Premijer liga BiH - aktuelno

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 03 avg 2023, 13:46

joker90 je napisao/la:
03 avg 2023, 13:12
Sretno Guli u nasoj filijali, da se dokazes ako Bog da i ne daj se istraumirati sa BAAAAAAA! :salut:
Kakva filijala kralju guzimo vas nekoliko zadnjih godina kao nikoga :rol:

slika
:kafa:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 avg 2023, 13:46

Virtu4l je napisao/la:
03 avg 2023, 13:44
Zna li neko je li se ranije u fudbalu dešavalo da je šestoplasirana ekipa na tabeli filijala četvrtoplasiranoj?

Sjajan posao za Sarajevo, zaista. Obično su ti filijala drugoligaši.
Nije. Ovo je presedan.

Sad ti meni odgovori sreco :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 03 avg 2023, 13:47

Evo novinar pitao Vicu da li može obećati da održi pres vezano za klupski fudbal, ispadanja iz Europe, var, suđenje i o broju stranaca. Rekao je da se može takva presica organizovati za septembar. Bravo za novinara

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2023, 13:54

Da ti odgovaram na te nebuloze? Da ti nabrajam sponzore Željezničara kojih ima oko 50. Uozbilji se.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 03 avg 2023, 13:54

A ne le to, klub bo zapustil tudi športni direktor Senijad Ibričić, razlog pa ni le mamljiva ponudba bogatega kluba FK Sarajevo
Bogatega kluba poštovani forumaši, bogatega... :bih:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 avg 2023, 13:57

FK Torpedo je pod velikim utjecajem plavog lobija. Prvo im instaliramo Aylah u klub, a sad Ibricica, sve Zeljovci na glavnim funkcijama bordo kluba
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 avg 2023, 14:05

19vendetta87 je napisao/la:
03 avg 2023, 13:57
FK Torpedo je pod velikim utjecajem plavog lobija. Prvo im instaliramo Aylah u klub, a sad Ibricica, sve Zeljovci na glavnim funkcijama bordo kluba
A dobro i vi se uhvatili tog Ibričića, je li se bar učlanio kod vas preko Džeke?
Ako nije, mlatite praznu slamu.

Prije bih rekao da čovjek za Hajduk navija.
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 avg 2023, 14:06

Virtu4l je napisao/la:
03 avg 2023, 13:54
Da ti odgovaram na te nebuloze? Da ti nabrajam sponzore Željezničara kojih ima oko 50. Uozbilji se.
Evo nabroj najvece, top tri. I objasni kako mislite skupiti 150k kako biste bili ponovo generalni svog kluba?

Ili je 150.000 dovoljno za dvije godine funkcionisanja kluba koje ste vi kao navijaci obezbijedili, kako ti kazes?

Da li cete sada, uz broj, postaviti i kutije za pomoc? Moze neka ideja funkcionisanja, ali da nije u rangu prodat cemo Drinu u Galatasaray. Jer rece ti da ste stabilniji od nas, jer vise trosite, pa me zanima plan stabilnosti da predlozim nasem UO :kafa:

Danas mozebitno bajka zavrsava, a pare u decembru. Hoce li Misimovic ponovno spasiti Zeljeznicar? Daj covjece, znas o svim klubovima sve, a ne mozes ponuditi par info o svom. Jesi supak.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 03 avg 2023, 14:17

KONTRASVIH je napisao/la:
03 avg 2023, 12:54
Pitarsam je napisao/la:
03 avg 2023, 12:00
Najebali za vrijeme rata isto kao i mi u Sarajevu.Ostali bez stadiona
Još im sada poslije rata valja živjet gledajući se sa susjedima preko nišana.
Cuj oni ostali bez stadiona :urnebes: Pobjegao im komplet klub od rata izvan drzave dok je stadion Grbavica prva linija fronta bila. Begaj matori sa sunca i mani se proslosti nije ti dobro.
Ti znas ko je negdje pobjegao jado krezubi i nasao se da nama o ratu pricas jel glupane ? Nabijem te na k i tebe i športske vam sto pored silnih titula i trofeja smo vam mi trn u oku jer smo opstali i opet stojimo uspravno. Jade jadni na sta aludiras .
19V22

