FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 02 maj 2023, 23:53

Ma ljudi, pobjedimo sljedeće 4 i idemo u Evropu.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 02 maj 2023, 23:54

Mamba21 je napisao/la:
02 maj 2023, 23:51
Sve u svemu, pravili smo prilike, nismo zabili drugi gol i idemo dalje. Loš niz, bodovi na infuziju.
Santos koliko nam je bodova donio, mislim da ih je još više prosuo svojim promašajima. Večeras 3 odlične prilike, 2x 1 na 1 i jedan volej, loše. Mislim da je ovaj igrač odigrao svoj "vrhunac" kod Edisa.
Krpić, "najbolja" utakmica do sada, napokon se počeo kretati i trčati po terenu.
Hajdarević ubjedljivo najbolji. Odlično čitanje igre, hoće povući loptu, finih proigravanja.
Vedo, bez obzira na primljen gol dobar.
Jašarević, Coca, Drina, uzas.

Vidi se napredak u igri, ekipa je još poljuljana. Bašić nema rezultat, ali volio bih da sa njim krenemo u novu sezonu, bez obzira na Evropu.

Potpisujem sve od a do z. Basic treba ostati !!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 maj 2023, 23:56

LjoZee je napisao/la:
02 maj 2023, 23:46
Raonffa je napisao/la:
02 maj 2023, 23:41
Ma šta ćeš im brate, možeš ih udarati svaki dan al' od toga neće postati bolji. Da se to tako radi bio bi to onda standard i u najboljim evropskim klubovima, al' nema od toga ništa, to su samo potezi iz revolta i nemoći.

Okej, kontam ja da ti možda misliš da ih treba malo ukoriti, očitati im bukvicu al' i sam znaš da ni to ne pomaže. Ne može jednostavno, ja, ti, ili bilo koji navijač Želje ne može od njih napraviti bolje igrače šta god da uradi.
Ocitala im se 'bukvica' nakon Tuzle, nazvani su i manekenima. Je li nesto pomoglo? Nije.

Pomoglo bi mozda da oni nece, ali nije ovdje problem u zalaganju. Ja ne mogu jednog nabrojati da 'nece'. Jednostavno ne znaju ili ne mogu zbog godina i slicno.
Slažem se, i ja rekoh da nije problem u zalaganju, ne može i ne može, što bi rekao Sablja ne može pita od 2 marke :mrgreen:

PS: Bašić neće ostati, ako se Evropa izbori, mislim da to svi znamo. Ne može to kod nas, mi smo nesposobni istrpiti bilo šta i bilo koga, nego daj promjene pa makar bile i na gore :)

Ja nemam problem sa tim da ostane taman da svaku izgubi do kraja al' nema šanse, potrošit ćemo i njega kao što smo potrošili drugih 15 trenera u posljednjih 10 godina, ne ulazeći pojedinačno u njihove trenerske kvalitete.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 02 maj 2023, 23:57

Mamba21 je napisao/la:
02 maj 2023, 23:53
Zabijemo 16.golova ,na svakoj po 4. i idemo u Evropu :mrgreen:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 03 maj 2023, 00:02

avalPacidoroP je napisao/la:
02 maj 2023, 23:57
Mamba21 je napisao/la:
02 maj 2023, 23:53
Zabijemo 16.golova ,na svakoj po 4. i idemo u Evropu :mrgreen:
Lopta je okrugla :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 maj 2023, 00:02

Raonffa je napisao/la:
02 maj 2023, 23:41
let3 je napisao/la:
02 maj 2023, 23:15
Ogromni kiksevi protiv Leotara,Tuzle i Igmana :thumbdown: jednostavno nedopustivo.
Cocalić na kraju glumi nekog kabadahiju, zalijeće se nešto, bolje bi mu bilo da pogleda koliko loše je odigrao utakmicu. Zapravo, loš zadnjih 5 utakmica.
Iskreno, čudim se koliko manijaci tolerišu one manekene na terenu, iz kola u kolo. Daju maksimalnu podršku, finansijski i svaku moguću, guraju klub već tri godine rukama i nogama, a igrači na terenu im se zahvale tako što odigraju ko zadnji jadovi...bez lidera, bez karaktera, bez borbe, ljigavci obični :thumbdown:
Ma šta ćeš im brate, možeš ih udarati svaki dan al' od toga neće postati bolji. Da se to tako radi bio bi to onda standard i u najboljim evropskim klubovima, al' nema od toga ništa, to su samo potezi iz revolta i nemoći.

