FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
78
35%

Ukupno glasova: 225

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 14 maj 2023, 22:32

spezial je napisao/la:
14 maj 2023, 22:19
Nama treba trener koji je vodio jaku ekipu i pod pritiskom osvajanja lige i borbe za trofeje. Yebo ove sto iznenadjuju sa malim ekipama, nema od toga nista. To je dudic radio, pa grohno. Ili ako hoces neki svjetski primjer, to je unai emery koji radi beton poso s aston villom ili ranije sa seviljom, ali kad dodje u psg ili arsenal, pretvori se u vladu jagodica.
cekaj, je li stvarno mislis da ce ti jak, ozbiljan trener doci u ligu u kojoj sudija dijeli crvene, svira penale, ne svira penale :D gdje ce odvesti ekipu na gostovanje gdje sudija nece svirati ni jedan faul u njegovu korist :D :rol: a plus, nije liga koja je pracena da bi i cak nekim ekstra rezultatom dobio plus u karijeri a moze mu biti OGROMAN minus...
ja ti opet kazem, ja bi volio petka, al bgm mrka kapa
imas i primjer opet kazem jakirevica koji je vodio "male" pa napravi od zrinjskog silu koja evo zavrsi 25 bodova ispred nas

edit:
da ne bude da ja sad nesto, da bi trener pokazao svoj potencijal, ostatak kluba mora biti uz njega i iza njega 100%
bez da ga neko minira, da menadzeri i neke "legende" imaju svoje prste itd... tek tad trener moze pokazati svoje znanje. Zrinjski je klub, pitajte igrace, gdje se zna tacno gdje ko sta radi i nema ovih sto primaju platu, pametuju i ispijaju kafe i miniraju nepodobne
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 14 maj 2023, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 14 maj 2023, 22:33

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 maj 2023, 21:34
kenoHZ je napisao/la:
14 maj 2023, 21:31
Poslušam maloprije Dudića, ništa novo ali sam jos više ubjeđen da Mirva treba Ajlu otjerati koliko je danas. Pored instagrama kad je rekao za radove na kosevu, bager i sliku, došlo mi je da se ubijem. Ima šuplje priče i opet ono njegovo vratiće se, al haj. Ona je kancer našeg kluba kojeg treba odstraniti. Ajla je u biznisu strašan stručnjak a to mi je potvrdilo više ljudi, ali nije isto biti direktor marketinške agencije i fudbalskog kluba. Jednostavno nisi osoba koja treba biti direktor FUDBALSKOG kluba! Nađi neku firmu budi direktor i želim ti svu sreću ovog svijeta, samo dalje od nas. Ovo što ti se dešava sama si kriva, niko drugi nego samo ti.
Nadam se da bi njenim odlaskom doslo do prekida bojkota, jer meni mirza nije problem. Realan sam, izvinuo se, neke su izjave izvučene iz konteksta a i boli me neka stvar od prije 12-13 godina sto je rekao vruće glave. Pojedinci su napravili gore i stetnije stvari klubu od nesmotrene izjave pa nikom ništa. Čak uživaju poštovanje kod objektivne sarajevske publike. Vidim da frajer voli Sarajevo, da je iskren i tako da sto se mene tiče, neka ga. Plus napravio je da i ličimo na nešto pa nek radi. Ali Ajla sa plavom instsgram kvakicom... uhhhh... Neću pisati nikakve uvrede, poštujem to što je majka i žena, ali idi, idi, samo idi. Nije ovo za tebe.
Pa je li to zajedno teglite ti i Mirza pa ga ovoliko branis? :D
Uhhhh keno, kenozoik i koji vec ne. Nemoj bolan braniti drugove iz kafane bespotrebno. Noga mu je svakako, a i vama mahalcima zajedno sa njim. :D
Jel ti ovo nivo komentara koji pises? I ti nekome govoris da skolu zavrsi? Bas je tvoja skola na nivou, mora da si je u Travniku zavrsio.
Ej i ispunio sam kvotu za danas za komentare ide sutra uplata za sedmicu :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 maj 2023, 22:36