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 03 avg 2023, 14:23

joker90 je napisao/la:
03 avg 2023, 13:12
Sretno Guli u nasoj filijali, da se dokazes ako Bog da i ne daj se istraumirati sa BAAAAAAA! :salut:
Ti si meni najjaci od svih pitara BAAAAAAAAAAAAAAA
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2023, 14:25

killafrommanilla je napisao/la:
03 avg 2023, 14:06
Da li cete sada, uz broj, postaviti i kutije za pomoc? Moze neka ideja funkcionisanja, ali da nije u rangu prodat cemo Drinu u Galatasaray. Jer rece ti da ste stabilniji od nas, jer vise trosite, pa me zanima plan stabilnosti da predlozim nasem UO :kafa:
Ne isplati ti se predlagati vašem UO, jer većinu naših prihoda vi ne možete ostvariti, kao npr,

Članstvo - 500,000 KM
Ulaznice - 1,200,000 KM

Veliki, veliki Željezničar.
Voli te tvoje Sarajevo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 03 avg 2023, 14:26

Cernica22 je napisao/la:
03 avg 2023, 14:17
KONTRASVIH je napisao/la:
03 avg 2023, 12:54
Pitarsam je napisao/la:
03 avg 2023, 12:00
Najebali za vrijeme rata isto kao i mi u Sarajevu.Ostali bez stadiona
Još im sada poslije rata valja živjet gledajući se sa susjedima preko nišana.
Cuj oni ostali bez stadiona :urnebes: Pobjegao im komplet klub od rata izvan drzave dok je stadion Grbavica prva linija fronta bila. Begaj matori sa sunca i mani se proslosti nije ti dobro.
Ti znas ko je negdje pobjegao jado krezubi i nasao se da nama o ratu pricas jel glupane ? Nabijem te na k i tebe i športske vam sto pored silnih titula i trofeja smo vam mi trn u oku jer smo opstali i opet stojimo uspravno. Jade jadni na sta aludiras .
I ti sa sunca begaj.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 03 avg 2023, 14:27

Virtu4l je napisao/la:
Evo nabroj najvece, top tri. I objasni kako mislite skupiti 150k kako biste bili ponovo generalni svog kluba?

Ili je 150.000 dovoljno za dvije godine funkcionisanja kluba koje ste vi kao navijaci obezbijedili, kako ti kazes?

Danas mozebitno bajka zavrsava, a pare u decembru. Hoce li Misimovic ponovno spasiti Zeljeznicar? Daj covjece, znas o svim klubovima sve, a ne mozes ponuditi par info o svom. Jesi supak.
Ako se bude islo u tom pravcu da grupa bude opet generalni sponzor, skupit ce se na isti nacin. Konstantno pokusavas poniziti Želju kao i navijace, malo vise postovanja prema navijacama jer vi se ne mozete porediti sa nama sto se toga tice, pokusajte dogurat bar do 2000 clanova. Pvo se potrudite da se bar malo rezultatski priblizite najvecim klubovima, a pogotvo gradskom rivalu pa onda razmisljaj o drugima. Da li smo stabilniji ili ne, nebitno, al cinjenica je da smo i takvi uspjesniji od vas. I jedan savjet, kad vec pricas o generalnom sponzoru, predlozi svojima da to malo ljepse uklope u dres, slobodno pogledaj kod drugih kako se to radi..

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 avg 2023, 14:34

nastrojeni21 je napisao/la:
03 avg 2023, 14:27
Virtu4l je napisao/la:

Ako se bude islo u tom pravcu da grupa bude opet generalni sponzor, skupit ce se na isti nacin. Konstantno pokusavas poniziti Želju kao i navijace, malo vise postovanja prema navijacama jer vi se ne mozete porediti sa nama sto se toga tice, pokusajte dogurat bar do 2000 clanova. Pvo se potrudite da se bar malo rezultatski priblizite najvecim klubovima, a pogotvo gradskom rivalu pa onda razmisljaj o drugima. Da li smo stabilniji ili ne, nebitno, al cinjenica je da smo i takvi uspjesniji od vas. I jedan savjet, kad vec pricas o generalnom sponzoru, predlozi svojima da to malo ljepse uklope u dres, slobodno pogledaj kod drugih kako se to radi..
Nista, vidim da boli. Cuj skupit ce se na isti nacin, jesi svjestan da ne mozes Stilica placati sa 150k godisnje? Kako da vas ne ponizavam, pa njemacki klubovi sa 100k clanova su pravi papci za vas. Zamisli kad MGladbach skonta vas model poslovanja a ima 130k clanova, pa jao...

