FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 18 avg 2023, 00:53

holyman je napisao/la:
18 avg 2023, 00:49

Ovakvi protivnici se potrefe jednom u 80 godina, a i njih ne znaju kako su prosli.
Ovakvi protivnici se potrefe kad osvojiš titulu i prođeš prvo pretkolo Lige prvaka :)

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 18 avg 2023, 01:03

Lucas je napisao/la:
18 avg 2023, 00:53
holyman je napisao/la:

Ovakvi protivnici se potrefe jednom u 80 godina, a i njih ne znaju kako su prosli.
Ovakvi protivnici se potrefe kad osvojiš titulu i prođeš prvo pretkolo Lige prvaka :)
Nemoj molim te po rečenicu da mi odvajas iz posta, kasnije se neko nakaci i izmjeni se suština komentara :D

Inace osvajali smo je i mi, prolazili prvo pretkolo pa nam nikad u Evropskoj ligi ne dodjose automehaničari sa Farskih ostrva, Islanda grenlanda zambije sejsela itd.
NEMA NAZAD

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 18 avg 2023, 01:07

holyman je napisao/la:
18 avg 2023, 01:03
Lucas je napisao/la:
holyman je napisao/la:

Nemoj molim te po rečenicu da mi odvajas iz posta, kasnije se neko nakaci i izmjeni se suština komentara :D

Inace osvajali smo je i mi, prolazili prvo pretkolo pa nam nikad u Evropskoj ligi ne dodjose automehaničari sa Farskih ostrva, Islanda grenlanda zambije sejsela itd.
Tako je, kada prođeš na guzove uz mnogo sreće prvo pretkolo Lige prvaka :D , sorry što sam replicirao na odvojenu rečenicu :D
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 avg 2023, 01:12

Precijenje Zrinjski ili lagan put do grupa

2021/22
1. Zrinjski 84
4. Sarajevo 46

38 bodova razlike :rol:

2022/23
1. Zrinjski 78
2. Sarajevo 52

Skromnih 26 bodova razlike.

Ovo je samo kruna njihovog rada. Zrinjski ima sve što Sarajevo nema. Oni su tim, mi skup pojedinaca.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 18 avg 2023, 01:18

Mokes je napisao/la:
18 avg 2023, 01:12

2021/22
1. Zrinjski 84
4. Sarajevo 46

2022/23
1. Zrinjski 78
2. Sarajevo 52

Ovo je samo kruna njihovog rada. Zrinjski ima sve što Sarajevo nema. Oni su tim, mi skup pojedinaca.
Pa kada je razlika bila 0 bodova, tjerali smo onu bandu i mafioze DA NE BI DOŠLO DO OVOGA STO SI SADA NAPISAO.

Sta se desilo? Naravno ismijavanje hordi i podrška grobarima kluba.(kao i uvijek).
Kao "nece meni niko govorit hocu li ja bojkotovati", a u 99 minuta poslije yebe mrtve i tjera upravu.

90% kvazinavijaca kluba je bilo na pogrešnoj strani, sad samo kupimo plodove izdajnika i pokušavamo popraviti ono syebano zadnje 3 godine.
NEMA NAZAD

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 18 avg 2023, 01:45

holyman je napisao/la:
18 avg 2023, 01:03
Lucas je napisao/la:
holyman je napisao/la:

Ma sve se promjenilo i preokrenulo uvođenjem Konferencijske lige Zato nam ove sezone treba titula više nego išta.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 18 avg 2023, 02:38

holyman je napisao/la:
18 avg 2023, 01:18
Mokes je napisao/la:

2021/22
1. Zrinjski 84
4. Sarajevo 46

2022/23
1. Zrinjski 78
2. Sarajevo 52

Pa kada je razlika bila 0 bodova, tjerali smo onu bandu i mafioze DA NE BI DOŠLO DO OVOGA STO SI SADA NAPISAO.

Sta se desilo? Naravno ismijavanje hordi i podrška grobarima kluba.(kao i uvijek).
Kao "nece meni niko govorit hocu li ja bojkotovati", a u 99 minuta poslije yebe mrtve i tjera upravu.

90% kvazinavijaca kluba je bilo na pogrešnoj strani, sad samo kupimo plodove izdajnika i pokušavamo popraviti ono syebano zadnje 3 godine.
Meni se cini da smo mi početkom bojkota bili na visokom 8 mjestu i strahovali od zone ispadanja dok je Zr tada mlatio sve redom i ne sama tada nego su konstantno u vrhu vec 3 sezone dok mi tapkamo u mjestu od dolaska Vasoskog.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 avg 2023, 02:43

Prvo Mirvic 50 % vlasnik naseg kluba i vecina njegovi biznisa nisu u njegovom vlasnistvu100%. Neko je pisao da je kupio dio sicuritasa i jos par firmi se ovde spoinjalo da je suvlasnik..

