Premijer liga BiH - aktuelno

killafrommanilla
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la killafrommanilla » 08 maj 2023, 17:20

KONTRASVIH je napisao/la:
08 maj 2023, 17:08
killafrommanilla je napisao/la:
08 maj 2023, 16:53
Klubovi, klubovi. Jedini i osnovni krivac su klubovi. Evo Hasic je dao intervju za N1 u kojem je sve objasnjeno. Recimo, zasto Zeljeznicar nema pravo da kmeci na sudije.
Klubovi šute i ne žele se boriti sa Savezom jer imaju beneficije.

“Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred 100-godišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi. Dok sam ja bio u Veležu mi smo se svim silama borili da se nama ne sudi na taj način. Ono na Grbavici sinoć je smiješna situacija. U finalu možemo sve očekivati, samo ne nešto pošteno. Nije fudbal samo fudbal u BiH, to je globalni sport. I želim da ovdje bude dobrog fudbala, da djeca imaju uslove za razvoj.”
Zamisli klosarcina, 20k i sve ideale ce prodati samo da prezive. Onda, FK Sloboda, koja ako udje u ovakvu inicijativu, automatski ostaje bez licence i tu ih imaju u saci.

Za Sarajevo je rekao da dok je Kasum bio tu, bili su u inicijativi i zagrijani. Cim dodje Mirvah, Vicko je to zavrsio la ga no, ove male kmechavine nisu problem.

I onda se recimo ta dva kluba (Zelj i Slo) zale na sudjenje. A cim treba konkretno nesto, op neka reko je Savez 15k, Stilic i Santos cekaju, yebo postenje
Dok su Zeljeznicar klali, uzimali titulu u zadnjem kolu, prekidali prvnestvo i poklanjali titule i kup vi ste tom istom lovopluku lizali supak i pravili zajednicke video klipove pred utakmice. Da ne govorim da su ovi drugi Vicu slavili danima poslije poklonjene titule. Kako vise ne shvatite da ste niko i nista. Cuj vi nesto pokretali. Pohasili se cim su presli malo iznad 7.mjesto na tabeli, namirisali novac i kao udruzivali bi se zajednickim snagama nesto mijenjali. Gledajte svoja posla, niste bitni.
Pod jedan, 2017. su vam uzeli titulu - tad Velez nije bio u ligi uopce.

Drugo - guraš u post na silu vaša sarajevska prepucavanja, koja opet veze s Veležom nemaju niti s našim ponašanjem.

Čak ste i tada dobili ruku ispruženu u nadi da ćete skontati da je vrijeme da se neke stvari ostave u prošlosti i da se mijenja nešto u fudbalu. Imali smo i čovjeka za to, koji je moćan u bh. okvirima i koji je samo trebao podršku probosanskih klubova koji su bili za regularno takmičenje. Nastao 4R, vi izašli iz njega zbog beneficija za 100g. Kraj. Ende. Demantuj.

I za ovo: "namirisali novac". Nama nije novac potreban, imaš financijski izvještaj, posluje se solidno, državi se dužno nešto sitno što se gura i što će uskoro biti nulirano. O kojem novcu pričaš? Mi nismo jedan od klubova koji računa u budžet novac od Evrope, pa da tražimo način da ga popunimo, to nam je sve ekstra bonus i konstrukcija poslovanja je zatvorena bilo Evrope ili ne bilo.

A to ko je koliki je dokaz upravo ovo što se vama sada dešava. Mi smo mali i nebitni, ali su nas morali otjerati sa stadiona godinu dana, dvije godine suspendovati UO, drakonske kazne pisati da nas zaustave. A vama dali 20.000KM i riješili problem. E da, mi smo mali :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Orden44
Kontakt:

Post Postao/la Orden44 » 08 maj 2023, 17:21

Imam neke informacije da u slijedecem kolu Zeljo zapinje protiv Sarajeva da bi u zadnjem kolu mogao pustiti Slobodi a Velez pusta Sarajevu u 32. Kolu a u Kupu zapinju svim silama protiv Zrinjskog, naravno Zrinjski ce igrati kup utakmicu pod rucnom

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 08 maj 2023, 17:21

HordasOdMalena je napisao/la:
08 maj 2023, 17:17
TMmanija2012 je napisao/la:
08 maj 2023, 17:15
08 maj 2023, 17:12

Au, pa ti si puko.
Nije palio šal Sarajeva ? Onda sorry ako nije :urnebes:
Ti pored četničke zastave o Ziljkiću pišeš? Kuneš se u Santosa, a kakvu je majicu nosio?
Slika