Ne pratim bas ovu ligu kao ti, pa mozes li mi reci jos ovo, s obzirom na ogromnu bazu navijaca, nevidjenu vjernost, fanaticnu podrsku sa svake tribine, bezgranicnu ljubav, stabilnost koju imate i ispravan put kojim idete, kako to da ne mozete naci generalnog sponzora koji bi dao dobar ugovor, kao ovaj nas nakaradni na dresu recimo? :kafa:

@Virtual

Mozemo.

Ulaznice - 800.000KM
Clanstvo - 1.800.000KM

Eto, isti nam je izvor info. I cestitke, opet uzmes da odgovoris na jedno od 18 pitanja, i to ovako mi odgovoris. Znam da boli, ali stisni muda i odgovori :D

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2023, 14:43

03 avg 2023, 14:34

Mozemo.

Ulaznice - 800.000KM
Clanstvo - 1.800.000KM

Eto, isti nam je izvor info :D
Ne nije nam isti izvor, moj izvor je zvanični finansijski izvještaj.

Isti onaj u kojem piše da je Velež prihodovao 58.000 KM od članstva, a Željezničar 495.000 KM.

Što se tiče ulaznica, o tome bi bilo apsurdno i diskutovati. Samo od Dinama i Nefčija smo prihodovali oko 250.000 KM od ulaznica. Plus preko 100.000 prodatih ulaznica prošle sezone.
Voli te tvoje Sarajevo.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 03 avg 2023, 14:45

RatoborniMrmot je napisao/la:
02 avg 2023, 17:01
donDondon je napisao/la:
02 avg 2023, 16:20
Zeljeznicar zadnjih 9 godina ,4 puta drugoplasirani i jednom treceplasirani,jedan osvojen kup,u evropi u to vrijeme igrali jednom trece pretkolo evropa lige.
Sarajevo u zadnjih 9 godina 3 puta prvak države,2 puta drugoplasirani,3 puta treceplasirani,3 kupa ,u evropi za to vrijeme igrali dva puta play off evropske lige i jednom drugo pretkolo lige prvaka

ispravite ako neki podatak nije tacan.

i sada ovi iz Zelje govore ovima iz Sarajeva kako treba da se radi i kako zapravo funkcionise jedan fudbalski klub.
Hvala prijatno
I bez obzira na cinjenice koje si napisao situacija je takva da Zeljeznicar ima bolju posjetu, mnogo, mnogo bolju atmosferu u klubu i odnose navijaci - klub, bez podjela medju navijacima. Zeljeznicar je i u Europi otisao dalje od milionera sa Gradskog Stadiona ( uskoro Nacionalnog stadiona ? ).

Na sve to Zeljeznicar je samoodrziv, Sarajevo nije. Mirvic ako ode iz kluba vi ste, sa onakvim platama igraca odnosno mjesecnim troskovima u kantonu do kraja sezone. Na sve to dug Zeljeznicara je 5.2 miliona, a Sarajeva preko 14 miliona. Pocetne pozicije su bile Zeljeznicar sa dugom od 8 - 9 miliona maraka, a Sarajevo bez duga, 0 ( nula ). I gledaj sada, devet godina poslije :urnebes:

Zajebana situacija, zar ne :opaopa:

Ps. Mirvicu ostani ! :urnebes: :urnebes:
Ja napisao post,dobio hiljadu odgovora,pretežno vrijeđanje ili opet laži .
Željo samoodrziv a ljudi na humanitarni broj skupljali sredstva,samoodrziv traže oprost dugova traže rebalans, ne mogu dovest nikoga.
Navedi jedan samoodrziv klub na balkanu ja ću sam sebi popusit.

Ne znam gdje se nabra dug sarajeva 14miliona i to broje oni kojima svake godine visi opstanak,isti.oni što su prizivali da ih masnica uzme,pa kasnije raširenih ruku čitali kako je sisonja bio zagrijan da udje u klub ako mi ne vjerujete prelistajte forum.

