FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 13 jul 2023, 22:57

Stvarno nije jasno zasto izmjene nisu odradjene u 60min. Kad smo izjjednacili na 2-2 trebalo je zatvoriti utakmicu umjesto toga dobili smo izmjene tek u 80 min i neke naše divlje napade gdje smo dali torpedo 3-4 dobre šanse. Ovo se lagano zatvore prilazi golu i cekaš kontru mi ušli u neku divlju igru gdje smo na kraju dobro i prošli.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 jul 2023, 22:57

Samo je Duraković spor.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 13 jul 2023, 22:59

Nakon što su se slegli utisci, neko moje viđenje je da imamo dosta prostora za napredak, prvenstveno u veznom redu i odbrani.

Može se odbrani malo progledati kroz prste zbog velikog broja novih igrača, treba vremena da se to uigra, mada je mislim svima jasno da je nama Besim, kakav takav pola odbrane, zbog svoje pojave, jačine i hitrine, jer ovo što Trako igra je baš loše, mislim treba ga samo uporediti sa Mujakicem kakav je bio i sve je jasno.

Također neko je već zapazio problem u veznom redu, jer mi ako planiramo ozbiljnije igrati sa Mariom i Dalom zajedno necemo baš dobro proći protiv jačih ekipa, jer je tu previše propuha, a jedini načinej e da igraš kao prvih pola sata i da kontrolišeš loptu inače cemo imati velikih problema.

Napad nema potrebe komentarisati, mislim da nikad potentniji nije bio, samo da se počnu donositi pravilne odluke u posljednoj trećini terena.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 jul 2023, 23:00

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 jul 2023, 22:53
hz033 je napisao/la:
13 jul 2023, 22:40
Primili smo golove na izbi nabi, odbrana opet steka i nesigurna. Da smo imali bolju realizaciju moglo je vec u 30. minuti biti 0:2 ili 0:3 minimum. U odbrani Trako los zivotom, bekovi podbacili. Kad su to skontali samo su nabijali loptu na krila a njihova krila prolazila kao da bekova ni nemamo. Nije mi jasno sto Mirza nije reagovao cim smo u drugom izgubili sredinu terena i mucili se da iznesemo loptu. Ne sumnjam opste u prolaz ovo se treba pregaziti na Kosevu ko plitak potok.
Kad nadje odgovor na pitanje sto se mucimo pri iznosenju lopte dobio je jackpot.
Protok lopte bi se popravio da je izveo Dala. Birao je izmedju dobrobiti ekipe i ega retardiranog sina. Jbg odlucio se za ovo drugo...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jul 2023, 23:02

bordobijeli je napisao/la:
13 jul 2023, 22:57
Stvarno nije jasno zasto izmjene nisu odradjene u 60min. Kad smo izjjednacili na 2-2 trebalo je zatvoriti utakmicu umjesto toga dobili smo izmjene tek u 80 min i neke naše divlje napade gdje smo dali torpedo 3-4 dobre šanse. Ovo se lagano zatvore prilazi golu i cekaš kontru mi ušli u neku divlju igru gdje smo na kraju dobro i prošli.
100 posto sparno skroz, izmjena 5 ljudi uveli to maksuz. S prethodnim ti postom sam saglasan takodjer.

A ovoj muriji gruzijskoj **** sve, ovo je klasicna policijska brutalnost na djelu, ovo ne smije da se desava u euro takmicenjima i neko mora DA STANE za ove momke odmah.
Velika sramota domacina!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 jul 2023, 23:02

nokee je napisao/la:
13 jul 2023, 22:49
nokee je napisao/la:
10 jul 2023, 15:21
Najbolji igrac ovog Torpeda desno krilo Giorgi Arabidze. Mogli bi mi poceti i sa Radovicem da zatvara, a i odlicno je odigrao pripremne, defanzivno je vjerovatno bolji od Durakovica. Tu ce zestoka biti borba. (generalno Durakovic jeste izbor br1)

Onako gledajuci necemo mi prelako proci ovaj Torpedo. Bolji jeamo sigurno, samo max ozbiljno moramo uci od 1 minute. Mene je samo hastra naseg maga, analize protivnika i pripreme igraca.

Opet tema Dal :facepalm: jel moguce? Daj ba porokajte se vise!
Bolji je Avram zmireci od ovoga, uzecemo pare na njemu i zatvori temu vise!
Evo nazalost obistinilo se. Kazem da ce biti j.ebeni po toj strani, i da bi Radovic mozdaa bolje zatvarao jer je defanzivniji. Na kraju sve i jedan napad je isao na tu stranu.
Gledalo se, analiziralo se a nisam nikakav strucnjak jednostavno iz jedne utakmice pregledane se vidjelo da im je ovaj najbolji igrac a nas bek na toj strani preofanzivan i prespor cini mi se.

