Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

salex90
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la salex90 » 12 sep 2023, 16:12

rio_Ferdy88 je napisao/la:
12 sep 2023, 15:51

Pa ne slažem se da Bošnjaci krive Srbe, jer evo ja sam bošnjak i ne krivim niti znam nikoga da krivi Dodika ili bilo koga iz RSa za stanje u mom gradu ili kantonu ili čak entitetu, fakat ne razumijem tu priču o prebacivanju krivnje na nekoga drugog osim kod političara koji time drže svoje pozicije i fotelje.

Bošnjaci krive Srbe za rat, i to je tačno, al to nema veze sa onim danas što se dešava, to je ono oko čega nema potrebe da polemišemo, ja govorim o stanju danas, ekonomskoj situaciji i svemu ostalome, ne vidim zašto bi tebi u RSu bio krivac neko iz Sarajeva jer je penzija tamo takva kakva jeste ili plata kod lokalnog gazde, i zato što ljudi odlaze vani zbog toga, isto kao u FBiH da ja sad krivim nekog iz RS-a, apsurdno, nema mi to nikakve veze s vezom. Mogu kriviti samo svoje predstavnike za koje glasam (zbog penzija, minimalne plate, poreza, loše infrastrukture itd), kao i gazde koje više vole dobrog BMWa i uletiti u džep tim istim predstavnicima nego da povećaju platu običnom narodu,
verovatno se nismo najbolje razumeli

i ja sam mislio na situaciju danas, ekonomsku i politicku, ne istorijsku i ne ratnu

narativ najveceg dela ljudi u Federaciji je manje vise sveden na pomenutu matricu, da li je to nus proizvod onoga sto serviraju elite i mediji, vrlo moguce,ali je tako

primera je prilicno

ti si primer da ima izuzetaka, ali ja i ne mislim na obicnog coveka, poput tebe ili mene s druge strane ulice

da li takav narativ odgovara elitama? Naravno.

ovom drustvu itekako nedostaje intelektualaca i elementarne pismenosti,a to je nemoguce ocekivati kada o sudbinama odlucuju nepismeni hostapleri i ratni profiteri

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 12 sep 2023, 16:15

jedanjeborac je napisao/la:
12 sep 2023, 15:00

Nadam se da si svjestan kakve si dvije gluposti izvalio. A Dodik bi jutros proglasio nezavisnost kada bi Kina i Rusija rekle radi to.
Što se bankrota tiče to je toliko smješna priča da je gubljenje vremena svako raspredanje na tu temu. Jednako smješna onoj kako ljudi iz Istočnog Sarajeva rade u Sarajevu, gdje su, možeš misliti smještene sve zajedničke institucije... Valjda neko smatra da bi ti ljudi trebali da od kuće obavljaju posao ili premještaju te zajedničke institucije u Istočno Sarajevo. Pokušavam plastično pojasniti koliko su to smješni argumenti.
kao Bošnjak da kažem da je čovjek 100% upravu. Ta priča da će neko bankrotirati i da srbi iz I.Sarajeva rade u FBIH je baš smiješna. Takve stavove iznose bošnjački političari i serviraju ih politički nepismenom biračkom tijelu u nedostatku ideja i strategije šta i kako dalje. Bošnjaci se ponašaju kao da ne poznaju Srbe. Srbin će gladovati ali će srbovati. Srbin ode u Njemačku da radi, hrani ga Merkel ali i dalje voli Putina. Nemoj se ljutiti ali kako ja priznajem realnost koju si ti napisao, tako i ti moraš svhatiti da je ovo realnost Srba. Volite Srbovati nego hljeba jesti. To svi statistički pokazatelji govore.
Ovdje rata neće biti. Neće niko vjerovatno ni priznati RS, ali to svakako neće biti bitno, jer graniči sa Srbijom. Srbi neće pucati preko granice. Bošnjaci nemaju ideje šta i kako, ove patriotske zanose po tastaturi ne treba uzimati za ozbiljno. Da Bošnjak iz Buča Potoka uzme oružje i krene da oslobađa Lukavicu, to se nikad neće desiti.
Mi Bošnjaci smo svoju šansu propustili davno, ovo sada možemo samo konstatovati stanje i izražavati zabrinutost.