Alii je napisao/la:
14 maj 2023, 20:19
Inace smo imali hrpu u21 ofanzivnih igraca s ovom minutazom. On zabio 7 komada (od tog 2-3 bukvalno s linije na prazan gol) za 1800+ minuta, dok je npr Nedim Hadzic u odigranih 350 minuta dao dva gola, odnosno ima bolji omjer golova i minuta. Okej, popravio je formu u zadnje vrijeme i realno igra solidno al pricat na osnovu ovakvih gluposti da smo se ogrijesili itd, smijesno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 maj 2023, 22:36

NajvecaRadosti je napisao/la:
14 maj 2023, 21:43
Cora1946 je napisao/la:
14 maj 2023, 20:56
Tatamata1946 je napisao/la:
14 maj 2023, 20:45

Znaci po vasoj teoriji kone mogu vec upisati 6 bodova protiv posusja i slobode
U tom slucaju nisam siguran da nam je dovoljno 4 boda i moramo obje pobijediti
Na kraju ce se izmedju nas i kona gledati gol razlika. Trenutno mi imamo bolju gol razliku za samo 1 gol. Mi sa 4 boda i oni sa 6 nas sigurno prestizu u golovima
Ne mogu oni dobiti vise Slobodu na strani nego mi Igmana kuci,pogotovo ako Slobodi bude trebalo a hoce.A i Posusje sumnjam da ce vise od 2 gola razlike,u tom slucaju bi imali bolju gol razliku za samo 1 gol

Ja se samo nadam sutra pobjedi Slobode da nam i Siroki opet ne dise za vratom i osvajanju kupa Veleza koji bi protiv nas za 4 dana 'lagano' odigrao a jos bi kone popusile Evropu u slucaju da Zrinjski popusi kup.Pa nek onda slave VELIKA 2 BODA sve im nafakaško....
Neće se Sloboda njima naguziti, taman da su već ispali. Samo da široki sutra izgubi.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 14 maj 2023, 22:39

Pantelija je napisao/la:
14 maj 2023, 22:32
spezial je napisao/la:
Nama treba trener koji je vodio jaku ekipu i pod pritiskom osvajanja lige i borbe za trofeje. Yebo ove sto iznenadjuju sa malim ekipama, nema od toga nista. To je dudic radio, pa grohno. Ili ako hoces neki svjetski primjer, to je unai emery koji radi beton poso s aston villom ili ranije sa seviljom, ali kad dodje u psg ili arsenal, pretvori se u vladu jagodica.
cekaj, je li stvarno mislis da ce ti jak, ozbiljan trener doci u ligu u kojoj sudija dijeli crvene, svira penale, ne svira penale :D gdje ce odvesti ekipu na gostovanje gdje sudija nece svirati ni jedan faul u njegovu korist :D :rol: a plus, nije liga koja je pracena da bi i cak nekim ekstra rezultatom dobio plus u karijeri a moze mu biti OGROMAN minus...
imas i primjer opet kazem jakirevica koji je vodio "male" pa napravi od zrinjskog silu koja evo zavrsi 25 bodova ispred nas
Haha a nisam mislio na jakog trenera koji je osvajao lige neke jace od nase. Ali bar da ima neko iskustvo igre pod pritiskom, jer u varazdinu nema apsolutno nikakvog.

Jakirovic je opet prvi kojem je to poslo za rukom, ali i on je fakin zna kako ovdje stvari idu

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 14 maj 2023, 22:43

Lucas je napisao/la:
14 maj 2023, 21:50
NazorUso je napisao/la:
14 maj 2023, 21:34
Jel se klub oglasio o odlasku Lugusica ? Nije bas da je higijenicarka napustila klub, pa lako cemo za zamjenu. Otisao je neko ko je najbolji u svom poslu u drzavi, a iz kluba niti slova...
A realno, on je svjetski covjek i vrhunski trener, radio sa Cirom, Vahom, Brankom Ivankovicem......vrhunskim trenerima i u vrhunskim sistemima. Sta on ima traziti i pricati sa Ibrom Hodzicem, Varešanovićem, Repuhom, Obucom.....i pojedinim ublehama iz akademije.
Pa bio je dosao da "prica", tj. radi s njima. Nije garant tek kad je dosao saznao ko nam cini strucni stab... Znaci da su debelo zabrljali kad se odlucio otici !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 14 maj 2023, 22:43