Generalno, niko ne moze biti nezadovoljan, jedino neko ko je mislio da smo mi Real Madrid jer smo doveli Viverosa, skinuli ga Liverpoolu. Ok, bolji jesmo i po sansama smo trebali i morali uzeti ali Boze moj, to i jeste car fudbala. Prvo pol je moglo hladno 0-3 biti i onda bi bila rapsodija ovdje.
Nije ni ovaj Torpedo talasika i revans nece biti lagan sigurno. Zato max podrska i bar 15k na kosevu abd.
Neki dan smo ti i ja o ovome diskutovali i naglasili tu opasnost. Jel moguće da bolje znamo od čovjeka koji je trener kluba za koji navijamo?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 13 jul 2023, 23:03

Samo da nam ne bude kao Zaria , a vrlo slicna postavka s tim da sad imas malo bolji rezultat , ali opet moras pobjesu ganjati.
Ako nedo Bog ispadnemo , onda Mirzu otjerati 20 navecer , dok sezona nije ni pocela.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 13 jul 2023, 23:07

Drobarova ubio se za iznosenja lopte

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jul 2023, 23:09

NazorUso je napisao/la:
13 jul 2023, 23:00
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 jul 2023, 22:53
hz033 je napisao/la:
13 jul 2023, 22:40
Primili smo golove na izbi nabi, odbrana opet steka i nesigurna. Da smo imali bolju realizaciju moglo je vec u 30. minuti biti 0:2 ili 0:3 minimum. U odbrani Trako los zivotom, bekovi podbacili. Kad su to skontali samo su nabijali loptu na krila a njihova krila prolazila kao da bekova ni nemamo. Nije mi jasno sto Mirza nije reagovao cim smo u drugom izgubili sredinu terena i mucili se da iznesemo loptu. Ne sumnjam opste u prolaz ovo se treba pregaziti na Kosevu ko plitak potok.
Kad nadje odgovor na pitanje sto se mucimo pri iznosenju lopte dobio je jackpot.
Protok lopte bi se popravio da je izveo Dala. Birao je izmedju dobrobiti ekipe i ega retardiranog sina. Jbg odlucio se za ovo drugo...

Iskreno nazore, i ja se cesto uhvatim u tom razmisljanju. Da li je moguce to i nadam se da je mirza iole normalan i da ima gram razuma da slicno ne radi.
Ali nije vrijeme sad da malerisemo, moramo biti zadovoljni. Vratili smo se 2x na nezgodnom i neprijateljskom gostovanju ocito. A nismo imali prilike na pripremim dozivjeti da se moramo vratiti. Definitivno se vise paznje mora posvetiti u BUILD UP napada iz 1/3 i 2/3, dobro je izgledalo to brzo prenosenje po krilima prvo pol ali to je bas ofanzivno gdje ekipu trosis max.

I bas smo nekako maleri, igraci jedva cekali da cuju Horde, kad ti na teren nema ih a bili tu prije 15 minuta. Mora pogoditi to ekipu a jos u obzir uzmi da ih kuci ne ocekuju.

Nadam se da su momci ok, mada par ih je gadno proslo.. ocito divlja zemlja po prikazanom, treba im pakao spremiti na Kosevu.

Totalna MOBILIZACIJA braco svi.
- 1 9 4 6 -

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 13 jul 2023, 23:09

Ma ne moze Trako bit prvi stoper FKS ni u ludilu. Nek igra utakmice protiv Igmana i Sloge Doboj, ali ove kljucne tekme treba neko ozbiljan. Kod prvog gola kratak na skoku, kod drugog gola 2 metra iza linije odbrane, onda lose postavljanje kod šuta..

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 jul 2023, 23:11

Mirza i odbrana, ako je ne rijesimo ce nas kostati bruke bodova. Dzaba Viverosi i Pene, ako se odbrana ne utegne i ako otac od mladunca bude zrtvovao tim radi nase lazne desetke.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 13 jul 2023, 23:12

