FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 03 sep 2023, 22:50

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 22:29
Nemoj Virto svega ti, nemoj.

Kod Edisa su igrali Štilić, Santos i ponekad Hodžić. I to nisu igrali jer je Edis znao nego su igrali jer su kvalitet za ovu ligu. Na primjeru Krpića, Jašarevića i Mekića smo vidjeli koliko Edis ne zna, a Bašić zna izvući nešto iz tih igrača.

Mogu se tu još dodati Amoah i Galić koji su pod Bašićem mnogo korisniji u polju, ponekad i Haračić.

Sad je eto Bašić kriv što pravi izmjene i što ne igra uvijek sa istih 11 igrača (ako ih i ima toliko normalnih) svaki meč, e yebiga stvarno.
Koji Jašarević i Galić? Ljudi nestali nakon bljeska u Evropi i vratili se u standardni mod. Isto se može reći i za Mekića, bljesak u Evropi i protiv Borca i onda gašenje. Mi na dva gostovanja nismo uputili šut prema golu, igra gora od Edisove najgore.

Odigrali tri dobra poluvremena u pet utakmica, dva protiv Borca i jedno protiv Igmana. Tuzla nas pritisnula sa igračem manje, Posušje nas odučilo od fudbala.

Ja Bašića neću tjerati jer nisam tjerao nijednog prije njega, ali kritikovati ga hoću. Naravno da mislim da je čovjek zavaljen sa ovakvom ekipom, ali on je umnogome pomogao ovim lošim predstavama. Zašto izvodiš Rustema i Mekića? Kakvi su to fudbaleri koji ne mogu izvući još 15 minuta utakmice, posebno jer je naredna utakmica za 14 dana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 03 sep 2023, 22:51

Ovaj prelazni rok je manje više gotov i tu nemaš šta. Ali mi ako zimu ozbiljno ne shvatimo, i ne napravimo kvalitetne promjene u tom roku, ove sezone bodove u gostima ne vidim protiv koje ekipe možemo osvojiti osim Zvijezde i eventualno pitara. Pričali smo o tome da je za Evropu dovoljno samo jako dobra i kvalitetna igra kući, eto čak i da imamo sreće u žrijebu za 3. dio pa dobijemo dodatnu domaćinsku tekmu, tj. 17. kola igramo kući, to je 51 bod. Prošle sezone je bilo dovoljno 52 boda za Evropu, ali ove teško da će takvo nešto biti, minimum još 6-7 bodova će trebati za Evropu, dakle neki mix pobjeda i neriješenih rezultata u gostima.
Bašiću, ekipu utegni na pauzi kako znaš i umiješ, a Edise, Samire i ostala ekipa, pare na u decembru i januaru rađajte kako god znate i umijete.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 sep 2023, 22:57

zeljovolimte je napisao/la:
03 sep 2023, 22:32
Bojudaosinebu je napisao/la:
03 sep 2023, 22:28
Neke stvari ne kontam bas najbolje. Sta tacno imas od toga sto dovedes pojedine igrace u ekipu. Spoji plate turuljanina, bibera, bece, alisona i dovedi jednog igraca od kojeg ces bar nekad imati nekakve fajde, pa ne igraju ni ovi za 500 maraka valjda.
Spoji plate rustemovica, gasala, drlje, dovedi jednog igraca koji ce znati trcati i sutnuti loptu. Na klupu stabi 3 juniora.
Cemu 10 igraca od kojih ne znas koji je gori i nemas nikakve fajfe al apsolutno nikakve covjece.
Dovedes golmana das mu dobru platu i on sjedi na klupi a tebi fali igrac u svakoj liniji na terenu.
TRAGEDIJA
Imat ces 5 igraca manje u rosteru.
Drug ovo su igraci manje i kad su u rosteru.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 sep 2023, 22:59

dubioza144 je napisao/la:
03 sep 2023, 22:47
delinjo je napisao/la:
03 sep 2023, 22:44
Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 22:43

Bio kažu najbolji u Neretvancu :mrgreen:
E ne znam moj faraone,najgore sto ce opet Basic platiti glavom za ove polovnjake koji su mu dovedeni.Pokusava on nesto trudi se ali ...

