FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 26 jun 2023, 10:19

Shategabri je napisao/la:
26 jun 2023, 09:46
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
26 jun 2023, 09:40
Shategabri je napisao/la:
26 jun 2023, 09:30
Obzirom na obzir, mene samo zanima titula.
Smiješno je da ovoliko ulažeš i dovodiš nekakve igrače, a boriš se za kvalifikacije KL.
i mi ne prastamo, ko prijeki sud. Koliko je vremenski covjek u klubu i sta mislis da se moglo postici za to vrijeme?
Borit cemo se mi za mnogo vise aBd.
Dvije su sezone iza njega je li tako?
Ok, prva preuzeo haos, ništa. No titula, no Evropa.
Druga, no titula, Evropa, KL. Ok i to.
Jest uloženo, al eto, nekakav se rezultat ostvario u prilično turbulentnoj sezoni.
Ako se ove uz ova pojačanja nećemo boriti za titulu, koja je onda svrha?
Dovodiš sve ove igrače da bi zaostajao 30 bodova za šampionom?

Evo ja se nadam da neće biti tako, ako bude, trebam gledati dugoročno?
Ko da gradimo šampionski Fergusonov United, a ne ekipu konkurentnu za titulu u jednoj od najslabijih liga u Evropi :roll:
Nemoj zaboraviti da smo izgubili pola sezone ako ne i sezonu,izborom Dudica i davanja njemu otvorenih ruku u izboru igraca. Skoro niko od njegovih igraca nije ostao. Tek smo za vrijeme zimske pauze napravili restart i to je razlog zaostatka od 30 bodova. Pri tome kad smo zimus doveli igrace,imali smo problem neuigranosti. Recimo neuigrani prva protiv zrinjskog,gdje su nas uzeli s lakocom i druga poslije sa zrinjskim,gdje smo ih mi dosta lako uzeli. Isto tako i prva protiv Veleza koju smo nesretno izgubili ali po igri i nismo zasluzili vise od boda i druga,gdje smo ih pomeli kao usput.
Ta neuigranost mi i sad izgleda kao najveci problem,dolaze pojacanja ali kasno. Pripreme su uveliko u toku a pojacanja nisu jos ni u Sarajevu. Sve izgleda da cemo potpuno nespremni i neuigrani izaci na Torpedo. Do utakmice je jos 15-16 dana samo !! A u Evropi nema popravnog i druge utakmice poslije dva mjeseca,kad se uigras.
Ovaj Penaranda je tip igraca kakve smo prije uglavnom dovodili,sa dna i nijedan se nije pokazao. Doduse nekog nizeg nivoa ali kad neko ima golubove u glavi,da je Messi ne valja. No,vjerujem da mu nisu dane velike pare i dug ugovor,pa neka momak pokaze moze li i hoce li. Izgubiti ne mozemo puno a dobiti se moze.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jun 2023, 10:23

napoleon72 je napisao/la:
26 jun 2023, 10:18
Ziljkic na 10 bi bio promasaj i po, ionako voli potez vise i carini loptu, zamisli ga jos na toj poziciji... Frajer je krilo i to treba da igra. Nek se fajta za prvu postavu sa Penarandom il kim vec, al ako cemo ga gurat nazor samo da bi bio na terenu...
Naravno, kakav Ziljkić i desetka, veze s tom pozicijom nema. Njemu treba prostor i izolacija, u gužvi u sredini bi se pogubio.

Avramovski mora na 10, ne treba zaboravit kakva je lik igračina. Ako odradi dobre pripreme i spremi se fizički konačno, imat ćemo mi od njega baš puno koristi sada kada je okružen sa odličnim igračima oko sebe.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 26 jun 2023, 10:23

Danas igra Sarajevo.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 jun 2023, 10:24

bodi123 je napisao/la:
26 jun 2023, 10:23
Ziljkic na 10 bi bio promasaj i po, ionako voli potez vise i carini loptu, zamisli ga jos na toj poziciji... Frajer je krilo i to treba da igra. Nek se fajta za prvu postavu sa Penarandom il kim vec, al ako cemo ga gurat nazor samo da bi bio na terenu...
Naravno, kakav Ziljkić i desetka, veze s tom pozicijom nema. Njemu treba prostor i izolacija, u gužvi u sredini bi se pogubio.

Avramovski mora na 10, ne treba zaboravit kakva je lik igračina. Ako odradi dobre pripreme i spremi se fizički konačno, imat ćemo mi od njega baš puno koristi sada kada je okružen sa odličnim igračima oko sebe.
Mislim da je Avramovski završio karijeru... ovo je sad uzimanje para na CV-u, i potezu u 10 utakmica
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 26 jun 2023, 10:25

amypitar je napisao/la:
26 jun 2023, 09:22
Ljudi moji igrao ili ne ovakvi igraci su magnet za publiku ,novinare, a to je reklama za klub.
Pa vec je napravio bum,,a da nije ni potpisao.
U Venecueli se o njemu uveliko pise,a ko je od njih prije cuo za Sarajevo BiH.

