FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 177

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 24 jul 2023, 21:25

Istinasamo123 je napisao/la:
24 jul 2023, 20:50
amypitar je napisao/la:
24 jul 2023, 20:02
Istinasamo123 je napisao/la:
24 jul 2023, 19:58

I ispade na kraju 40 narkomana bitniji Mirvicu od vas hahaha
Ono koridu od neku noc evropa ne pamti...
Jos vas da skloni i new era :urnebes:

Haj da vidimo i sjever .
Posle dugo vremena ,trebao bi biti pun,ili
barem priblizno pun ,sve ostalo bruka I sramota.
5500 ljudi kapacitet sjevera, na balkanu ma obicnoj utakmici mogu samo Delije imati.
Hoces ti doci ili ces likovati kao i ostali i traziti neku brojku?
Ja sam prosao to bla bla, bolje 500 kojoh ce grlo poderati nego 20 000 onih od neku noc.!
Ja sam na svakoj utakmici Sarajeva na Kosevu ,normalno da cu doci.
Mada znam dosta raje koja se razocarala u HZ I nece doci ,jer su klub ostavili na cjedilu u derbiju i Evropi.
Mogao se izabrati bolji momenat, ali to je sad iza nas.
Koliko je bojkot dobar potez vidjet ce se u nedjelja kad se vrate i kad vidimo tu brojku.

MarkViduka
Kontakt:

Post Postao/la MarkViduka » 24 jul 2023, 21:31

Torino je napisao/la:
24 jul 2023, 21:23
Fudo je napisao/la:
24 jul 2023, 20:38
nokee je napisao/la:
24 jul 2023, 20:34
Da mi je vidjeti da mi udjemo u neko "normalno" mirno doba, bez ovih objava, bojkota, psovanja, neslaganja. U pm vise sve to. Evo sa Husrefom ce opet raja biti podjeljena..
Buraz, mnogi sto dizu Husrefa pisu nisu za neke trenere, previse klubova mjenjali, a Husref je samo FKS mjenja ca.5 puta :rol: i uz to jedan od od trenera koji je najvise kostao Sarajevo
Koliko je dao Sarajevu? Ti ne znaš ni nabrojat titule. Šta je i koliko koštao Sarajevo? 130 000KM koje su pravno i legalno njegove pare. Ti bi se odrekao tih para?
Brat brata kolje za imovinu on našo da priča o moralu.
Zna li se cifra koliko je Dudic oprostio klubu i da li je uopste oprostio, ili je supljak?
Kakvi navijači, takav i klub !!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 24 jul 2023, 21:31

Raja, hajde molim vas da okrenemo malo stranicu. Nisam ni ja za Husrefa, ne zato što trenutno ne može ništa donijeti, naprotiv. Protiv sam jer se vraćamo na staro, vrtimo u krug i što na dugoročne staze neće ništa donijeti. Volio bih da taj ugovor bude na godinu dana, pa da se naredno ljeto nađe kako treba rješenje, ulože dobre pare konačnog u dobrog i provjerenog trenera.
Ta mi je opcija najbolja.

Zato vas molim da se dohavizamo i da krenemo ispočetka. Ispali smo iz Evrope, ali to je donijelo odlazak narkomana i ove budaletine, tako da su to sjajne vijesti. Horde se vraćaju na stadion i zato vas molim da pružimo podršku svi zajedno, da smo svaku tekmu tu uz momke i da damo sve od sebe ove sezone da je odradimo najuspješnije moguće.
Hajde da jednom budemo pametni mi ovdje, da ne vršimo podjele, da se ne odvajamo, već da napravimo ugodnu atmosferu. Nemojte da čitamo srranja ovdje, već da krenemo naprijed.
Opet kažem, nisam ni ja za Husrefa, ali je 10x bolja opcija od Mirze i ima moju podršku.