Pa on i Biber mu i nisu dovedeni sto je najgore, on ih je gledao na treninzima i rekao da mogu potpisat eh sad da li su potpisani iz razloga sto mu nisu mogli obecat druge igrace i sto je onda on odlucio da mu popune broj u ekipi to je druga stvar
Onda nas je zavarao svojim "znanjem" i uskoro ce nazalost to doci na naplatu,nadam se da nije tako.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 sep 2023, 23:01

03 sep 2023, 22:57
03 sep 2023, 22:32
03 sep 2023, 22:28
Neke stvari ne kontam bas najbolje. Sta tacno imas od toga sto dovedes pojedine igrace u ekipu. Spoji plate turuljanina, bibera, bece, alisona i dovedi jednog igraca od kojeg ces bar nekad imati nekakve fajde, pa ne igraju ni ovi za 500 maraka valjda.
Spoji plate rustemovica, gasala, drlje, dovedi jednog igraca koji ce znati trcati i sutnuti loptu. Na klupu stabi 3 juniora.
Cemu 10 igraca od kojih ne znas koji je gori i nemas nikakve fajfe al apsolutno nikakve covjece.
Dovedes golmana das mu dobru platu i on sjedi na klupi a tebi fali igrac u svakoj liniji na terenu.
TRAGEDIJA
Imat ces 5 igraca manje u rosteru.
Drug ovo su igraci manje i kad su u rosteru.
A sve znam.
Zao mi je raje. Svadjat cemo se izmedju sebe zbog ovog nerada. Gledam raju aplauz na poluvremenu protiv Igmana, pa nekad se zvizdalo ako je losa igra i vodimo 2:0.
Kriterije smo dobro spustili i nikad veca podrska nije bila.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 sep 2023, 23:01

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 22:49
delinjo je napisao/la:
03 sep 2023, 22:44
Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 22:43

Bio kažu najbolji u Neretvancu :mrgreen:
E ne znam moj faraone,najgore sto ce opet Basic platiti glavom za ove polovnjake koji su mu dovedeni.Pokusava on nesto trudi se ali ...
Ma znam sve, napisah isto gore. Tako je to kod nas yebiga, mada hajde sljedeće dvije su protiv Goška i Sloge, zayebane ekipe al' ako uspije izmajmunisati šest bodova opet će biti najbolji na dunjaluku, standardna priča.

Jedina nada je Štila, on bi sigurno mnogo konkretnije spajao Amoaha i Ovčinu (a Boga mi i bekove, posebno Irfana kada je na nivou) sa šesnaestercem. Ne znam šta je sa njim, niko zapravo ne zna, je li u pitanju "povreda" ili povreda.

Odigrao onu protiv Dinama na Grbavici i to je to, nema ga nikako evo skoro dva mjeseca, a i da se vrati upitno je kakav će se vratiti.
Trenira a ne moze kao igrati 20 min,cudno ali ajde...

Ne znam,nek nam je Bog na pomoci.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 sep 2023, 23:02

Jos da smo prodali Mekica i Amoaha iz lige bi ispali

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2023, 23:04

Virtu4l je napisao/la:
03 sep 2023, 22:50
Raonffa je napisao/la:

Kod Edisa su igrali Štilić, Santos i ponekad Hodžić. I to nisu igrali jer je Edis znao nego su igrali jer su kvalitet za ovu ligu. Na primjeru Krpića, Jašarevića i Mekića smo vidjeli koliko Edis ne zna, a Bašić zna izvući nešto iz tih igrača.

Mogu se tu još dodati Amoah i Galić koji su pod Bašićem mnogo korisniji u polju, ponekad i Haračić.

Sad je eto Bašić kriv što pravi izmjene i što ne igra uvijek sa istih 11 igrača (ako ih i ima toliko normalnih) svaki meč, e yebiga stvarno.
Koji Jašarević i Galić? Ljudi nestali nakon bljeska u Evropi i vratili se u standardni mod. Isto se može reći i za Mekića, bljesak u Evropi i protiv Borca i onda gašenje. Mi na dva gostovanja nismo uputili šut prema golu, igra gora od Edisove najgore.

Odigrali tri dobra poluvremena u pet utakmica, dva protiv Borca i jedno protiv Igmana. Tuzla nas pritisnula sa igračem manje, Posušje nas odučilo od fudbala.

