FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
35
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 190

Lynx
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lynx » 30 apr 2023, 00:55

sanjinlego je napisao/la:
29 apr 2023, 23:31
Zapitajte se malo kakvi su uslovi, kakva je ekipa ..

Sve manje i manje svijeta, sjever se bukvalno raspao, jedva da 1000 bude tamo .. lavor veceras pun, jos ljudi bojkotuju ..

Zapitajte se malo, sta je problem, do koga je? Platis 8, 10 maraka da gledas Dzenisa Beganovica, Nedima Mekica futsalera ili Benjamina Sehica .. joj bruke.
Doslovno. Tužno gledat kako je prosjek navijača spao za 2000 ljudi po utakmici…
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 30 apr 2023, 01:23

19vendetta87 je napisao/la:
30 apr 2023, 00:15
Hulahopka napravio novi acc (xyza) hahahahha...yebo majku glupog frajera, sam sebi replicira, i jos govori drugima da su im mozgovi isprani, a ovdje se niko ziv s njim ne slaze po misljenju. Lik brani Edisa zivotom po komentarima, gore nego Husara Mesanovica na fb :urnebes:
Prijatelju ja nisam iznio ni jednom svoje misljenje nego samo cinjenice ( nemam nikakve veze sa nikom hulahopka).

Ja bih te zamolio da demantujes samo jednu stvar koju sam ja napisao i imas pice, a ne da pises gluposti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 apr 2023, 08:40

Bilo bi dobro da Borac ne izgubi u Mostaru jer kako stoje stvari navijaćemo za Zrinjski u finalu kupa. Pitari su proigrali, teko će ispustiti ovo treće mjesto.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 apr 2023, 08:41

godrina je napisao/la:
29 apr 2023, 21:27
Jedva cekam gledat Zeljinog ratnila i mega trenera Mulalica kako vodi neki veliki evropski klub u LP. Strucnjak.
Mladost Doboj kod Kaknja, Dečić ili neki pič.ić i Rudar Pljevlja.
Njemu je Željo top karijere i to je dobio šansu dva puta.
Sada mozda dobaci do Bosne Visoko, Stupčanica je ipak veliki klub za njega.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 30 apr 2023, 09:31

Moje misljenje da od Europe nema nista. Prokockana na manjim utakmicama koje smo gubili a morali dobiti leotar, posusje, igman...bice ovo jos tezi period za klub al kad smo izgurali ono najgore valjda cemo i ovo.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 30 apr 2023, 09:45

lendra je napisao/la:
30 apr 2023, 09:31
Moje misljenje da od Europe nema nista. Prokockana na manjim utakmicama koje smo gubili a morali dobiti leotar, posusje, igman...bice ovo jos tezi period za klub al kad smo izgurali ono najgore valjda cemo i ovo.
Kako sada stvari stoje,jako tesko. Obzirom kako igramo i da nam ni jedna pobijeda nece biti laka i bez patnje i hiljadu faktora,plus zavisis od Zrinjskog i Slobode,Posusja i Leotara,vise nego sam od sebe.Jedina nada nam je borba ovih za opstanak,posto Siroki igra sa njima 3 tekme,a o Sarajevu i Borcu tesko da mozemo i zamisliti da ih predjemo.
Ljudi proigrali na vrijeme,plus su kvalitetni,ovi kakvi god bili 3 puta su nas otresli.
Mada opet ponavljam,da Siroki zijani ili odigra 3 puta nerijeseno,mene je vise strah,sta cemo mi uraditi protiv Igmana,Veleza,Slobode...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 apr 2023, 09:47

Ja ne znam na osnovu čega vi još temeljite optimizam i pravite računice.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 30 apr 2023, 10:20

Mi smo izgubili evropu kad smo otjerali trenera. Mi smo jedini klub na.dunjaluku kad si u borbi.za evropu na dva fronta,dovedeš novog trenera da sve to izgubi. Zamisli kakav moras biti trener da za tri utakmice primis 12 golova.

I onda slusas demagogiju kako on voli da igra. Ovo,ono. Murinjo na baterije i tako..

