mostar35 je napisao/la: ↑13 sep 2023, 14:21
Znam da ne pričamo samo o fudbalu, ali ti nikako da ukapiraš ono što ja želim reći, iako ne mislim da je komplikovano.
Opet pišeš praktički isto što si već pisao, a ja se opet mogu samo ponavljati.
Znači Srbija je ukupno gledajući nešto uspješnija u sportu, što je valjda i razumljivo jer je najmnogoljudniji narod na ovim prostorima, ali Hrvatsku "bol" drastično umanjuje dominacija u daleko najbitnijem sportu na ovim prostorima. I budući da je Hrvatima fudbal daleko na prvom mjestu, ne bi se mijenjali sa Srbima i njihovim uspjesima u basketu a kamoli u drugim još manjim sportovima. Ali naravno mi koji smo dovoljno stari, znamo kako je to kad ti reprezentacija igra finale OI u košarci i osvoji još par medalja, dok se Srbi nikad nisu ni približili uspjesima Hrvatske reprezentacija u fudbalu.
Jel sad jasno?
Jasno je meni. Iznosis ponovo svoje subjektivno misljenje, odnosno vrednujes po svom nahodjenju i simpatijama prema nekom sportu.
Isto kao kada ja kazem, ne bih dao vase srebro za nasa 2 zlata, a kamoli 5 iz kosarke! Sta s tim? Kome je to bitno kao neki relevantan pokazatelj?
Kazes juce da je lijepo sto su nam se potrefili sportovi u kojima smo uspjesni, pa su svi zajedno na balkonu. Kako to da se vama nikada ne potrefe?
Nama se cesto potrefe i odbojka/tenis/basket, kosarka/odbojka/atletika itd.
Shvatas da osim fudbala nemate vec 7 godina medalju ni u jednom ekipnom sportu?!
Epidaurus je napisao/la: ↑13 sep 2023, 14:25
Hrvati imaju ukupno 52 medalje na OI od samostalnosti, a Srbija sa ukljucenim medaljama SCG ima 33.
Đokovićev svaki GS je kao zlato na OI, tako da racunaj tu jos 24 "medalje"

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...