Predlažem i moderaciji da malo pokažu zube i da opominju i banuju sve one koji serru po temi.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 24 jul 2023, 21:33

GalileoGalilei je napisao/la:
24 jul 2023, 21:31
Raja, hajde molim vas da okrenemo malo stranicu. Nisam ni ja za Husrefa, ne zato što trenutno ne može ništa donijeti, naprotiv. Protiv sam jer se vraćamo na staro, vrtimo u krug i što na dugoročne staze neće ništa donijeti. Volio bih da taj ugovor bude na godinu dana, pa da se naredno ljeto nađe kako treba rješenje, ulože dobre pare konačnog u dobrog i provjerenog trenera.

Zato vas molim da se dohavizamo i da krenemo ispočetka. Ispali smo iz Evrope, ali to je donijelo odlazak narkomana i ove budaletine, tako da su to sjajne vijesti. Horde se vraćaju na stadion i zato vas molim da pružimo podršku svi zajedno, da smo svaku tekmu tu uz momke i da damo sve od sebe ove sezone da je odradimo najuspješnije moguće.
Hajde da jednom budemo pametni mi ovdje, da ne vršimo podjele, da se ne odvajamo, već da napravimo ugodnu atmosferu. Nemojte da čitamo srranja ovdje, već da krenemo naprijed.
Opet kažem, nisam ni ja za Husrefa, ali je 10x bolja opcija od Mirze i ima moju podršku.

Predlažem i moderaciji da malo pokažu zube i da opominju i banuju sve one koji serru po temi.
+1 :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 24 jul 2023, 21:33

kengur je napisao/la:
24 jul 2023, 16:16
cookiech je napisao/la:
24 jul 2023, 12:16
Sarajevo_BiH je napisao/la:
24 jul 2023, 11:54

Ne razumijem cemu ove lazi

https://s.csport.ba/odbijena-zalba-fk-s ... i-sirokog/

Mnogo pametnije bi bilo da napises da navijaci nisu trebali ubaciti tri popisane baklje u teren i onda ne bi bilo nikakvog povoda da nas savez kaznjava.ALi tesko je prebaciti preko usta da se nije uvijek upravu.Je li se neko od navijaca oglasio i izvinio za Borac 0:3 ili bilo koji drugi priredjeni cirkus svih ovih godina?
Tesko je to druze glupanima objasniti, budale misle da su sve u pravu. Treba biti covjek pa reci jbg pogrijesio sam, ne moze to svako.
Znamo svi da nisu horde napravili tu stetu od 50k ali zna se zasto je cijeli iznos pripisan nama.
Moj Zipe.
Ovaj clanak kaze da nam je zalba odbijena kao sto je i trebala biti jer nema za nju osnova. Ovo je drugi clanak objavljen po ovome pitanju.

Sarajevo je žalbu uložilo jer je, kako navodi isti izvor, smatralo kako pri donošenju odluke o plaćanju štete nisu uzete u obzir sve okolnosti niti su iste pravilno ocijenjene te da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Apelaciona komisija NSBiH je na kraju ipak odbila žalbu FK Sarajevo smatrajući kako je zahtjev Leotara osnovan jer je šteta na atletskoj stazi nastala upotrebom pirotehničkih sredstava Hordi zla. Također su dodali kako je Loetar pravilno postavio visinu odštetnog zahtjeva od 40.000 KM smatrajući da je procjena beogradske firme koja ima certifikat opravdana.

Kljucno je "procjena beogradske firme koja ima certifikat opravdana". Zalosno ali istinito.

Ono sto sam napisao je apsolutna ISTINA.

Originalni clanak (sa puslikanim isjeckom te korespondencije) o ovome kaze da je nas klub dobio dopis da je steta 40K a da mi mozemo naci nezavisnu firmu za procjenu i priloziti njihovo misljenje.
Nasi su odgovorili da Leotar treba naci nekoga da uradi tu procjenu. Samo ludjak bi pustio dusmanima da to urade za tebe, ili ako si lijen.

Leotar nasao lopove iz Beograda i prilozio zvanicno misljenje da je steta 40K.

