Premijer liga BiH - aktuelno

Suvorov
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Suvorov » 27 maj 2023, 11:59

Grk1234 je napisao/la:
27 maj 2023, 11:32
U kojoj kombinaciji moze Leotar ostati u ligi,nisam upratio sta se mora poklopiti?
Leotar - Siroki Brijeg 1
Sloboda - Zeljeznicar X2
Tuzla City - Zrinjski 2

Ako bilo sta dodje mimo ovog Leotar ispada, a sa ovim ishodom gore Leotar bi sigurno opstao.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 27 maj 2023, 12:03

mosarajvosa83 je napisao/la:
27 maj 2023, 11:07
Suvorov je napisao/la:
27 maj 2023, 09:28
Ne znam sto se navijaci Slobode toliko hajcaju na opstanak. I ako opstanu naredne sezone ih opet ceka borba za opstanak.

Borac kad je zadnji put ispao, u povratnickoj sezoni je izborio Evropu, sezonu poslije uzeo titulu.
Velez kad je zadnji put ispao, u povratnickoj sezoni se borio za Evropu, naredne izborio Evropu, pa onda sezonu kasnije uzeo i kup.
Sloboda kad je zadnji put ispala, u povratnickoj sezoni sredina tabele (u proljecnom dijelu na diobi 3. mjesta po broju bodova), sezonu kasnije 2. mjesto i finale kupa.

Ispadanje vam vise moze donijeti dobrog nego ovo zivotarenje po donjem dijelu tabele, malo ce vam se procistiti i tribina i uprava.
Jednu bitnu stvar si izostavio,nemaju oni Vicu kad se vrate da ih gura,Bojac bi osvojio kartu za 2 ligu opet bez Vicka.
+13
Poyy

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 maj 2023, 12:16

Skver je napisao/la:
27 maj 2023, 11:58
Ne kontam, Slobodom i njenim dugovima se bave navijaci zaduzenijih klubova....Slobodine dugove prema drzavi servisira grad Tuzla, ocito ovi sto pisu o Slobodi imaju nekih zescih problema sami sa sobom......yebote ono kad o Slobodinim dugovima i poslovanju pisu oni ciji su klubovi u zescoj i vecoj banani od Slobode......Celik nece uci u PL ni za 5 godina, nisu svjesni u koju kaljuzu od lige upadaju, Sloboda i da ispadne imace istu transu od grada.....plus doci ce sigurno sposobniji od ovih trenutnih amatera sto vode klub......bolje bi Slobodu vodili Truhlo i ekipa iz Zenice....jos bi im ostalo da finansiraju Celik :D
Ja sam gore napisao kako stvari stoje. Je li vama ok da klub generise samo 300k prihoda? Zatvarate oci pred ogromnim problemima, to smo i mi radili, pa eto gdje smo zavrsili.

Sa boljim ljudima u klubu mozete vise od opstanka u PL, to je poenta. Ljudi vam i dalje guraju pozajmice od 400k da ostanete a vjeruj sve ce to doci na naplatu kad tad.

Celik ce za godinu dana biti u boljoj poziciji nego Sloboda. Zivi bili pa vidjeli.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2023, 12:22

fukara87 je napisao/la:
27 maj 2023, 09:59
Suvorov je napisao/la:
Ne znam sto se navijaci Slobode toliko hajcaju na opstanak. I ako opstanu naredne sezone ih opet ceka borba za opstanak.

Borac kad je zadnji put ispao, u povratnickoj sezoni je izborio Evropu, sezonu poslije uzeo titulu.
Velez kad je zadnji put ispao, u povratnickoj sezoni se borio za Evropu, naredne izborio Evropu, pa onda sezonu kasnije uzeo i kup.
Sloboda kad je zadnji put ispala, u povratnickoj sezoni sredina tabele (u proljecnom dijelu na diobi 3. mjesta po broju bodova), sezonu kasnije 2. mjesto i finale kupa.

