BH klubovi u Europi 23/24

Arvid
Kontakt:

Re: BH klubovi u Europi 23/24

Post Postao/la Arvid » 14 jul 2023, 11:28

Mostarwolf1981 je napisao/la:
13 jul 2023, 22:14
Sta kaze Basic, imaju spremne 3 formacije da mogu na svaku situaciju adekvatno odgovorit :rol:
:urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 11:29

hurem je napisao/la:
14 jul 2023, 10:52
Evo ja sam pitar i navijam za Zelju i Zrinjski da doguraju sto dalje.
Naravno da ću navijati za bh fudbal u Europi a ne protiv bh fudbala i mislim da tako razmišlja bar 90% populacije.
Ta klupska prepucavanja u Europi su debilna.
Isto kao sto je debilno prizeljkivati poraz svog tima da bi mogao samo kazati "jesam li bio u pravu za Mirzu?".
To sto ste se doveli do toga da vam je jedini fazon ismijavati drugog je vas problem.
Nekima je bitnije da ispadne drugi tim nego da njegov prodje dalje.
To je bolest. Mržnja prema drugom veća od ljubavi prema svom klubu. Otrovna srca. :puke:
Dječja prepucavanja.
Treba to nekad prerasti.
Rivalitet da.
Mržnja ne.
Mržnja je teška i ružna riječ.
Nekog mrziti znači da mu želiš sve najgore, pa i da umre, pogine ili šta već.
Koliko tih što kažu da mrze žele da pogine neko od Željinih igrača, navijača?
Oni koji na to odgovore potvrdno, treba da se zabrinu.
Koševo Zapad

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 14 jul 2023, 11:29

Shategabri je napisao/la:
14 jul 2023, 11:27
Pitanje: kako 13 050 kad onaj spiker reče da je u prodaju pušteno 10 500 ulaznica?
Jel on neinformisan ili ima dio koji se ne pušta u prodaju?
Ono, sponzori, zvanice i to?
To bi znacilo da je u prodaju pusten stadion bez juga i pola zapada.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 14 jul 2023, 11:30

Pitanje: kako 13 050 kad onaj spiker reče da je u prodaju pušteno 10 500 ulaznica?
Naravno da ima. Sponzori, zvanice, desetogodisnje ulaznice. Uglavnom, Grbavica odavno nije bila punija, zdenka krcata, dio kod sjeverozapada pun, jug i istok da ne pricam.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 jul 2023, 11:31

Pa pušteno u prodaju 12 000 karata tako da je i sa tim kartama više gledalaca nego što je govorio komentator. Kada na to dodaš desetogodišnje ulaznice + goste kluba dobiješ 13 000 gledalaca na utakmici.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 11:44

Hvala svima na konkretnim i korektnim odgovorima.
Koševo Zapad

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 14 jul 2023, 12:02

inzomni je napisao/la:
14 jul 2023, 09:52
Zutti je napisao/la:
14 jul 2023, 09:10
Tekashi je napisao/la:
14 jul 2023, 03:08
Kakav povratak najveceg kluba u drzavi. Pitice, RA i Baaa krisom navijali za Bjeloruse. :guz: Pozdravite tatu Lukasenka
Otvoreno smo navijali za Dinamo isto ko sto ste vi za Torpedo. Zayebi tu pricu da se navija za nase klubove u kvalifikacijama. Niko nikog smislit ne moze, a sad da navijamo jedni za druge u evropskim utakmicama... Sretno Dinamu u revansu :salut:
Govori u svoje ime.

Vi ste histerisali citav dan sto vam Zeljo presjeca prenos od 10 minuta, pisali kako cete se nayebat mame telekomu, otkazat pretplatu (koja je to mrznja jebote🤣🤣🤣🤣), a mi smo bez ikakve pompe trpili to ukrstanje prenosa. Niko rijeci reko nije. Gledali obje tekme regularno navijali za nase.

A da ne pricam da 90% nas sto je ostalo kuci da gleda utakmice navijalo za Sarajevo i nerviralo se. Prvi ja.

To sto ste vi navijaci za ne zelit nikom, to je druga stvar.

Plus tokom Zeljine utakmice sta se sve pisalo ovdje za Zelju🤮, a pogledaj kako je bilo obratno.
Ko za koga navija to je licna stvar. Ja za Sarajevo navijam i kao navijac Sarajeva nikad mi nece bit drago kad Zeljo zabije gol ili pobjedi. To se zove fudbalsko rivalstvo i to je normalna stvar.