Steta sto veceras bar malo nismo gledali duele dva pitara, Šabanovica i Kolašinca. U 83 minuti jedan izasao, drugi usao :D

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 14 maj 2023, 23:20

Trenutno Celtic,Benfica i Bayer Leverkusen zeli Vladana dolaze pare od njega to je sigurno

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 14 maj 2023, 23:24

Alii je napisao/la:
14 maj 2023, 23:20
Trenutno Celtic,Benfica i Bayer Leverkusen zeli Vladana dolaze pare od njega to je sigurno
Zar se nije pisalo i za tottenham?

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 14 maj 2023, 23:50

Par poljaka iz navijackog svijeta sto sam imao dodira s njima smatra da je "supermen" na golu i da je glavni razlog zasto je rakow napravio to sto jeste u kratkom periodu. Uzecemo mi dobru lovu zapamtite
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 14 maj 2023, 23:59

bordobijelisampion je napisao/la:
14 maj 2023, 23:24
Alii je napisao/la:
14 maj 2023, 23:20
Zar se nije pisalo i za tottenham?
To nisam vidio iskreno a prati redovno mozda nisam vidio.On vrijedi haman 9 ako i ne sada 9 miliona eura njegov transfer ce biti vise od 10 do 15 miliona što je top a nama ide procenat

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 15 maj 2023, 02:11

Moje nekakvo subjektivno mišljenje idemo u Europu i mi i željo, mi=jer se naša uprava gotivi sa Vicom iz njima poznatih razloga, a Željo jer treba vratiti lovu što je uopšte u životu. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 maj 2023, 04:32

Spremit ekipu koda je prvo kolo i opste se ne osvrtat kako igra vase misking pozajmica..

Al onaj bivsi presjednik rece da se zeljo kod vice kamatara zaduzio vjerovatno pofinu cifru. Posto je vico vidio da nemoze utjerat dug nema sta uzet (jer je to sve na teku pozajmjeno) evropa i santos moze bit za prvu ratu

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 15 maj 2023, 08:15

Pantelija je napisao/la:
14 maj 2023, 21:28
FCUM je napisao/la:
14 maj 2023, 21:17

Al smo se svi ogriješili na momku sto jest jest.
na cemu druze smo se ogrijesili? Jeste vi ozbiljni?
Pa imao si 10 utakmica gdje je bio igrac manje i gdj esmo izgubili bodove... zabio dva tri gola i odmah smo se ogrijesili? Mislim, pljuvanje i vrijedjanje na stranu, pricamo o fudbalu. Pa i protiv zeljeznicara je dao gol na loptu na liniji, imao je dva tri puta kontru gdje je mogao odigrati pas ali nije pa su ga srusili i faul napravili... ako mislis da je dobro to sto vuce neko loptu i fauliraju ga a pritom je imao rjesenje da proslijedi loptu.... jbg
Ja samo tvrdim da smo mladjem igracu od njega dali ovoliko prostora da bi imao isti ucinak a prodali bi ga za mnogo mnogo vise love... jer vidi, u ocima svakog skauta i trenera i uprave, 21-22 godina za nasu PL BIh nije mlad igrac.
A sto se tice ove gore statistike, mozes li navesti, koji je to napadac u21 igrao i imao sansu poslije harisa hadndzica da igra ovaj broj utakmica i minutazu,,, imao je, koliko se sjecam nedim hadzic par tekmi i hamza isto tako.. i ja se sljedeceg ofanzivca ne sjecam, tako da je ova statistika slicna onoj iz NBA lige koji je zadnji igrac koji je u toliko toga dao toliko toga a da nije toliko toga bilo poslije toga....
Dakle, ovo i jeste poslije handzica prvi igrac kojem se u u21 dalo ovoliko prostora.
Dokle ide slijepa mrznja prema djetetu,prema nasem djetetu !
A sta ocekivati od lika koji drzi poganog Kloca na avataru.
Luka Modric je u 21 godini igrao PLBiH. I tvoj pogani Kloc je igrao sa 20 godina PLBiH sa daleko slabijim ucinkom od Dala i nije otisao iz BiH kao igrac i zvijezda,nego su ga otjerali k'o pasce. Valjda zato sto je valjao.
Dal Varesanovic je nas daleko najbolji igrac i usto jos najperspektivniji i najbolji igrac cijele PL BiH. Jos igra u najgoroj sezoni Sarajeva u zadnjih 30 godina. Oko njega sve bogalj,polovnjak,kloc i netalenat. On sam,protiv svih.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 15 maj 2023, 08:22

