BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sarmica
Kontakt:

Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post Postao/la Sarmica » 12 sep 2023, 08:49

baboedindzeko09 je napisao/la:
12 sep 2023, 00:39
let3 je napisao/la:
12 sep 2023, 00:36
@baboedindzeko09

Ma nek napadaju, boli me briga.
Al ovo je smijesno sta Dodikovi jirgeti rade od Saveza i reprezentacije. PLBIH su svakako razjebali i obesmislili, to je jedan cirkus kojem se smijemo svako kolo. Mlade selekcije su raspad sistema.
Ostala je jos samo A selekcija koja je na izdisaju i to je to. Dodik ce preko svojih pusikuraca odraditi svoj posao razaranja BH fudbala. To je bio cilj od prvog dana imenovanja Vice, njegovog sestrica.
Nije problem u njima, problem je U NAMA. Ništa oni ne bi mogli raditi bez naših, DOMAĆIH BALIJA u savezu, u politici i ostalim sferama koji im to isto isporuče na tanjiru, za šaku para ili u zamjenu za zapošljavanje familije, ljubavnica ili u zamjenu za neki tender. Vidite šta se dešava godinama u politici kada su domaće balije u pitanju (ko god dođe na vlast, isto je), to se upravo sada isto dešava u savezu.

Čovječe, kod nas je predsjednik rukometnog saveza čovjek koji govori da BiH ne postoji (isto kao Vico), a izabran je glasovima BOŠNJAĆKE KOMPONENTE.
Mi se nažalost ne možemo suprostaviti nastavku velikosrpske i svake druge međunarodne agresije i urote protiv ove zemlje. Mi mislimo da su krivi oni iz bošnjačkog naroda koji surađuju i učestvuju u tom projektu protiv države, što i jesu naravno, ali i bez pojedinačnih imanom i prezimenom odgovornih, imamo imali bi agresiju i međunarodnu agendu kojoj se bošnjaci kao narod teško mogu suprostaviti osim kad dođe do onog najgoreg - kada budeš doveden pred zid, svršen čin i borbu za goli život.

oNi koji znaju i koji bi se mogli nositi sa tim projektima su odavno sklonjeni u stranu od strane međunarodne zajednice. Kako ti nisu pomagali u ratu, tako ti ne pomažu ni u miru. Dapače, oni su tu da ti odmognu i budu na strani agresora i poltike zla. Direktno ti rade o glavi ništa manje nego ovi ili se čak može reći da su agresori samo izvršioci planova i agendi velkih sila.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 12 sep 2023, 09:06

Boktemazo, srpska agresija na fudbal. Vo imja oca.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 sep 2023, 09:17

Riziko je napisao/la:
12 sep 2023, 09:06
Boktemazo, srpska agresija na fudbal. Vo imja oca.
Ne mogu da vjerujem sta citam Bgm. :roll:
Kriv im je beni Vico sto ne mogu sa najjacom ekipom izvuci bod od raspalog Islanda.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 sep 2023, 09:18

Treba sve mirne glave izanalizirati.

Kakvi je bilo meso kod Brajlovica prije tekme?
Zasto im je tesko palo na stomak?
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 12 sep 2023, 09:20, ukupno mijenjano 1 put.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 12 sep 2023, 09:20

Treba ovo sve pogasiti, kada ne znamo.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 sep 2023, 09:22

Thomas Müller

"In Germany, we don't believe in superstars. We're taught from an early age to play as a team, not to shine alone. That's why you won't see many German players winning a Ballon d'Or, but that's also why you can see 4 stars on our jerseys."

Kad ovo shvatimo možda i nas krene.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2023, 09:25

StruĆnjaci, dajte koji su bolji od ovih?
A oni su uglavnom sve samo ne dobri.
Stari, tanki, poneki talent i to je to.

slika
Koševo Zapad

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 sep 2023, 09:25

Svaki kolektiv ima cikluse smjene, kada mentori uvode nove generacije do predaje stafete.

Mi nemamo niti mentore niti strucnjake koji ce drzati pravac, a lako je drzati kormilo kada je mirno more.

Rezovi se rade na vise nivoa i to su otprilike zacrtani te ocekivani periodi stagnacije.

Nasa repka stagnira odvajkada, jer na vrhu organizacije nemamo jasan plan. Da li je taj nedostatak plana neznanje il namjera, o tome se moze po mahalama uz kaficu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 12 sep 2023, 09:28

slika
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2023, 09:37

Treba jos zvati igrace iz jakih liga poput poljske i madjarske lige, tu je kvalitet.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2023, 09:39

H8Z7 je napisao/la:
12 sep 2023, 09:22
Thomas Müller

"In Germany, we don't believe in superstars. We're taught from an early age to play as a team, not to shine alone. That's why you won't see many German players winning a Ballon d'Or, but that's also why you can see 4 stars on our jerseys."