Zeljo ima bolju posjetu a sarajevu cijelu ligu u gostima igralo,zeljo u evropi dvije utakmice oko25k sarajevo jednu skupilo oko22k sa bojkotom najvatrenijih.
Prvo kolo lige na kosevu 9,5k vidjet cemo prvo kolo lige na grbavici
To ko je podijeljena medju navijačima barem vi sa Grbavice ne možete o tome pričati.

Samo je istina da je sad zeljo dogurao dalje u Evropi ali ne zavaravaj se nije grupa faza,drugo pretkolo je izuzetno loše za naše klubove a tek prvo, katastrofa.

Imal ovdje iko realan jbt.

Brinite svoju brigu ako večeras ispadnete šta onda .
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Vandeta
Kontakt:

Post Postao/la Vandeta » 03 avg 2023, 14:46

Ibricic ce veceras navijati za Zelju. Ibricic nije navijao za Zelju. Ibricic navija za Zelju!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 avg 2023, 14:46

Virtu4l je napisao/la:
03 avg 2023, 14:43

Mozemo.

Ulaznice - 800.000KM
Clanstvo - 1.800.000KM

Eto, isti nam je izvor info :D
Ne nije nam isti izvor, moj izvor je zvanični finansijski izvještaj.

Isti onaj u kojem piše da je Velež prihodovao 58.000 KM od članstva, a Željezničar 495.000 KM.

Što se tiče ulaznica, o tome bi bilo apsurdno i diskutovati. Samo od Dinama i Nefčija smo prihodovali oko 250.000 KM od ulaznica. Plus preko 100.000 prodatih ulaznica prošle sezone.
Hajmo pricati o danas. Hocemo li? Pricas o godini gdje ste zapeli svim silama da vam se klub ne ugasi. Uclanjivali ormare, kerove, macke.

7.501 aktivnih clanova imate od 01.01.2023. Je li to izvor prihoda koji ce iznijeti godinu? 20KM * 7501 = 150k. Hajmo se toga drzati, pricamo o danas.

PS. Evropska utakmica Veleza protiv Elfsborga je privukla prema izvjestaju kojeg volis postaviti oko 11k, stoja gore dole. Po 20KM prosjecne cijene, to bi bilo 220.000. Jedna domaca. Koja i nije bas domaca :mrgreen: Toliko o tome kako je o necemu apsurdno pricati.

Ako me fino zamolis, izvadit cu ti ga iz usta i necu te vise napushavat kurca.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 03 avg 2023, 14:49, ukupno mijenjano 3 puta.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2023, 14:47

donDondon je napisao/la:
03 avg 2023, 14:45
Ne znam gdje se nabra dug sarajeva 14miliona
Niko ti to nije nabrao, nego ti to piše u zvaničnom finansijskom izvještaju kluba.
Voli te tvoje Sarajevo.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 03 avg 2023, 14:50

nastrojeni21 je napisao/la:
03 avg 2023, 14:27

Nista, vidim da boli. Cuj skupit ce se na isti nacin, jesi svjestan da ne mozes Stilica placati sa 150k godisnje? Kako da vas ne ponizavam, pa njemacki klubovi sa 100k clanova su pravi papci za vas. Zamisli kad MGladbach skonta vas model poslovanja a ima 130k clanova, pa jao...

Ne pratim bas ovu ligu kao ti, pa mozes li mi reci jos ovo, s obzirom na ogromnu bazu navijaca, nevidjenu vjernost, fanaticnu podrsku sa svake tribine, bezgranicnu ljubav, stabilnost koju imate i ispravan put kojim idete, kako to da ne mozete naci generalnog sponzora koji bi dao dobar ugovor, kao ovaj nas nakaradni na dresu recimo? :kafa:
Cinjenice su da se od osamostaljenja drzave niste borili za prvaka (ispravi me ako grijesim), a da ne pricam o titulama, imate jedan kup i jedno odlicno ljeto u Evropi. Samo rezultatski ne mozete u istu recenicu sa nama, a sto se tice ostalih segmenata kao sto su navijaci, stadion... ma sta god hoces, to se ne isplati ni pisati. I onda reci sta tacno boli? :wave:

Ako vec znas da ne mozemo placati stilica sa 150k godisnje, koja mu je plata mjesecna?

Kad si vec kod njemackih modela, slicno su radili navijaci Union Berlina, pa pogledaj sad gdje su, samo postepeno.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”