ma prodat ce se Dal dobro mada bi volio i iducu sezonu da ostane. Ali po njega bolje je da ode
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 15 maj 2023, 08:53

spezial je napisao/la:
14 maj 2023, 22:39
Pantelija je napisao/la:
14 maj 2023, 22:32
spezial je napisao/la:
Haha a nisam mislio na jakog trenera koji je osvajao lige neke jace od nase. Ali bar da ima neko iskustvo igre pod pritiskom, jer u varazdinu nema apsolutno nikakvog.

Jakirovic je opet prvi kojem je to poslo za rukom, ali i on je fakin zna kako ovdje stvari idu
Prave se mitovi o Jakirevicu. Naravno da covjek ima trenerskih kvaliteta ali ovdje je presudna bila sreca. Uletio je u pravom momentu. Sarajevo,TC,Borac,zeljeznicar u raspadu. Ostali klubovi su poluamateri ionako,mada ni nabrojani ovih godina nisu bolji. Tako da koliko je do zrinjskog toliko je do nedostatka bilo kakve konkurencije. Sarajevo bi prosle i ove sezone sa vodstvom koje ima izgubilo prvenstvo i od Stupcanice a kamoli od zrinjskog,isto tako i Borac. Vidjecmo iduce godine ,kada Tegeltija ustroji Borac,sta ce da bude ili ako Azmir preuzme Slobodu.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 15 maj 2023, 08:56

FCUM je napisao/la:
15 maj 2023, 08:22
ma prodat ce se Dal dobro mada bi volio i iducu sezonu da ostane. Ali po njega bolje je da ode
Ja najgorem dusmanu ne bih pozelio da bude sa nama ovakvim kakvim jesmo. Sa Mirvahom,Ajlahom i Mirzahom. Ne do Bog nikome. A kamoli nasem pitarskom djetetu iz dobre pitarske porodice !!
Idi vani,proslavi se,zaradi para Mirvahu,neka ima za qurava ! :mrgreen:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 maj 2023, 09:09

Antikloc je napisao/la:
15 maj 2023, 08:15

Dokle ide slijepa mrznja prema djetetu,prema nasem djetetu !
A sta ocekivati od lika koji drzi poganog Kloca na avataru.
Luka Modric je u 21 godini igrao PLBiH. I tvoj pogani Kloc je igrao sa 20 godina PLBiH sa daleko slabijim ucinkom od Dala i nije otisao iz BiH kao igrac i zvijezda,nego su ga otjerali k'o pasce. Valjda zato sto je valjao.
Dal Varesanovic je nas daleko najbolji igrac i usto jos najperspektivniji i najbolji igrac cijele PL BiH. Jos igra u najgoroj sezoni Sarajeva u zadnjih 30 godina. Oko njega sve bogalj,polovnjak,kloc i netalenat. On sam,protiv svih.
Ne, idu fakti. Dakle, nisi imao igraca u21 da je dobio ovu minutazu u ovim ggodinama, i izbacis statistiku kao jedini igrac ... nemas igraca za usporedbu. I to ovu statistiku cini smijesnom, jer kao sto neko napisa za 1800+ minuta je dao toliko golova uz more losih utakmica, taktickih ii tehnickih gresaka a dosao je iz liverpoola. Sjeti se sta je Armin Hodzic radio od ove lige kad je doažso u kmeljana na posudbu, cisto da vidis kako to izgleda. Dakle, sezona 13/14, kada je ovaj rodjen 1994. imao 20 godina 28 utakmica 14 golova 1 4 1 - 2.050'
S tim sto je na terenu ovaj izgledao brutalno u to vrijeme i sprdao se s ligom.
Ovaj na mom avataru je neko ko je prije svega SPORTISTA, veliki covjek, humanista, koji je pomogao da danas zivi bar 10ak pitara navijaca sarajeva, koji su trebali sto se tice "nasih" legendi biti pod zemljom, ali je edin bez da se zna, placao lijecenja tih momaka, i dago mi je da ljudi sto manje znaju te stvvari cisto da pokazu svoje lice.
Dalje, kupas gluposti o edinu jer je edin u slovacku otisao sa 18 godina, a otisao je jer je neko sposoban vidio o kakvom se talentu radi i uzeo ga sebi i danas imas najboljeg napadaca ikad sto se tice balkana... 400 golova.
Jos jedna laz je da je luka dosao u zrinjski sa 21, luka je rodjen 1985 a dosao je 2003 u zrinjski, sto znaci sa cak i manje od 18 godina. Tako da ne lazes ovdje narod iz recenice u recenicu.