Dakle nasi nemaju osnova za zalbu jer nikakva pravna procedura nije narusena. Niko ne ulazi u korektnost procjene jer je procjenu dala "profesionalna" firma (iako je cifra 10 puta veca). Da nasi nisu bili lijeni i da su nasli neovisnu procjenu na 4K to bi bilo nesto drugo. Ali kad si bahat i neces sam da stitis svoje interese, onda te ogule kao levata. Mozda se Ayla nadala da ce ovako povecanom kaznom staviti vise tereta na Horde. Ne znam sa tacan razlog (zna ona) ali je napravila kardinalnu gresku i samo za ovo je trebala dobiti otkaz.

Na zapadu direktori licnom imovinom odgovaraju ako ne rade sve sto su direktorske duznosti. Ovim Ayla nije zastitila firmu ciji je CEO. Da je Mirvic pametan, moze je legalno samo po ovom osnovu otpremiti iz kluba. To se zove Breach of Fiduciary Duty direktora.

A fiduciary duty is a legal obligation for one party to act in the best interests of another (such as a company).
https://www.owenhodge.com.au/employment ... ry-duties/

Bosanski pravnici ce naci sta odgovara ovome u domacem pravu bez problema jer je ovo univerzalna stvar (act in good faith).

Da, idealno bi bilo da nije bilo baklji ali koji to navijaci sjede kao u Kamernom Teatru i pljescu. Medjutim 4K i 40K je ogromna razlika i nije bilo potrebe ovih dodatnih 36K.
@cookiech,
Nikad ti se nisam ni obratio, da bi ti sebi uzeo za pravo da me vrijedjas. Ironija je da ti sa takom niskim IQ mislis da mozes suditi o tudjoj inteligenciji.
Vrijedjao si i Horde, branio upravu i Mirzu, tako da i karakterno pokazujes da si ljigavi smrad a ne samo intelektualno retardiran.
Nemas sposobnost ni da razumijes materiju ni da argumentovano diskutujes nego palamudis i vrijedjas bez osnova.
Pravi primitivni Bosnjo koji je pun nekih misljenja bez osnova koji citav zivot ne moze da shvati sta se to desava oko njega. Sazaljevam te.
:clap:
Sve mi znamo.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 24 jul 2023, 21:34

Zeko87 je napisao/la:
24 jul 2023, 21:06
Iako sam bio protiv bojkota Hordi u znak podrške sam na Sjeveru u nedjelju sa svojim malcem od 12 god.

Idemo zajedno naprijed do titule !
Svaka cast!
Lijepo bi bili da na utakmicama kao sto je protiv ubica i komsija malo vise raje se vrati na sjever da nas je vise i da smo glasniji jer takve utakmice nisu za sjedenje i grickanje kospi. Pa ostatak sezone opet svako na svoju tribinu. Normalno da nisu svi za navijanje 90 min svaku utakmicu ali neke utakmice se moze odrediti da se dodje i navija. Sramota je na derbiju da nije pun sjever. Barem taj derbi da se vrati raja koja je nekad bila na sjeveru i da navijaju a ostale utakmice nek sjede i gledaju

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 jul 2023, 21:35

amypitar je napisao/la:
24 jul 2023, 20:48
nokee je napisao/la:
Da mi je vidjeti da mi udjemo u neko "normalno" mirno doba, bez ovih objava, bojkota, psovanja, neslaganja. U pm vise sve to. Evo sa Husrefom ce opet raja biti podjeljena..
Pa da je biilo suprotno sad bi igrali Evropu.
Ima li bi atmosferu,pozitivu ,I sigurno u nedjelju oko 10 hiljada.
Evo nema Ayle I Mirze isto se nastavlja.
Sledeci je Mirvic i onda ce pritisak popusiti ,jer više necemo biti nikom prijetnja.

