Virtu4l je napisao/la: ↑25 maj 2023, 10:57
Shategabri je napisao/la: ↑25 maj 2023, 10:49
Što se vi onda kunete u Amara Osima?
Radio otprilike sve što si napisao i gore.
I ZATO ste danas tu gdje jeste, i zbog Amara Osima.
To su priče za malu djecu i za lobotomce sa drugog foruma. Amar Osim nije radio apsolutno ništa od ovoga što sam napisao gore, niti je imao moć da to radi.
Mi smo danas tu gdje jesmo zbog loših odluka prethodnih Uprava, uništavanja omladinskog pogona, ulaganja u infrastrukturu, i opet naše probleme rješava par miliona maraka. Kad bi danas poreskoj uplatili 2 miliona maraka, bili bi čisti jer bi nam otpisali kamate. Ono što je vama Tan uplatio prije 10 godina.
Ne volim se petljati u tuđe rasprave i cijenim tvoj pokušaj objektivnosti uopšte, ali mi nije jasna tvoje retorička kontradikcija; Kako to da su priče drugih uvijek priče za malu djecu i lobotomce, a tvoje su ozbiljne i za akademsku publiku?!
Mislim, zbmk za Osima, Tana, Ibrakovića i ine, ali je činjenica da ste Vi u teškoj dubiozi, finansijskoj i igračkoj, te da preživljavate od danas do sutra, dok je Sarajevo sve suprotno od toga. Kako su onda njegove priče dječije, a tvoje za odraslu publiku? I šta znači; "Kad bi danas uplatili poreskoj 2mil maraka...??" Zašto ne uplatite?
Bila je ona pjesma od Arsena Dedića; "Kad bi svi ljudi na svijetu..." Šta? "Uplatili marku za svog želju" - "Tad bi imali 8 milijardi" - "I, i bio bi mir..."
To šta bi bilo kad bi bilo i kako bi bilo kad bi bilo, nije dječije??