Neznam kako on i Tan suradjuju al definitivno vrlo lahko moze doc do ne suglasica i da tu bude bas haus jer su 50/50 druga prica bi bilo da je Mirvic bar 51% vlasnik.

Zadnjih 10 godina zrinjski ima konstantno dobre rezultate u pl bh kao i u evropi. Cinimi se da su 6 x bili prvaci i kup.

U evropi su igrali ok nikad nisu katastrofu dozivili par puta su na penale ispali prosle godine u zadnjoj sekundi ispali od slovana..

Takodje zrinjski je zadnje 2 godine bas se izdigao bodovno al nije to zato sto oni rade dobre stvari zadnje 2 godine vec ovi plodovi su dobar rad u zadnjih 10 godina

Kostur ekipe imaju 6 godina (mi smo kostur ekipe imali sa rahmanovicem i tatarom ahmetom i to tako reci 3 godine z)

Doveli jakirovica koji je dotego klub (nisu mu dali odkaz nakon katastrofe koju je dozivio kad je tek dosao)

Jakirovic kad je odlazio preporucio im sadasnjeg trenera koji moze nastavit gdje on stao

Dovodjenje igraca slabo se koji igrac doveo da je fula vec i kad dovedu tipove ko bekica jukica oni namjene njih da budu rezerva i oni odrade to zasto su tu.

Nekockaju se NIKAD sa golmanom, imaju saradnju sa dinamom hajdukom (nor; mi imamo 0 igraca posudjeni id cardifa kortija za 10 godina vlasnistva tanovog, dovodimo solde i slucne zar nam nije mogo pozajmit jednig c igraca cardifa)

Jevreji hdz vlasnici trose lovu drzavnu nikom ne pola u racuna, ultrasi jedino sta imaju kao obavezu je da glasaju za hdz..

Mi jedino sta imamo bolje jeste AKADEMIJA

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 avg 2023, 05:42

Amcho1 je napisao/la:
18 avg 2023, 00:35
Osttribine je napisao/la:
18 avg 2023, 00:01
Amcho1 je napisao/la:
17 avg 2023, 23:49

Bez namjere da omaložavam bilo čiji uspjeh, rezultat se piše i svaka čast, ali brate dragi jesi li ti gledao utakmice Zrinjskog u ovogodišnjem izletu u Europi, pa stvarno su sjevali obrisi fantastične igre pronikli iz dugogodišnjeg rada, ma derali sve redom. Ta tečnost u igri me oduševila. Treba izvući highlightse iz ovih EU utakmica da se divimo ljepoti na terenu nastaloj dugogodišnjim radom. Ma daj ba samo nemoj reći da nije splet sretnih okolnosti.

Za ovo drugo niko ne govori da mi uspješno radimo, mi smo radili katastrofalno i imali smo užasne turbulencije što ne mijenja činjenicu da je Zrinjski u grupi spletom sretnih okolnosti jer objekativno gledajući po prikazanom u Europi totalno bezveze... Poz
Kao sto napisah vec, broj titula poslednjih godina ti najbolje svjedoči o njihovom radu, a to kako su igrali jesu li nisu li briljirali koga boli qrac, kad je najvise trebalo briljirali su u prvoj utakmici sa islandjanima sto je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu najmanje Konferencijske lige. Bezveze se blamiras i minimiziraš najveći klupski uspjeh nekog kluba iz BiH poslije rata. To sto Konferencijska liga nije postojala kada smo mi igrali play offove EL ( a sto je sada automatski grupna faza KL) je naš peh.
Za titule im svaka čast, pogotovo za prošlu sezonu gdje su totalno izdominirali, ali o tome nije bila priča. Ulazak u grupu nije zaslužen, jer to nisu ni pokazali na terenu ni taktički ni igrački (ti ako si to vidio negdje u 6 utakmica koje su odigrali svaka ti čast), osim što ponavljaš fantastičnu jednu utakmicu protiv Islandjanja čija je vrijednost tima u rangu sa Posušjem (bez omaložavanja).

Po meni je igra i prikazano na terenu obris dugogodišnjeg rada ali činjenično Zrinjski u ligi i u Europi dva su svijetla različita, možda je taj dugogodišnji rad dovoljan za PLBIH, a u grupama su spletom sretnih okolnosti i to ti je tako.

