napoleon72 je napisao/la: ↑25 avg 2023, 11:55
Samozdravlje je napisao/la: ↑25 avg 2023, 11:21
_weella_ je napisao/la: ↑25 avg 2023, 09:58
Kao prvo od 10.000 ljudi koji dodju na Kosevu, 9.000 ljudi je iz Sarajeva.
500 nije dalje od Visokog/Konnica, maksimalno 500 ljudi dolazi iz drugih gradova koji su 1+h voznje od Sarajeva.
Jedno je Evropa, jedno je liga, furate se da raja dolaze iz svih Krajeva Bosne, to vrijeme je proslo.
Ja na utakmice Sarajeva idem od 96’ (to mi je prvo sjecanje koje imam), pracenje BH fudbala sa žarom i emocijom je nestalo u ovim novim populacijama. 2% ljudi hoce da predje neki put da pogleda utakmicu, kad vec ima sve na TVu.
Druga stvar, ljetni termin 21h IDEALNO.
Kad je 17h/18h ne valja vrucina, kad je 21h ne valja radni an, ko nas je kleo nije stedio.
Nemojte se blamirati, nije tipkanje na forumu isto sto i utakmica. Ako raja tipka iz svih krajeva Bosne ne znaci da dolazi i prati utakmicu.
Prilagodjava se vecini a ne manjini. U Sarajevu ne vidim problem sa bilo kojeg dijela doci u 21h radnim danom.
Taman je i dobar termin, vecina poslodavaca (osim trgovina) zatvara do 20h, mogu svi stici.
Baš je sramotno za grad Sarajevo da nam dominiraju u košarci, rukometu,odbojci i fudbalu mnogo manje sredine poput Listice, Laktasa, pa i BL i Mostara (izvinite Rodjeni ). Sve te provincije gura politika, a imamo li i mi ministarstvo za sport u KS već haman 30 godina.
Reci kao nemamo kulturu posjete sportskim događajima, eto imaju Listica i Laktasi .
Zar nas ne može 1000 doći na košarku, odbojku i rukomet (ako postoji). Horde i Manijaci zajedno da furaju te dvoranske sportove. Ybga, zato nam i vedre Viče i Trice.
Hajmo naći u sebi ono staro kad je Skenderija bila vulkan. Ne moraš biti rodjen u Sarajevu, ali daj nešto sportu u gradu.
Mostar i BL ti provincije?
Sarajevska mahala bi Real Madrid ugasila i unistila, a kamoli neki kosarkaski ili rukometni klub. Nego zasukat rukave i pljunut u sake pa radit, pa ce doci i rezultati i uspjesi. A ne sjedit na kafi i kukat kako Mostar ima prvaka a mi ne. Gurala je politika i Zelju, vise nego Zrinjskog, pa su ga opet na rub gasenja dovele lokalpatriote i "legende". Nas nisu nikad gurali u toj mjeri al smo haman ugaseni 2012., da ne bi Kuste i Tana, danas bismo bili samo dio proslosti.
Ti nisi tačan druze sekunde. Sramota je reci za Mostar da je provincija. Mostar u ovome stanju i podijeljenosti funkcionise 30 godina i hvala Bogu dobro funkcionise. Kroz Mostar prodje ljudi od Japana do Kalifornije, a ti ga nazivas provincijom. Mostar je svjetski grad gdje svaki covjek, barem sa istocne obale ima najljepse moguce misljenje, bratsko, o Sarajevu. Sarajevo 30 godina poslije rata igra na stadionu koji ne prilici jednom velikanu kao FK Sarajevo. Nije grad/klub u stanju uloziti u njega marke pa da barem 1% izgleda normalno. Za 5 godina provincijski stadion Vrapcici će za Kosevo biti Camp Nou, al eto... Ne volim komentare ovoga tipa samo iz razloga što tvoj klub nije nista pozitivno uradio u Evropi poslije rata, isto kao i 99% ostalih (Čast Zrinjskom).
Čitam zadnjih par dana komentare o ovim igračima i vodjenju kluba. Ovo je iskreno sramota šta se radi. Ponudjen je raskid ugovora svim ovim igracima koje je ss.ba objavio jer se eto ne uklapaju odjednom u Rozmanovu politiku. Problem je nastao kod pojedinih oko isplate ugovora (Svi imaju masne ugovore). Sada izlaze u javnost kao da se nista nije desilo. Ko to jos prekida ugovore s igracima koji su frisko dosli? Ja sam samo cuo od ovih papaka iz Saudijske Arabije da se to radi, nabijes ga nogom u guzicu, ali ko njima moze zamjeriti, imaju kes da isplate po cijele ugovore. Sta Sarajevo glumi neki Al Nasr pa se moze bahatiti i isplacivati novac tek tako. Je li vama ista govori onda zbog cega se to tako radi? Daj boze da ovo izdobri. Sarajevu zelim sve najljepse, ali ovako ne radi ozbiljan klub.
Bez infrastrukture i omladinske skole jedan klub se ne moze smatrati ozbiljnim pa se ljutio taman svaki navijac. Daj da prvo sredimo stadion pa onda ostalo. Prosle godine kadulja kraj stolice raste, sramota me glavnog grada.
Samo cu jos ovo napisati. Gledajte sta Zrinjski radi, kako radi i kako se slaze ekipa. Ali prvo se stadion sminka. Iako mi nije ni drag ni simpatican klub, jedini je koji je iskocio iz okvira Bosne i HEercegovine, a evo i nagrade - Evropa.