Ispadanje vam vise moze donijeti dobrog nego ovo zivotarenje po donjem dijelu tabele, malo ce vam se procistiti i tribina i uprava.
Nemamo sta hajcat vec cemo ostati u ligi svidjelo se to nekom ili ne
Ovaj mazlum nije banovan nakon onog psovanja podrinjcima?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 27 maj 2023, 12:23

Truhlo je napisao/la:
27 maj 2023, 12:16

Sa boljim ljudima u klubu mozete vise od opstanka u PL, to je poenta. Ljudi vam i dalje guraju pozajmice od 400k da ostanete a vjeruj sve ce to doci na naplatu kad tad.

Celik ce za godinu dana biti u boljoj poziciji nego Sloboda. Zivi bili pa vidjeli.
Mi vec placamo, to sto nam je doslo na naplatu, dakle grad servisira dugove, ko ce vratiti preko 6 miliona ili vec koliko Celikovog duga......neko udruzenje ili navijaci? ;)
🔴⚫️

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 maj 2023, 12:39

Skver je napisao/la:
27 maj 2023, 12:23
Truhlo je napisao/la:
27 maj 2023, 12:16

Mi vec placamo, to sto nam je doslo na naplatu, dakle grad servisira dugove, ko ce vratiti preko 6 miliona ili vec koliko Celikovog duga......neko udruzenje ili navijaci? ;)
Porezni dug je oko 6,7M ukljucujuci kamate. Glavnica je oko 4M i grad Zenica je preuzeo otplacivanje tog duga. Dug se otplacuje od pocetka 2021 i na godisnjem nivou se izdvaja oko 330k.

Celik rijesava ostala dugovanja iz vlastitih sredatava i do ljeta ove godine ce ostati jos 250k kratkorocnih dugovanja, za razliku od slobode koja je na kraju 2022 imala preko 1M kratkorocnih dugovanja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 maj 2023, 12:57

Nije mi jasno kako ljudi pojedini naši ovdje mogu da se raduju što klubovi koji su naš ponos imaju dugovanja i probleme općenito finansijske prirode. Želio bi da svi što prije dođu na zelenu granu.

Svaka čast upravama i mog Želje i Slobode, Čelika i ostalih velikana koje se bore i koji smanjuju dugovanja i otplaćuju reprogame duga.

Sebi smo najpreći, dok vamo HŠK klubovi i klubovi iz RSa rastu. ABd da za koju sezonu u gornjem dijelu Premijer lige budu Željo, Sarajevo, Sloboda, Velež, Čelik. To su klubovi sa tradicijom i ozbiljnom navijačkom i simpatizerskom bazom. Zaista mi je krivo što sutra takva utakmica na Tušnju dolazi u ovakvoj situaciju za Slobodu. Kad bi Leotar odigrao dobro i pobjedio ili odigrao neriješeno, a da Sloboda nas dobije to bi bilo vrh. Mi u evropu, Sloboda ostaje ako Zrinjski odradi posao kako treba...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 maj 2023, 13:17

Convicts je napisao/la:
27 maj 2023, 11:44
Prekucat će Pranjić Prvu ligu FBiH sa Slobodom :mrgreen:
Priznaj da svrsavas na pomisao ispadanja Slobode u Federalnu? Tako je kad si pacenik sa dna kace i svoju nemoc i propast vidis u svemu i svacemu.
Ne brini matori, jedan je Celik, takav kakav je, nikome za pozelit. ❤️
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 27 maj 2023, 13:21

Balorda je napisao/la:
27 maj 2023, 12:22
fukara87 je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Što jel ti krivo, pa njih niko ne voli to nek ti bude jasno, takvi ti po Sarajevu i Tuzli ubijaju po cesti a ti toga nisi svjestan i nikad tobe neces doci
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 maj 2023, 13:26

Ja kao navijac Zeljeznicara bih volio da Sloboda izbori opstanak
Sloboda je voljena BiH
Ako ispadne Sloboda bit ce manje voljene BiH

A sanham i jako zelim mog Zelju u Europi

A to znaci-pobjeda Slobode i pobjeda Lea

Mislim da je ovo normala u nasoj ligi
Izmisljat toplu nije pametno

Eukare lihepo docekajte TM
Da se radujemo na kraju utakmice
Vi opstanak
Mi Europa

BUDIMO BOSANCI

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 maj 2023, 13:31

Svrakino mirotvorac :salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 27 maj 2023, 13:31

kolezeljovac je napisao/la:
27 maj 2023, 12:57
Nije mi jasno kako ljudi pojedini naši ovdje mogu da se raduju što klubovi koji su naš ponos imaju dugovanja i probleme općenito finansijske prirode. Želio bi da svi što prije dođu na zelenu granu.

