Kad budu svi fokusirani na uspjeh FK Sarajevo,ovo se nece desavati,njemu istice ugovor hoce da nabije statistiku,e **** ti stari i da si dao go kod mene nikad vise nebi zaigrao.Samo FK Sarajevo.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 10:01Gledaj ti amatera,puca u blizi ugao i to pileci udarac,e moj Avrame realno nisi ti zasluzio minute u Sarajevu a tu si dugo vremena. Mene mahalski potezi i igraci nikad jisu impresionirali,samo konkretan ucinak i to je to.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Samo Sarajevo
Zadovoljan sam napredkom od kako je Rozman.
Da je bilo malo vise koncentracije i manje komplikovanja u nekim momentima bilo bi drugacije na kraju.
Nisam zadovoljan s onim sto je Hasic pruzio, a i Ziljkic je mogao bolje.
I zasto Buljubasic ne igra? jel imo neku povredu, umor ili se nedo Bog vec nafurao da je igracina pa ne trenira kako treba?
Moramo naci neki modus da Renan vise ucestvuje u igri, tj. da ga bolje koristimo.
Nadam se da je Sehovic naucio nesto sinoc i da se nece sjebat psihicki vec da ce naci snage da jos bolje radi. Realno imao je par dobrih intervencija. A i mi smo do tad mogli voditi tri razlike...
Da je bilo malo vise koncentracije i manje komplikovanja u nekim momentima bilo bi drugacije na kraju.
Nisam zadovoljan s onim sto je Hasic pruzio, a i Ziljkic je mogao bolje.
I zasto Buljubasic ne igra? jel imo neku povredu, umor ili se nedo Bog vec nafurao da je igracina pa ne trenira kako treba?
Moramo naci neki modus da Renan vise ucestvuje u igri, tj. da ga bolje koristimo.
Nadam se da je Sehovic naucio nesto sinoc i da se nece sjebat psihicki vec da ce naci snage da jos bolje radi. Realno imao je par dobrih intervencija. A i mi smo do tad mogli voditi tri razlike...
-
- Kontakt:
Frajer se fkt trudi da bude veca prevara i ubleha od TSS.Tu su negdje.
Nije mangupluk i kvalitet nekakve pete i finte,mangupluk je kad ko Rahman uzmes loptu povuces je,3 protivnicka igraca se odbiju od tebe i zabijes ili asistiras.To je kvalitet,ovo je nivo mahalskog ulicnog fudbala.
Ovo da je odbranmeni igrac fulio ne bi mi bilo jasno a ne ofanzivnac.Steta,utakmica bi otisla u skroz drugom smjeru nakon ovog gola.Ove sanse moras zatvoreni ociju pogadjati ako hoces titulu.
Rekao sam to evo ponovit cu,ovo sto je Avram prikazao za skoro 2 godine mogao je apsolutno svaki igrac lige na njegovoj poziciji isto ako ne i bolje za 3-4000 maraka.Hajd i ja sam imao strpljenja zbog povreda i svega ali teski flop sad mozemo zakljuciti.
Dat mu jos neku priliku da pokusa nesto konkretno uraditi,ako to bude na ovom nivou dovidjenja.
I nemojte mi molim vas sad obrtati pricu "a da je zabio bio bi dobar" i te gluposti.Naravno da bi bio dobar,al valja zabiti.Sto nije zabio?I Renan bi bio najveci tragicar da je fulio penal ali posto je zabio heroj je.To je fudbal,sam krojis svoju sudbinu.Ova sansa nije nesreca nego neznanje.Nez sta neki vide u njemu,spor trom igrac za termina.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Valjda mu nece produziti ugovor jer bi to bila katastrofalna greska,neka svoje majstorluke pokazuje u nekom drugom klubu,beskoristan igra evo vec 2 godine,Dala koliko god da nisam mogao konkretniji 10 puta ovog Messija.