Ima jedna mogućnost koja bi i spasila ovu zemlju, ali mi mrsko to sada elaborirati

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 16:21

samoposmatram je napisao/la:
12 sep 2023, 16:06
alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 15:53
12 sep 2023, 15:52

Nedas ni pedlja necega, sto te se uopste netice.
Pa tice ga se drzava u ovim granicama, na to covjek aludira vjerovatno.
On bi da napada na teritorij skojim nema nikakve dodirne tacke. Sa kojim pravom?

On nije svijestan da ima nemali broj muslimana medju srbima, koji zive normalan zivot i pokusavaju ostvariti svoja ljudska prava. Bez imalo postovanja prema njima, On ce kao u rat da brani nesto a Banja Luke sigurno nece vidjeti. Na temeljima ovakvih vrijednosti Bosna I Hercegovina nemoze opstati kao drzava. On nevidi da je Bosna srpska koliko i bosnjacka, hrvatska i gradska i lgbtq.

U Bosni se sprska prava trebaju da se brane koliko i hrvatska i bosnjacka. A to sto se srpska prava osnivaju na staroj vjerskoj tradiciji nedaje nama za pravo da je mijenjamo. Nju neka srbi mijenjaju. Gori mi je problem sto se bosnjaci ugledaju na srbe pa se vracaju isto nekakvoj izvornoj vjerskoj tradiciji, koja je isto tupa. Hrvati takodjer.

Bosnjaci nece nestati, ali moraju prvo sebe unaprijediti da bi mogli druge. A da bi to ustvarili netrebaju ulaziti u sukob sa vecinom regionu, jer ih nemozes zamjeniti sa turskom i bliskim istokom.
A s kojim su pravom oni napali BiH kad nisu dali da se otcjepi od Yuge, s kojim pravom je sjever napao jug u Americi kad su se htjeli otcjepiti?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 12 sep 2023, 16:24

Brzo se promijeni priča na forumu od par Schmidtovih pushiqraca i trenutne garniture vlasti - od gazimo prema EU i NATO do pitanje je dana kad će se država raspasti ili treba Schmidta protjerati :roll:

Ovi što se uzdaju u to da u slučaju oružanog sukoba da imamo "prijatelje" ili pomoć u vidu NATO-a ili nekog drugog iz zapadnih zemalja/Amerike je još luđi. Čovječe, prvo, nikog ne zanimamo, drugo, Srbi kakvi god da su uvijek su draži svima od teritorije gdje je 2 miliona pripadnika islamske vjeroispovijesti.

Mi se jedino možemo uzdati u sebe i u svoje kljuse, a očekivati pomoć od VP, NATO, Amerike, Kanade, zapadnih prijatelja, neke nove garniture na vlasti, stare garniture je nešto najgluplje što možemo/te pomisliti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 16:27

alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 16:21
alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 15:53

Pa tice ga se drzava u ovim granicama, na to covjek aludira vjerovatno.
On bi da napada na teritorij skojim nema nikakve dodirne tacke. Sa kojim pravom?

On nije svijestan da ima nemali broj muslimana medju srbima, koji zive normalan zivot i pokusavaju ostvariti svoja ljudska prava. Bez imalo postovanja prema njima, On ce kao u rat da brani nesto a Banja Luke sigurno nece vidjeti. Na temeljima ovakvih vrijednosti Bosna I Hercegovina nemoze opstati kao drzava. On nevidi da je Bosna srpska koliko i bosnjacka, hrvatska i gradska i lgbtq.

U Bosni se sprska prava trebaju da se brane koliko i hrvatska i bosnjacka. A to sto se srpska prava osnivaju na staroj vjerskoj tradiciji nedaje nama za pravo da je mijenjamo. Nju neka srbi mijenjaju. Gori mi je problem sto se bosnjaci ugledaju na srbe pa se vracaju isto nekakvoj izvornoj vjerskoj tradiciji, koja je isto tupa. Hrvati takodjer.

Bosnjaci nece nestati, ali moraju prvo sebe unaprijediti da bi mogli druge. A da bi to ustvarili netrebaju ulaziti u sukob sa vecinom regionu, jer ih nemozes zamjeniti sa turskom i bliskim istokom.
A s kojim su pravom oni napali BiH kad nisu dali da se otcjepi od Yuge, s kojim pravom je sjever napao jug u Americi kad su se htjeli otcjepiti?
Napali su bezpravno i zato su danas zadnja rupa na sviralu i u teskoj banani. UKC Banja Luka ima vise samoubistava sa vrha zgrade nego novorodjencadi. Beogradjani su vise na ulici nego sto su na poslovima skolama itd.