Kad ovo shvatimo možda i nas krene.
Hrvatska ima ovaj mentalitet jer kopiraju sve od Nijemaca.

Hrvatska ispod 4 mil stanovnika, fudbalska velesila. Izbacuju igrace kao da.je football manager jer imaju nesto sto se zove sistem i omladinski pogon.

Nas omladinski pogon pun stele tatini sinovi te mladje selekcije igraju po principu ko je osunecen a ko nije.

Zato smo ****.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2023, 09:45

Prije svega kad bosnjacki klubovi u okviru Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla-Bihac budu znali proizvesti igraca koji sa 20 godina zna sve o fudbalu i koji je na taktickom, tehnickom, fizickom i psiholoskom planu bar blizu sa boljim ostatkom Evrope tad ces imati cemu da se nadas, da ti nije vrhunac prodaja igraca u Tursku i kad se tim istim igracima omoguci igranje u nasoj ligi, da li u premijer ligi ili u drugoj ligi gdje bi igrali eventualno za rezervne timove ili isli na posudbe. Znaci da odgajas igraca od malih nogu pravilno i onda kada dodje prelaz iz juniora u seniore da sto vise igraju kako bi se dodatno usavrsili. Ukidanje pravila o strancima, forsiranje mladih igraca u prvim timovima. Primjer ti moze biti austrijska prva i druga liga. Glavni preduslovi: finansije kao prvo, kampovi, akademije, skolovani treneri, psiholozi, nutricionisti, strpljenje.
Treba ti podrska drzave, investitora i Saveza svakako, da se od najmladjih reprezentativnih kategorija gaji jedan stil fudbala i da se to sve uskladi, kad dobijes igraca sa 20 godina da ti je on bomba vec, Ugrubo plan koji bi ti dao rezultata kroz 10 godina, ako jos na to dodas dijasporu kao slag na tortu, ali znamo da od toga nema nista nazalost.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 12 sep 2023, 09:46

Sarmica je napisao/la:
12 sep 2023, 08:49
baboedindzeko09 je napisao/la:
12 sep 2023, 00:39
let3 je napisao/la:
12 sep 2023, 00:36
@baboedindzeko09

Ma nek napadaju, boli me briga.
Al ovo je smijesno sta Dodikovi jirgeti rade od Saveza i reprezentacije. PLBIH su svakako razjebali i obesmislili, to je jedan cirkus kojem se smijemo svako kolo. Mlade selekcije su raspad sistema.
Ostala je jos samo A selekcija koja je na izdisaju i to je to. Dodik ce preko svojih pusikuraca odraditi svoj posao razaranja BH fudbala. To je bio cilj od prvog dana imenovanja Vice, njegovog sestrica.
Nije problem u njima, problem je U NAMA. Ništa oni ne bi mogli raditi bez naših, DOMAĆIH BALIJA u savezu, u politici i ostalim sferama koji im to isto isporuče na tanjiru, za šaku para ili u zamjenu za zapošljavanje familije, ljubavnica ili u zamjenu za neki tender. Vidite šta se dešava godinama u politici kada su domaće balije u pitanju (ko god dođe na vlast, isto je), to se upravo sada isto dešava u savezu.

Čovječe, kod nas je predsjednik rukometnog saveza čovjek koji govori da BiH ne postoji (isto kao Vico), a izabran je glasovima BOŠNJAĆKE KOMPONENTE.
Mi se nažalost ne možemo suprostaviti nastavku velikosrpske i svake druge međunarodne agresije i urote protiv ove zemlje. Mi mislimo da su krivi oni iz bošnjačkog naroda koji surađuju i učestvuju u tom projektu protiv države, što i jesu naravno, ali i bez pojedinačnih imanom i prezimenom odgovornih, imamo imali bi agresiju i međunarodnu agendu kojoj se bošnjaci kao narod teško mogu suprostaviti osim kad dođe do onog najgoreg - kada budeš doveden pred zid, svršen čin i borbu za goli život.

oNi koji znaju i koji bi se mogli nositi sa tim projektima su odavno sklonjeni u stranu od strane međunarodne zajednice. Kako ti nisu pomagali u ratu, tako ti ne pomažu ni u miru. Dapače, oni su tu da ti odmognu i budu na strani agresora i poltike zla. Direktno ti rade o glavi ništa manje nego ovi ili se čak može reći da su agresori samo izvršioci planova i agendi velkih sila.
Ovo što ti pišeš i način na koji izjednačavaš nogometaše i njihovu "borbu" i prave borce/ šehide je jadno, da ne može jadnije.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 sep 2023, 09:48

