Pa i termin izgleda ozbiljnije, pogotovo ako jedna ekipa vise termina igra zajedno. Cak i amateri/rekreativci neke banalne stvari usvoje, a Mirza nije sposoban "profesionalce" malo ozbiljnije uigratguadalupe je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:45Pa do koga je da nam zadnja linija izgleda amaterski, cuj ne moze se zamjeriti taktikaboki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:40Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjeduda je bilo ikakve taktike ne bi dozvolio milion suteva ka golu i ispadanja kao u bazen, ova utakmica je izgledala kao termin u FIS-u bez glave i repa. Grehota je sto je on na klupi i sto neko ne iskoristi maksimalno ovu ekipu, jer je iskreno po meni igracki jedna od boljih ikada.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sarajevo ljubavi moja.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Jako mi je žao i nadam se da su svi uredu. Jako su rizična ta gostovanja, divlje države gdje vjerojatno murija radi kao što je u našem starom sistemu bila milicija, prvo udara pa pita. Pored toga ne zna se kakvi su zakoni i nadam se da nije neka tegoba izvući nekog iz zatvora ako ih ima uhapšenih. Naša ekspedicija se ne treba vraćati sve dok zadnjeg momka ne izvuku iz tog rugla. PozElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 22:21Sto se tiče HZ nadam se, da je sve uredu. Danas napadnuti u gradu i koliko sam skontao, napadnuti na stadionu. Poserem su na ovu muriju, a sigurno ima uhapsenih jer se vidi i na snimku, da su 2-3 naša momka opkolili i udaraju ih, a nakon toga ide privodjenje. Za nadati se, da ce ih pustiti kuci sto prije.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
-
- Kontakt:
Kako si to zborio majstore moj

Jesi li to pročitao da je jedan forumaš rekao pa je to odma istina? Frajer je sve samo ne spor, večeras je bukvalno igrao krilo. Te duge lopte od pozicije Durakovica ni Alfonso Dajviz ne stiže. Naravno to je njegova ili "trenerova" greška.
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Srecom, svi su pusteni.Amcho1 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:49Jako mi je žao i nadam se da su svi uredu. Jako su rizična ta gostovanja, divlje države gdje vjerojatno murija radi kao što je u našem starom sistemu bila milicija, prvo udara pa pita. Pored toga ne zna se kakvi su zakoni i nadam se da nije neka tegoba izvući nekog iz zatvora ako ih ima uhapšenih. Naša ekspedicija se ne treba vraćati sve dok zadnjeg momka ne izvuku iz tog rugla. PozElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 22:21Sto se tiče HZ nadam se, da je sve uredu. Danas napadnuti u gradu i koliko sam skontao, napadnuti na stadionu. Poserem su na ovu muriju, a sigurno ima uhapsenih jer se vidi i na snimku, da su 2-3 naša momka opkolili i udaraju ih, a nakon toga ide privodjenje. Za nadati se, da ce ih pustiti kuci sto prije.
Ne moze on reci traki da skoci vise kad ovaj ne moze, ili da ne ceka da padne lopta kad je nesiguran. Ili durakovicu da ne trci ko muha bez glave naprijed, da je bek da treba da se obrne iza sebe, ako mu to mora govoriti onda ga pisaj. Ja sam ranije pisao me za napad nije strah ali komplet odbrana promjenjena plus novi golman, tu se vidi neuigranost. To ce doci vremenom, nije tu taktika presudna, koliko neki automatizmi u odbraniguadalupe je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:45Pa do koga je da nam zadnja linija izgleda amaterski, cuj ne moze se zamjeriti taktikaboki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:40Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjeduda je bilo ikakve taktike ne bi dozvolio milion suteva ka golu i ispadanja kao u bazen, ova utakmica je izgledala kao termin u FIS-u bez glave i repa. Grehota je sto je on na klupi i sto neko ne iskoristi maksimalno ovu ekipu, jer je iskreno po meni igracki jedna od boljih ikada.