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 apr 2023, 10:31

BarbareZeljin je napisao/la:
30 apr 2023, 09:45
Kako sada stvari stoje,jako tesko. Obzirom kako igramo i da nam ni jedna pobijeda nece biti laka i bez patnje i hiljadu faktora,plus zavisis od Zrinjskog i Slobode,Posusja i Leotara,vise nego sam od sebe.Jedina nada nam je borba ovih za opstanak,posto Siroki igra sa njima 3 tekme,a o Sarajevu i Borcu tesko da mozemo i zamisliti da ih predjemo.
Ljudi proigrali na vrijeme,plus su kvalitetni,ovi kakvi god bili 3 puta su nas otresli.
Mada opet ponavljam,da Siroki zijani ili odigra 3 puta nerijeseno,mene je vise strah,sta cemo mi uraditi protiv Igmana,Veleza,Slobode...
Teško, ali nije nemoguće. I ne slažem se da zavisimo od nekoga, još uvijek se mi pitamo. Pobijedimo u utorak i četvrti smo, dakle mi se pitamo.

Velež je u padu, sigurno ga možemo dobiti i ostajemo aktivno u igri. Sve je do nas.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 30 apr 2023, 10:41

Mi smo evropu izgubili onog momenta kad smo izgubili u Trebinju i na Grbavici od Tuzle, neumjesno je spominjati bilo sta drugo pored toga apsolutno, znalo se da dolazi najtezi moguci raspored, i ti od 6 bodova protiv leotara i tuzle dobijes 0 bodova, protiv ekipa koje dobiju utakmicu svako 3 mjeseca ti si od obje izgubio i to uzastopno.

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 30 apr 2023, 10:47

Na nama je, odnosno na našim šminkerima da do kraja pobjede svih 5, pa valjda nas Bog pogleda i Zrinjski osvoji Kup.

Ali teško, jako teško .. kad mi evo već protiv Igmana igramo finale. Nadam se da će vrijeme biti dobro, i da će doći dosta publike, što je ipak za ovu ekipu 3 igrača više.

Bit će teško .. jer Igman, Sloboda pa i Posušje se bore za opstanak, i uradit će sve (bacanje na glavu) na osvoje barem bod.

Volio bih vidjeti neki pobjednički stav .. kao kod Štile protiv Tuzle na Grbavici .. daj malo nagazi protivnika, koji lakat uvali, unesi se sudcu, sve su to curice, Željo mora biti Željo na Grbavici .. danas svaka fufa glumi baju.

Joj da mi je jednu sezonu dočekat, da budemo uvjerljivo drugi haha i finale Kupa sa Radnikom iz Bijeljine ..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 apr 2023, 11:13

Jedino sto mi imamo je ta ljubav prema Želji koje srecom još ima dovoljno pogotovo naši Manijaci.Uprava direktor igraci treneri veliko nula tj nista.Dokle će se od ljubavi moć zivjet je veliko pitanje.Bio sam protiv Sirokog i ona radost Hame nakon gola je Zeljo.Na zalost naša djeca se i ne oznoje a puna im usta Zelje.Njima je sisa prioritet.Santosa sam vidio prije tekme sa trebom i izgleda da se mali zaljubio opasno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 apr 2023, 11:46

Teško je graditi optimizam kada svi znamo koliko smo grohnuli u zadnjih 10-ak godina i koliko puta je Željo pokazao luzerski mentalitet kada se to nije smjelo desiti.

Nekada je to bilo u borbi za Evropu, nekada u borbi za titulu, nije uvijek ista stvar u pitanju ali generalno je zaključak isti - rijetko koja ekipa Želje je u zadnjih 10-ak godina ispunila očekivanja. Mnogo teških poraza obilježilo je ovo desetljeće i nisam baš nešto siguran da će i ove sezone biti drugačije.

Sa druge strane, sve je otvoreno, četvrto mjesto nije nerealno, Široki nije bolja ekipa od nas, sa Veležom smo bara-bara s tim što se nadam da je njihov 'peak' sa Fejom konačno prošao.

