Razočaran sam ovakvim ishodom, mislim da ovo što je urađeno nije u najboljem interesu Slobode i vrijeme će to pokazati. Vrijeme koje ćemo izgubiti sa ovim budalama. S druge strane, poznavajući sve ove lešinare koji kruže oko kluba, ne mogu reći da sam nešto pretjerano iznenađen što se sve upravo ovako završilo, ali sam se naivno nadao boljem.
Nažalost, sve ovo je pokazalo i da među nama ne postoji kritična masa koja će se aktivno suprotstaviti neprijateljima Slobode, čast izuzecima kojih je premalo.
Volio bih da nisam u pravu u vezi s ovim i nadam se da će me neko demantovati nekim konkretnim aktivnostima.
Ako te aktivnosti budu išle u pravcu korištenja nekih pravnih mehanizama, da se ispita zakonitost ovakvih odluka, bojim se da su unaprijed osuđene na neuspjeh. Ne vidim da je ovdje bilo šta urađeno protivno zakonima ili Statutu. Sasvim je drugo pitanje kako nam je svima promakla ta famozna izmjena Statuta od prije nekoliko godina. Ali, valjda i to govori u prilog naše inertnosti i nepostojanja kritične mase koja bi reagovala na bilo kakav pokušaj zloupotrebe.
Uglavnom, ako se neko i odluči poduzeti neke pravne radnje, za ime Boga, ne uvlačite Mirnesa u to. Tuzla ima više nego dovoljno advokata koji su nemjerljivo stručniji, sposobniji i iskusniji od njega, a pri tome potpuno izvan politike.
Što se tiče sezone koja je pred nama, mogu samo reći da se nadam najboljem, a spremam za najgore. Uvijek ću srcem biti uz Slobodu i uvijek ću željeti da bude najbolja što može biti, ali ove ljude nemam namjeru podržavati na bilo koji način, pa ni kupovinom karte za utakmicu.
Što se tiče Azmira, bez obzira kakav je kao osoba, mislim da je njegova želja i namjera da napravi nešto u našem fudbalu potpuno iskrena, a već je pokazao da je za to sposoban. Žao mi je što neće imati priliku uraditi to sa Slobodom, a vjerujem da je svima jasno da TC nema nikakvu budućnost u tom smislu, iz očitih razloga. Na njegovom mjestu, ja bih pokušao u nekoj drugoj sredini, možda u Brčkom gdje bi sigurno bio objeručke dočekan da spasi FK Jedinstvo.