-
- Kontakt:
Serbecic mora prije trake igrati.
Odbrana je danas bila kriminalna. Durakovic 0. Sve preko njegove strano islo. Nisam iskreno vise od njega ni ocekivo.
Dal visak igrac.
Soldo slabo, Rogic nesiguran.
Mirza MORA slijedeci cetvrtak poceti sa najmanje 4 nova igraca u prvi 11.
Ovi su sad zagrejani i ne smije se tako „lako“ shvatiti utakmica. Do zadnjeg minuta moraju igraci ginuti na terenu…
Odbrana je danas bila kriminalna. Durakovic 0. Sve preko njegove strano islo. Nisam iskreno vise od njega ni ocekivo.
Dal visak igrac.
Soldo slabo, Rogic nesiguran.
Mirza MORA slijedeci cetvrtak poceti sa najmanje 4 nova igraca u prvi 11.
Ovi su sad zagrejani i ne smije se tako „lako“ shvatiti utakmica. Do zadnjeg minuta moraju igraci ginuti na terenu…
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Zato sto Francis nije ko Ziljkic pa da stane na loptu, drugaciji tip igraca koji voli loptu u prostor, ne ceka, igra konkretno, brzo. Picili smo po lijevoj strani vise. Renan - Kyeremeh dosta mogu dati ali nema ih u toj nekoj prilici da odigraju sta skupa.. treba ih bolje iskoristiti.kenoHZ je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:45Po meniTrako je bolje odigrao od Solde, koji me uopšte nije dojmio, obzirom na očekivanja koja sam imao od njega. Mislim da će puno bolje izgledati u paru sa Šerbečićem. Sa pozitivne strane tek smo počeli pa se nadam da će biti dobro na kraju. Duraković defanzivno preloš, pa sve vrijeme je propuh pravio. Dal uopšte nije loše odigrao, gol je odličan zabio pokazao muda glavom na izbijanje golmana. Izgubio jeste par lopti ali ko nije? Kretanje i ulasci u prostor par puta odlični. Al' eto, svako vidi različito očigledno. Francis je preloš bio ali o njemu ni riječi. Samo se kritikuju Dal i Trako. Da nisam gledao utakmicu totalno bi drugu sliku imao. Što se tiče golmana Rogića, imao je očiglednu tremu i zbog toga je djelovao nesigurno ali imao je par odličnih reakcija i vjerujem da će vrijeme pokazati da je pravo pojačanje. Nije "linijski" golman, izliječe, prati igru, nije loš u igri nogom. Sa njim će biti isto kao sa IBJB, definitivno nismo ništa naučili.
ili nisam upratio, ali u cemu je los bio Francis?
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
- Kontakt:
Mi kuci moramo krenuti kao i ovu utakmicu, napasti iz svih oruzja, uvalit im dva komada a onda pametno zatvoriti i smiriti utakmicu.
Sve loše sem rezultata.
Da ti rezultat visi protiv nekog torpeda a ocekujes neki iskorak i ides na aktobe,ma besmisleno.
Guliashvili je morao početi meč.
Nije dovoljna lijepa igra, ovakve teme moramo dobijati ne smijemo pokazivati rupe u igri.
Golman za sad samo lijepo izgleda.
U ozbiljnijoj utakmici Dal nije za prve postave,njegovo je za sad poluvrijeme max.
Šta smo se ovoliko spremali da nam ovi poluamateri zabiju 2 gola i imali još 3,4 odlične sanse
Da ti rezultat visi protiv nekog torpeda a ocekujes neki iskorak i ides na aktobe,ma besmisleno.
Guliashvili je morao početi meč.
Nije dovoljna lijepa igra, ovakve teme moramo dobijati ne smijemo pokazivati rupe u igri.
Golman za sad samo lijepo izgleda.
