FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
68
33%
Darko Milanič
34
17%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
30
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
18
9%
Samo stranac
51
25%

Ukupno glasova: 204

Amcho1
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Amcho1 » 21 jun 2023, 18:07

Samozdravlje je napisao/la:
21 jun 2023, 10:53
Amcho1 je napisao/la:
21 jun 2023, 01:03
Nažalost, bojim se da nam nikada neće biti bolje, a zašto, zato što mi kao narod nismo složni, očiti primjer podjela naših navijača. Nekako uvijek pokušavam da budem pozitivan i da racionalno kažem bilo što, te zaista se trudim da nikog ne vrijeđam. Ovim putem želim da se izvinim ako sam nekoga uvrijedio, a najviše sam diskusija imao sa nazorušo, eventualno bordobboja, te se njima posebno izvinjavam. To što nemamo isto mišljenje ne daje mi za pravo da bilo što loše mislim i govorim o njima, jer oni su braća po bordo boji samo različitih shvatana i mišljenja. Ljudi dragi, imamo mi mnogo većih problema od naših prepucavanja, Mirzi, Ajli, bojkota itd, a to su rušitelji Bosne, rušitelji reprezentacije, rušitelji BiH lige i BiH fudbala, rušitelji našeg Sarajeva, kako grada tako i kluba. Hvala Mirviću što nije odustao od ulaganja u naš klub i ako bi svako normalan pobjegao iz ove lakrdije, gdje je prevara i lični interes na svakom čošku. Kako Mirvić nije odustao od ulaganja, ja sam uvjeren da će pošteno rezultati suditi trenutno rukovodećim u klubu. Mi trebamo da se bavimo podrškom i navijanjem, a pustimo struci koju Mirvić dovodi da rade svoj posao, jer sa zadnjim pojačanjima u tom segmentu, kao i eksternim analitičarima koje plaća to izgleda kao jedna svijetla tačka, a koja bi mogla rezultirati da se mi kao nezavisni klub u dogledno vrijeme izvučemo iz ove kaljuže i budemo pravi ambasadori u EUROPI naše drage, jedine i nezavisne Bosne i Hercegovine i to je jedini put da se udari šamar rušiteljima svega.
Q
Sorry za malo duži post, ali ova lakrdija od danas i noćas me vratila na fabričke postavke.

Lijep pozdrav i laku noć :bih:
Dobro jutro mladiću :kafa:
Sve ti to lijepo , uredno , školski i vidno obrazovano napisa. Izvinjenje je na mjestu,tako treba :thumbup:
Jedino ti zamjeram pesimizam, mislim da nema potrebe za tolikim pesimizmom ni po pitanju države, a još manje FKS
Ima stvari na koje mi možemo ili možemo malo uticati i svi pomalo i eto hajra za sve. Kad je u pitanju država treba se obrazovati, treba pomagati komšije i :urnebes: kupovati, koristiti domaće. To domaće propagiraju sve države Evrope,samo nama ofiraza :bih:

Po pitanju FKS takodje no sikiriki. Nekako iz životnog iskustva mi se čini da gosp.Mirvic ima na umu trčati maraton, a ne sprint. Ja to vidim kao neki mali film. Pojavio se domaći poslovni čovjek da pomogne posrnuloj firmi.
Ušao u nepoznat biznis i desi mu se jedan pad (Bodul,Bagaric...), a potom i drugi pad (Hadzic i poluigraci ) i iz trećeg pokušaja uspije ostvariti onaj minimum sto najavi i sam Dudic. Uz velike napore i mnogo ulozenih para ostvari zacrtani minimum. Sad je biznismen shvatio sta i kako treba i kako do uspjeha. Ne sikiracija se ja, prilagoditi će se gosp. Mirvic i ovim novim odlukama F/NS. Ne treba mu zamjerati komunikaciju sa ljudima koji se nama ne svidjaju (Vico &comp ), on to zna iz biznisa. Pustimo ga da radi, a mi pomozimo koliko možemo. MJENJAT će on sa radnike i dovoditi bolje,ako ne ispunjavaju njegove zahtjeve i planove. Po meni Ismir se opredjelio za maraton. LP :kafa: :bih:
Dobar dan Druže :kafa:

Opravdano mi zamjeraš pesimizam jer on ni u kojem pogledu nije dobar, dok generalno uvijek nekako pokušavam biti pozitiva i izvlačiti najbolje iz svih situacija, jučer sam malo pukao, ali od danas ponovo ide pozitiva :angel:

Ne sumnjam ja da ćemo se prilagoditi novim odlukama "rušitelja", ali nažalost ostaje žal da u trenutku kada vide u kojem smjeru smo krenuli što se tiče transfer politike, opale nam šamar da se kompletan proces mora mijenjati, dok si se između ostalog riješio nekih ex yu igrača radi pravila o strancima i zadržao si neke koji se ne uklapaju u sistem 3. Obzirom da poznajem biznis donekle, naravno da ne treba zamjerati Mirviću komunikaciju sa bilo kim, jer to je sastavni dio njegovog posla koji podrazumijeva nerijetko sastajanje i komunikaciju sa osobama sa kojim ne dijeliš mišljenja i poglede, jednostavno moraš i trebaš biti svugdje prisutan.