I sad mislis li da je dobra ideja kopirati srpsku politiku?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 16:30

12 sep 2023, 16:27
alemsa je napisao/la:

Napali su bezpravno i zato su danas zadnja rupa na sviralu i u teskoj banani. UKC Banja Luka ima vise samoubistava sa vrha zgrade nego novorodjencadi. Beogradjani su vise na ulici nego sto su na poslovima skolama itd.

Burazeru Ameri su napali svoj narod. Gdje im je izginulo 600k ljudi, znaci svoj narod da im se ne srusi drzava. Zar zaista mislis da nije "lakse" da se desi konflikt izmedju nekih naroda razlicite religije, nacionalnosti itd, posebno sa medjusobnom historijom kakvu imaju.

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 12 sep 2023, 16:33

baboedindzeko09 je napisao/la:
12 sep 2023, 16:24
Brzo se promijeni priča na forumu od par Schmidtovih pushiqraca i trenutne garniture vlasti - od gazimo prema EU i NATO do pitanje je dana kad će se država raspasti ili treba Schmidta protjerati :roll:

Ovi što se uzdaju u to da u slučaju oružanog sukoba da imamo "prijatelje" ili pomoć u vidu NATO-a ili nekog drugog iz zapadnih zemalja/Amerike je još luđi. Čovječe, prvo, nikog ne zanimamo, drugo, Srbi kakvi god da su uvijek su draži svima od teritorije gdje je 2 miliona pripadnika islamske vjeroispovijesti.

Mi se jedino možemo uzdati u sebe i u svoje kljuse, a očekivati pomoć od VP, NATO, Amerike, Kanade, zapadnih prijatelja, neke nove garniture na vlasti, stare garniture je nešto najgluplje što možemo/te pomisliti.
U stvarnosti, ne više od 1,2 miliona.
Prema dostupnim podacima, u 5 kantona u kojima su Bošnjaci apsolutna većina, upisano je oko 1500 učenika manje u prvi razred u odnosu na broj djece rođene 2017. godine. (podaci FZS) Što će reći dvije stvari, ili su brojke o živorođenima lažne ili se upisuju i djeca čiji roditelji ne žive u BiH, konkretno FBiH ili je iseljavanje toliko ogromno da su ta djeca u prethodnih pet godina napustila državu. Samo u Kantonu Sarajevo je takvih slučajeva preko 500. A to je najbogatiji kanton.

Tako da ne treba pretjerivati sa brojevima.
Za Srbiju!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 12 sep 2023, 16:33

Opet sirotinjske bajke. Ovi će ono, oni ono, mi bi ovako, vi onako.. debilizam.

Ništa se neće desiti kao i milijardu puta prije i još milijardu puta u budućnosti.

Sistematski nas sve j.ebu od početka 90-tih. Nismo se pitali tad, ne pitamo se sad i nećemo se pitati za naših života. J.ebu nas jer smo svi u očima Zapada obična plemena, koja rade i misle šta im se kaže za sitne pare.

Učinite si uslugu i usmjerite energiju na sebe i svoje interese. Ne dozvolite da vam život prođe u ovakvim kokuznim palamuđenjima.
The saddest thing in life is wasted talent.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 16:36

alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 16:30
alemsa je napisao/la:

Burazeru Ameri su napali svoj narod. Gdje im je izginulo 600k ljudi, znaci svoj narod da im se ne srusi drzava. Zar zaista mislis da nije lakse da se desi konflikt izmedju nekih naroda razlicite religije, nacionalnosti itd, posebno sa medjusobnom historijom kakvu imaju.
Otiso si predaleko. Vrati se na temu. Tema nije za poredjenje sa americkim gradjanskim ratom uzrokovan zakonom o zabrani robova. U kojoj su drzave najovisnije o robovima se protivile i pokusale oduprijeti donosenja zabrane.

