NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Opet dolazimo do toga sto sam govorio.
Evo opet cu pokusati objasniti.
Neznam dali ce me neko skontati pogresno
Treba neko u klubu u u pravi koji ima viziju kako klub treba da u sportkom segmentu razvija.
Pod a dali cemo praviti igrace nase koji ce nam biti baza. Za to trebaju ulaganja u znanje i infrastrukturu. Nesto tipa dva tri trenera stranca i kamp sa modernim uslovima.
Opcija b kupovanje igraca mladih na trzistu i njihov dalji razvoj za ovo ti pored trenera i infrastrukture treba i skauting.
Pod c kupovanje gotovih igraca . Ganjanje rezultata,prihod od gledanosti itd.
Vezano za trenutnu situaciju mi nesto pokusavamo ove opcije pod a i pod b ali to nemoze bez trenera i infrastrukture u klubu za njihov dalji razvoj . Ako neko misli da ce to samo od sebe doci ili da ce ih Duvnjak sa svojim trenerskim znanjem i postojecom infrastrukturom napraviti u igracine taj grijesi debelo.
Meni sta upada u oci za nase igrace da su inferiorni fizicki. Ja ne vidim kako moze Ali,honda,zuna,durmis i ostali dominirati ,praviti pritisak kad treba u ovoj lizi. Jedino da su momci tehnicki dominantni i uigrani zajedno pa da to kompeziraju .
Evo opet cu pokusati objasniti.
Neznam dali ce me neko skontati pogresno
Treba neko u klubu u u pravi koji ima viziju kako klub treba da u sportkom segmentu razvija.
Pod a dali cemo praviti igrace nase koji ce nam biti baza. Za to trebaju ulaganja u znanje i infrastrukturu. Nesto tipa dva tri trenera stranca i kamp sa modernim uslovima.
Opcija b kupovanje igraca mladih na trzistu i njihov dalji razvoj za ovo ti pored trenera i infrastrukture treba i skauting.
Pod c kupovanje gotovih igraca . Ganjanje rezultata,prihod od gledanosti itd.
Vezano za trenutnu situaciju mi nesto pokusavamo ove opcije pod a i pod b ali to nemoze bez trenera i infrastrukture u klubu za njihov dalji razvoj . Ako neko misli da ce to samo od sebe doci ili da ce ih Duvnjak sa svojim trenerskim znanjem i postojecom infrastrukturom napraviti u igracine taj grijesi debelo.
Meni sta upada u oci za nase igrace da su inferiorni fizicki. Ja ne vidim kako moze Ali,honda,zuna,durmis i ostali dominirati ,praviti pritisak kad treba u ovoj lizi. Jedino da su momci tehnicki dominantni i uigrani zajedno pa da to kompeziraju .
Ljudi kad je akcija 12ti igrac za forumaše? Prošle godine nisam bio aktivan na forumu pa me mašilo. RedBull brate znaš me javi mi na fb ako me ne bude ovdje.
Za Čelik i Zenicu, za crno i crveno...
- Zenicanin988
- Kontakt:
Nekad mi se Karalic cini isto dijete na terenu, nit je prodoran napred , nit se snalazi u sesnestercu, nit pomaze nazad, ne pamtim kad je predriblo nekognickiZe88 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:51Piljug je jedan od najboljih igraca Celika, ja ti garantujem. Piljug igra krilo duze vrijeme a ne beka, kako su mislili. Dosta je bolji na krilu sto je i igrao u Sim bauprisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:42I jos jedna zamjerka, Sivog i Piljuga treba probati zajedno, jedsn krilo jedan bek. Zivotom garantujem da bi bilje funkcionisali nego Karalic i Sivi.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Uopce nisu toliko lose igrali. Sasvim korektna utakmica.neki igraci pregorili u velikoj zelji ali opet je dosao nerijesen rezultat.sasvim je jasno da ovoj ekipi fali bar jedan veznjak.Pricaju ljudi u upravi i Duvnjak vec danima da je tako.samo ne znam sto ne zavrse onda neki kvalitetan transfer ili reci javno cilj je biti medju npr 8 i izgurati sa trenutnom ekipom jer svi izgleda misle da cemo biti medu 3
Prije 3 godine stadion je bio prazan, ključeve od stadiona nosao Bradarac, nije bilo niti jednog igrača, milionski dugovi….