U ozbiljnijoj utakmici Dal nije za prve postave,njegovo je za sad poluvrijeme max.
Šta smo se ovoliko spremali da nam ovi poluamateri zabiju 2 gola i imali još 3,4 odlične sanse
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- NisamInSajder
- Kontakt:
Da se razumijemo, treba imati i materijala. Kvalitetne igrače. Što neki nisu imali Sablić, Dudić ni kvantitet. Sada definitivno imaš i jedno i drugo. Pa mislim da u zadnjih 10tak godina nisi imao oba bekovska para podjednaka. Uvijek je nešto falilo.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:46Apsolutno. Zato sam i stavio primjer Dupovca i šta znači kvalitetan trener.NisamInSajder je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:33Pa trener i najvise utjecaja ima na odbranu, prekide i build up. Činjenica da je kod nas to najgore, izuzev ofanzivnih prekida gdje imaš dobre izvođače prekida, večeras se pokušavala i neka kombinacija, ali...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:22
A Vinko gurne Dupovca i valja. Čovjek bi rek’o trener nam ne valja![]()
Neće nam niko valjati jer ne zna uigrati odbrane.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Ma za Ziljkica traziti milion € pa nek.ide.
Covjece od 30 minute svaki njihov napad je sansa bila, amaterski smo se branili u odbrani i u veznom redu postavljali, da je neka ozbiljnija ekipa primili bi 5 komada hladno. Ovdje nema T od taktike i ponavljam jos jednom grehota je ne iskoristiti ovaj potencijal od ekipe sa nekim boljim na klupi.boki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:52Ne moze on reci traki da skoci vise kad ovaj ne moze, ili da ne ceka da padne lopta kad je nesiguran. Ili durakovicu da ne trci ko muha bez glave naprijed, da je bek da treba da se obrne iza sebe, ako mu to mora govoriti onda ga pisaj. Ja sam ranije pisao me za napad nije strah ali komplet odbrana promjenjena plus novi golman, tu se vidi neuigranost. To ce doci vremenom, nije tu taktika presudna, koliko neki automatizmi u odbraniguadalupe je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:45Pa do koga je da nam zadnja linija izgleda amaterski, cuj ne moze se zamjeriti taktikaboki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:40Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjeduda je bilo ikakve taktike ne bi dozvolio milion suteva ka golu i ispadanja kao u bazen, ova utakmica je izgledala kao termin u FIS-u bez glave i repa. Grehota je sto je on na klupi i sto neko ne iskoristi maksimalno ovu ekipu, jer je iskreno po meni igracki jedna od boljih ikada.
I da momci su pusteni svi i dobro su hvala Bogu, Gruzijci dobili po picki u gradu, na tribini se njihovi zaletili na nase , a murija nakon reakcije nasih Horde izbacila i dusmanski udarala.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 14 jul 2023, 00:05, ukupno mijenjano 2 puta.
Pakaši gruzijski, jbt nmg da vjerujem zbog cega izbacise momke.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- PeppermintSA
- Kontakt:
Naša odbrana nije užasna bila samo večeras nego je prosto takva. Pa nama je Škendija na isti način na koji su i ovi pravila prilike kao na kalup traci. I prošle sezone smo primali abnormalno mnogo golova, nazad očajno stajali. Lijevi bek na curi, a na štoperu forsiramo Traku. Da se razumijemo, isto bi ti bilo da igra Šerbečić. Naš pad je počeo kad je Trako počeo vraćati loptu golmanu, prebacivati pritisak na našu polovinu. Dakle, MORAMO dovesti jednog, za naše uslove, KLASNOG štopera. Ili Zeljkovića vratiti na štopera, a Baltu na zadnjeg veznog. Trako, Šerbečić, Čelik NE MOGU igrati ozbiljan fudbal.
SVI NA KOŠEVO DA IM **** MAME GRUZIJSKE I DA OSVETIMO HORDE, BIT CE 5-0 ZA NAS PROTIV OVIH LEVATA!!