Okej, kontam ja da ti možda misliš da ih treba malo ukoriti, očitati im bukvicu al' i sam znaš da ni to ne pomaže. Ne može jednostavno, ja, ti, ili bilo koji navijač Želje ne može od njih napraviti bolje igrače šta god da uradi.

Sa druge strane, ja ću opet ponoviti nešto što sam rekao i poslije prve tekme Kupa u Mostaru (dok je još Edis bio na klupi), ja ne vidim da se igrači ne trude, da ne žele ili nešto slično.

Jednostavno nemaju kvalitet, nemaju vica u igri, pa na kraju krajeva pojedincima fali i fudbalske inteligencije (da ne kažem inteligencije generalno).

Doveo si i drugog trenera koji teži ka nekoj drugačijoj filozofiji fudbala u odnosu na prošlog trenera, ali ni to ništa nije promijenilo. Nije promijenilo u konačnici, na to mislim.

Sad što mi možda u nekom periodu meča igramo bolje i smislenije ili makar težimo ka tome, za razliku od igre pod Edisom, ne mijenja ništa jer krajni rezultat je isti kao i kod Edisa, statistički gledano vjerovatno i gori.
Ma jarane, nema ni Igman neki kvalitet pa se dođu nadigravati na Grbavici. Pobjede nas Leotar i Tuzla City, ekipe koje sigurno imaju manje kvalitete od Želje. Nisam za nasilje, taman posla - ali nekad treba igračima očitati bukvicu da se zapitaju malo. Manijaci im daj maksimalnu podršku, pa red je da nekad igrači uzvrate na terenu.

Što se tiče Edisa, ako se trebao tjerati, onda se on se trebalo uraditi na kraju prošle sezone ili na pola ove sezone. Da novi trener moze proći one zimske pripreme sa ekipom.
Nikako usred trećeg kruga, pred kraj sezone :damn: Ta njegova smijena je bila potpuna besmislica, ništa dobro nije donijela, nikakav šok i trzaj ekipe kao što vidimo, to se ne radi tad.
Ne krivim Bašić sekunde, lik je uletio ko padobranac, pokušao nešto, al ne može to za par treninga.

Uprava je posebna priča :thumbdown:

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 03 maj 2023, 00:03

Jedan prijedlog za moderaciju da se malo zabavimo i ubijemo vrijeme do naredne utakmice koju ćemo BTW svakako izgubiti ili eventualno odigrati neriješeno, a to je da se napravi anketa sa pitanjem'da li ste da mladi i perspektivni stručnjak ostane na čelu struke i narednu sezonu.
Pa onda idu 3 opcije : jesam, nisam, boli me ****, tj nisam odlučio.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 maj 2023, 00:06

Nije to dobra ideja nece biti realno jer ce glasati gurbeti s lavora, kozojebi, genocidasi i smogovci.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 03 maj 2023, 00:11

Ovdje je najveci problem qrcobolja i nedostatak zelje kod pojedinaca, pogotovo Zeljine djece. Evo sad vidjeh Drinu na Vilsu sega sala smijeh, ko da utakmice nije ni bilo a jedan Amoah koji vjerovatno do prije godinu dvije nije ni cuo za Zelju place nakon utakmice. Velika je boljka unazad skoro pa deceniju omladinski pogon u kojem trebas djeci da usadis u glavu da je Zeljo institucija i da se za Zelju gine, a koji su Sejfudin Tica i Miske razyebali do te mjere da nam sva djeca haman prelaze kod pitara zbog boljih uslova. Treba nam remont u svakom smislu i ostaje nam da se nadamo nekom cudu plasmanu u Evropu i investitoru na ljeto. Da li ce se to desit, a vjerovatno nece vidjet cemo. Do tad nam je i ovako puna saka brade po plasmanu i igrackom kadru
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2023, 00:13

let3 je napisao/la:
03 maj 2023, 00:02
Ma jarane, nema ni Igman neki kvalitet pa se dođu nadigravati na Grbavici. Pobjede nas Leotar i Tuzla City, ekipe koje sigurno imaju manje kvalitete od Želje. Nisam za nasilje, taman posla - ali nekad treba igračima očitati bukvicu da se zapitaju malo. Manijaci im daj maksimalnu podršku, pa red je da nekad igrači uzvrate na terenu.