Odgovori na pitanje.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 12 sep 2023, 16:38

12 sep 2023, 16:33
Prema dostupnim podacima, u 5 kantona u kojima su Bošnjaci apsolutna većina, upisano je oko 1500 učenika manje u prvi razred u odnosu na broj djece rođene 2017. godine. (podaci FZS) Što će reći dvije stvari, ili su brojke o živorođenima lažne ili se upisuju i djeca čiji roditelji ne žive u BiH, konkretno FBiH ili je iseljavanje toliko ogromno da su ta djeca u prethodnih pet godina napustila državu. Samo u Kantonu Sarajevo je takvih slučajeva preko 500. A to je najbogatiji kanton.

Znači po tvojoj logici jedna trećina Bošnjaka (s obzirom na to da nas je na popisu iz 2013. godine 1.800.000) je napustila zemlju ili umrla od 2013. godine a niko se nije rodio? :urnebes:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 12 sep 2023, 16:43

baboedindzeko09 je napisao/la:
12 sep 2023, 16:38
12 sep 2023, 16:33

Znači po tvojoj logici jedna trećina Bošnjaka (s obzirom na to da nas je na popisu iz 2013. godine 1.800.000) je napustila zemlju ili umrla od 2013. godine a niko se nije rodio? :urnebes:
Kao što Bošnjaka nije bilo 1,8 miliona 2013., tako ih ni danas nema 2 miliona.
Kao što ni Srba nije bilo 1,2 miiona 2013. prema projekcijama Republičkog zavoda, tako ih ni danas nema milion.

Svi podaci ukazuju da je manje vise stanje stvari
Bošnjaci - 1,2 miliona
Srbi - 0,92
Hrvati - 0,34
Ostali - 0,1

A na to ukazuju svi drugi podaci. Navedoh prvačiće. Drugim riječima, Bošnjaci daleko najviše iseljavaju. A toga je svjestan i Bakir Izetbegović čija je politika tome najviše doprinijela. Zato je i krenuo moliti Saudijsku Arabiju za pomoć.
Za Srbiju!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 16:45

12 sep 2023, 16:36
alemsa je napisao/la:

Burazeru Ameri su napali svoj narod. Gdje im je izginulo 600k ljudi, znaci svoj narod da im se ne srusi drzava. Zar zaista mislis da nije lakse da se desi konflikt izmedju nekih naroda razlicite religije, nacionalnosti itd, posebno sa medjusobnom historijom kakvu imaju.
Otiso si predaleko. Vrati se na temu. Tema nije za poredjenje sa americkim gradjanskim ratom uzrokovan zakonom o zabrani robova. U kojoj su drzave najovisnije o robovima se protivile i pokusale oduprijeti donosenja zabrane.

Odgovori na pitanje.
Pa nije samo bilo u vezi robova, jest jedan od glavnih razloga, ali dobro nebitno. Licno ne vidim kako se mogu otcjepiti bez sukoba, nadam se da grijesim, ko ga zelio u kuci mu bio bilo gdje i kome. No, iz perspektive Bosnjaka, bolje bi nam onda bilo da smo ostali u Yugi i prihvatili sta su nam nudili, veci stepen autonomije i sta vec ne, ovako ti se genocid desio za drzavu u ovim granicama, sve strahote i patnje i na kraju mashna za ushi. Ne znam, ali ne vjerujem da ce se uopste otcjepiti u skorije vrijeme.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 16:47

Dok se mi zajebavamo. Isak familija kopa drzavi tabut. Dobili strukture policije i zatvora u ruke. Bit ce za par godina glavne face Dubaia.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 12 sep 2023, 16:49

12 sep 2023, 16:10
FKSDoGroba je napisao/la:
12 sep 2023, 15:56
12 sep 2023, 15:52

Nedas ni pedlja necega, sto te se uopste netice.
Kako me se država ne tiče?
Nemas dodirnih tacaka sa velikim teritorijem drzave. Niti ljetujes niti zimujes. Taj teritorij je vodjen srpskom i hrvatskom politikom ne BiH. Ako je tako, sta ti tu onda nedas?
Sve je to država Bosna i Hercegovina. Misliš li da Dodik može odvojit RS mirnim putem?

