verovatno se nismo najbolje razumelirio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 15:51
Pa ne slažem se da Bošnjaci krive Srbe, jer evo ja sam bošnjak i ne krivim niti znam nikoga da krivi Dodika ili bilo koga iz RSa za stanje u mom gradu ili kantonu ili čak entitetu, fakat ne razumijem tu priču o prebacivanju krivnje na nekoga drugog osim kod političara koji time drže svoje pozicije i fotelje.
Bošnjaci krive Srbe za rat, i to je tačno, al to nema veze sa onim danas što se dešava, to je ono oko čega nema potrebe da polemišemo, ja govorim o stanju danas, ekonomskoj situaciji i svemu ostalome, ne vidim zašto bi tebi u RSu bio krivac neko iz Sarajeva jer je penzija tamo takva kakva jeste ili plata kod lokalnog gazde, i zato što ljudi odlaze vani zbog toga, isto kao u FBiH da ja sad krivim nekog iz RS-a, apsurdno, nema mi to nikakve veze s vezom. Mogu kriviti samo svoje predstavnike za koje glasam (zbog penzija, minimalne plate, poreza, loše infrastrukture itd), kao i gazde koje više vole dobrog BMWa i uletiti u džep tim istim predstavnicima nego da povećaju platu običnom narodu,
i ja sam mislio na situaciju danas, ekonomsku i politicku, ne istorijsku i ne ratnu
narativ najveceg dela ljudi u Federaciji je manje vise sveden na pomenutu matricu, da li je to nus proizvod onoga sto serviraju elite i mediji, vrlo moguce,ali je tako
primera je prilicno
ti si primer da ima izuzetaka, ali ja i ne mislim na obicnog coveka, poput tebe ili mene s druge strane ulice
da li takav narativ odgovara elitama? Naravno.
ovom drustvu itekako nedostaje intelektualaca i elementarne pismenosti,a to je nemoguce ocekivati kada o sudbinama odlucuju nepismeni hostapleri i ratni profiteri