Ja Bašića neću tjerati jer nisam tjerao nijednog prije njega, ali kritikovati ga hoću. Naravno da mislim da je čovjek zavaljen sa ovakvom ekipom, ali on je umnogome pomogao ovim lošim predstavama. Zašto izvodiš Rustema i Mekića? Kakvi su to fudbaleri koji ne mogu izvući još 15 minuta utakmice, posebno jer je naredna utakmica za 14 dana.
Jašarević je korektniji i konkretniji od samog Bašićevog dolaska, mislim da si ti to lično pisao u nekoliko navrata ovdje. Galić okej, ništa specijalno mimo Evrope ali bolje nego pod Edisom.

Ovo "igra gora od Edisove najgore" još hrabrija konstatacija, ovo večeras je bilo bolje od Edisove solidne igre, a o Edisovoj najgoroj da ne pričamo. Uporedi eto večerašnji meč protiv Veleža i zadnji Edisov meč upravo protiv Veleža u kupu. Ako ovo u polju večeras nije bilo za 30% bolje od te Edisove utakmice ja više nikad posta na ovom forumu napisati neću.

Daleko od toga da nešto pretjerano branim Bašića, pogotovo za igru protiv Posušja gdje argumenata za odbranu nema, ali reći da je ovo gora igra od Edisove najgore je u najmanju ruku klimavo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 03 sep 2023, 23:05

03 sep 2023, 23:02
Jos da smo prodali Mekica i Amoaha iz lige bi ispali
Ne smijem ni zamisliti šta bi se desilo da su zvanične ponude stigle u klub i bile prihvaćene.
Pa ta dva igrača su jedina na svojim pozicijama koji u kakvom god stanju igrali, su najbolje što imamo.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 03 sep 2023, 23:08

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 23:04
Virtu4l je napisao/la:
03 sep 2023, 22:50
Raonffa je napisao/la:

Jašarević je korektniji i konkretniji od samog Bašićevog dolaska, mislim da si ti to lično pisao u nekoliko navrata ovdje. Galić okej, ništa specijalno mimo Evrope ali bolje nego pod Edisom.

Ovo "igra gora od Edisove najgore" još hrabrija konstatacija, ovo večeras je bilo bolje od Edisove solidne igre, a o Edisovoj najgoroj da ne pričamo. Uporedi eto večerašnji meč protiv Veleža i zadnji Edisov meč upravo protiv Veleža u kupu. Ako ovo u polju večeras nije bilo za 30% bolje od te Edisove utakmice ja više nikad posta na ovom forumu napisati neću.

Daleko od toga da nešto pretjerano branim Bašića, pogotovo za igru protiv Posušja gdje argumenata za odbranu nema, ali reći da je ovo gora igra od Edisove najgore je u najmanju ruku klimavo.
Bez da te napadam ili nešto slično, ako pratiš šta i kako pišem shvatit ćeš da samo ulazim u diskusiju, ali mi smo na toj zadnjoj Edisovoj utakmici imali stativu ako se ne varam (ili je opasna prilika Santosa koju je Hadžikić jedva skinuo) i još 2 opasne prilike. Svjestan sam ja da igra u polju i prilike nisu isto, ali čisto da pokušamo koliko toliko usporediti njih dvojicu kada već to radimo.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 sep 2023, 23:09

Prelazni rok još traje

Gasala poslati u Goražde, Drinu u Kakanj, Turanjanina u Gošk, Drlju u Zenicu, Beću u Buturović Polje, Allysona u Tučepe
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 03 sep 2023, 23:11

Al kad vidim Allisona tacno zalim onda za Mujezinovicem i Veselinovicem
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 03 sep 2023, 23:11

Nedostaje kvalitete i to je to. U gostima smo za sad očajni. Pokušavamo igrati bez rizika. U jednom momentu Amoah s loptom, a Jašarević ni ne pokušava trčati iz liniju. Ćosić ne može igrati ovo. Imamo ogroman problem sa u 21 igračem. A još veći ćemo imate sljedeću sezonu. Moramo shvatiti da jedan od velike četvorke (Gasal, Drljo, Drina, Beća) mora biti na terenu. Biće teška sezona i ukoliko izborimo evropu to je po đeni uspjeh.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 sep 2023, 23:14

Čekamo story Bulića :kafa: :opaopa:
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 03 sep 2023, 23:17

Lynx je napisao/la:
03 sep 2023, 23:09
Prelazni rok još traje

Gasala poslati u Goražde, Drinu u Kakanj, Turanjanina u Gošk, Drlju u Zenicu, Beću u Buturović Polje, Allysona u Tučepe
Za nas vjerovatno ne traje, osim možda da ćemo vratiti Sipu, ali i to je upitno.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 03 sep 2023, 23:19

Trrba vratit Sipu i igrat sa 5 stopera na gostujucim utakmicama i onako ne planiramo centar preci
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 sep 2023, 23:22

Nazalost ovo sto Virto pise za neke igrace da su nestali je 100% tacno.
Njih poslije eVrope neJma.