A ovo da je najbolji i to, to je tvoje licno misljenje, da bi isao u neku analizu dublju s tobom to bi bilo kao da se raspravljam sa drvetom jer ti veze nemas sta pises a ne sta gledas. Samo sam htio da napisem da si slagao u svakoj recenici i to je to

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 maj 2023, 09:16

FCUM je napisao/la:
15 maj 2023, 08:22
Dal ima vise pritisak zbog oca svog nego bilo cega drugog... Dakle, evo licno da imam priliku da vodim klub gdje mi igra dijete, ja ili bi nasao djetetu drugi klub ili bi sebi trazio drugi, jer nema navijaca na svijetu da ne bi nakon par losih rezultata to nabadao na nos i nema igraca koji ne bi u jednom momentu rekao,ok, ovaj stavlja sina a on ... i to je fakt.
Dal nije los igrac, daleko od toga, ima mana, defanziva, ketanje, njegova ig ra je odlicna kada protivnik napada jer ima ogroman prostor i neke njegove mane kao sto su duel igra, prijem, kontrola ne dolaze do izrazaja a povecava se efikasnost jer je brz sa loptom u punom trku i kada ima prostora uz dobar rrad sa njim i da mu se ukaze da preda loptu na vrijeme, moze postati dobar igrac i van bih.
Dakle, stvar odluke je trebala biti u novembru a ne kasnije jer kasnije vec je to otislo predaleko oko momka, a nije on taj ni kvalitet ni psiha da to podnese. N zalost.
Mislim da ce bar 30% bolji biti u drugom klubu jer nece biti pritiska sto mu je trener ujedno i otac. I da se ne lazemo, kada je tek dosao imaju je max podrsku navijaca, svi su ga gotivili.
Poseban problem kod na su igri je taj sto on kao 10ka ne igra defanzivu, ne ulazi po loptu pa u 90% slucajeva markiraju vrancica i baltu i onda besim i martinovic vracaju loptu do dizdarevica, ovaj degazira a gore opet mana, dal ne moze skociti jer nema duel igru ide lopta na renana, ovaj nije ni 50% dobar u skoku koliko je kada je lopta na zemlji i ide u for... i onda dobijes 20ak ispucavanja lopte, jer je ne mozes iznijeti igrom... ali ..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 15 maj 2023, 09:23

Istina je negdje izmedju.
Dal niti je svjetski talent ni nas najbolji igrac ali nije ni panj ko sto neki strucni komentatori pisu nama obicnim smrtnicima. Al eto imamo i mi oci nekad i pratimo fudbal i ako smo realni realno cemo i komentarisati.
Recimo Dal je bas bio los od pocetka druge polusezone, nikakvog doprinosa, samo smetao po terenu ali je ocito bilo da je "glavu" izgubio. Zadnjih par utakmica je jako dobar, jedan od boljih i vratio se na taj neki kolosjek koji je imao dobar dio prve polusezone.
Za njega i za nas bi bila najbolja prodaja. Njemu za daljnju karijeru, jer ovdje je to to sto se tice napredka. Realna cifra za njega bi bila 300 do 500k€..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.