Svi po Traki, a Soldo barem jednaka rupa... Golmana da ne spominjemo, on je ipak jedan od najboljih golmana HNLa bio prosle sezone...
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 13 jul 2023, 23:13

belosevic23 je napisao/la:
13 jul 2023, 23:09
Ma ne moze Trako bit prvi stoper FKS ni u ludilu. Nek igra utakmice protiv Igmana i Sloge Doboj, ali ove kljucne tekme treba neko ozbiljan. Kod prvog gola kratak na skoku, kod drugog gola 2 metra iza linije odbrane, onda lose postavljanje kod šuta..
Nije se ni Soldo proslavio realno. Ocekivao sam vise od njega.
Trako i nije lose odigrao kako inace zna odigrat, cak je imao i solidnih intervencija.
Takodjer me i Durakovic razocarao, zar je to najbolji bek lige? Ispadao ko ratkapa, vozali ga cijelu tekmu, propuh zesci na njegovoj strani, cak su ga i pretrcavali, znaci nema ni brzinu ocito. Po meni najlosiji nazalost, a ocekivao sam dosta od njega.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 13 jul 2023, 23:14

belosevic23 je napisao/la:
13 jul 2023, 23:09
Ma jest mlad i sve to, ali se on od fudbala nece najesti ... Vidi se brate na prvu ( pored fudbalskog znanja, treba imati i mozga ) a on nema ni jedno ni drugo, nažalost.

Fakat smo dobro izgledali prvih 30 min. Treba ovo još malo zategnuti pa cemo vidjeti .
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 jul 2023, 23:16

Molite se pitari da ode Dal, otac mu ocigledno ostaje, ostane li i malo magare, opet smo taoci ovog dvojca!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jul 2023, 23:18

A za goldziju, prva tekma ljudi. Imao je i par dobrih intervencija, pojela ga trema ocigledno. I jos ga onaj maltretirao sa onim sutevima iz slobodnjaka. Moramo im ta krila neutralisati, onaj ne smije da bude uopste u prilici da primi loptu. I ako ne budemo svi za jednog jedan za sve, kompaktni i sinhronizovani nema nista od nas.
@antikloce bas sumnjivo sto hejtas renana, francisa i vrancica. Jel to Mario na treningu stego? Galami na malog? :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 jul 2023, 23:19

Duraković spor :rol:
Stavite teže bot pitanje, molim vas..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 jul 2023, 23:20

Na kraju realan rezultat. Prvih 30 minuta naši su bili dosta bolji, u ostatku utakmice uglavnom Torpedo imao nešto više, sa našim bljeskovima. Torpedo prolazna ekipa itekako, kvalitetniji si od njih sigurno. Djelujemo u momentima dosta nepovezano, nemaš jasnu ideju, jedan igrač želi jedno, drugi drugo. Par njih dosta solira u završnici, iako ima jasne bolje poteze. Večeras je bilo i dosta nekih nerezonskih poteza šuteva. Ono što treba pohvaliti presing, ali kao i do sada on je bio u momentima, od strane pojedinaca. Individualno, Vrančić klasa,.motor ekipe definitvno ne bi izgledali ni približno da njega nema, krila bez konkretnog učinka, Kyeremeh pogotovo, ništa ne pokazuje što mu može dati prednost.u odnosu Ikića, a posebno Giorgija (koji da dobije kontinuitet bi sigurno izrastao u igračinu). Zeljković.odličan, radi isti posao koji bi radio Balta, samo što imaš sigurnost kad je lopta kod njega, brži je, mobilniji. U toku ligaškog dijela, hladno vezni red da čine Zeljković - Vrančić - Nurković/Buljubašić, ništa ne bi gubio, a dobio bi mnogo. Dal, jeste zabio gol, ali je u još par navrata zasmetao saigračima, onih par puta što je pokušao dodati saigračima loptu nije pogodio pas kako treba. Renan, dobar. O odbrani, prvi put su zajedno na terenu, treba dosta uigravanja, znalo se da je Duraković slab defanzivno, večeras je sigurno odradila i nervoza prvog nastupa na ovom nivou, vremenom trebalo bi to leći sigurno uz dosta rada svakako. A Besim Šerbečić mora biti pored Solde u tandemu u uzvratu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 jul 2023, 23:20

Ne valja ilija, ne valja besim ne valja trako ne valja ovaj novi... da nije mozda drugi problem? hmm
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 jul 2023, 23:21

Odbrana je dobra onoliko koliko je trener zategne. Na odbrani se najvise vidi takticka sposobnost trenera. Dzaba ti Ruben Dias i Militao u paketu kad ti trener ne zna igrat odbranu. Vinko je igrao najbolju odbranu u ligi, u toj sezoni nam niko nije dao vise od dva gola na utakmici (a i to Zrinjski i Borac samo ako se dobro sjecam), a veci dio sezone mu odbranu igrali Dupovac, Salcin i Hebib. I to nije tako samo u nasoj ligi nego svugdje u svijetu, Murinjo od yebenog Smallinga u Romi napravi Maldinija, odbrana Celzija koja je kod Villas Boasa primala 3-4 komada od svakog jaceg protivnika kasnije kod drugih trenera uzme Ligu prvaka, Ligu evrope, Premijer ligu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 13 gostiju.