Dobar dan DružeSamozdravlje je napisao/la: ↑21 jun 2023, 10:53Dobro jutro mladićuAmcho1 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 01:03Nažalost, bojim se da nam nikada neće biti bolje, a zašto, zato što mi kao narod nismo složni, očiti primjer podjela naših navijača. Nekako uvijek pokušavam da budem pozitivan i da racionalno kažem bilo što, te zaista se trudim da nikog ne vrijeđam. Ovim putem želim da se izvinim ako sam nekoga uvrijedio, a najviše sam diskusija imao sa nazorušo, eventualno bordobboja, te se njima posebno izvinjavam. To što nemamo isto mišljenje ne daje mi za pravo da bilo što loše mislim i govorim o njima, jer oni su braća po bordo boji samo različitih shvatana i mišljenja. Ljudi dragi, imamo mi mnogo većih problema od naših prepucavanja, Mirzi, Ajli, bojkota itd, a to su rušitelji Bosne, rušitelji reprezentacije, rušitelji BiH lige i BiH fudbala, rušitelji našeg Sarajeva, kako grada tako i kluba. Hvala Mirviću što nije odustao od ulaganja u naš klub i ako bi svako normalan pobjegao iz ove lakrdije, gdje je prevara i lični interes na svakom čošku. Kako Mirvić nije odustao od ulaganja, ja sam uvjeren da će pošteno rezultati suditi trenutno rukovodećim u klubu. Mi trebamo da se bavimo podrškom i navijanjem, a pustimo struci koju Mirvić dovodi da rade svoj posao, jer sa zadnjim pojačanjima u tom segmentu, kao i eksternim analitičarima koje plaća to izgleda kao jedna svijetla tačka, a koja bi mogla rezultirati da se mi kao nezavisni klub u dogledno vrijeme izvučemo iz ove kaljuže i budemo pravi ambasadori u EUROPI naše drage, jedine i nezavisne Bosne i Hercegovine i to je jedini put da se udari šamar rušiteljima svega.
Q
Sorry za malo duži post, ali ova lakrdija od danas i noćas me vratila na fabričke postavke.
Lijep pozdrav i laku noć![]()
![]()
Sve ti to lijepo , uredno , školski i vidno obrazovano napisa. Izvinjenje je na mjestu,tako treba![]()
Jedino ti zamjeram pesimizam, mislim da nema potrebe za tolikim pesimizmom ni po pitanju države, a još manje FKS
Ima stvari na koje mi možemo ili možemo malo uticati i svi pomalo i eto hajra za sve. Kad je u pitanju država treba se obrazovati, treba pomagati komšije ikupovati, koristiti domaće. To domaće propagiraju sve države Evrope,samo nama ofiraza
![]()
Po pitanju FKS takodje no sikiriki. Nekako iz životnog iskustva mi se čini da gosp.Mirvic ima na umu trčati maraton, a ne sprint. Ja to vidim kao neki mali film. Pojavio se domaći poslovni čovjek da pomogne posrnuloj firmi.
Ušao u nepoznat biznis i desi mu se jedan pad (Bodul,Bagaric...), a potom i drugi pad (Hadzic i poluigraci ) i iz trećeg pokušaja uspije ostvariti onaj minimum sto najavi i sam Dudic. Uz velike napore i mnogo ulozenih para ostvari zacrtani minimum. Sad je biznismen shvatio sta i kako treba i kako do uspjeha. Ne sikiracija se ja, prilagoditi će se gosp. Mirvic i ovim novim odlukama F/NS. Ne treba mu zamjerati komunikaciju sa ljudima koji se nama ne svidjaju (Vico &comp ), on to zna iz biznisa. Pustimo ga da radi, a mi pomozimo koliko možemo. MJENJAT će on sa radnike i dovoditi bolje,ako ne ispunjavaju njegove zahtjeve i planove. Po meni Ismir se opredjelio za maraton. LP![]()
![]()

Opravdano mi zamjeraš pesimizam jer on ni u kojem pogledu nije dobar, dok generalno uvijek nekako pokušavam biti pozitiva i izvlačiti najbolje iz svih situacija, jučer sam malo pukao, ali od danas ponovo ide pozitiva

Ne sumnjam ja da ćemo se prilagoditi novim odlukama "rušitelja", ali nažalost ostaje žal da u trenutku kada vide u kojem smjeru smo krenuli što se tiče transfer politike, opale nam šamar da se kompletan proces mora mijenjati, dok si se između ostalog riješio nekih ex yu igrača radi pravila o strancima i zadržao si neke koji se ne uklapaju u sistem 3. Obzirom da poznajem biznis donekle, naravno da ne treba zamjerati Mirviću komunikaciju sa bilo kim, jer to je sastavni dio njegovog posla koji podrazumijeva nerijetko sastajanje i komunikaciju sa osobama sa kojim ne dijeliš mišljenja i poglede, jednostavno moraš i trebaš biti svugdje prisutan.
Nadam se i iskreno želim da će uskoro doći vrijeme, gdje ćemo svi ujedinjeni gledati i bodriti jedno jako, samostalno i uspješno Sarajevo, kako u BiH tako i u Europi.

Živ mi bio