Moze malo pozitive?
Sad smo se još okomili na našu djecu? Pustite djecu da igraju bar ovu sezonu rasterećeno. Kad se racun odblokira, kredibilitet kluba će porasti, otvaraju se nove prilike za sponzore pa tako i za ostale stvari.
I ova sezona će rec koliko Ko moze.
Na kraju ovo će s Hreljom i spremnim Mahirom biti 20% jača ekipa.
Moze malo pozitive?
Sad smo se još okomili na našu djecu? Pustite djecu da igraju bar ovu sezonu rasterećeno. Kad se racun odblokira, kredibilitet kluba će porasti, otvaraju se nove prilike za sponzore pa tako i za ostale stvari.
Niko se nije okomio ni nakog jer cilj nam je svima isti za ovaj period da se račun odblokira!!! Ova ekipa sa ovim igračima mora biti u vrhu FL..Niko u gradu ne spominje da se ide na prvo mjesto,što je i nerealno u ovom trenutku al medzu prvih 5 Čelik mora biti,kakvo 8 mjesto ili niže! Malo bolje posložiti ekipu,nešto i istumbati ako treba al ova ekipa može i mora biti uvijek oko 4 - 5 mjesta na tabeli.I zbog kvaliteta,sponzora,navijača stremiti vrhu tabele,a da se sad ide na PL niko i ne traži i ne spominje jer je nerealno to očekivati.
::::SAMO ČELIK::::
Pa sve do sad je bilo pozitiva.flash84 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:27Prije 3 godine stadion je bio prazan, ključeve od stadiona nosao Bradarac, nije bilo niti jednog igrača, milionski dugovi….
Moze malo pozitive?
Kritika se nikad ne smije smatrati negativom.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Racunam na tebe, ne brini

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Kad sam ti ja ovo pisao i tebi i svima ovde pa sam i bio popljuvan, ulozi malo da bi hajrovaoTruhlo je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:0899% forumasa je svjesno u kakvoj je klub situaciji i sta su prioriteti. 99% forumasa zeli jednog iskusnog veznog igraca kako bi bili konkurentni u ligi i zadrzali publiku na stadionu.Lawer_88 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:00Lawer_88 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 01:07Svako od nas neka razjasni sa sobom sta mu je cilj u ovoj sezoni, pa prema tome unaprijed se pripremi na uspjeh/razocarenje.
Svima onima kojima je cilj u ovoj sezoni biti prvi i izboriti promociji u PL, neka se pripremaju na razocarenje, jer sa ove tacke gledista to nije realna opcija. Na polusezoni ce biti jasnija slika.
Svima nama kojima je cilj da ova sezona bude u sluzbi puta kojima se ide ka uspjesnom funkcionisanju uspostavljenog sistema kluba, kluba sa minimalnim dugovanjima i kluba koji ce u godinama koje dolaze biti konkurentan u PL, onda ce ova sezona biti uspjesna ma kako sportski zavrsila (izuzev ispadanja).
...
Ovo sto @truhlo radi je dobro, bez obzira da li trola ili ne.
Ispupava se puls foruma za turbulentna vremena koja nam mogu doci, narocito u vezi ambicija prvog mjesta. Za sad se dobro drzimo, jer vecina forumasa podrzava i rad uprave i rad strucnog stuba, pa je pretpostavka da ce tako biti i onda kada ovdje isplivaju raznorazni dusebriznici koji ce se pojaviti pri prvom porazu i neuspjehu i poceti pljuvati sve redom.
Ne zato sto hocemo da palimo baklje i budemo gate13 na zapadu, nego da bi klub hajrovao vise i rijesio dugove u ovoj sezoni. Dakle boli nas kara za PL, iskesaj veznjaka 30, 40k godisnje i zadrzi extra 1500 do 2000 prodanih ulaznica. Ne uradi nista i naredno kolo si 200 ulaznica jug, 500 zapad.
Momci pisu realnu i umjerenu kritiku. Ja sam znao trolati i hajcati, ali ne vidim da je iko pljucnuo na trenera, upravu ili igrace veceras.