Ja sam uvjeren da uz tri pobjede kući i makar jedan remi (dakle remi, ne pobjedu) od dvije tekme u gostima, mi bi završili četvrti na tabeli. E sad da li mi možemo dobiti kući Igman, Velež i Posušje, to je dobro pitanje, mi toliko rijetko vežemo pobjede da meni 9 bodova iz ova tri meča djeluje kao naučna fantastika :D

To ako se ostvari onda navijati za Zrinjski u finalu Kupa, jer bez njihovog trijumfa četvrto mjesto nam ne znači mnogo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ManIng
Kontakt:

Post Postao/la ManIng » 30 apr 2023, 12:07

Mamba21 je napisao/la:
29 apr 2023, 22:35
Porazna činjenica da su naši napadači zadnji put zabili gol 25.02 protiv Igmana. Ne računam kup. Koliko ovaj Olivera znači Sarajevu, svako malo u nekoj prilici, tako Bilibija u Zrinjskom, Ramić u Igmanu, Mrkaić Borac, Haskić Velež .. Jedino kod nas dva napadača odlične reputacije, Ara dok igra i trči, dobro izgledamo. Krpić invalid gori od Vučenovića. Haračić koji je zapostavljen, bolji od obojice i ponovo ne igra.
Garantujem da bi Haracic napravio vise od ova dva nasa zvucna pojacanja.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 30 apr 2023, 12:31

Raonffa je napisao/la:
30 apr 2023, 11:46
Teško je graditi optimizam kada svi znamo koliko smo grohnuli u zadnjih 10-ak godina i koliko puta je Željo pokazao luzerski mentalitet kada se to nije smjelo desiti.
Uvijek, bukvalno uvijek. Navedi mi jednu situaciju gdje smo uzeli kad nam je najpotrebnije bilo.

Luzeri. Kad god nam je najvise trebalo kiksaju.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 30 apr 2023, 12:35

Sarajevo ako izgubi od Borca a mi dobijemo sljedece dvije kuci, imamo isto bodova i onda na Koševo. Haos :-D

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 30 apr 2023, 12:37

Jeste. Razliciti igraci, treneri, cak i uprave, ali vazda kiksanje u kljucnim momentima. Drugi klubovi nista ne prepustaju slucaju jbg, nije to samo neko luzerstvo.
1921

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 30 apr 2023, 12:41

ManIng je napisao/la:
30 apr 2023, 12:07
Mamba21 je napisao/la:
29 apr 2023, 22:35
Porazna činjenica da su naši napadači zadnji put zabili gol 25.02 protiv Igmana. Ne računam kup. Koliko ovaj Olivera znači Sarajevu, svako malo u nekoj prilici, tako Bilibija u Zrinjskom, Ramić u Igmanu, Mrkaić Borac, Haskić Velež .. Jedino kod nas dva napadača odlične reputacije, Ara dok igra i trči, dobro izgledamo. Krpić invalid gori od Vučenovića. Haračić koji je zapostavljen, bolji od obojice i ponovo ne igra.
Garantujem da bi Haracic napravio vise od ova dva nasa zvucna pojacanja.
Krpic prije nekoliko sezona je bio odlican, sada vec godine polako sustizu ..

Ali Haracic .. jeste imao mnogo velikih promasaja, ali barem se nasao u tim šansama. Jos ona dva gola protiv Posusja u gostima, ali ne .. igrao nam je debeloguzija u napadu, eto jer je frend nekog umisljenog trenera.

Ali evo nije da branim Haracica, govore dosta i da je imao problema sa fizickom spremom .. :/

I da, onaj novi sa treninga, iz Saudijske Arabije, kazu odlican. Igra stopera, ali može pokriti i pozicije beka.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 30 apr 2023, 12:49

XYZA je napisao/la:
29 apr 2023, 20:52
TMovac je napisao/la:
29 apr 2023, 17:58
XYZA je napisao/la:
29 apr 2023, 17:09