Možda se po tebi blamiram ali bi volio da mi kažeš na koji način i da li sam nešto slagao? Ja ne minimaliziram ničiji uspjeh ja samo govorim onako kako jeste. Poz
Jel tebi treba crtati dio po dio ili sta, njihov plasman u grupne faze je plod dugogodisnjeg uspjesnog rada sa najmanje turbulencija unutar kluba, osvojeno 6 ili 7 titula u poslednjih 10tak godina cime su sami sebi nabijali koefecijent za Evropu, u samoj Evropi u zadnje vrijeme nisu dozivljavali neke potope i slicno. Ti si se uhvatio samo njihove igre i kako kao igrom nisu zasluzili, i kazes ponavljam tu utakmicu protiv islandjana, pa normalno da cu je ponavljati jer im je ta fantasticna partija omogucila ogromnu zalihu pred revans ili ces i za to reci da je sreca i da im je uslo sve sto su opucali po golu. A da pricamo o jacini njihovog protivnika, a nas izbacuju Zarija Balti, MIlsami ili Torpedo, znaci samo se blamiramo trazeci neko "opravdanje" za njihov plasman u grupnu fazu. Volio ih neko ili ne volio neka im je sa srecom, zasluzili su, dok svi ostali smjenjuju trenere, igrace direktore oni rade jbg, a plod toga su trofeji i nastupi u Evropi, a to sto ti ocekujes od njih da igraju kao Bayern je druga prica.
Ali sada ce nastupiti ona standardna boljka nasih klubova tj prevelik broj utakmica u sezoni, sto sam uvjeren da ce neko iskoristiti da ih skine sa trona. Da li cemo to biti mi, nisam optimistican, ali vidjecemo duga je sezona. A tebi ako je lakse nemoj im racunati ovaj uspjeh jer nisu dominirali u svakoj utakmici pretkola ha ya. Poz i tebi.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 18 avg 2023, 07:02

Sve su titule SVE kupili! Svaki osvojeni Kup su bili pogurani. Ko se toga ne sjeća naivan je. Kakvo svršavanje na organizaciju i igrački kontinuitet u smislu zadržavanja kostura tima - taj nema pojma o fudbalu. Piše novinar, pitar pri tome, na fb da su vjerovali Jakiroviću i da su prihvatili SAVJET da ga ostave poslije neuspjeha kad je dosao- čiji savjet su prihvatili - ukratko još jedno divljenje samo da bi se našem klubu "spustilo" I šuknulo. Kome se kita diže na ovaj uspjeh njihov pa gospodo šta vas sprječava da za njih navijate?! Ništa - izvolite! Prestanite trovati ovdje i pametovati eno DIF eno Savez pa položite za trenera, dobijte licencu pa da vas vidimo. Eno i Klub uvalite pare i upravljajte Klubom. Nemojte ko "legende" vječno samo da suflirate i trujete sa strane. I da je općinska liga ja bih znao za koga navijam i gdje ću za vikend.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 avg 2023, 07:36

Jbg u zrinjskom nema 25 zena u klubu i 45 influensingteammarketingthinking-ova.
Nema podapinjanja nogu svakome ko je kvaliitetan i hoce da radi. "Gazda" se zna ko je i taj se razumije u fudbal, zna zastititi ekipu u savezu, zna zastititi interes kluba, a zna i oko fudbala.
Ko je nama kriv sto smo uspjeeli stvoriti ovo sto jesmo? Imali dvije titule, imali solidnu ekipu, sve otislo niz vodu, vlasnik nas malo tamo, malo vamo, malo tan, malo nam, malo mirvic, kako ko dodje dovede svoje, koga moze otjera bez obzira radi ilk ne, u par mjeseci se od ideje mladi igraci, akademija, dodje do daj juznoafrikance.

Pisao sam prije 15 dana ili vise dok pojma nije bilo.da ce doci rozman da je bruka i sramota i nesposobnost da mali Koso igra za kadete opet. Ali to je bila odluka "struke". Znaju oni sta rade i tako...
I dodje rozman, ibricic-koji je vec gledao malca, i prebace ga s prvim timom...
To je razlika nasih i stranih ljudi, jednostavno, donose odluke koje po njima imaju smisla i vide u toj odluci da ce donijeti nesto dobro. Nije jednostavno stati ovako iza mladog igraca, jer time ti stavljas svoje znanje iza njega, jer mislis i tvrdis da je potencijal.
Kod nas je bitno da legne plata, da se odradi sto se mora i hajmo na vikendicu, planinu, u ribolov... pos'o je dobar, a para laka....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 18 avg 2023, 08:05

Aduka87 je napisao/la:
18 avg 2023, 00:38
Dan te yebo jel moguce da vas toliko puca ljubomora, bolje nista ne pisite, samo se brukate, ljudi su ispisali historiju bh klupskog fudbala ovako ili onako i pomirite se sa tim, to ce tako ostat.
Klasicni pitarluk.Ne mogu da vjerujem da ljudi ovako mogu isfrustrirani biti.Pa njih niko od nas ne voli ali treba biti realan ljudima cestitat a to kako su prosli je najmanje bitno.Dominiraju ligom evo godinama i kaze sreca.
Sve dok ne pocnemo uvazavat druge nece ni nama biti dobro ovdje se samo pljuje sve zivo nista nam ne valja

