Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 21 jul 2023, 11:56

Sarmica je napisao/la:
21 jul 2023, 10:22
lumani je napisao/la:
20 jul 2023, 20:13
Sarmica je napisao/la:
20 jul 2023, 18:51

Problem kod tvog razmišljanja i preračunavanja je što ti je polazna tačka sadašnji Atić, pa si naravno ciničan kao i hvaloljubiv.

Kaže meni lik koji je Musu pljuvao do prije 10 mjeseci :rol: :rol:
Pa recimo 90% ljudi ovdje koji inače podržavaju Musu i koji nisu kritički raspoloženi kao ja sigunrno nisu ni sami očekivali ovakav rasplet dogđaja u vezi njegovog preokreta u karijeri.

Jedno je biti nekada kritičan a drugo je pljuvati ,ismijavati ,mrziti :D ....a zaboravio si onih 10% koji prate i koji se razumiju ;) ...

Ja bi volio da prva petorka Reala bude Maestro,Ata,Dzanan :thumbup: .....

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 21 jul 2023, 17:37

lumani je napisao/la:
21 jul 2023, 11:56
Sarmica je napisao/la:
lumani je napisao/la:
20 jul 2023, 20:13

Kaže meni lik koji je Musu pljuvao do prije 10 mjeseci :rol: :rol:
Pa recimo 90% ljudi ovdje koji inače podržavaju Musu i koji nisu kritički raspoloženi kao ja sigunrno nisu ni sami očekivali ovakav rasplet dogđaja u vezi njegovog preokreta u karijeri.

Jedno je biti nekada kritičan a drugo je pljuvati ,ismijavati ,mrziti :D ....a zaboravio si onih 10% koji prate i koji se razumiju ;) ...

Polako, utakmica je tek počela ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jul 2023, 20:57

Sarmica je napisao/la:
21 jul 2023, 17:37
lumani je napisao/la:
21 jul 2023, 11:56
Sarmica je napisao/la:

Polako, utakmica je tek počela ;)

Šteta što opet nećeš gledati ;)

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 jul 2023, 00:11

Zahiragic :arrow: Bosna
Ilic :arrow: Bosna
Atic :arrow: Igokea
Lazic :arrow: Dijon
Alibegovic :arrow: Bodrumspor
Halilovic :arrow: Galatasaray
Topolovic :arrow: Sibenka

Ozvaniceni transferi redovnih i potencijalnih bh reprezentativaca ovog ljeta. Mozda sam koga i zaboravio.

Od ovih standardnih, rekao bih da su svi otisli u klubove koji su bolji za njih. Ocekujem jos da Kamenjas ode na posudbu u SC (posto se Buducnost vec pojacala na centarskoj poziciji i ne vjerujem sa ce biti mjesta za njega) i da Gegic zavrsi u Zadru ili nekoj ekipi iz tog ranga. Njemu bi mozda i bilo najbolje da ode u neku osrednju ekipu aba lige, a ja prizeljkujem SC Derby ili FMP.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 26 jul 2023, 09:40

Alibegović mi je malo razočarenje, očikivao sam da će ostati na tom nekom graničnom EL - EC tragu.

Prvi put čujem za ovaj Bodrum, nema sumnje da dobro plaćaju, ali ipak... ja sam se tu nadao nekoj Gran Canariji, Turk Telekomu, tako nešto

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 26 jul 2023, 09:48

Ja mislim da je Gegic na malo vecem nivou u odnosu na FMP i SC, ipak je pruzao solidne partije za eurokup ekipu. Njemu bi neka njemacka ili spanska ekipa najbolje legla.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 jul 2023, 14:35

Amar je otisao u ekipu koja je tek usla u prvu ligu. Nema sumnje da su tu pare odigrale glavnu ulogu. On je kod nas ionako stranac jos uvijek, tako da nekako s manje paznje pratim njegovu karijeru. Nismo imali koristi od njega ni kad je igrao u Bolonji, tako da je i ovaj Bodrum manje bitan. Nadam se da ce konacno rijesiti taj njegov status...

Imam utisak da bi Lazicu mogla odgovarati francuska liga. Atletski je zvijer i tu ce moci parirati svima, a mislim da Nenin klub nema neki veliki budzet i da ce on tu imati dobru minutazu. Red je bio da se konacno okusa van aba lige.

