Pretkvalifikacije za OI 2024

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Raonffa
Kontakt:

Re: Pretkvalifikacije za OI 2024

Post Postao/la Raonffa » 11 avg 2023, 08:38

Ovo sa press konferencije što su rekli igrači nije ništa što mi već ne znamo i što ne zna dobar dio javnosti. Ali eto opet je okej kada oni to tako javno kažu i ne vidim problem u tome što se žale jer se i trebaju žaliti.

Sa druge strane sa svojim žalbama neće postiti ništa jer mogu oni svaki dan po pet izjava za medije davati i ukazivati na stanje u reprezentaciji ali do suštinskih promjena neće doći jer ni Jusuf, ni Musa ni peti-deseti ne mogu promijeniti političku luđačku košulju koja je ovoj zemlji nametnuta da bi se zaustavio rat. A svi znamo da politika kroji i sport, tako da... svaka njima čast što otvoreno kažu ali bojim se da će prije odustati od reprezentacije nego što će nešto promijeniti.

Mada suštinski za osiguravanje normalnog smještaja, kondicionog trenera i dostojnog prevoza ne treba ti dobra volja bilo kojeg Srbina, Hrvata ili Bošnjaka, treba samo raditi svoj posao i pronaći pet normalnih sponzora, to može uraditi i "patriotska bošnjačka komponenta" u savezu.

Kao što ste pisali, fudbaleri imaju top uslove a i u tom savezu stanuje identična politika kao i u košarkaškom sa tim što su ovi finansijski privlačniji (i generalno fudbal kao sport je finansijski privlačniji) i znaju namaknuti lovu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 avg 2023, 08:39

U skupstini kantona Sarajevo za 1 do 2 sjednice mjesecno od 7-8h i sa sastankom komisije i jos nekih radnih tijela, zastupnik sa platom, pausalom, bonusima, doprinosima kosta drzavu bruto oko 4500KM. Kada se uzme da kanton ima 35 zastupnika pricamo o mjesecnoj sumi od 157.000KM i kada to saberemo u 12 mjeseci, dodjemo do sume skoro 1.89 miliona KM novaca gradjanja. Kada bi samo sa 35 smanjili na 31 zastupnika i umanjili preostalim bruto za 500KM, ustedili bi (4x4500 + 500x31)x12 = 400.000KM. Samo na kantonu Sarajevo bi imali za reprezenetacije 400 milja. A kantona je 10. Sa malim rezom za najvaznije sportove bi imali na raspolaganju 4 miliona godisnje. Kazu nema para, ima...nego ih pojedose politicari, ne moze ih namiriti.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 avg 2023, 08:48

Nije mi jasno ovo oko porodice. To svakako bi trebalo bit zabranjeno. Il ko sto i treba nek dodju u neki drugi smjestaj tamo negdje dalje da nisu povezani nikako

Ljudino il si pro i odirces se svega pa i porodice na par dan zbog repke il se izjasnis nemas vremena za sve ne odazoves se pozivu i sve ok.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 11 avg 2023, 09:01

Ghuraba je napisao/la:
10 avg 2023, 16:23
Nurkic uvijek zapocne s ovom pricom jer ocito misli da kao prva zvijezda treba pokusati nesto, ali uvijek to kaze na donekle pogresan nacin ili ubaci nesto sto je van svake pameti (u ovom slucaju je to prica oko smjestaja za porodicu). Halilovic je to kasnije puno kulturnije prikazao i pojasnio, mada njegove rijeci mozda ne bi ni napravile tolikog odjeka da se Jusuf nije ukljucio. Meni je uvijek nejasno ovo oko pripremnih meceva, sto je Musa spomenuo. Proslo ljeto smo bili najgori po tom pitanju i obilo nam se o glavu, a evo isto to se ponovilo i ovog ljeta. Poljaci su odigrali 7-8 prijateljskih utakmica, a mi jednu bezveznu sa Srbijom i 2 s poluamaterskom reprezentacijom u nekakvoj poluuslovnoj sali. Jedina sreca je sto prvi mec igramo s autsajderom Portugalom i sto 2 reprezentacije idu dalje iz grupe - tj. sto bi i eventualni poraz od Poljaka znacio da mozemo proci u polufinale. U prevodu, grupa nam moze posluziti da se uigramo (Portugal i Madjarska su neuporedivo losije od nas i valjda ih mozemo dobiti bez nekih vecih problema), a poslije valjda budu maksimalno spremni da dobiju obje utakmice u doigravanju.

Zanimljivo je da u ovom rosteru samo Zahiragic ima ispod 2 metra, a Gegic je tu negdje na granici. To nekad moze biti problematicno protiv nizih reprezentacija, koje su suterski i tehnicki na ozbiljnom nivou.
Jusuf se ne zna izrazavati, treba imati skolu za to ali ima vecu lovu u odnosu na Miralema pa to u javnosti ovakvog balkana i vise odzvuci nego Miralemovo.