Nabacuješ mi da ja nekog hoću da napadam a ovi sjebaše državu u svakom sektoru gdje se pitaju. Prvo klali naš narod, palili kuće, džamije i sad nam pričaju da je nama u najboljem interesu da živimo u svojoj državi bez RS i potencijalno HB, bar je tako napisao. Tu ti je već napravio europsku Palestinu, bez oružanog sukoba gdje je isto prijetio da bismo postali ta Palestina. A ti skontaj koliko bi ti teritorije uzeli i šta bi od tebe ostalo pa bolje je u sukob pa šta bude nego da nas tako pišaju

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2023, 16:52

Evo nam komadanta odbrane ako zarati :mrgreen: :bih:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 sep 2023, 16:54

@alemsa Kakvo je mišljenje u USA o Chris Kyle-u? Ponovo pogledao onaj film, pa se malo zarovio, ispade da je on malo je reći kontroverzna ličnost.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 16:54

alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 16:45
12 sep 2023, 16:36
alemsa je napisao/la:

Odgovori na pitanje.
Pa nije samo bilo u vezi robova, jest jedan od glavnih razloga, ali dobro nebitno. Licno ne vidim kako se mogu otcjepiti bez sukoba, nadam se da grijesim, ko ga zelio u kuci mu bio bilo gdje i kome. No, iz perspektive Bosnjaka, bolje bi nam onda bilo da smo ostali u Yugi i prihvatili sta su nam nudili, veci stepen autonomije i sta vec ne, ovako ti se genocid desio za drzavu u ovim granicama, sve strahote i patnje i na kraju mashna za ushi. Ne znam, ali ne vjerujem da ce se uopste otcjepiti u skorije vrijeme.
Neznam sta predstavlja pojam odcjepiti, ako postoji policija u kojoj nevidis da je prosjek drustva oslikan u njoj, vec izkljucivo jednonacionalna i fasisticki nastrojena. Gdje je zdravstvo i pravo na cirilici izkljucivo. Gdje BiH obiljezja na licnoj karti koriste izkljucivo za profilisanje manjina.

Cinjenice govore da su srbi izolovani od ostatka na njihovu zalost a I na zalost manjina.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 17:00

12 sep 2023, 16:49
12 sep 2023, 16:10
12 sep 2023, 15:56

Kako me se država ne tiče?
Nemas dodirnih tacaka sa velikim teritorijem drzave. Niti ljetujes niti zimujes. Taj teritorij je vodjen srpskom i hrvatskom politikom ne BiH. Ako je tako, sta ti tu onda nedas?
Sve je to država Bosna i Hercegovina. Misliš li da Dodik može odvojit RS mirnim putem?

Nabacuješ mi da ja nekog hoću da napadam a ovi sjebaše državu u svakom sektoru gdje se pitaju. Prvo klali naš narod, palili kuće, džamije i sad nam pričaju da je nama u najboljem interesu da živimo u svojoj državi bez RS i potencijalno HB, bar je tako napisao. Tu ti je već napravio europsku Palestinu, bez oružanog sukoba gdje je isto prijetio da bismo postali ta Palestina. A ti skontaj koliko bi ti teritorije uzeli i šta bi od tebe ostalo pa bolje je u sukob pa šta bude nego da nas tako pišaju
Ovo sto pises je vec stvarnost. Nema BiH u Banja Luci zapadnoj Hercegovini i Mostaru. Jos fino oznaceno zastavama na ulici, da narod zna gdje je.

Nema smisla da gubis zivot, kad si vec izolovan. Ali ako nenapadnes i postujes druge kakvi god bili, nemoze ti se vratiti losije.

Ovo sto spominjes sta su radili srbi, spominju isto srbi sta su njima turci radili. Obadvoje su u krivu. Nijedno neopravdava rat i sukob.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 sep 2023, 17:00

Veci ste vi idioti sto uopce pokusavate diskutovati sa sizofrenom rusofilcinom i ljubiteljem ratnih zlocinaca.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 17:01

Surreal je napisao/la:
12 sep 2023, 16:54
@alemsa Kakvo je mišljenje u USA o Chris Kyle-u? Ponovo pogledao onaj film, pa se malo zarovio, ispade da je on malo je reći kontroverzna ličnost.
American sniper pa podavno je taj film izaso, pa ima najvise confirmed kills, ali je puko bio. Mislim da ga je lik ubio ovdje u streljani gdje vec. Moje misljenje je da je Carlos goat snajperista, a o njemu ono postuju ga za servis ali ima kontreverznih stvari da je ubijao for fun itd. Budala blago receno

Carlosa su zvali da odradi sto je Oswald "odradio" kad je "ubio" Jfk i nije uspio. Sto je jos vecu kontraverzu stvorilo u vezi ubistva istog.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.