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 maj 2023, 17:25

spezial je napisao/la:
08 maj 2023, 16:45
I sta bi na kraju, jesu li fakat na grbavici skandirali praljku ili neko baca bombe? Ima li neki snimak dokaz nesto?
Pa njihov (zeljkanov) navijac je to potvrdio. Mslm da mu je nik napoleon. Na sta su mu olavi filozofi odgovorili da laze i da su skandirali samo "ustase" :bow:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 maj 2023, 17:27

NazorUso je napisao/la:
08 maj 2023, 17:25
spezial je napisao/la:
I sta bi na kraju, jesu li fakat na grbavici skandirali praljku ili neko baca bombe? Ima li neki snimak dokaz nesto?
Pa njihov (zeljkanov) navijac je to potvrdio. Mslm da mu je nik napoleon. Na sta su mu olavi filozofi odgovorili da laze i da su skandirali samo "ustase" :bow:
Mogu ja sad pisati da imam kitu od 25 cm :urnebes:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 maj 2023, 17:28

Gdje nam je legenda foruma, @90minut
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 08 maj 2023, 17:30

08 maj 2023, 17:20

A to ko je koliki je dokaz upravo ovo što se vama sada dešava. Mi smo mali i nebitni, ali su nas morali otjerati sa stadiona godinu dana, dvije godine suspendovati UO, drakonske kazne pisati da nas zaustave. A vama dali 20.000KM i riješili problem. E da, mi smo mali :)
:tokralju: jao samarcine papku

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 08 maj 2023, 17:31

Raonffa je napisao/la:
08 maj 2023, 17:00
Raonffa je napisao/la:
08 maj 2023, 16:29
Ne kontam šta se bune ovi iz Veleža, posebno me Jusufbegović razočarao sa onim seljačkim prozivanjem Bašića. Imaš pravo biti nezadovoljan suđenjem, oštećen si, direktno ti je sudija ukrao jedan bod ali ne vidim poentu zašto prozivati kolegu koji je bio nezadovoljan suđenjem u nekoj drugoj utakmici.

Plus je Bašić bio korektan nakon Kupa, kao i sinoć, prema Veležu i ni u jednom trenutku nije rekao bilo šta ružno ni za Velež ni za Jusufbegovića.

Dok je taj isti Feja šutio kao kujica kad je poguran u Tuzli i protiv Borca, isto tako direktno za bodove, a sve se to dešavalo u zadnjih 20-ak dana. Pa fol sinoć se sjetio penala protiv Borca i vazio kako Borac jeste oštećen u trenutku kad treba vodu na svoj mlin okrenuti. Vrlo podlo i nekorektno.

Umjesto da svi energiju i snagu usmjere prema savezu i ljudima koji sjede tamo, a koji su glavni krivci za ovo što se dešava, pojedinci vode nekakve lične borbe protiv trenera ili drugih klubova i raspravljaju se o tome ko je pošteniji - onaj što je poguran 5 puta ili onaj što je poguran 7 puta (karikiram), dok jedan čovjek i jedan klub kupe kajmak i otvoreno se šprdaju sa domaćim fudbalom u globalu.
Sva energija je usmjerena prema Savszu i ljudima, ali kako s pickama poput vas koji izadju iz inicijative za 20k? Pun dzep oraha, vi samo treba da sutite i pusite.

Vi ste krivi, niko drugi. Ugasite taj smijesni klub kad ste vec duzni i Bogu i narodu, pokrenite neku cistu pricu pa mozete pricati o loptama i busenju. I postenju i fudbalu. ODUSTATI OD INICIJATIVE ZA BOLJE BH FUDBALA ZA JEDNOKRATNU FINANCIJSKU POMOC. Golemo.

Mi hvala Bogu mozemo, jer smo od 2016. najvise puta svoja ledja podmetnuli da nas "mocnici" udaraju, dok ste vi za malu pomoc prestali da zelite dobro bh. fudbalu.

Dobro se zapitajte kakvi vam ljudi sjede godinama u klubu.

Vi i takvi klubovi poput vaseg su problem. Savez vam cini ustupke, ili vam zaprijeti jer niste cisti i postajete kujice.
Sami protiv svih :urnebes:

Šta ste, bolan, vi podmetnuli? Vi ste samo dobro naplatili onaj haos nakon Borca u Vrapčićima, a ti dobro znaš kako i na koji način ;)
Hajde Faraon prosvijetli me kako smo mi naplatili haos nakon Borca, molim te :D Evo kako je to tvoja sarajevska glavica zamislila, a reci mi odmah poslije šta sam ja slagao u ovom postu gore? Je li Nazif odustao zbog 20k od Saveza? :)

Živim za dan kad ću s jednim od vas ući u diskusiju o činjenicama. Ali očito je ovo kapacitet, znate vi šta ste dobili. Šta smo dobili, teren jel, jel to priča? Kako smo naplatili, neko nam nešto dao, Savez nam keš poklonio kao vama, progledao kroz prste za licencu kao vama, šta?