Savez nema para za prijateljske utakmice, kadeti na pripremama nisu imali love za otic iz Visegrada poslije Madjara nidje 😅
Seniori jedva i za ovo skupili…

Milose i ostali “strucnjaci” iz saveza vrijeme je…

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 11 avg 2023, 10:05

Ljudi, sta je Adis Beqir vidio u Adiju Zahiragicu? Meni neki momci s termina nude vise na parketu od tog momka. Zar nema ko drugi? Bolje je onog malca Delalica staviti na spisak jer ce sigurno napredovati, Adi nema sanse.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 avg 2023, 11:09

Prije bi volio vidit Vrabca ko playa iako veze nema sa tim, nego ovu oyebinu Zahiragica. Ne znam zasto, ali mi je toliko odvratan zbog necega :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 avg 2023, 11:11

Dobro je, nasi otisli avionom u Poljsku. Vec sam mislio da ce morati autobusom do tamo
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 avg 2023, 11:24

Diraju li se nogama u avionu ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 avg 2023, 11:27

delinjo je napisao/la:
11 avg 2023, 11:24
Diraju li se nogama u avionu ?
Cim se Nurkic ne oglasava, znaci da ne diraju :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 avg 2023, 11:31

Sta li je u glavi Garze kad vidi gdje dosao :urnebes:

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 11 avg 2023, 13:47

Ghuraba je napisao/la:
11 avg 2023, 00:40
RoninX je napisao/la:
10 avg 2023, 23:46
ja bih samo postavio pitanje ovom Milosu koliko je pokusao dovesti sponzora iz Zapadne Hercegovine u Savez? Ako su ga odbili, sta su mu rekli? Najlakse se sakriti iza devet ljudi u upravnom odobru i pi.cki materini

zna se kakave fute sjede u FSBiH, ljudi koji veze nemaju sa fudbalom, zar mora tako biti i u kosarci....hebem ti dayton. ja sam ocekivao da ce ovi trojkasi biti vise ukljuceni u sport i pomesti neke ljude, ali izgleda imaju preceg posla.
Nego, sta mislis kako cemo igrati na ovom turniru? Vjerujem da ce Nurkic i Halilovic pocinjati meceve, a ipak smatram da Alibegovic puno vise odgovara Juki (zbog sirenja reketa), kao i Garza Mikiju (iz istog razloga). Nurkica ce mnogi udvajati, a Halilovic je bezopasan van reketa i zbog toga je tu Amar idealno rjesenje. S druge strane, Luka takodjer moze pogadjati s distance u visokim procentima, a Miralem je dosta dominantan na low postu protiv krilnih centara (bude mu lakse jer uglavnom nisu ni visi ni masivniji od njega). Mislim da ce Halilovic nerijetko ostajati pozadi da pomogne Gegicu u prenosenju lopte (posto ovaj uvijek izgubi puno vremena na to, a Halilovic je dobar s loptom i u par koraka se moze prebaciti na protivnicku polovinu) i da bi zbog toga mogao kupiti sebi koju minutu vise. U svakom slucaju, nadam se da Nurkic i Halilovic nece imati po 30 minuta na racun stare slave, nego da ce Aziz dijeliti minute na osnovu pokazanog na parketu.
Ma bice tako kako si napisao, ne vjerujem da Aziz smije dirati Mikija iz prve petorke. Sto je najgore nismo ni imali prijateljskih da uvidi neke stvari sa Amarom, tako da je najvjerovatnije da ce rodjaci igrati zajedno s klupe. A mozda neko vrijeme Garza i Juka provedu zajedno na parketu... Garza treba imati zeleno svijetlo da poteze trojku kad je god u mogucnosti.

I meni je zao sto nema Amsala a vodi se ovaj drugi Delalic (ziheraska odluka na racun zvucnosti kluba) koji je jos jedna drvena ruka, a malom bi to puno znacilo, da ne kazem da se profilom vise uklapa za nase potrebe, a ni protivnici nisu neka elita da ga ne mozes povest i eventulno ubaciti u igru da odigra nesto..

Zahiragic je dobar na prevodjenju lopte...ostalo, znamo :think: ....ko zna hoce li igrati, ali mislim da moze odigrat neki pnr sa Jukom i posluzit desetak minuta...vjerovatno ce i Atic i Musa biti dosta na prevodjenju.

Po meni Juki je knap 25 min., mozda cak i manje zavisno od ucinka. Nismo doveli Garzu da igra 15-18 min. Ostalo je na Azizu da mu nadje minute...kao i Amaru, koji takodjer mora igrati 15+ minuta.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 11 avg 2023, 17:43

Fora kad komentator kaze za Vrabca, Spaaarrow

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 avg 2023, 18:02

retromoos je napisao/la:
11 avg 2023, 17:43
Fora kad komentator kaze za Vrabca, Spaaarrow

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 avg 2023, 18:13

NerminFatic je napisao/la:
11 avg 2023, 10:05
Ljudi, sta je Adis Beqir vidio u Adiju Zahiragicu? Meni neki momci s termina nude vise na parketu od tog momka. Zar nema ko drugi? Bolje je onog malca Delalica staviti na spisak jer ce sigurno napredovati, Adi nema sanse.
Zna odigrati odbranu i u napadu Pick and roll /Popp to radi dobro ,a ostalo je priča za sebe..Sve u svemu dovoljno za 5 min..

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 avg 2023, 18:34

retromoos je napisao/la:
11 avg 2023, 17:41
Da se podsjetimo

Gledam ove rezultate na semaforu i totalno sam zaboravio da smo igrali egal sa svima
naprijed rejal

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 11 avg 2023, 21:18

lumani je napisao/la:
11 avg 2023, 18:13
Zna odigrati odbranu i u napadu Pick and roll /Popp to radi dobro ,a ostalo je priča za sebe..Sve u svemu dovoljno za 5 min..
Vala meni izgleda preskromno za reprezentativni format.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 avg 2023, 21:32

Ma on nije ni za puno losije repke,al eto ne znam i imamo li bilo sta bolje a da je stvarno playmaker.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 avg 2023, 21:49

11 avg 2023, 21:18
lumani je napisao/la:
11 avg 2023, 18:13
Vala meni izgleda preskromno za reprezentativni format.

U Gruziji je ušao Arci i zabio 5 poena ,ništa bolji igrač od navedenog.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 avg 2023, 23:52

Povedi nas, majstore! :bih:

slika

Sad jos samo fali da ne bude nikakvog prenosa/streama u nedjelju. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.