Vala majstore ja nemam telecom u kuci, ja nisam ni histerisao vec gledao utakmicu na srpskoj areni. Nema potrebe da se generalizuje. To sta ste vi radili povodom ukrstanja utakmica me tek ne interesuje, al kad smo naceli tu temu - vasa utakmica je bila glavna i niste ni imali razloga za bilo kakvo bunjenje.

Sto se tice pisanja za vrijeme za Zeljine utakmice, ja nisam ni za vrijeme nase, a ni za vrijeme vase utakmice pisao jer sam, vjerovao ili ne, gledao utakmice. To sta se pisalo u toku utakmice, nase i vase na 0:2 to "rjesavaj" s tim koji su to pisali.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 jul 2023, 12:06

Čestitke željezničarima što su na svim stadionu izjednačili rekordnu posjetu Veležovaca.

Gospoda iz Mostara :kafa:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 14 jul 2023, 12:07

14 jul 2023, 11:29
hurem je napisao/la:
Naravno da ću navijati za bh fudbal u Europi a ne protiv bh fudbala i mislim da tako razmišlja bar 90% populacije.
Isto kao sto je debilno prizeljkivati poraz svog tima da bi mogao samo kazati "jesam li bio u pravu za Mirzu?".
To sto ste se doveli do toga da vam je jedini fazon ismijavati drugog je vas problem.
To je bolest. Mržnja prema drugom veća od ljubavi prema svom klubu. Otrovna srca. :puke:
Dječja prepucavanja.
Treba to nekad prerasti.
Rivalitet da.
Mržnja ne.
Mrznja nikako, bilo kakve gnusne uvrede i neke odvratne zelje u vezi bilo koga nikako, al navijanje protiv rivalskog kluba u evropskim utakmicama je normalno. Normalno je makar iz nekih banalnih razloga. Trebam navijat da Zeljo/Zrinjski/Borac prodju dalje, zarade vise para i samim tim sebi povecaju sanse za dovodjenjem nekog boljeg igraca? Ovo je najbanalniji primjer. Pa Bayern i PSG igraju u Ligi prvaka i citava Njemacka (osim navijaca Bayerna) navija za PSG u tom dvomecu, a citava Francuska (osim navijaca PSGa) navija za Bayern. To je rivalitet i ponavljam mrznja ne, al rivalitet da.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 14 jul 2023, 12:12

RatoborniMrmot je napisao/la:
14 jul 2023, 03:48
rishovski je napisao/la:
14 jul 2023, 03:13
Tekashi je napisao/la:
14 jul 2023, 03:08
Kakav povratak najveceg kluba u drzavi. Pitice, RA i Baaa krisom navijali za Bjeloruse. :guz:
Ovo nije povratak,nego splet sretnih okolnosti... Kad se zavrsi uzvratna utakmica opet ce biti po Cocaliću,treneru,sudiji... kako pojma nemaju...Samo se kod nas slavi remi sa bjeloruskom ekipom i to na domaćem terenu u prvoj utakmici..a nista rijesio nisi... 😀
Mislim da ti je radioaktivnost pojela i to malo mozdanih celija sto posjedujes. Za pocetak, nema spleta okolnosti nego il imas muda i boris se do kraja il ih nemas i predas se ko zadnji jazavac.

Zeljeznicar vodjen Basicem DRUGI put u DESET utakmica se vraca u zadnjih 10 minuta regularnog dijela + sudijska nadoknada pri cemu svoje protivnike, na papiru jace, nabije u njihovih 16 metara, dva gola dajemo za iziednacenje u 90+ , to nije sreca mazlume nego muda, zelja i volja, a Bogme ima nesto i do trenera, njegovih izmjena i promjena formacije. Ima malo vise al da ti sada ne objasnjavam, sprzicu ti mozak bespotrebno, a opet me neces shvatiti.

Da ne pricam kako je ovaj mentalni sklop nasih igraca kvalitet vise sa za nasu ligu gdje nema previse ekipa kvalitete Dinamo Minska koji je, gledajuci protivnike nasih predstavnika u prvom pretkolu, najjaca ekipa od svih navedenih. To neces razumjeti pa da ne duzim.