Ovo vam je raja konacni krah Mirvica u FKS. Evo ja sam ubjedjen u to.
Nevjerovatno je sta lik sa tolikim parama radi. Jednostavno nece da dovede ljude koji poznaju fudbal i fudbalski klub ili ne moze da nadje takve ljude, a koji ce imati puno povjerenje i koji ce razviti sve segmente kluba.
Jok dovedi ti Penarande qurce palce, zbrda zdola. Nema veze sto ti ne trebaju i sto ces milion dati da se MOZDA vrate u formu.
Pokusao je sa Dudicem i Hadzijom i tu se opekao i sad on radi idiotne poteze.
Nazalost ja ne vidim nikako da cemo se mi iscupati iz ovoga. Sljedeci je Mirvic na tapeti i kod navijaca a onda nam sto kazes amy slijedi period kad vise nikome necemo biti prijetnja.

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 24 jul 2023, 21:36

SVI NA SJEVEEEER !!!!
Jedina poruka.
12. igrač kluba iz Titove 38b

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 24 jul 2023, 21:37

:clap:

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 24 jul 2023, 21:38

MarkViduka je napisao/la:
Torino je napisao/la:
24 jul 2023, 21:23
Fudo je napisao/la:
24 jul 2023, 20:38

Buraz, mnogi sto dizu Husrefa pisu nisu za neke trenere, previse klubova mjenjali, a Husref je samo FKS mjenja ca.5 puta :rol: i uz to jedan od od trenera koji je najvise kostao Sarajevo
Koliko je dao Sarajevu? Ti ne znaš ni nabrojat titule. Šta je i koliko koštao Sarajevo? 130 000KM koje su pravno i legalno njegove pare. Ti bi se odrekao tih para?
Brat brata kolje za imovinu on našo da priča o moralu.
Zna li se cifra koliko je Dudic oprostio klubu i da li je uopste oprostio, ili je supljak?
Ma ko to zna, nagađanja samo. Najbolji ti je dokaz Ahmetović skočio na Husrefa, pa ode poslje kod njega u Igman...

Mislim nisam ni ja za njega, ali ni za neke polovnjake za koje nikad nisma čuo. Kao vodio Hajduk, Dinamo, Partizan... Smiješno, jedino Jakirović koji me fascinira, ali bi mu pitari mozak popili svojom ljubavlju prema klubu.

Hus je ovdje da gasi požar, da okrene brod na pravi put. Zna ligu, zna igrače, zna uzet trofej, zna i Europu voditi..

I meni je muka što je on opet, ali neka ga. Sve je do atmosfera. Mislim da mi jedna petarda u na Koševu sve promjenila. Da ne pričam o 5 vezanih pobjeda.
Zadnja izmjena: Torino, dana/u 24 jul 2023, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 24 jul 2023, 21:38

BordoBBoja je napisao/la:
24 jul 2023, 17:24
senad82 je napisao/la:
24 jul 2023, 17:23
BordoBBoja je napisao/la:
24 jul 2023, 16:37

Cijene ga jer im je to sigurnih 9 bodova
Vise se goloca on od kmelje naprimao, nego lisa ann kurca
Da ga hoces i ti primiti da pameti dodjes
Senade senade, skrati jezicinu malo
Zagor se birvaktilee kurcio zbog usa ko ti sad
Balo balavi ti znas lafo nesto.
Pameti malo decko a ne samo sranja po tastaturi.
Hvala Bogu otisli su ovo dvoje sad odmah nova zrtva 😂😂
Cudna bolest kod nekog ko puno trazi a malo daje
F.K. SARAJEVO

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 24 jul 2023, 21:39

Bravo, zbit redove i krenut jako u novu sezonu, dosta vise sa prepiranjem, svadjom, fakat je dosta.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 jul 2023, 21:39

Vanja8 je napisao/la:
24 jul 2023, 20:17
Je li fakat u Evropi, a i sire postoji jos neki trener da se vracao ovoliko puta u jedan klub ?
Ovo zaista pitam bez neke zezancije.
Tako će biti i u buduće, samo možemo vrtiti trenere u krug. Oni bolji nas zaobilaze u širokom luku, kažu možeš sve sa parama. :rol:

MarkViduka
Kontakt:

Post Postao/la MarkViduka » 24 jul 2023, 21:40

nokee je napisao/la:
24 jul 2023, 21:35
amypitar je napisao/la:
24 jul 2023, 20:48
nokee je napisao/la:
Pa da je biilo suprotno sad bi igrali Evropu.
Ima li bi atmosferu,pozitivu ,I sigurno u nedjelju oko 10 hiljada.
Evo nema Ayle I Mirze isto se nastavlja.
Sledeci je Mirvic i onda ce pritisak popusiti ,jer više necemo biti nikom prijetnja.