Dobro naplatili haos protiv Borca, jeste, mi smo ono uradili da izvučemo korist od Saveza. Tačno zbog toga, čak smo i sa Sabrijom imali dogovor oko naplate odštete jel. Ne mogu vjerovat, a ja mislio baš ću s njim malo u raspravu da mu dokažem koliko mu je nisko Željezničar pao, al jok.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 08 maj 2023, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 maj 2023, 17:32

Au, pa ti si puko.
Ti pored četničke zastave o Ziljkiću pišeš? Kuneš se u Santosa, a kakvu je majicu nosio?
Vidi Santos je Brazilac njemu su mogli u Prijedoru nakaciti na glavu kokardu , on ne bi skontao sta je, dok Ziljkan je sa ovih prostora :kafa: Kakvu je majcu Santos nosio ?

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 08 maj 2023, 17:33

Gledaj balijetina prodanih, isto kao sto su sinoc na stadionu gledali kako debili skandiraju bez da iko reaguje ili izbace naglavacke sa stadiona kretene, tako ovdje pokusavaju prikriti kao da se nista nije desilo.

Najgori su mi ovi sto se kao cude, ono kao nemoguce gdje ce to skandirati. Pa ne prodje utakmica sa njima da neko od tih kretena koji budu blizu nasim navijacima ne dobacuju "ustase" Nigdje nisam dozivio na stadionima u BiH da psuju Hujku, gore su ga znali psovati. Sad ce opet balije reci kako to nije istina, daj nam snimak itd.

Jasno je svima da cijeli stadion ili velika grupa ne skandira to, ali velika grupa ljudi gleda i slusa to i nista, to je najzalosnije i najvise boli. Ja se kunem da bi u nas dobio degenek na sred tribine isti sekund i ne bi mu vise palo na pamet da dodje na utakmicu da skandira batko, mladic i slicno, ili da psuje heroje Sarajeva.

Mozes bola i u nas cuti psovke da ih smisljas 10 godina ne bi mogao to smisliti, ali nikad na taj nivo necemo pasti i gledati da neko psuje sto vi psujete svaku utakmicu protiv nas.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 08 maj 2023, 17:35

08 maj 2023, 17:32

Vidi Santos je Brazilac njemu su mogli u Prijedoru nakaciti na glavu kokardu , on ne bi skontao sta je, dok Ziljkan je sa ovih prostora :kafa: Kakvu je majcu Santos nosio ?
Ne mogu ti kačiti sliku, prelistaj forum i naći ćeš, nebitno.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 maj 2023, 17:38

Hasić: Klubovi imaju beneficije od Saveza, Željo je zbog pozajmice izašao iz inicijative 4R
Posteni zeljkan
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 maj 2023, 17:39

08 maj 2023, 17:35

Šta god da je nosio on je Brazilac , ali ovaj vaš brnjo prvo pali vaše obiljezje pa ga ljubi :urnebes: Zar nije morbidan lik

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 08 maj 2023, 17:40

MortemHz je napisao/la:
08 maj 2023, 17:03
Izgradnja nacionalnog stadiona u Općini Novi Grad, Magoda i Efendić postigli načelni dogovor

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda održao je još jedan sastanak na temu izgradnje nacionalnog stadiona, ovaj put s načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem.

Općina Novi Grad Sarajevo već je izdala urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona IV kategorije kapaciteta za 32.000 gledalaca na lokalitetu Rajlovca.

"Većina zemljišta potrebnog za izgradnju je u već državnom vlasništvu. Danas je postignut načelni dogovor da općina u saradnji sa Vladom KS do kraja ove godine osigura sredstva za potpuno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izradu glavnog projekta. Nakon toga u saradnji sa Nogometnim savezom BiH i ostalim nivoima vlasti radilo bi se na zatvaranju finansijske konstrukcije izgradnje jednog od najvažnijih objekata u Bosni i Hercegovini - Nacionalnog stadiona", napisao je fendić na Facebooku nakon današnjeg sastanka.

Podsjetimo, Magoda je prošlog mjesca održao sastanak i sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem na istu temu te je kazao da je opredjeljenje Ministarstva kulture i sporta KS da za taj projekt potencijalno bude odabran lokalitet stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Međutim, naglasio je kako u isto vrijeme ostavlja mogućnost da se realizacija ovog važnog projekta desi i u nekoj od drugih sarajevskih općina.