Trubio sam dovest rizikovat malo 2 dobro popunjena zapada mjesecno mogu donijet 70 000 km jos kup ako malo poguramo i tu al bio sam ovakav onakav pametnjakovic i sad 80% forumasa skontalo i pise isto
Kritika da su nam igraci losi i trener nisu pozitivni. To je nikakva podrska. Jedno je kritikovati i reci da nekad nesto nije dobro ali pretjerujemo brateJonSnow je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:45Pa sve do sad je bilo pozitiva.flash84 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:27Prije 3 godine stadion je bio prazan, ključeve od stadiona nosao Bradarac, nije bilo niti jednog igrača, milionski dugovi….
Moze malo pozitive?
Ne, ne i ne.denisov je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:09Kritika da su nam igraci losi i trener nisu pozitivni. To je nikakva podrska. Jedno je kritikovati i reci da nekad nesto nije dobro ali pretjerujemo brateJonSnow je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:45Pa sve do sad je bilo pozitiva.flash84 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:27Prije 3 godine stadion je bio prazan, ključeve od stadiona nosao Bradarac, nije bilo niti jednog igrača, milionski dugovi….
Moze malo pozitive?
Kritika je da su neki igrači loši za ovaj rang, što i većina piše, i šta je istina. Isto tako je kritika da je Duvnjak jučer fulao s taktikom, s čime se ja lično ne slažem, jer nema kvaliteta za ništa bolje. Ništa od ovog nije mržnja, nego su opravdane i neophodne kritike.
Ne moramo bit Sjeverna Koreja đe se ne smije reć ništa loše o dragom vođi.
Edit:
Objektivno, nemamo veznog reda. Svaka čast momcima koji igraju u sredini terena, ali osim bezglavog trčanja i pokojeg faula, ne nude NIŠTA. Nema upotrebljivih kontri, dugih lopti, prodora,brze tranzicije...nema igre, jednostavno. Mi gol možemo zabiti samo iz prekida, nekog hrkljuša i možda kornera, a kad si tako limitiran, svako te može pročitat i odradit.
Sva ovo šta sam napisao nije negativa, nego nužna objektivnost.
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 20 avg 2023, 10:19, ukupno mijenjano 2 puta.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Na mjestu su sve kritike, par je bilo onih klasicni gluposti, ali kritika da nam fali play iskusan vezni igrac je na mjestu. To se vidi kroz pripreme, to se vidjelo i prve dvije utakmice. Zuna je zamjenjen u Olovu nakon 50 minuta, Tabakovic nakon 45 minuta. Oslonili smo se na prosjecnog igraca Zunu i juniora Sarajeva da nam igraju kljucnu poziciju kreatora igre. Ako se ne trazi od njih da budu play igraci, zasto ih Duvnjak vadi nakon 45 minuta? Jucer je cak i sa Medjuseljcem probao na 6tici, dakle u dva kola, 3 igraca su pokusala igrati playa.denisov je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:09Kritika da su nam igraci losi i trener nisu pozitivni. To je nikakva podrska. Jedno je kritikovati i reci da nekad nesto nije dobro ali pretjerujemo brateJonSnow je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:45Pa sve do sad je bilo pozitiva.flash84 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 09:27Prije 3 godine stadion je bio prazan, ključeve od stadiona nosao Bradarac, nije bilo niti jednog igrača, milionski dugovi….
Moze malo pozitive?
Isto kao i sa napadacem ovo se moze ispraviti i popraviti. Na trzistu ima slobodnih veznjaka koji se mogu dovesti.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- prisonbreak
- Kontakt:
Ovdje pokedinici predstavlji kao da mi pisemo da je cjelokupna ekipa nema kvalitet, sto nije istina. Ovdje dosta forumasa govori da fali samo jedan odlican veznjak kako bi ekipa porasla bas dosta, sto je jasno ko dan.
I dalje stojim iza toga da treba rizikovati sa kvalitetnim veznjakom, KVALITETNIM, ne sa Mehicem i slicnim.
Svi iz kluba citaju forum, predlozite slobodne veznjake
I dalje stojim iza toga da treba rizikovati sa kvalitetnim veznjakom, KVALITETNIM, ne sa Mehicem i slicnim.
Svi iz kluba citaju forum, predlozite slobodne veznjake

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Moze li Samir Radovac?prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:22Ovdje pokedinici predstavlji kao da mi pisemo da je cjelokupna ekipa nema kvalitet, sto nije istina. Ovdje dosta forumasa govori da fali samo jedan odlican veznjak kako bi ekipa porasla bas dosta, sto je jasno ko dan.