Evo vec je na forumu napravio haos, pise se o njemu desetine stranica.
Pa Balloteli je bio lud pa je promjenio na desetine klubova.Gdje god je dosao pisalo se o njemu vise o nekim skandalima nego o njegovim igrama.
Svi ti klubovi su znali da je igrac od skandala,ali su ga dovodili, bas iz tih razloga.

Nekad losa reklama je dobra reklama.
Vjerovatnoi I ako potpise bice to 6,12 mjeseci,takvi igraci sami sebi isplate platu.

Sta moze Mirvic sa njim izgubiti.
Znači najvažnije da se o njemu piše, posebno strašni novinari sa SS.Ba portala koji će jedva dočekati da objave koga je nestašni Južnoamerikanac sprašio u nargila baru. Lako za to ako i ne odigra nešto. Nek se piše

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 26 jun 2023, 10:28

Vjeverica777 je napisao/la:
26 jun 2023, 10:25
amypitar je napisao/la:
26 jun 2023, 09:22
Ljudi moji igrao ili ne ovakvi igraci su magnet za publiku ,novinare, a to je reklama za klub.
Pa vec je napravio bum,,a da nije ni potpisao.
U Venecueli se o njemu uveliko pise,a ko je od njih prije cuo za Sarajevo BiH.

Evo vec je na forumu napravio haos, pise se o njemu desetine stranica.
Pa Balloteli je bio lud pa je promjenio na desetine klubova.Gdje god je dosao pisalo se o njemu vise o nekim skandalima nego o njegovim igrama.
Svi ti klubovi su znali da je igrac od skandala,ali su ga dovodili, bas iz tih razloga.

Nekad losa reklama je dobra reklama.
Vjerovatnoi I ako potpise bice to 6,12 mjeseci,takvi igraci sami sebi isplate platu.

Sta moze Mirvic sa njim izgubiti.
Znači najvažnije da se o njemu piše, posebno strašni novinari sa SS.Ba portala koji će jedva dočekati da objave koga je nestašni Južnoamerikanac sprašio u nargila baru. Lako za to ako i ne odigra nešto. Nek se piše
Treba nam svakako neko neuracunjiv, nemamo takvog od kad je Rahmannovic otisao :urnebes:
U novi boj ...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jun 2023, 10:31

ledesma je napisao/la:
26 jun 2023, 10:24
bodi123 je napisao/la:

Mislim da je Avramovski završio karijeru... ovo je sad uzimanje para na CV-u, i potezu u 10 utakmica
Najbolje bi bilo Rahmanovića vratit, pa nek se i princeza je.be... :mrgreen:

Ne znam, vidjet ćemo. Daniel je prošle sezone odigrao neke dobre utakmice, nije imao puno ni prostora jer se Dal forsirao, a bilo je i povreda. Ako ga spreme sada na pripremama i dobije slobodu u igri, mislim da bi mogao odigrati odličnu sezonu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 26 jun 2023, 10:32

ledesma je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:

Davno je Avram zavrsio karijeru,dolaskom u Sarajevo. To je bogalj. Sumnjam da ce i igrati uopste,ceka se da mu istekne ugovor,pa da ode tamo gdje sunce vjecno sja,da pravi ajvar :mrgreen:

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 26 jun 2023, 10:33

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
26 jun 2023, 00:31
benko21 je napisao/la:
26 jun 2023, 00:27
ja se samo nadam kad Mirza ode da nas novi trener ne bude Hadzija
hint:bas je dobar s Ismirom
E to bi baš razočarenje bilo. Ma da smatram da ga je htio dovesti na klupu, uradio bi to ranije. A mislim da je i sam vidio kako izgleda kad ti senilni deduka izgubi od Luksemburga sa onakvim igračima..
Ne mora idući trener biti neko vrhunski ime, ali moje je lično mišljenje da mora napasti neko baš jako ime koju publiku i javnost syebe kad vidi da je došao. Takav BOOM bi mogao napraviti sa Petkovićem. Nema posla duže vrijeme , pitar je, ekipu bi vrhunsku dobio.. E tako nešto očekujem od Mirvića za pola godine do godinu.
Kada spomenu Pekovića, prožme me jeza, sa njim bi i ove godine mogli debelo gurati u Evropi

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 jun 2023, 10:34

Igrao bi on vise i prosle sezone da mu stranci Vrancic i Dal nisu uzimali mjesto
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 jun 2023, 10:37

Tim je strasan, Mirvic ozbiljne novce daje bas. Samo treba jos jednog centralnog veznog dovesti sto prije
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 jun 2023, 10:39

donDondon je napisao/la:
26 jun 2023, 09:52
nokee je napisao/la:
26 jun 2023, 09:24
Ebo te svrsavanje na Penu. Ok karijera, sve stoji. Ali 3 mjesta stranca i ti jedno iskoristavas za igraca na cijem mjestu imas beton igraca i pri tome ides u veliki rizik da li ce se liku uopste igrati fudbal kad vidi gdje je dosao, na kakvim terenima mora igrati i kad mu dosudi faul za pogled.
Ja nekako vise volim na sigurnu kartu igrati ako su kriminalci vec smanjili broj stranaca pa na AM dovesti babarogu. Al eto, mozda i ovaj ekplodira, talenat i fudbal ima u malom prstu to je sigurno.
Opet pitari i euforija, polako ba. Milion puta isto al nikad pameti!