Razligu sad i bavi se Federacijom, za pocetak. Onda moras da budes prvi, plasiras se u PL BiH, izboris Europu, a onda se na Euro tekmi vratis sa 0:2 u zadnjih 10 minuta. Nije to bas lako, radioaktivni mazlume.
Vidjet cemo u uzvratu sto ces se vratiti :rol: To ti je isto vracanje kad Sarajevo stigne Atalantu na 0:2 ili Besiktas pa kod kuce 12 komada prime u 2 tekme... To je sreca... I budala zna da je Dinamo bolja ekipa i da ce vas s pola snage dobit u drugoj...
I psovat cete majku i igracima i tom genijalnom treneru... jer ste takvi i ne kontate da nam je liga rinaka samim tim i Zeljo... a nesto umisljate🤣
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 14 jul 2023, 12:17

14 jul 2023, 06:52
14 jul 2023, 03:58
Sta kaze Basic, imaju spremne 3 formacije da mogu na svaku situaciju adekvatno odgovorit :rol:
Neces vjerovati al fakat imamo nekoliko formacija, pijacaru :urnebes: :urnebes:

Sokantno, zar ne. Mozes li to procesuirati, shvatiti. Sumnjam, pijacarski mozak je podesen na vaganje, vracanje kusura i kako zajebati neopreznu musteriju.

ps. Feja je bolji dok vam opet ne sprzi pola ekipe forsiranjem i ocito losim i neadekvatnim trenaznim procesom :urnebes: :urnebes:
"Amaterski smo klub u svakom smislu, doslovno opstajemo a sanjamo rezultate.

Aposolutni ne rad i to dugogodisnji je rezultat svega ovoga.

Mi cemo nastaviti da opstajemo i strepimo sta ce biti sutra, kuburit cemo u ovoj ligi i boriti se za mjestu u europi i to maksimum ovog kluba trenutno."

Few moments later: zeljo sampion, basic zvani tablet bolji od Mourinha, prolazimo lagano
Pijacaru, tanka je linija izmedju uspjeha i katastrofe, evo na primjer pogledaj sezonu Zrinjskog vodjenim Zizovicem koji ih zamal unisti, a onda dodje Jakirevic i sta se desilo odnosno sta se i dalje desava. Mada gledajuci mentalni sklop mostarskih jazavaca vama bi opet bilo draze da titulu uzme Zrinjski nego Zeljeznicar, vec vidjeno :urnebes:

Dobio si repliku zbog priglupog komentara o promjeni formacija i keslanja u ocekivanju poraza, a Basic je bas to uradio, izbacio dva veznjaka ( Stilica i Rustemovica ) ubacio napadaca i veznjaka ( Haracica i Bibera ) promijenio formaciju iz 4 5 1 u 4 4 2 i preokrenuo tekmu, povremeno smo igrali i sa trojicom nazad.

Poletio si pred rudu kontajuci da si ispao smijesan, a zapravo si tupavi jazavac aka pijacar :mrgreen:

Pise se nerad, jedan rijec, pijacaru nepismeni :urnebes:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2023, 12:21

Širom Evrope jučer je odigrano 29 utakmica, Grbavica daleko najposjećenija

Stadion Grbavica u Sarajevu na utakmici 1. pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Dinamo Minska bio je najposjećenijih od svih mečeva koji su odigrani jučer u Evropi.

Na Grbavici je prema zvaničnim podacima prisustvovalo 13.050 navijača, što je ubjedljivo više od svih drugih stadiona na kojima su se jučer igrale evropske utakmice.
Veliki, veliki Željezničar. :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SokolPravde

Post Postao/la SokolPravde » 14 jul 2023, 12:31

Moram se malo osvrnuti na sinoćnje utakmice ....onaj komentator sto je prenosio na Areni Želju ja prvo mislio da mi nema tona prijenos čovjek se svaki 5 minuta javi 🤣🤣🤣Željin trener je očigledbo lik iz bajke moćni COach 😃😃 Sarajevo ako ne izbace one amatere nek se svi okanu bavljenja nogometom od stručnog stožera do igrača .... Gruzijci su igrali kao da su se sastali neki hajvani na terminu užasno lośa ekipa....
Nadam se da će svi klubovi iz BH proći dalje da se liga konačno malo digne na EU sceni

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 14 jul 2023, 12:36

14 jul 2023, 12:17
14 jul 2023, 06:52
14 jul 2023, 03:58

Neces vjerovati al fakat imamo nekoliko formacija, pijacaru :urnebes: :urnebes:

Sokantno, zar ne. Mozes li to procesuirati, shvatiti. Sumnjam, pijacarski mozak je podesen na vaganje, vracanje kusura i kako zajebati neopreznu musteriju.

ps. Feja je bolji dok vam opet ne sprzi pola ekipe forsiranjem i ocito losim i neadekvatnim trenaznim procesom :urnebes: :urnebes:
"Amaterski smo klub u svakom smislu, doslovno opstajemo a sanjamo rezultate.