Što se tiče Edisa, ako se trebao tjerati, onda se on se trebalo uraditi na kraju prošle sezone ili na pola ove sezone. Da novi trener moze proći one zimske pripreme sa ekipom.
Nikako usred trećeg kruga, pred kraj sezone :damn: Ta njegova smijena je bila potpuna besmislica, ništa dobro nije donijela, nikakav šok i trzaj ekipe kao što vidimo, to se ne radi tad.
Ne krivim Bašić sekunde, lik je uletio ko padobranac, pokušao nešto, al ne može to za par treninga.

Uprava je posebna priča :thumbdown:
Ma dobro stoji to sve al' realno rijetko ko te je nadigrao od tih ekipa. Sto puta smo pisali ovdje, naš najveći problem ovog proljeća je katastrofalna defanziva i što bukvalno u svakom trenutku i iz svake frljoke možeš primiti gol. I da se razumijemo šteka i realizacija i generalno igra prema naprijed, al' eto s vremena na vrijeme i zabijemo neki gol, da nije bilo tih gluposti u odbrani imali bi makar 3-4 boda više na tabeli.

Jednostavno smo kraljevi glupih golova.

Leotar dole jesmo bili potanki al' oni su imali jednu top šansu i dali gol iz onog idiotluka Drine, Bendera i Cocalića čini mi se. Protiv Tuzle na Grbavici ljudi imali dva šuta prema golu, dali jedan gol i gotovo. Mi smo imali makar jedno 15 šuteva, al džaba ti je... Uglavnom, nisu nas nadigrali to hoću da kažem.

Velež ovdje na Grbavici isto tako, primiš dva gola iz dvije amaterske reakcije golmana a uopšte te nisu sad nešto nadigrali pa da kažeš nismo im ništa mogli i zasluženo smo izgubili.

Eto večeras se stvarno igralo, igrao je Igman fino, i mi smo imali svojih šansi, neki x je objektivno i realan rezultat. Al' Igman ima Husrefa koji je ipak trenersko ime za ovu ligu, nije iznenađenje što djeluju dobro na terenu. Nisu oni dobri samo protiv nas, oni generalno igraju fino pod Husrefom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 03 maj 2023, 00:17

O treneru:
-Basic je izmislio taktiku za mulalica..to sto smo na ho ruk dobijali i ono sto nismo trebali nema veze s Edisom. Ne kazem da je neki vanserijski strucnjak al mislim da ga treba ostavit

O upravi:
-Jedna od katastrofalnih odluka uprave za koju su iskljucivo oni krivi je sto nisu prodali Hodzica..ocigledno je bilo da je ubo jednu sezonu i tjt..sad i da ne ode dzaba neces uzet ni trecinu sto si mogo

-Druga ako je mozemo nazvati greska je prelazni rok, al ovo im se ne moze zamjeriti. Bukvalnk su doveli sve sto je ijedan navijac zelje zelio i sto bi doveo da je mogao. Sad sto su Krpic i Ara ispali amateri to ne mozemo zamjeriti upravi

-Ono sto posebno zamjeram upravi je nemogucnost nalazenja finansija..ne kaze niko da postanemo City preko noci al ni mi imum minimuma ne mogu..sad cemo jos morat i misletu vracat dug za licencu, a evropu necemo ni izborit

O igracima:
Sve je napisano..kvalitete ima al forme ni u tragovima

O navijacima i sudijama:
- Slazem se da je savez ****, znamo svi kako se gura npr Borac itd. Medjutim na grbavici evo u sta god ko smije ako cemo mak na konac tjerat kad bi uradili neku full analizu mislim
da bi bilo 60/40 sudjenje u nasu korist.