Postavka nasa kad napadamo je uzasna. Ili se oba beka dignu pa dva stopera sama ispred strjeljackog voda ili se jedan digne, a odbrana ostane u formacijskoj postavci. Jednostavno ako igraci to ne vide trener im to mora sugerisat, a to ocigledno Mirza ne radi. Moras uigrat defanzivne tranzicije, al mi ocigledno imamo problem u yebenom zatvaranju ledja saigracu. Ako nije sposoban uigrat dva beka da se jedan dize, a jedan ostaje sa stoperima nazad i ako nije sposoban da dva stopera uigra tako da kad se bek digne pomjere na stranu beka koji je otisao ofanzivno, onda ga yebaji.boki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:52Ne moze on reci traki da skoci vise kad ovaj ne moze, ili da ne ceka da padne lopta kad je nesiguran. Ili durakovicu da ne trci ko muha bez glave naprijed, da je bek da treba da se obrne iza sebe, ako mu to mora govoriti onda ga pisaj. Ja sam ranije pisao me za napad nije strah ali komplet odbrana promjenjena plus novi golman, tu se vidi neuigranost. To ce doci vremenom, nije tu taktika presudna, koliko neki automatizmi u odbraniguadalupe je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:45Pa do koga je da nam zadnja linija izgleda amaterski, cuj ne moze se zamjeriti taktikaboki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:40Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjeduda je bilo ikakve taktike ne bi dozvolio milion suteva ka golu i ispadanja kao u bazen, ova utakmica je izgledala kao termin u FIS-u bez glave i repa. Grehota je sto je on na klupi i sto neko ne iskoristi maksimalno ovu ekipu, jer je iskreno po meni igracki jedna od boljih ikada.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
- Kontakt:
Teska utakmica, trci gore dole, mislim da ce hajlajtsi trajat 15 minuta minimalno. Mi furiozno krenuli, gazili ih u pocetku ali nije se dalo da lopta udje u gol. Primljeni gol nas je poremetio i tu je sve stalo. Nisam zadovoljan sa nekim stvarima ali za prvu utakmicu i vise nego dobro. Odbrana se mora zategnuti, ne znam kakva je situacija sa Besimom i kada se vraca ali mislim da bi nam dobro dosao.
Rogic - Realno los debi, imao je par finih intervencija ali drugi gol njemu na dusu ide. Nadam se da ce dobiti na sigurnosti u narednim utakmicama.
Beganovic - Vise nego solidan danas, bit ce to jos bolje
Trako - Meni izgleda kao igrac koji ne koristi mozak ni 1 posto, njegov domet je slovenija, eventualno neka turska druga liga.
Soldo - Malo bolji od Trake, ali nista specijalno. Bolji bi izgledao uz Besima definitivno.
Durakovic - Los danas, mislim da ce Radovic igrati na Kosevu.
Zeljkovic - Kapa dole momcino, odlicno odigrao danas. Iznenadilo me sto je imao finih poteza u ofanzivi. Bravo majstore!
Vrancic - Klasa, odlicna tekma osim onog pasa koji nas je mogao kostati, bas pespotrebno.
Ziljkic - Da je usla ona preckac na pocetku, svrsavali bi svi. Imao je izgubljenih lopti, ali se iskupio odlicnom asistencijom.
Kyeremeh - Imao par finih poteza, volim sto ne petlja, igra konkretno. Dobar je Francis
Varesanovic - Uzasan. Dzabe gol kada je u svim ostalim segmentina bio prelos. Nadam se da Avramovski pocinje u uzvratu.
Renan - Odlicna zavrsnica kod gola. Nije imao puno prilika, on je svoje odradio.