Aposolutni ne rad i to dugogodisnji je rezultat svega ovoga.

Mi cemo nastaviti da opstajemo i strepimo sta ce biti sutra, kuburit cemo u ovoj ligi i boriti se za mjestu u europi i to maksimum ovog kluba trenutno."

Few moments later: zeljo sampion, basic zvani tablet bolji od Mourinha, prolazimo lagano
Pise se nerad, jedan rijec, pijacaru nepismeni :urnebes:
Evo sad si ti poletio pred rudu misleci da sam ja nepismen, cisto informativno ovo je pisao navijac Zeljeznicara, ja kopirao i zalijepio, kretenu glupi jazavicarski :rol:
Vidit cemo kako ce promjenit formaciju u gostima, za sad te "promjene" pale samo na Grbavici

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 jul 2023, 12:37

:rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2023, 12:40

Arvid je napisao/la:
14 jul 2023, 12:37
:rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 13:00

Zutti je napisao/la:
14 jul 2023, 12:07
14 jul 2023, 11:29
hurem je napisao/la:
Dječja prepucavanja.
Treba to nekad prerasti.
Rivalitet da.
Mržnja ne.
Mrznja nikako, bilo kakve gnusne uvrede i neke odvratne zelje u vezi bilo koga nikako, al navijanje protiv rivalskog kluba u evropskim utakmicama je normalno. Normalno je makar iz nekih banalnih razloga. Trebam navijat da Zeljo/Zrinjski/Borac prodju dalje, zarade vise para i samim tim sebi povecaju sanse za dovodjenjem nekog boljeg igraca? Ovo je najbanalniji primjer. Pa Bayern i PSG igraju u Ligi prvaka i citava Njemacka (osim navijaca Bayerna) navija za PSG u tom dvomecu, a citava Francuska (osim navijaca PSGa) navija za Bayern. To je rivalitet i ponavljam mrznja ne, al rivalitet da.
Ma sve ok, sve je to individualno, samo kažem da se svako zapita - da li stvarno mrzi nekog što navija za Želju?

Ja to gledam drugačije - ako mi je rival bolji, ako će zaraditi više para, dovesti bolje igrače, igrati bolje u Evropi, znači da se ja moram truditi da budem bolji, da ne radim dovoljno. A kako ću znati jesam li radio dovoljno? Pobijedi ga u direktnom duelu, uzmi mu titulu, pa ćeš ti imati bolju priliku i da više igraš u Evropi i da više zaradiš i budeš još dominantniji.
Ja u Evropi navijam za svoj kad igra. Kad igraju drugi bh klubovi, nije isto, ali im ne želim da ispadnu. Indirektno i moj klub ima koristi ako raste državni koeficijent.
Tako da i rivalitet možemo gledati individualno, nije svakom isto znančenje te riječi.
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 jul 2023, 13:02

Virtu4l je napisao/la:
14 jul 2023, 12:40
Arvid je napisao/la:
OK, hajd sad zamisli da navijam za Natron i odgovori mi čisto fudbalski.

Koje su to formacije promijenjene sinoć? Osim što je ulaskom Haračića umjesto Štilića krenulo bunarenje. Ostale 4 izmjene su bile pozicija za poziciju. Pa eto, kad je nešto već smiješno zbog nafaka gola u 91, volio bih da objasniš koje formacije su igrane. Ja nešto nisam uspio upratiti, kao ni kolega gore da je išta Bašić mijenjao formacijski
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 14 jul 2023, 13:24

killafrommanilla je napisao/la:
14 jul 2023, 13:02
Virtu4l je napisao/la:
14 jul 2023, 12:40
Arvid je napisao/la:

OK, hajd sad zamisli da navijam za Natron i odgovori mi čisto fudbalski.

Koje su to formacije promijenjene sinoć? Osim što je ulaskom Haračića umjesto Štilića krenulo bunarenje. Ostale 4 izmjene su bile pozicija za poziciju. Pa eto, kad je nešto već smiješno zbog nafaka gola u 91, volio bih da objasniš koje formacije su igrane. Ja nešto nisam uspio upratiti, kao ni kolega gore da je išta Bašić mijenjao formacijski
:urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.