Ovo vam je raja konacni krah Mirvica u FKS. Evo ja sam ubjedjen u to.
Nevjerovatno je sta lik sa tolikim parama radi. Jednostavno nece da dovede ljude koji poznaju fudbal i fudbalski klub ili ne moze da nadje takve ljude, a koji ce imati puno povjerenje i koji ce razviti sve segmente kluba.
Jok dovedi ti Penarande qurce palce, zbrda zdola. Nema veze sto ti ne trebaju i sto ces milion dati da se MOZDA vrate u formu.
Pokusao je sa Dudicem i Hadzijom i tu se opekao i sad on radi idiotne poteze.
Nazalost ja ne vidim nikako da cemo se mi iscupati iz ovoga.
Mirvic ce do kraja godine dici ruke od kluba, u smislu da nece finansirati isti.
Klub ide u dugove, trazi se novi potencijalni investitor i tako svake 3 godine.

Prva i kobna greska Mirvica je tjeranje Sablica. Od tad se raspadamo, samounistavamo.

Sablic je bio odlicno rjesenje u ovakvim uslovima. Ne izaci u susret covjeku koji je pola sezone sjedio kraj tunela, bez licence, bez para i bez igraca i pratio utakmice, je smjesno.

Ko ce na kraju ispastati, oni koji su zaljubljeni u klub.
Kakvi navijači, takav i klub !!

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 24 jul 2023, 21:43

Sutra svi u klub po člansku, hvala bogu viśe napokon vikend na Koševu !!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 24 jul 2023, 21:43

Mislim da je mirvicu ovo posljednji pokušaj da nesta napravi. Iduća greška možda će biti i posljednja njegova i da digne sidro.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 24 jul 2023, 21:48

fks74 je napisao/la:
24 jul 2023, 21:39
Vanja8 je napisao/la:
24 jul 2023, 20:17
Je li fakat u Evropi, a i sire postoji jos neki trener da se vracao ovoliko puta u jedan klub ?
Ovo zaista pitam bez neke zezancije.
Tako će biti i u buduće, samo možemo vrtiti trenere u krug. Oni bolji nas zaobilaze u širokom luku, kažu možeš sve sa parama. :rol:
Trapattoni je tri puta trenirao Juventus (1976-1986, 1991-1994, 2000-2004)
Imamo pobjednika :bow: H.M

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 24 jul 2023, 21:49

Mislim da trebamo prestat srat i pruzit podrsku svi kao jedan. Zasto se pojedinci ne banuju namjerno sire negativu ovdje, da duplu krunu sad osvojimo isti ce srati da nesto ne valja.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 jul 2023, 21:49

Vanja8 je napisao/la:
24 jul 2023, 21:03
H8Z7 je napisao/la:
24 jul 2023, 20:41
Vanja8 je napisao/la:
24 jul 2023, 20:36
Hocemo li Igmanu morati platiti obestecenje?
Pod ugovorom je, vjerojatno ne jer ga Igman neće ako Bog da pustiti :pray:
Molio, ne molio, tvoje se molitve izgleda halalio... :rol:
Pristade Igman... :rol:
Garcia, Kopić, Simundža :plac:
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 24 jul 2023, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 jul 2023, 21:51

FCUM je napisao/la:
24 jul 2023, 21:43
Mislim da je mirvicu ovo posljednji pokušaj da nesta napravi. Iduća greška možda će biti i posljednja njegova i da digne sidro.
Ovi što mu rade o glavi će iskoristiti šansu i udariti još jače da ga se otarase i onda smo sa ovin mentalitetom pušiona.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, amypitar, bhfanatic14, EastMadness, Hajdeee, Morpheus, NazorUso, VolimBiH96 i 65 gostiju.