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 18 avg 2023, 08:13

samoSA je napisao/la:
18 avg 2023, 08:05
Aduka87 je napisao/la:
18 avg 2023, 00:38
Dan te yebo jel moguce da vas toliko puca ljubomora, bolje nista ne pisite, samo se brukate, ljudi su ispisali historiju bh klupskog fudbala ovako ili onako i pomirite se sa tim, to ce tako ostat.
Klasicni pitarluk.Ne mogu da vjerujem da ljudi ovako mogu isfrustrirani biti.Pa njih niko od nas ne voli ali treba biti realan ljudima cestitat a to kako su prosli je najmanje bitno.Dominiraju ligom evo godinama i kaze sreca.
Sve dok ne pocnemo uvazavat druge nece ni nama biti dobro ovdje se samo pljuje sve zivo nista nam ne valja
Klasični pitarluk je uvijek uzdizanje drugoga i pljuvanje i omaložavanje svojega. Rijetko će pitar pohvaliti svoje i kada je dobro, a nerijetko će vaditi i stavljati na tapetu sve što ne valja. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 18 avg 2023, 08:15

Lucas je napisao/la:
18 avg 2023, 00:35
BordoSaga2 je napisao/la:
18 avg 2023, 00:29
Lucas je napisao/la:
18 avg 2023, 00:25

Zaboravio si Dala Varešanovića i Uscuplica, odnosno njegovo "vođenje" ekipe u finalu kupa protiv Veleža.
Vala Uscuplic je u finalu razorio Dudica. :D treba biti realan, jbg nije htjela lopta u gol i to je to
Stavio Dala u prvih 11 koji je bio naš najgori igrač na terenu i još ga odredio da puca penal, sa teretom tih katastrofalnih 90 minuta na leđima.
Dal odigrao sasvim korektnu utakmicu, jos smo ubili rodjene nogama. Dzeno nije odredio niti jednog izvodjaca penala tada, rekao je dogovorite se sami izmedju sebe, a onda kakva je atmosfera bila niko nije imao muda da puca isti i samo se Suljic javio da puca, pa nakon njega i Dal, imao je muda samo je fulio :D

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 avg 2023, 08:22

Ukratko, Zrinjski nema sarajevsku mahalu da ga sputava. Zrinjski nema kvazilegende ala Zeka, Varesanovic i Torlak da jedva cekaju da se uvale na klupsku sisu, Zrinjskom se u strukturu kluba ne mijesa mostarsko podzemlje, igrac Zrinjskog nece uyebat derbi protiv Veleza da bi mu sutra u kafani drug rekao "joj braca jesi ga bacio na guzzove ocaami", i slicno. Ukratko, fali im mentalitet mahale, zato se rodio mentalitet pobjednika.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 avg 2023, 08:23

napoleon72 je napisao/la:
18 avg 2023, 08:22
Ukratko, fali im mentalitet mahale, zato se rodio mentalitet pobjednika.
Yebitačno, mladi napoleone! Yebitačno! :salut:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 avg 2023, 08:42

Ljudi nemaju mahalsko-minderškog mentaliteta. I to je sve. Rade ozbiljno, imaju dobre savjetnike iz HR i dobre veze sa klubovima iz HR. Plus su se ubacili u savez. Svaka im čast, nek napreduju, neće Bošnjo naučiti, sad iz inata, pa makar ga koštalo, al on i dalje svoje naopako gura, njemu ispravno, al samo njemu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 18 avg 2023, 09:04

Mokes je napisao/la:

2021/22
1. Zrinjski 84
4. Sarajevo 46

2022/23
1. Zrinjski 78
2. Sarajevo 52

Ne može to minijaturni mozak @Amcho1 da skonta..

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 avg 2023, 09:18

Možemo li do pobjede u ponedjeljak?

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 18 avg 2023, 09:50

harixs je napisao/la:
18 avg 2023, 02:38
holyman je napisao/la:
18 avg 2023, 01:18
Mokes je napisao/la:

2021/22
1. Zrinjski 84
4. Sarajevo 46

2022/23
1. Zrinjski 78
2. Sarajevo 52

Meni se cini da smo mi početkom bojkota bili na visokom 8 mjestu i strahovali od zone ispadanja dok je Zr tada mlatio sve redom i ne sama tada nego su konstantno u vrhu vec 3 sezone dok mi tapkamo u mjestu od dolaska Vasoskog.
Ili odlaska Musemica :D

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Google Adsense [Bot], nedimmmm1337, Proximic, relativizam, Rodman, Vanja8 i 89 gostiju.