Kao prvo ja navijam za Zelju, ne za Mulalica, boli me k.. za Mulalica.
Drugi nisam rekao da je Basic los, a nisam rekao ni da je dobar.
Trece kazes da nismo imali ni jednu automatizovanu akciju, ako je to istina, onda il je Mulalic Mourinho pa je bez ijedne akcije bio na 3 mjestu i u polufinalu kupa ili imamo takve individualce koji su tako kvalitetni da sad kad nema Mulalica trebaju prekucati ligu.
Cetvrto bio si za smjenu Mulalica (ne znam,samo pretpostavljam) a znao si da novom treneru treba vremena, jer to nema ni u hollywodskim filmovima da novi trener za kratko vrijeme provede svoje zamisli ti onda prijatelju mrzis Zelju jer si znao da ce biti losi rezultati i necemo otici u Evropu.
Ja mrzim Zelju? Ja pasa nisam propustio niti jednu utakmicu Zelje od svoje 16-te godine. Bjezao iz skole, sa fakulteta da gledam utakmice. Sad mi je 39 godine. Pa racunaj. Bio sam za smjenu Mulalica. Trebao je otici jos poslije Igmana. Da treba vremena da ekipa igra automatizovano, kao sto igra Zrinjski. Da melje protivnike. Mulalic je trebao i morao dobiti otkaz, jer jednostavno nije vise islo. Kako ce ekipa igrati nakon smjene i koliko ce trebati vremena da se prilagodi novom treneru to samo Bog zna. Samo kazem da je licemjerno Basica uzimati na noz jer je eto samo pobjedio 1 utakmicu do sada. Iako smo igrom zasluzili vise. Da je on dosao na zimskoj pauzi i da je imao vremena da radi sa ekipom, prvi bi ga tjerao nakon ovakvih rezultata. Ali spocitavati covjeku da je izgubio od Zrinjskog i Borca u gostima, i Veleza kuci ( u situaciji kada si morao napast ) i to sve u 20-tak dana koliko je tu. Nije korektno.
Ja sve to kao ti samo od 5 godine, dakle imam 11 godina staza vise od tebe ( nemoj se ljutiti ali ako si tek sa.16 godina poceo pratiti Žeju, postujem ali nisi neki fanatik). Ja nisam rekao ni jednu rijec protiv Basica, nego onih koju su protiv Mulalica zbig rezultata, a zadovoljni su sa katastrofalnim rezultatima od kako nema Mulalica.
Ti imas pravo na misljenje, jer si samo navijac, ali onaj koje donio odluku da se trener smjeni treba snositi odgovornost, jer se ta odluka pokazala kao katastrofalna. Isto kao sto mi navijaci imamo pravo na misljenje sa kojom taktikom treba igrati, ali trener koji donosi odluku o taktici, i ta taktika donese lose rezultate treba snositi odgovornost.
Rekao sam da mrzis Zelju ako znas da novi trener ne moze uigrat ekipu( dakle ispadamo iz kupa i svi nas prestizu na tabeli), a zalazes za smjenu trenera( napisao sam ukoliko si se zalagao, ako nisi halali).
Koji si ti manipulator. Uvijek izvrces kako tebi odgovara. Ja nisam rekao da navijam za Zelju od 16-te godine. Nego da nisam propustio niti jednu utakmicu od tada. Navijam za Zelju od kada znam za sebe. Ali nisam uvijek zbog zivotnih okolnosti mogao da pratim sve utakmice u svojoj ranoj mladosti.

Zasto se ta odluka pokazala katastrofalnom? Mulalic je dobio i previse sansi. Utakmice smo zavrsavali samo sa 1 udarcem prema golu i to protiv timova koji se bore za opstanak. Pogodi protiv koga je Leotar upisao svoju jedinu pobjedu u ovom proljetnom dijelu? Upravo protiv nas. Mulalic nije, niti ce biti ikad kapacitet da vodi klub kao sto je Zeljo. Njegov maksimum je klub koji se bori za sredinu tabele. Za nesto vise nazalost nema kapacitet. Pod Basicem vidim neki napredak u igri. Iako rezultati trenutno ne prate taj napredak. Ali nadoci ce i to. I opet naglasavam. Ako budemo igrali sve bolje i bolje, ma kakav rezultat na kraju bio Basic treba ostati i dati mu priliku da pocne sezonu. Ako budemo igrali bezidejno, bez igre, napretka. Da se ne vidi neka vizija. U tom slucaju mu se zahvaliti i potraziti nekog drugog.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 30 apr 2023, 12:56

Meni 4.mjesto ne izgleda nerealno.
Čak sam poprilično siguran da ćemo i biti 4.
Ali problem je taj što sam još sigurniji da Velež uzima kup. Neki dan u Mostaru, ruku na srce, Velež je bio puno bolja ekipa. A par dana poslije kone im tricu uvališe.
I onda će nas ovo još više zaboljeti i syebati. Pogineš da završiš četvrti i na kraju standardno doživimo bolan kraj sezone.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 32 gosta.