Nadam se i iskreno želim da će uskoro doći vrijeme, gdje ćemo svi ujedinjeni gledati i bodriti jedno jako, samostalno i uspješno Sarajevo, kako u BiH tako i u Europi. :bow:

Živ mi bio :bih: :bow:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Herson

Post Postao/la Herson » 21 jun 2023, 18:08

Jos jedno bombasticno i skupo pojacanje koje nece odigrati ni 15 utakmica u sezoni. Odlican potez. Izgleda da se nismo dovoljno puta opekli na ovakvim igracima, pa opet lutamo i tumaramo istim stazama. Umjesto da se iskoristi novo pravilo i poveca broj mladih igraca iz HNL-a u ekipi, inisistira se na dovodjenju stranaca upitne motivacije i upitnog zdravstvenog stanja.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 21 jun 2023, 18:22

Herson je napisao/la:
21 jun 2023, 18:08
Jos jedno bombasticno i skupo pojacanje koje nece odigrati ni 15 utakmica u sezoni. Odlican potez. Izgleda da se nismo dovoljno puta opekli na ovakvim igracima, pa opet lutamo i tumaramo istim stazama. Umjesto da se iskoristi novo pravilo i poveca broj mladih igraca iz HNL-a u ekipi, inisistira se na dovodjenju stranaca upitne motivacije i upitnog zdravstvenog stanja.
Kakvo je stanje u drzavi moze se oslikati u bh fudbalu. I sve to vuce jedno za drugim, prazna obecanja politicara kopiraju predstavnici naseg kluba i obecavaju za 2 godine da budemo kao Dinamo.A od svega je bitno da plata ide a za ostalo se ima ko nervirati.
A mi strahujemo od gruzijaca kazastanaca i albanaca i strahovacemo jos godinama.
Nama je bitno izgleda svake godine da se lozimo na nekakva imena u prelaznim rokovima najave prekucavanja a ustvari Zrinjski u tisini postaje lagano Dinama za nas...

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 21 jun 2023, 18:29

Istinasamo123 je napisao/la:
21 jun 2023, 18:22
Herson je napisao/la:
Kakvo je stanje u drzavi moze se oslikati u bh fudbalu. I sve to vuce jedno za drugim, prazna obecanja politicara kopiraju predstavnici naseg kluba i obecavaju za 2 godine da budemo kao Dinamo.A od svega je bitno da plata ide a za ostalo se ima ko nervirati.
A mi strahujemo od gruzijaca kazastanaca i albanaca i strahovacemo jos godinama.
Nama je bitno izgleda svake godine da se lozimo na nekakva imena u prelaznim rokovima najave prekucavanja a ustvari Zrinjski u tisini postaje lagano Dinama za nas...
Bas tako. Raja ovdje cekala Djumica a Soldo em dosta mladji em zeljniji igre. Vjerujem da ce biti pravo pojacanje.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jun 2023, 18:35

Cijeli prelazni rok se dovode igrači u formi, i sad bi trebao biti problem jedan igrač sa sezonom pauze iza sebe?
Prvo, neće lik biti pod pritiskom da bude nosioc ekipe odmah od prvog dana, svjesni njegovog (ne)igranja.
Nećemo umrijeti ako ga dovedemo i riskiramo sa njim. Šta će biti ako momak prekuca ligu? Onda će se onanisati na njegove poteze.
Isto ko što se i Renan prozvao Cezarom nakon 3 tekme. :lol:
Dati momku ugovor na godinu dana sa opcijom produženja na još dvije, i to je to. Pri tome, nije prestar i sa 26 godina apsolutno ima priliku karijere da vrati sebe u život.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2023, 18:39

Hajdeee je napisao/la:
21 jun 2023, 17:37
Lik je po minutazi odigrao 65 utakmica u zivotu. Ozbiljan fudbaler 5.877' za dvije godine nabere.

