Pod jedan, 2017. su vam uzeli titulu - tad Velez nije bio u ligi uopce.KONTRASVIH je napisao/la: ↑08 maj 2023, 17:08Dok su Zeljeznicar klali, uzimali titulu u zadnjem kolu, prekidali prvnestvo i poklanjali titule i kup vi ste tom istom lovopluku lizali supak i pravili zajednicke video klipove pred utakmice. Da ne govorim da su ovi drugi Vicu slavili danima poslije poklonjene titule. Kako vise ne shvatite da ste niko i nista. Cuj vi nesto pokretali. Pohasili se cim su presli malo iznad 7.mjesto na tabeli, namirisali novac i kao udruzivali bi se zajednickim snagama nesto mijenjali. Gledajte svoja posla, niste bitni.killafrommanilla je napisao/la: ↑08 maj 2023, 16:53Klubovi, klubovi. Jedini i osnovni krivac su klubovi. Evo Hasic je dao intervju za N1 u kojem je sve objasnjeno. Recimo, zasto Zeljeznicar nema pravo da kmeci na sudije.
Zamisli klosarcina, 20k i sve ideale ce prodati samo da prezive. Onda, FK Sloboda, koja ako udje u ovakvu inicijativu, automatski ostaje bez licence i tu ih imaju u saci.Klubovi šute i ne žele se boriti sa Savezom jer imaju beneficije.
“Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred 100-godišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi. Dok sam ja bio u Veležu mi smo se svim silama borili da se nama ne sudi na taj način. Ono na Grbavici sinoć je smiješna situacija. U finalu možemo sve očekivati, samo ne nešto pošteno. Nije fudbal samo fudbal u BiH, to je globalni sport. I želim da ovdje bude dobrog fudbala, da djeca imaju uslove za razvoj.”
Za Sarajevo je rekao da dok je Kasum bio tu, bili su u inicijativi i zagrijani. Cim dodje Mirvah, Vicko je to zavrsio la ga no, ove male kmechavine nisu problem.
I onda se recimo ta dva kluba (Zelj i Slo) zale na sudjenje. A cim treba konkretno nesto, op neka reko je Savez 15k, Stilic i Santos cekaju, yebo postenje
Drugo - guraš u post na silu vaša sarajevska prepucavanja, koja opet veze s Veležom nemaju niti s našim ponašanjem.
Čak ste i tada dobili ruku ispruženu u nadi da ćete skontati da je vrijeme da se neke stvari ostave u prošlosti i da se mijenja nešto u fudbalu. Imali smo i čovjeka za to, koji je moćan u bh. okvirima i koji je samo trebao podršku probosanskih klubova koji su bili za regularno takmičenje. Nastao 4R, vi izašli iz njega zbog beneficija za 100g. Kraj. Ende. Demantuj.
I za ovo: "namirisali novac". Nama nije novac potreban, imaš financijski izvještaj, posluje se solidno, državi se dužno nešto sitno što se gura i što će uskoro biti nulirano. O kojem novcu pričaš? Mi nismo jedan od klubova koji računa u budžet novac od Evrope, pa da tražimo način da ga popunimo, to nam je sve ekstra bonus i konstrukcija poslovanja je zatvorena bilo Evrope ili ne bilo.
A to ko je koliki je dokaz upravo ovo što se vama sada dešava. Mi smo mali i nebitni, ali su nas morali otjerati sa stadiona godinu dana, dvije godine suspendovati UO, drakonske kazne pisati da nas zaustave. A vama dali 20.000KM i riješili problem. E da, mi smo mali