Izmjene ne trebam komentarisati, niko nista specijalno nije donio. Sastav za revans mora biti:
Rogic
Beganovic Serbecic Soldo Radovic
Zeljkovic Vrancic
Kyeremeh Avramovski Ziljkic
Renan
Uvjeren sam u rutinski prolaz. 2-0 na Kosevu
Rogic - Realno los debi, imao je par finih intervencija ali drugi gol njemu na dusu ide. Nadam se da ce dobiti na sigurnosti u narednim utakmicama.
Beganovic - Vise nego solidan danas, bit ce to jos bolje
Trako - Meni izgleda kao igrac koji ne koristi mozak ni 1 posto, njegov domet je slovenija, eventualno neka turska druga liga.
Soldo - Malo bolji od Trake, ali nista specijalno. Bolji bi izgledao uz Besima definitivno.
Durakovic - Los danas, mislim da ce Radovic igrati na Kosevu.
Zeljkovic - Kapa dole momcino, odlicno odigrao danas. Iznenadilo me sto je imao finih poteza u ofanzivi. Bravo majstore!
Vrancic - Klasa, odlicna tekma osim onog pasa koji nas je mogao kostati, bas pespotrebno.
Ziljkic - Da je usla ona preckac na pocetku, svrsavali bi svi. Imao je izgubljenih lopti, ali se iskupio odlicnom asistencijom.
Kyeremeh - Imao par finih poteza, volim sto ne petlja, igra konkretno. Dobar je Francis
Varesanovic - Uzasan. Dzabe gol kada je u svim ostalim segmentina bio prelos. Nadam se da Avramovski pocinje u uzvratu.
Renan - Odlicna zavrsnica kod gola. Nije imao puno prilika, on je svoje odradio.
Izmjene ne trebam komentarisati, niko nista specijalno nije donio. Sastav za revans mora biti:
Rogic
Beganovic Serbecic Soldo Radovic
Zeljkovic Vrancic
Kyeremeh Avramovski Ziljkic
Renan
Uvjeren sam u rutinski prolaz. 2-0 na Kosevu
- BordoBBoja
- Kontakt:
Tele, falio siGalileoGalilei je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:26Ono o čemu stalno govorim se opet pokazalo večeras kao velika boljka.. Odbrana je podbacila, a i nastaviće ispadati sve dok trener ne shvati da se ne može ovako igrati. Svi juriš naprijed, odbrana ostane na vjetrometini i onda ti je svako prelaženje centra od strane protivnika gol šansa. Nemamo nikakve mehanizme tranzicije, kod nas svi na ho ruk prema naprijed, a niko ne razmišlja o tome što si ostavio prostora i što su ti tri igrača u odbrani.
Tu dolazimo do onog kakvog trenera imaš i zna li uopšte to utegnuti. Ja kažem da ne zna i da ćemo primiti bruku nepotrebnih golova. Ovo me podsjeća na one čuvene pripreme s pokojnim Ješićem, gdje mu je Kruno Jurčić objašnjavao neke stvari upravo oko ovoga.
Lijepo je igrati atomski, trčati, i ja to volim, ali treba razmišljati pametnije. Pojačati tempo kad vidiš da je protivnik ranjiv, pa umiriti kada tebi rezultat ide u korist, kad vidiš da je ekipa umorna, pa kad izaći na presing, a kad se malo uvući. Sve su to karakteristike ozbiljnih ekipa. Džaba tebi što ćeš se kao sivonja zaletiti prvih 30 minuta, onda lipsaš i počneš praviti greške, gdje protivnik upravo to čeka.
Još jednom je debil Mirza pokazao koliko zna, s obzirom da je na izmjene čekao do zadnjih 10-15 minuta, par igrača jedva na nogama stajalo. Pokazao je koliko zna i tim što je tek pred kraj pojačao i osvježio lijevu stranu, gdje smo bili najranjiviji.
Ima ovdje još puno prostora za napredak, jako puno. Od same organizacije igre, stabilnosti, strpljivosti, defanzive i blokova, pa sve do realizacije.