Ps za ovo pravilo da su bogdom samo digli sa 5 na 7 stranih igraca bez ovog ex yu, to bi mjera bilo. Al jbg Tegeltija nema konekcije sa juznom Amerikom.
De opusti se ,jasta ce svrsavat na njeg nece na one iz stupcanice,famosa...
od osnivanja lige ne okupljas skuplje igrace,igrace za koje do ove godine nisi mogao vjerovati da bi dosli kod nas.
Jasta ce nego svima biti drago,kakav god igrac da dodje moze biti pola pola,dali ce se pokazati ili ne,da znamo koji ce se dobro pokazati odmah njeg bi real doveo ne mi
Opusten ja ko na apaurinu prijatelju. Samo kazem, da se nasa standardna euforija ne pretvori u fijasko. A eto i to podcjenjivanje bilo koga i igraca odakle ti dovode nam se samo moze obiti o glavu. Polako, teren je jedino mjerilo sve ostalo je instagram!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jun 2023, 10:41

FCUM je napisao/la:
26 jun 2023, 10:37
Tim je strasan, Mirvic ozbiljne novce daje bas. Samo treba jos jednog centralnog veznog dovesti sto prije
Obzirom da ce se tu gurati u21 i ne treba.Imas Vrancica kojem ce zamjena biti Mustafic,imas Baltu i imas Zeljkovica koji je doveden za zadnjeg veznog.Medjutim jer nemamo gdje forsirati u21 to ce sigurno onda raditi sa Buljubasicem i Nurkovicem
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 jun 2023, 10:42

bodi123 je napisao/la:
26 jun 2023, 10:31
ledesma je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:

Najbolje bi bilo Rahmanovića vratit, pa nek se i princeza je.be... :mrgreen:

Ne znam, vidjet ćemo. Daniel je prošle sezone odigrao neke dobre utakmice, nije imao puno ni prostora jer se Dal forsirao, a bilo je i povreda. Ako ga spreme sada na pripremama i dobije slobodu u igri, mislim da bi mogao odigrati odličnu sezonu.
Nemoguće ga je pripremiti, kad mu je tijelo ko od papira, njegovo je gotovo
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 26 jun 2023, 10:43

Sarajevu treba golman, jedan strahovit odbrambeni igrac i taj viveros, i ostali nemaju vise sta da traze u ligi.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 jun 2023, 10:45

Strasno bi bilo kad bi Avram mogao na AM i kad bi pruzio sto se od njega ocekuje a to je prije svega kontinuitet da je zdrav, forma bi dosla sigurno jer je on top igrac.
Al hajd se kockaj pa udji u sezonu samo sa njim pravim AM. Doduse moze i Mustafic to odigrati.
Daj jos Rahmana nek gori sve.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 26 jun 2023, 10:47

Konzerva je napisao/la:
26 jun 2023, 10:43
Sarajevu treba golman, jedan strahovit odbrambeni igrac i taj viveros, i ostali nemaju vise sta da traze u ligi.
Brod ne plovi bez kapetana, avion ne leti bez pilota, auto ne ide bez vozača, klub ne ide bez kvalitetnog trenera.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 26 jun 2023, 10:49

Konzerva je napisao/la:
Sarajevu treba trener

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 26 jun 2023, 10:51

BordoBBoja je napisao/la:
26 jun 2023, 10:49
Konzerva je napisao/la:
Sarajevu treba trener
sa ovakvim igracima ne treba, i meni Mrvic da dovede ovakve igrace i ja bi se prosetao ligom.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 26 jun 2023, 10:51

Yebo majku al ste vi teški i pesimistični, samo ne znam zbog čega? Samo se neki rizik ovdje spominje. Ako bude dobar, igrat će. Ako ne bude dobar, neće biti u rosteru kao što u početku ni Renan ni Kyeremeh nisu bili, i tačka. I ne znam šta je nejasno...
Vi ga svakako ne plaćate pare ne idu iz vašeg džepa a Mirvića boli qrac, za njega je ovo sića sve... Čovjek Delaču dao 15k eura mjesečno plus bonuse..
"rizik" glavna riječ na forumu vezana za Adalberta, pišete u fazonu kao da će nam oduzimati bodove ako on bude loš. Iskulirajte malo, šta vam je... čitajte uz kafu šta drugi pišu o nama :kafa:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.