Magoda je u proteklom periodu također održao sastanak i sa predsjednikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vicom Zeljkovićem.

"Raduje činjenica da je Nogometni savez BiH spreman da zajedno sa FIFA-om i UEFA-om, te u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, uloži napore i finansijska sredstva da napokon država Bosna i Hercegovina dobije stadion koji će ispunjavati sve kriterije koje zahtijeva igranje Lige prvaka i ostalih evropskih klupskih takmičenja, ali i utakmica reprezentativnih selekcija", rekao je tom prilikom Magoda.

slika
Šta se desilo sa onom idejom da se te pare umjesto na izgradnju jednoga stadiona daju za nadogradnju svih većih BiH stadiona, time dajući veliki pridonos BH fudbalu? Ne kažem za ovaj dio sto to možda bude gradski stadion koji ce se renovirati, i to podrzavam kao pametniju ideju nego da se u rajlovcu pravi ali eto, zar nije bolje svaki stadion uraditi nego ovo sto ce se koristiti za par tekmi godisnje i eventualno pokoji koncert Dine dzeparosa Merlina.

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 08 maj 2023, 17:41

lakilone je napisao/la:
08 maj 2023, 15:03
Nakon što se bh javnost dignula zbog "kontraverznih" sudijskih odluka, odlučili smo detaljno pregledati sve utakmice iz ovog kola, a u centru pažnje su bila dva sinoćnja derbija.Nakon detaljnog pregleda, ustanovili smo da na Grbavici, na utakmici između Željezničara i Veleža nije bilo sudijskih grešaka, dok su na utakmici u Banja Luci primjećene manje sudijske greške, saopštili su iz Saveza.
Apusrd je da skandal u bl smatraju manjim sudijskim greskama. Takodjer apsurd je da na Grbavici nije bilo greska gdje su obje strane ostecene.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 08 maj 2023, 17:41

08 maj 2023, 17:35

Posalji Private

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 maj 2023, 17:42

Što se tice postenja pijacari i pitari su najposteniji , toliko su dobri da organizuju razne vecere predsjedniku saveza :crazy: Tako se voli i poštuje predsjednik :urnebes:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 maj 2023, 17:42

NazorUso je napisao/la:
spezial je napisao/la:
I sad je taj Napoleon bozija objava, Kuran i Biblija na koji se pozivate :urnebes:
Jedan lik od 7000 ljudi na stadion cuo kako je navodno 5-6 likova skandiralo Praljku, a ovdje šizofrenici to upakuju i prezentuju kako je haman citav station to skandirao, svim zeljovcima se to podmeće :puke: kako je to ogavno i bljutavo.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 08 maj 2023, 17:48

let3 je napisao/la:
08 maj 2023, 17:42
NazorUso je napisao/la:
spezial je napisao/la:
I sad je taj Napoleo bozija objava, Kuran i Biblija na koji se pozivate :urnebes:
Jedan lik od 7000 ljudi na stadion cuo kako je navodno 5-6 likova skandiralo Praljku, a ovdje šizofrenici to upakuju i prezenztuju kako je haman citav station to skandirao, svim zeljovcima se to podmeće :puke: kako je ogavno i bljutavo.
Ne. Napisao ti je Rodjeni. Ne izvrci. Nisu svi skandirali, ali ovi sto jesu - umjesto da budu upozoreni, podrzani su, nisu sprjeceni.

Ne znam cemu potreba da lazes i izvrces, niko nije rekao da je stadion skandirao. Ali da je sramota sta cujemo svaki put na Grbavici, sramota je.

Kao sto si i dobio odgovor, u Vrapcicima nisi nikad cuo za Mladica, Karadzica, Batka itd. Kod vas smo culi sve. Umjesto druze da kazes kako to ne valja, ti dodjes i branis nesto. I hoces da kazes da ja svojim usima nisam cuo nesto, a svaki put spominjanje ustasa i psovanje heroja - svaki.

I to je jedino bljutavo. I ogavno. To sto ti mislis da si se ovim oprao, umjesto da postupis ljudski i osudis takve stvari. Tebi i Virtualu cemo vjerovat da nismo nista culi.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 08 maj 2023, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 08 maj 2023, 17:49

slika

Meni je malo cudno bilo kako na ovu majicu niko odreagovao nije, al ako je ova prica u vezi Praljka istinita od vas me vise nista iznenadit ne moze.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, bhfanatic14, Lecler, voltron30, Zeko87 i 37 gostiju.