Svi iz kluba citaju forum, predlozite slobodne veznjake![]()

Sacekati da mu sve propadne, pa ga potpisati za 2 i po' milje

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- prisonbreak
- Kontakt:
Nece pertle svezati ispod 5 miljaTruhlo je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:29Moze li Samir Radovac?prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:22Ovdje pokedinici predstavlji kao da mi pisemo da je cjelokupna ekipa nema kvalitet, sto nije istina. Ovdje dosta forumasa govori da fali samo jedan odlican veznjak kako bi ekipa porasla bas dosta, sto je jasno ko dan.
![]()
Sacekati da mu sve propadne, pa ga potpisati za 2 i po' milje![]()

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
I meni je nedavno naumpalo da je Samir Radovac slobodan ali pitanje je koliko je to realno u ovom trenutku, sigurno je da bi valjao trenutnoj ekipi.Truhlo je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:29Moze li Samir Radovac?prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:22Ovdje pokedinici predstavlji kao da mi pisemo da je cjelokupna ekipa nema kvalitet, sto nije istina. Ovdje dosta forumasa govori da fali samo jedan odlican veznjak kako bi ekipa porasla bas dosta, sto je jasno ko dan.
![]()
Ma preskup je on, al nikad se ne znaAlmo07 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:43I meni je nedavno naumpalo da je Samir Radovac slobodan ali pitanje je koliko je to realno u ovom trenutku, sigurno je da bi valjao trenutnoj ekipi.Truhlo je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:29Moze li Samir Radovac?prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 10:22Ovdje pokedinici predstavlji kao da mi pisemo da je cjelokupna ekipa nema kvalitet, sto nije istina. Ovdje dosta forumasa govori da fali samo jedan odlican veznjak kako bi ekipa porasla bas dosta, sto je jasno ko dan.
![]()

I Hrelja je odbio dosta bolju ponudu Stupcanice

-
- Kontakt:
Niko ne ne valja? A do ovdje dogurali strumpfovi iz nedodjije igrajuci za porciju cevapa...uz sve ostale IDEALNE uslove. Medjutim, po ovakvim strucnjacima, koji dobro mlate po tastaturi, ako, ako ne dobacis odmah u englesku premijerku, pu ..niko ne valja..AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:25Cuj svaki navijac bitan? Svaki navijac jeste, a kreteni sto kupe kartu pa misle da mogu psovati nasim igracima sve nisu bitni i nikad ne moraju doci na utakmicu. Serete sa posjetom i "zaradom". Kakva zarada kad ti unosi nemir u ekipu i na tribinu?
Helem nejse, da predjemo na utakmicu. Imam osjecaj da utakmice gledaju sljepci. Posebno ovi sto pisu po forumu. Kakav ba plejmaker? Mozes dovesti Modrica kad dva partnera u veznom redu stoje kao zakovani za odbranu. Uzimaju loptu na 10 metara od stopera, ali ne znaju prenijeti loptu. Garantujem da se u trenutnom sranju ni Arezina ne bi istakao.
Zasto? Zato sto uopste nije pitanje kvaliteta vec zalaganja. To izgleda kao da trce i bore se, ali samo tako izgleda. Ocigledno su pod dojmovima DLCa i misle da znaju i da je to dovoljno. Ovo je odlican samar koji ce im pokazati da se pobjeda mora zasluziti.
Konkretno:
Ali - prvo poluvrijeme je bio ok, s tim da nije mogao uraditi nista vise iz dva razlog : 1. Nije imao lopti 2. Nije imao podrsku Talhe i Mahira. Previse su bili staticni. Ima tu i taktike. Sva igra nam se svodi na to da stoperi izbiju loptu koju onda ili Masic spusta za krila, ili krila spustaju za bekove koji bi kao trebali napadati po strani.
Drugo poluvrijeme - nikad neces postati igrac ako pokazes zelju kao u drugom poluvremenu. Napisao bih da je to najgora utakmica koju je odigrao, ali nije igrao. Fuj utakmica.