Svaka čast upravama i mog Želje i Slobode, Čelika i ostalih velikana koje se bore i koji smanjuju dugovanja i otplaćuju reprogame duga.

Sebi smo najpreći, dok vamo HŠK klubovi i klubovi iz RSa rastu. ABd da za koju sezonu u gornjem dijelu Premijer lige budu Željo, Sarajevo, Sloboda, Velež, Čelik. To su klubovi sa tradicijom i ozbiljnom navijačkom i simpatizerskom bazom. Zaista mi je krivo što sutra takva utakmica na Tušnju dolazi u ovakvoj situaciju za Slobodu. Kad bi Leotar odigrao dobro i pobjedio ili odigrao neriješeno, a da Sloboda nas dobije to bi bilo vrh. Mi u evropu, Sloboda ostaje ako Zrinjski odradi posao kako treba...
Svaki tvoj post je dokaz da ima nade jos za nas sve.
Jedan od rijetkih na temi, za kojeg se moze reci da je 100% normalan, svjestan sveukupne situacije i svega sto se desava.
Svaka ti čast :bih:
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 27 maj 2023, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 27 maj 2023, 13:31

svrakino1921 je napisao/la:
27 maj 2023, 13:26
Ja kao navijac Zeljeznicara bih volio da Sloboda izbori opstanak
Sloboda je voljena BiH
Ako ispadne Sloboda bit ce manje voljene BiH

A sanham i jako zelim mog Zelju u Europi

A to znaci-pobjeda Slobode i pobjeda Lea

Mislim da je ovo normala u nasoj ligi
Izmisljat toplu nije pametno

Eukare lihepo docekajte TM
Da se radujemo na kraju utakmice
Vi opstanak
Mi Europa

BUDIMO BOSANCI
Leotar dobija Siroki 100% tako da nama pobjeda a vama poraz donosi ono sto je svima potrebno, ako nista volio bi da bude posteno pa ako i izgubimo neka to bude posteno
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 maj 2023, 13:38

Ma na kraju krajeva ako Sloboda ne moze pobijediti Zelju, neka onda ne bude ni X. Samo Siroku da ne ode u Evropu.

075 ❤

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 27 maj 2023, 13:39

Ma iskreno volio bih da Sloboda ostane, klub sa tradicijom, godinama je tu. Nema trofeja, ali ima ono nešto, ako već mora neko da ispadne nek bude to Tuzla ili Posušje.
Sutra očekujem pošteno suđenje, neće Peljto da mu se prlja obraz zbog Vice.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 maj 2023, 13:41

Niste upratili najogavnije bljuvotine o Zelji od strane tuzlaka.
Niko ih nije osudio, sto znaci da isto misle, da su ista mraka :mrgreen:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2023, 13:44

fukara87 je napisao/la:
27 maj 2023, 13:21
Balorda je napisao/la:
27 maj 2023, 12:22
fukara87 je napisao/la:

Što jel ti krivo, pa njih niko ne voli to nek ti bude jasno, takvi ti po Sarajevu i Tuzli ubijaju po cesti a ti toga nisi svjestan i nikad tobe neces doci
Ubij se debilu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 maj 2023, 13:45

let3 je napisao/la:
27 maj 2023, 13:41
Suti bolan, vidis sa se lizemo u ovim historijskim momentima, utjeha jedni drugima. 😁

075 ❤

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 maj 2023, 13:46

let3 je napisao/la:
Inače njihove riječi su mjerilo, kako da ne..
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 maj 2023, 13:48

Beduin je napisao/la:
27 maj 2023, 13:45
let3 je napisao/la:
Suti bolan, vidis sa se lizemo u ovim historijskim momentima, utjeha jedni drugima. 😁
Samo se vi lizite i tjesite, ne dajte se omesti :P imate jos jedan dan :mrgreen: a onda dolazi utakmica kad vas Krpic salje u cvajtu. Na duzi period.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, supervizor i 28 gostiju.