Sumanuto je dovodjenje takvog igraca, koji je i sklon povredama, a i ocito ga boli ku.rac za fudbalom.
Nadati se da je Anicic posljednji igrač koji je poslije potpisa otišao u Reumal ili Terme. E. Hadzicu je to bio specijalitet u punjenju sopstvenog računa.
Sada je tu Tesic vjv. čovjek od povjerenja. Sumnjam da ima porive kao Hadzic. Angazovanje Čauševića i Tesica je možda najveći dobitak FKS.
@Amcho1 :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 21 jun 2023, 18:49

ZutiFKS je napisao/la:
21 jun 2023, 18:49
A jbt Gruzije :bow:
Tuku malo je reć ove zvijezde :tokralju:
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 jun 2023, 18:53

Stranac koji nije potreban, kada počne naše prvenstvo 2-3 uvijek na tribinama.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 jun 2023, 18:56

Kakav je Gulisa?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2023, 18:57

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
21 jun 2023, 18:35
Cijeli prelazni rok se dovode igrači u formi, i sad bi trebao biti problem jedan igrač sa sezonom pauze iza sebe?
Prvo, neće lik biti pod pritiskom da bude nosioc ekipe odmah od prvog dana, svjesni njegovog (ne)igranja.
Nećemo umrijeti ako ga dovedemo i riskiramo sa njim. Šta će biti ako momak prekuca ligu? Onda će se onanisati na njegove poteze.
Isto ko što se i Renan prozvao Cezarom nakon 3 tekme. :lol:
Dati momku ugovor na godinu dana sa opcijom produženja na još dvije, i to je to. Pri tome, nije prestar i sa 26 godina apsolutno ima priliku karijere da vrati sebe u život.

Ne bih ga dovodio i da znam da ce naredne sezona prekucati ligu. Bolje je igrati na sigurno i za takve odluke imamo Tesica i agenciju. Ako bude po tvom GiS onda je provjeren i ugovor koji i nama odgovara.
Mislim da je sa lutanjem i rizikom završeno. Bar se nadam. Samo zdrave , ambiciozne i kvalitetne koliko možemo priuštiti.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 21 jun 2023, 19:00

Herson je napisao/la:
Bravo i sve receno
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 21 jun 2023, 19:04

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
21 jun 2023, 18:56
Kakav je Gulisa?
Ništa specijalno, doduše i zabili su 2 iz ničega
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 jun 2023, 19:07

slika
Ovaj je bas sklon povredama,promjenio 8 klubova za 8 godina,i zadnja utakmica prije godinu dana.
Kada na to dodamo cinjenicu da mi pogodimo u prosjeku sa svakim 5.ili 6.pojacanjem,o ovim 'kapitalcima' da ne govorim,1 u 30 mozda
Lose strane:Puno para,stranac,veliki rizik
Dobre strane:Proigra i udje u formu=poderat ce ligu bez puno muke
Zakljucak:Ugovor na godinu,ni dana vise.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 21 jun 2023, 19:07

Alo Mirvicu koliko ti to milijardi u steku imas? Hahahahaha
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

nofearhz
Kontakt:

Post Postao/la nofearhz » 21 jun 2023, 19:09

Ja sam prvi najavio Penerandu poslije prozivke doduse rekao sam da su bili na prozivci jer eto da vam zamutim misli. Takodjer sam rekao i da su radovi krenuli na butmiru i nakon 2 dana je objavljeno da ce Vlada KS finansirat to. Evo da vam kazem da je na meti jedna bomba(spanac) 60% da ce doc ali lik je atomska
Zadnja izmjena: nofearhz, dana/u 21 jun 2023, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 21 jun 2023, 19:09

Polemisemo o igracu koji je igrao za Watford, Granadu i Malagu.
Ako ima motivaciju i zaobidju ga povrede ima da sa njim oborimo izlazni transfer rekord.
No isto tako moze biti flop, ali ko neriskira i neprofitira.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 21 jun 2023, 19:11

:opaopa: :opaopa: :opaopa:

slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jun 2023, 19:11

ElCartel11 je napisao/la:
21 jun 2023, 19:09
Polemisemo o igracu koji je igrao za Watford, Granadu i Malagu.
Ako ima motivaciju i zaobidju ga povrede ima da sa njim oborimo izlazni transfer rekord.
No isto tako moze biti flop, ali ko neriskira i neprofitira.
To je to :salut:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2023, 19:15

Musa je apsolutno visak u ovoj situaciji gdje mozemo imati 3 ino igraca u zapisniku

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 21 jun 2023, 19:16

Jedno je sigurno to je da s ovim Penandom si u riziku, moze biti top a i flop.

Kako bi volio vidjeti ovog, Dinamo ga otpisao.
https://www.transfermarkt.com/marko-tol ... ler/349264

Kad vec imamo para Mirva na tebi je :D

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AngelDiMaria, Antikloc, Beli98, benko21, bordobijeli, Haksss, Lecler, MaroonBjelave, pierce, Posejdon, Proximic, Sanchez87hz, Vanja8 i 118 gostiju.