-Postali smo ogorceni i odbijamo prihvatiti realnost..sudijama se psuje prije nego i pocne tekma, bukvalno takva je tenzija (u 90% slucajeva bez potrebe) da se bojim da ce se desit kad ce neko prekinut utakmicu.

Protiv tuzle kolko su psovali ljudi meni neugodno na istoku bilo..i covjek nam na kraju pokloni crveni tj dade ga tuzli..

Protiv Borca tolika hajka na onaj ponisteni gol, a cist fazl cocalica..

Zgodna paralela je drzava..ljudi koji nisu uspjeli nikad nece krivit sebe nego sve svaljivat na sistem..stoji da sistem utice na to al ipak na kraju dana jedini krivac si ti. Tako i mi nasu nesposobnost i nekvalitetu pravdamo sudijama...sudije nas jesu stetile ali su i pomagale. Pogotov mi je smijesno ovo vcrs...

Igman sklj ekipa koja ispada i kojoj bi vico vrlo rado vidio ledja u PL da ostane leotar..SE NAVODNO GURA PROTIV ZELJE NA GRBAVICI koji je manje vise u ovom trenutnku NEBITAN U BH FUDBALU bar za ovu sezonu..pa cujete li vi sebe bgt?

Isto tako dobijemo Zrinskog u Mostaru iz dvije frolje a moglo bit u prvom 5:0 ..TO JE ZASLUZENO..al zato kad god popusimo e to je nepravda..jes jes kako nije

Last but not least..jedno nepopularnl misljenje pljujte me koliko hocete ali kakav god Amar bio, ono sto je unistilo zelju je Misimovic. Amarove supacke poteze bi i prezivjeli, ali Misimovic je unisto duh i filozofiju Zelje u potpunosti...postali smo sa manirima mahalski klub i navukli maksimalni luzerski mentalitet na sebe..drugim rijecima napravio je prciju od nas a mi ga evo i dan danas prizivamo

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 maj 2023, 00:26

Nije Bašić kriv što Santos 3 zicera ne može dat, njegova jedina kvaliteta je brzina i prodornost. Nije ni kriv što je došao u ekipu u kojoj nemaš drugog izbora nego da ti igraju Beganović, Mekić, Šehić, Jašarević, Drina, Cocalić, Bender i drugi
Odbrana je katastorofa. Cocalić glumi nešto, konta legenda i veteran kluba pa mu to pored silnih grešaka može proć. Drina, vječiti talenat, svako pored njega i Cocalića može dati gol. Odbrana je stvarno užas i previše smo jeftinih golova iz bukvalno nikakvih akcija primili. Ne znam da je jedna ekipa iz toliko centaršuteva primila golove kao mi.

Ako i ne izborimo Europu, ostaviti Bašića, nek proba nametnuti svoju filozofiju, ja vjerujem da može. Nadam se da će se na ljeto završiti makar jedan dobar bek i neka adekvatna zamjena Santosu, kako bi mogli hraniti Krpića ili ko već ostane u špicu. Uglavnom, 5 igrača je minimum nam dovesti, a za to i nemaš baš financijskih uslova…

Prijedlog: neka se ne dovode “imena” tipa Hodžić, Jašarević (iako on nije neko ime), Cocalić, Krpić ako nisu u formi i pod uslovom da su odigrali utakmicu u zadnjih 90 dana…
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 03 maj 2023, 00:30

– Nevjerovatno šta smo doživjeli da nas glavni sudija vrijeđa, provocira i da nam psuje. Govorio je da nećemo pobijediti, da smo glupi i svakakve strašne stvari. Zato je Cocaliću prekipilo. “Coca” je jedan od najkorektnijih igrača u BiH, prošao je puno toga, a na Grbavici je doživio da ga sudija provocirao. Edin nije reagirao nesportski, već ljudski – kazali su za **** pojedini igrači Željezničara čija imena nećemo navoditi, a koji će sve ovo potvrditi u pisanoj formi klupskoj administraciji.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 03 maj 2023, 00:32

