici a ne da na ovaj nacin kao danas kao neka šizofrena masa uz tekbire drzimo parolu "građanska".
Najcrnji komunista ugnjetavač je bolji od Fadila Novalića, i uvijek bih njega prije izabrao umjesto Fadila koji je krao za vrijeme pandemije i ugrozio upravo Bošnjačke živote.nerkolfc je napisao/la: ↑28 apr 2023, 18:00Ti kao musliman imas određen set vrijednosti koji ti je nametnut kroz vjeru I njih se moras drzati koliko god mozes. E sad ako imas sa jedne strane komunistu koji imaju historiju ugnjetavanja muslimana na ovim prostorima I muslimana da ih biras ko ce te predstavljati u politickim procesima I krojenju zakona u drzavi u kojoj zivis, sta ti je preče da odaberes? Ko od njih dvojice vise predstavlja te vrijednosti koje su ti nametnute kroz vjeru?
Malo ti je 96, stavi odmah 99vulkanizer je napisao/la: ↑28 apr 2023, 18:04Mi nismo Bošnjaci, mi smo Bosanci i Hercegovci.
Mi smo za građansku i sekularnu državu (pojma nemamo šta znači sekularna, ali smo pročitali negdje i mnogo je cool).
Mi u Sarajevu smo uvijek bili multietični (96% Bošnjaka, 2% Srba, 2% Hrvata).
Meanwhile:
Lik ti fino napisao, krasti je u redu prema njegovom shvatanju vjere, samo nastavi traziti oprost. Mozes krasti koliko hoces, samo trazi oprost poslije i sve je okej.
Al ce biti uzivancija citati kuknjavu Tuzla i Zenica radi Sarajevo se gradi , zahvaliti se radnicima u tim gradovima sto mi FGR sarajlije cemo imati dodatnih dva sata za jos jedan cappuccino u fabriciMortemHz je napisao/la: ↑28 apr 2023, 18:09Malo ti je 96, stavi odmah 99vulkanizer je napisao/la: ↑28 apr 2023, 18:04Mi nismo Bošnjaci, mi smo Bosanci i Hercegovci.
Mi smo za građansku i sekularnu državu (pojma nemamo šta znači sekularna, ali smo pročitali negdje i mnogo je cool).
Mi u Sarajevu smo uvijek bili multietični (96% Bošnjaka, 2% Srba, 2% Hrvata).
Meanwhile:
Ne zovite nas iz Krajina kad se opet zapuca onda.
Normalno da nije u redu, takav bi bez ruke ostao za cas posla po Islamu. I mi muslimani takvog trebamo zamjeniti boljim muslimanom a ne ateistom
Ćutučino krezuba. Nagledat ćeš se ti nama sedžde, spadalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.