Prosječna navijač BiH sinoć:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 12 sep 2023, 09:49

Ja stvarno mislim da je ekipa juce dala neki maksimum koji moze u ovom trenutku.
Veci dio utakmice bili smo ravnopravni pa mozda cak i bolji za nijansu, ali nismo to uspjeli okruniti nekim golom.
Na kraju, previse napadaca, bez odbrane... primis gol u nadoknadi... rizik, po meni neopravdan, ali eto sta mozes, Kodro je valjda pokusao sta je mislio da je najbolje...

Ja im za juce ne zamjerim nista, mogu im zamjeriti za te tragicno bezvoljne nastupe protiv Slovacke, Luksemburga i Lihtenstajna.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 sep 2023, 09:51

Dobro je pa nisam imao vremena gledati sinoć.
mosa lošmi stićko tit-ula!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 sep 2023, 09:51

Shategabri je napisao/la:
12 sep 2023, 09:25

slika
A Luxemburg pun svjetskih klasa.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2023, 09:58

jasmin10 je napisao/la:
12 sep 2023, 09:51

slika
Mainz, Gladbach, Koln, St. Pauli...kakvi god su, igraju Bundesligu.

Al dobro, Lux je sad u nekom zenitu, iako su sinoć bolno prizemljeni.

Mi nemamo igre. Nemamo igrače koji će prenijeti loptu.
75 minuta sinoć patnja. Onda ko nešto eto zadnjih 15 minuta napali. To ko neki plan.
Tu nam ljudi slože 5 kontri.

Činjenica da je njima nedosanjani san neki plasman na EP recimo.
Da su sad konkurentniji u gruponoj fazi kvalifikacija i to je to.
Mi smo godinama bili u toj poziciji i dobacimo poneki baraž, minus izuzetak s Brazilom.

Realnost je da ćemo prije pomrsiti nekom račune u grupi nego se plasirati, tj. da će nam to biti jedini uspjeh.
Neki veliki bod protiv Italije, Španije ,Portugala...

Ako gledamo realno.
A možemo i sanjati da nam dolaze novi Džeko, Misimović, Mujdža, Spahić...
Koševo Zapad

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 09:59

emir012 je napisao/la:
12 sep 2023, 09:49
Ja stvarno mislim da je ekipa juce dala neki maksimum koji moze u ovom trenutku.
Veci dio utakmice bili smo ravnopravni pa mozda cak i bolji za nijansu, ali nismo to uspjeli okruniti nekim golom.
Na kraju, previse napadaca, bez odbrane... primis gol u nadoknadi... rizik, po meni neopravdan, ali eto sta mozes, Kodro je valjda pokusao sta je mislio da je najbolje...

Ja im za juce ne zamjerim nista, mogu im zamjeriti za te tragicno bezvoljne nastupe protiv Slovacke, Luksemburga i Lihtenstajna.
Sto se mjesas u fudbal, kad ti je mjesto u kuhinji?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 sep 2023, 10:06

12 sep 2023, 09:58
jasmin10 je napisao/la:
12 sep 2023, 09:51

slika
Mainz, Gladbach, Koln, St. Pauli...kakvi god su, igraju Bundesligu.

Al dobro, Lux je sad u nekom zenitu, iako su sinoć bolno prizemljeni.

Mi nemamo igre. Nemamo igrače koji će prenijeti loptu.
75 minuta sinoć patnja. Onda ko nešto eto zadnjih 15 minuta napali. To ko neki plan.
Tu nam ljudi slože 5 kontri.

Činjenica da je njima nedosanjani san neki plasman na EP recimo.
Da su sad konkurentniji u gruponoj fazi kvalifikacija i to je to.
Mi smo godinama bili u toj poziciji i dobacimo poneki baraž, minus izuzetak s Brazilom.

Realnost je da ćemo prije pomrsiti nekom račune u grupi nego se plasirati, tj. da će nam to biti jedini uspjeh.
Neki veliki bod protiv Italije, Španije ,Portugala...

Ako gledamo realno.
A možemo i sanjati da nam dolaze novi Džeko, Misimović, Mujdža, Spahić...
Fener, Augsburg, Salzburg, Milan, HSV, Atalanta, Ajax…kad već poredis, shvatit ces da nije problem u kvaliteti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.