Sto se tice Gegica, definitivno je on prevazisao nivo SCD-a i FMP-a, ali nekako bih ga radije tu gledao 25 mpg, nego da pred pocetak sezone zavrsi u ekipi s vec formiranim rosterom i da mu je 15-ak mpg plafon do kojeg moze doci. Kad vidim ko je sve iz aba lige otisao u Endesu, ne mogu da vjerujem kako on vec nije tamo.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 avg 2023, 22:39

lumani je napisao/la:
02 avg 2023, 22:05
Nedim Dedović prešao u Betis 💪
Odigrat ce sezonu u kojoj ce imati 4-5 ppg i onda ce se opet vratiti u trecu spansku ligu. Daj Boze da grijesim...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 avg 2023, 22:46

Ghuraba je napisao/la:
02 avg 2023, 22:39
lumani je napisao/la:
02 avg 2023, 22:05
Nedim Dedović prešao u Betis 💪
Odigrat ce sezonu u kojoj ce imati 4-5 ppg i onda ce se opet vratiti u trecu spansku ligu. Daj Boze da grijesim...
4-5 ppg je dovoljno da ostane :)Trebao je dobiti poziv.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 07 avg 2023, 22:37

Nazalost, Kamenjas se i zvanicno vraca u SC Derby. Ne znam iz cega ce crpiti motivaciju, buduci da je prekucao taj nivo pretprosle sezone. Jos su sad ovi Ivisici 2 godine starij, a glavni su 'projekt' kluba. Doduse, kao da sam negdje citao da ce onaj visi i mrsaviji (obicno imao manju minutazu) ici na koledz, mada se pojavio na okupljanju danas. U svakom slucaju, ovo je losa opcija za Kenana i bojim se da bi ga mogli gurnuti po strani, a i da bi mu to dodatno poljuljalo samopouzdanje. Pretpostavljam da sad ni u reprezentaciji nece imati neku minutazu, jer je objektivno peta opcija na visokim pozicijama.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 avg 2023, 06:31

Ghuraba je napisao/la:
07 avg 2023, 22:37
Nazalost, Kamenjas se i zvanicno vraca u SC Derby. Ne znam iz cega ce crpiti motivaciju, buduci da je prekucao taj nivo pretprosle sezone. Jos su sad ovi Ivisici 2 godine starij, a glavni su 'projekt' kluba. Doduse, kao da sam negdje citao da ce onaj visi i mrsaviji (obicno imao manju minutazu) ici na koledz, mada se pojavio na okupljanju danas. U svakom slucaju, ovo je losa opcija za Kenana i bojim se da bi ga mogli gurnuti po strani, a i da bi mu to dodatno poljuljalo samopouzdanje. Pretpostavljam da sad ni u reprezentaciji nece imati neku minutazu, jer je objektivno peta opcija na visokim pozicijama.
Jbg ,nije napravio iskorak..Vidjelo se na E.B da protiv boljih igrača ima strah :( Švabo ga na kucanju baci od pod ,Gobera nije smio da pogleda.....Najveća mana kod Kenana jesu kratke ruke :roll: :roll: Pisao sam već napadali su me ,on je nešto poput Jaze,stim da je Jaza imao duge ruke ...još je mlad neka radi na igri :bih: :bih:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 08 avg 2023, 09:20

lumani je napisao/la:
08 avg 2023, 06:31
Ghuraba je napisao/la:
Jbg ,nije napravio iskorak..Vidjelo se na E.B da protiv boljih igrača ima strah :( Švabo ga na kucanju baci od pod ,Gobera nije smio da pogleda.....Najveća mana kod Kenana jesu kratke ruke :roll: :roll: Pisao sam već napadali su me ,on je nešto poput Jaze,stim da je Jaza imao duge ruke ...još je mlad neka radi na igri :bih: :bih:
Neka radi na psihi. Kasnimo stoljeće u segmentu koji je najvažniji, ne samo u sportu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 08 avg 2023, 09:57

Sarmica je napisao/la:
08 avg 2023, 09:20
lumani je napisao/la:
08 avg 2023, 06:31
Ghuraba je napisao/la:
Neka radi na psihi. Kasnimo stoljeće u segmentu koji je najvažniji, ne samo u sportu.
Joj na psihi :urnebes: moze postat zen monk to mu nece produziti ruke niti dati 5cm visine pa da se usudi napasti Goberta
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 08 avg 2023, 12:16

Odlicnq grupa za EB, Hrvati su katastrofa.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 avg 2023, 12:18

Drago mi je da igramo sa Hrvatima, bice to zanimljiva utakmica, mozemo se pobiti s njima
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 08 avg 2023, 12:20

Ako je tačan tekst na ovom portalu, teško da je moglo gore po nas.

Kipar ide kao domaćin. Moraš biti bolji ili od Francuske ili od Hrvatske da odeš ja Eurobasket.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2023, 12:21

Prvi put da me nije strah Hrvatske. Mozemo ih itekako dobiti. Cak mislim i da smo favoriti protiv njih
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.