Onda sto je najgore nasi napadaci nemaju upotrebljivih lopti.
Zasto Basicu ? uz duzno postovanje, uzmi ugovor na 5 godina ali nemoj FORSIRATI neke letve.
Gubimo bodove.

Ljudi Bekric je kriv, pa mi nemamo krila. Sredina ****.
Bjezi ba izludise nas.
Zadnja izmjena: MocMahale444, dana/u 03 sep 2023, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2023, 23:23

MrAmarOsim je napisao/la:
03 sep 2023, 23:08
Bez da te napadam ili nešto slično, ako pratiš šta i kako pišem shvatit ćeš da samo ulazim u diskusiju, ali mi smo na toj zadnjoj Edisovoj utakmici imali stativu ako se ne varam (ili je opasna prilika Santosa koju je Hadžikić jedva skinuo) i još 2 opasne prilike. Svjestan sam ja da igra u polju i prilike nisu isto, ali čisto da pokušamo koliko toliko usporediti njih dvojicu kada već to radimo.
Ja se sjećam šuta Santosa i odlične intervencije Hadžikića, ostalo ne znam fakat.

Ali nevezano za tu konkretnu utakmicu (naumpao mi je taj primjer pošto je Velež u pitanju), ako nam je Edis referentna tačka i ako smo zaključili da je ovo gore nego pod Edisom onda Bašiću ne sutra nego večeras poslije utakmice treba dati otkaz.

Samo što ja ne smatram da je to tako, jer mi smo Edisa gledali godinu dana i kusur dana, kod njega se igra temeljila na ponekoj Štilinoj majstori i Santosovom probijanju po strani pa dalje šta bude.

Ne treba od Bašića praviti Guardiolu (mada su i to neki radili tokom Evrope), nije on neka trenerska klasa u odnosu na Edisa, samo nastoji igrati ljepši stil fudbala što navijačima prija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 sep 2023, 23:30

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 23:04

Naravno da sam pisao za Jašarevića u evropskim utakmicama, ali sad nemam razloga da to pišem jer se čovjek ugasio.

Ja ti ponovo kažem da na dva gostovanja nismo uputili šut prema golu protivnika, pa ti vidi koje gore je bolje od kojeg goreg, odnosno kako to može biti bolje od onoga pod Edisom? Nisu to bila gostovanja protiv Zrinjskog, Borca, Širokog, nego protiv Posušja i Veleža. Velež je najslabija ekipa protiv koje smo igrali ove sezone, do naših izmjena nisu prišli golu, kasnije su uzeli ono što smo im ponudili našim izmjenama.

Prva prečka - loša reakcija našeg igrača, druga prečka - slobodnjak, stativa - greška Gigovića, a i tada je Drina loše izbio loptu. Velež apsolutno ništa nije uradio i onda smo mu mi pomogli da uradi.

Sad je jasno kao dan da je Borac bio katastrofalan na Grbavici, a da nama predstoji veoma mučna sezona.

Da se vratim na početak, Edis je igrao sa 14-15 igrača jer je znao koliko ostali ne znaju, a Bašić silom hoće da napravi igrače od takvih amatera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 03 sep 2023, 23:31

Dajte ba šta vam je,nije Bašić kriv što mora trpiti Rustemoviće,Turanjanine,Gasale,Drlje i ostale invalide,nemamo veznog uz Mekića koji može stati na loptu,napraviti šansu ili ako nije taj tip igrača,onda da pokrije kretanjem,borbom,Rustemović mrtvac živi,Drinu što prije na klupu treba preseliti,Ćosić mi djeluje izgubljeno na onoj poziciji,jednostavno smo kući jedna ekipa,na strani druga i to je to...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Levin, maho_sa, Mana i 44 gosta.