Durmis, Karalic, Arnautovic, Mehic, Zuna. Nemojte se sutra cuditi kad ne dobijete ugovore ili kad vas zamijene. Nemojte preko prijatelja pisati kako su u upravnom odboru lopovi jer ne guraju zenicku djecu, jer samo vi sebi mozete biti krivi. Imate svu podrsku, dobijate vrijeme na terenu, ali se pokazete svaku petu utakmicu. Niste vi jos fudbaleri i samo je na vama da li cete to postati. Ovo ne izgleda obecavajuce.
Sivac - ja stvarno ne vidim to sto pisete. Katastrofa. Zelje nigdje, uvijek je i imao problema sa zavrsnicom, ali se nalazio u sansama, sad nema ni tog. Jednostavno i bi, ali i ne bi. Nije bas sad na nivou Davuda koji je katastrofalan, ali ni blizu njegovog nivoa od prosle godine, a samo je do njeg.
Opet ponavljam, nije problem (ne)kvalitet. Mislim da su se odredjeni igraci malo umislili i da im je vrijeme da se spuste na zemlju i krenu orati terenom jer drugacije nece uspjete, ni u Celiku niti bilo gdje drugo.
Pod hitno mijenjati navijace, nezahvalni kreteni.
Ja ne vidjeh boljeg strucnjaka...papa strumpf

Samo afirmativno.
[Nismo realni sekunde! U gradu u kojem sam živio a koji ima oko 30 000 stanovnika i jednog treceligasa, u ligi malo bolje kvalitete od naše postoji 14 velikih terena za treniranje. Tri pripadaju trećeligašu, ostalo je od lokalnih klubova.
Sad treba shvatiti koliko klubova ima u Zenici, koliko kategorija svaki od njih i koliko terena za treniranje?
To je samo jedan segment. Možemo uzet i neku od općina u TK i koliko neke osrednje općine imaju klubova, terena i sl.
Ovo je sve problem kod nas. Godinama se lažemo da imamo najbolju infrastrukturu a to se sve svelo na jedan dobar stadion za naše uslove.
Da bi proizvodili igrače treba infrastruktura, da bi doveli trenere trebaju bolji uslovi….
Uz sve ovo milionski dugovi, blokiran račun, opstrukcije grada i položaj Zenice kao regionalnog centra ZDK sveden na nivo selendre.
Previše je tu stvari koje ne stimaju. Onda imaš ekipu u UO koja radi volonterski i to tek nakon sto završe vlastite obaveze.
Kada klub s navijačima napravi akciju čišćenja jednom u godini dana koliko se onda pojavi simpatizera da učestvuju u istoj?
Zato kad ljudi počnu da seru ne valja ovo, ne valja ono… a da pri tome kurcem ne žele ni jednom godišnje učestvovali u nekoj aktivnosti bude previše.
I da, igra jučer nije bila dobra, fali nam veznjak pod hitno ali isto tako nije nam ni ekipa toliki odrom pa da se spominje borba za opstanak. Koliko ekipa u našoj ligi ima igrace tipa jednog Durme, Horica, Masica, Hrelje, Karica?
Alija, Karaalica, Durmisa i ekipu treba podržat i kad su loši i na njima je da se dokažu da li mogu ili ne igrati ozbiljan fudbal. To su naša djeca, bili su tu kad je bilo najteže i kad se igralo za minimalne plate.
Jedino sto mogu zamjeriti igračima jeste kad ne pokažu želju za pobjedom na terenu. Jucer sam jedino tu želju vidio kod Sivca, Durme i Isakovica, ostali nisu bili na nivou.
Ali tu je Duvnjak da ih zamijeni i da pokaže da svako s kurcoboljom prema igri moze lako da preseli na klupu.
Sad treba shvatiti koliko klubova ima u Zenici, koliko kategorija svaki od njih i koliko terena za treniranje?
To je samo jedan segment. Možemo uzet i neku od općina u TK i koliko neke osrednje općine imaju klubova, terena i sl.
Ovo je sve problem kod nas. Godinama se lažemo da imamo najbolju infrastrukturu a to se sve svelo na jedan dobar stadion za naše uslove.
Da bi proizvodili igrače treba infrastruktura, da bi doveli trenere trebaju bolji uslovi….
Uz sve ovo milionski dugovi, blokiran račun, opstrukcije grada i položaj Zenice kao regionalnog centra ZDK sveden na nivo selendre.