Lynx je napisao/la:
03 maj 2023, 00:26
Nije Bašić kriv što Santos 3 zicera ne može dat, njegova jedina kvaliteta je brzina i prodornost. Nije ni kriv što je došao u ekipu u kojoj nemaš drugog izbora nego da ti igraju Beganović, Mekić, Šehić, Jašarević, Drina, Cocalić, Bender i drugi
Odbrana je katastorofa. Cocalić glumi nešto, konta legenda i veteran kluba pa mu to pored silnih grešaka može proć. Drina, vječiti talenat, svako pored njega i Cocalića može dati gol. Odbrana je stvarno užas i previše smo jeftinih golova iz bukvalno nikakvih akcija primili. Ne znam da je jedna ekipa iz toliko centaršuteva primila golove kao mi.

Ako i ne izborimo Europu, ostaviti Bašića, nek proba nametnuti svoju filozofiju, ja vjerujem da može. Nadam se da će se na ljeto završiti makar jedan dobar bek i neka adekvatna zamjena Santosu, kako bi mogli hraniti Krpića ili ko već ostane u špicu. Uglavnom, 5 igrača je minimum nam dovesti, a za to i nemaš baš financijskih uslova…

Prijedlog: neka se ne dovode “imena” tipa Hodžić, Jašarević (iako on nije neko ime), Cocalić, Krpić ako nisu u formi i pod uslovom da su odigrali utakmicu u zadnjih 90 dana…
Sto cemo ikog dovodit poslije Santosa, nek pokrenu onog malog Gasala. Momak dok se nije povrijedio bio prejak majke mi
Dosta je bilo zvijezda i majstora, daj svjeze meso da ginu za dres.

A Basic treba ostati !!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 maj 2023, 00:33

Santos sam 1 na 1 sa golmanom Igmana i ovaj mu odbrani, Štilić u drugom promaši mrtvi zicer (Amoah mu majstorski ostavio loptu), na kraju i Krpić promaši odličnu šansu. Zabiti gol u Želji su porođajne muke jbt. To je bruka i nekvalitet tih igrača :thumbdown: Bilbija iz polušansi zabija golove.
Dosta više izgovora.

Doduše, imao je i Igman šansi, ali Muftić odbranio neke šuteve :thumbup:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 03 maj 2023, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 03 maj 2023, 00:39

Mamba21 je napisao/la:
03 maj 2023, 00:30
– Nevjerovatno šta smo doživjeli da nas glavni sudija vrijeđa, provocira i da nam psuje. Govorio je da nećemo pobijediti, da smo glupi i svakakve strašne stvari. Zato je Cocaliću prekipilo. “Coca” je jedan od najkorektnijih igrača u BiH, prošao je puno toga, a na Grbavici je doživio da ga sudija provocirao. Edin nije reagirao nesportski, već ljudski – kazali su za **** pojedini igrači Željezničara čija imena nećemo navoditi, a koji će sve ovo potvrditi u pisanoj formi klupskoj administraciji.
Jel im to zadnjih 10 utakmica govore pa nikog ne mogu dobit

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 03 maj 2023, 00:39

Kako igraju i Hodžić i Santos, kontam da bi mogli i jedan i drugi da ostanu. Prva zvijezda ovog tima je Amoah.
7 golova, 2 asistencije. Nadam se da će nastaviti.
Dok smo u ovoj situaciji dok se izvlacimo, treba prodavati igrače.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 03 maj 2023, 00:41

Napoleon1921 je napisao/la:
03 maj 2023, 00:39
Mamba21 je napisao/la:
03 maj 2023, 00:30
Jel im to zadnjih 10 utakmica govore pa nikog ne mogu dobit
Izvini druže? Koja je poenta tvog odgovara?

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 03 maj 2023, 00:41

Ono što je u prvoj polusezoni Hodžić krpio..letio sa jedne na drugu stranu, eh sad je tu rupa. Kako nam ko prenese loptu na 40m od gola tu je ozonska rupa.. sa svih strana onda visimo i lako nam svaka ekipa dolazi do šansi.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 maj 2023, 00:42

Santos izlapio ko Rifet.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Merhaba i 36 gostiju.