Previše je tu stvari koje ne stimaju. Onda imaš ekipu u UO koja radi volonterski i to tek nakon sto završe vlastite obaveze.
Kada klub s navijačima napravi akciju čišćenja jednom u godini dana koliko se onda pojavi simpatizera da učestvuju u istoj?
Zato kad ljudi počnu da seru ne valja ovo, ne valja ono… a da pri tome kurcem ne žele ni jednom godišnje učestvovali u nekoj aktivnosti bude previše.
I da, igra jučer nije bila dobra, fali nam veznjak pod hitno ali isto tako nije nam ni ekipa toliki odrom pa da se spominje borba za opstanak. Koliko ekipa u našoj ligi ima igrace tipa jednog Durme, Horica, Masica, Hrelje, Karica?
Alija, Karaalica, Durmisa i ekipu treba podržat i kad su loši i na njima je da se dokažu da li mogu ili ne igrati ozbiljan fudbal. To su naša djeca, bili su tu kad je bilo najteže i kad se igralo za minimalne plate.
Jedino sto mogu zamjeriti igračima jeste kad ne pokažu želju za pobjedom na terenu. Jucer sam jedino tu želju vidio kod Sivca, Durme i Isakovica, ostali nisu bili na nivou.
Ali tu je Duvnjak da ih zamijeni i da pokaže da svako s kurcoboljom prema igri moze lako da preseli na klupu.
Koga dovesti sad? Po meni ova ekipa, kakva i jeste moze zavrsiti do 5tog mjesta, fali ovdje jos malo uigranosti. Hrelja kada se vrati, vjerujem da ce to po strani ici puno bolje. Ima tu jos i Bronja, koji moze pomoci dosta.
Isto tako, klub je ulozio u igrace i pojacao je budjet (naravno koliko smo bili u mogucnosti). Druga stvar, uprava se ne mijesa strucnom stabu u posao, sto je pozitivno stvarno, ali isto tako za lose rezultate strucni stab mora snositi posljedice. Ovo kad kazem ne mislim nakon 5 kola tjerati Duvnjaka, nek zavrsi sezonu, pa kako god zavrsili.
Treca stvar, pruzi se koliko ti je jorgan dug. Svi bi mi volili da igraju najbolji igraci, ali... ljudi mi ni na pripreme nismo otisli, jer... jos uvijek plivamo u dugovima. Pod emocijama svi padnemo i napisemo svasta, ali trijezne glave svi mi znamo gdje skripi i kako ustvari jest. Na vise frontova u isto vrijeme vodimo yebene borbe, da klub paralelno na svim nivoima raste. Ko misli da je to lahko, nek malo ode do kluba, ukljuci se u rad, pa vidi kako to sve ide.
Iskreno, koliko god bi zelio odmah povratak u PL, toliko i ne bi. Ova ekipa mora se za pl jos puno nadograditi, a to ne mozes u jedan-dva prelazna roka ili mozes da odrijesis kesu, a mi nismo nesto u tom fazonu.
Isto tako, klub je ulozio u igrace i pojacao je budjet (naravno koliko smo bili u mogucnosti). Druga stvar, uprava se ne mijesa strucnom stabu u posao, sto je pozitivno stvarno, ali isto tako za lose rezultate strucni stab mora snositi posljedice. Ovo kad kazem ne mislim nakon 5 kola tjerati Duvnjaka, nek zavrsi sezonu, pa kako god zavrsili.
Treca stvar, pruzi se koliko ti je jorgan dug. Svi bi mi volili da igraju najbolji igraci, ali... ljudi mi ni na pripreme nismo otisli, jer... jos uvijek plivamo u dugovima. Pod emocijama svi padnemo i napisemo svasta, ali trijezne glave svi mi znamo gdje skripi i kako ustvari jest. Na vise frontova u isto vrijeme vodimo yebene borbe, da klub paralelno na svim nivoima raste. Ko misli da je to lahko, nek malo ode do kluba, ukljuci se u rad, pa vidi kako to sve ide.
Iskreno, koliko god bi zelio odmah povratak u PL, toliko i ne bi. Ova ekipa mora se za pl jos puno nadograditi, a to ne mozes u jedan-dva prelazna roka ili mozes da odrijesis kesu, a mi nismo nesto u tom fazonu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.