Sahinovic jednostavno nije naučio da igra nogom, a kako Rožman forsira, vjerujem da je i sa Rogićem ista situacija. Ko god bio na golu moramo istrpiti dok se to ne posloži i uigra. Fulili smo što nismo smjeli i to nam se obilo od glavu. Previše komplikacija i pokušaja da se ušeta u gol, a u stvari u gol šansi samo treba surovo raspaliti po lopti, mi sve to nešto umjetnički. Avram igrač poteza ne može u momentu razmisliti da li dodati igraču ispred kojeg je prazan gol i pravi odluku da šutira u bliži ugao, jedino mjesto gdje mu golman može odbraniti. Fali više pokušaja Renana i generalno ozbiljnih šuteva, sve nekako mlitavo. Dala smo psovali, jeste znao srati ali znao je i pogoditi i to nerijetko. Ozbiljno poraditi na realizaciji, ovakav roster napadački u dvije utakmice ne uspijeva iz igre zabiti. Pozz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
-
- Kontakt:
Imao sam neki los osjecaj za SB,Zvjezdu,kone i Borac moze se desiti da u 4 meca budemo imali samo jednu pobjedu,medjutim nek guraju Sahina posebno protiv kona i Borca
Ma velika šteta sa ovim porazom. Bespotrebno totalno. Žao mi Rožmana, taman je uspostavio malo neki sistem. Avramovski noga, mrš, Ziljkiću treba jedna vaspitna, Renan mora više trčati i truditi se malo je ono, slabo, Hasić tanko, još nije za prve postave, u dosta situacija nonšalantan. Igrači Širokog su igrali sa 200%. Jbte poraz ko poraz, ali vazda ista priča, uvežu 2,3 pobjede, odmah su zvijezde i slijedeću igraju ko piččke neke kontaju da će pobjeda doći sama od sebe. Samo rad, rad i rad. Yebo vam mahalski mentalitet pleme debilsko više.
Šahu neću ni komentarisati, jer on uopšte nije za klupe a kamoli prve postave. Njega je trebalo početkom sezone na kaljenje poslat, momak je totapno nezreo i nespreman za seniorskog fudbala. Yebem ti i stručnu procjenu ko god ostavio.
Šahu neću ni komentarisati, jer on uopšte nije za klupe a kamoli prve postave. Njega je trebalo početkom sezone na kaljenje poslat, momak je totapno nezreo i nespreman za seniorskog fudbala. Yebem ti i stručnu procjenu ko god ostavio.
Zadovoljan sam jako kakvo Sarajevo gledamo sa Rožmanom. Na momente to je jako dobro sa prenošenjem lopte koje nam je bilo problem. Tranzicija je u dijelovima jako zadovoljavajuća. Počinjemo ličiti na ozbiljnu evropsku ekipu iz jačih evropskih liga nego naša.
Ono što će biti potrebno uraditi jeste da pronađemo igrače koji će igrati na takvom nivou i u takvim formacijama, koje traži Rožman.
Vidljivo je da je jedan štoper kojeg je rožman doveo i zadnji vezni ubrzao i popravio iznošenje lopte.
Problem su igrači koji prave greške i ne uklapaju se u ovaj sistem. Po mom mišljenju moramo do idućeg prelaznog roka znati da li ćemo istrpiti golmana ili dovesti nekog ko može igrati ovo što traži Rožman.
Pored toga, pozdraviti se sa Čatakovićem, on se ne uklapa u ovaj sistem, njegova 2-3 ulaska ništa nismo dobili. Avramovski je jednostavno precijenjen igrač, to sam govorio i kad su ga neki uzdizali da bi Dala spustili. Potreban je tip igrača kao Rahmanović, koji može raditi pressing, koji nam je potreban, i sa kojim imamo velike prilike tokom utamica, i dobijamo u ofanzivnom segmentu sa pressingom. Ili što da ne, pokušati sa Penom na toj poziciji ili Vrančićem kao ofanzivniji CMF. Pitanje je i Renan da li može igrati ovo što Rožman traži, u par navrata kod njega ne vidim dobro pozicioniranje u defanzivi.
Nama je ŠB iznio par puta loptu na katastrofalan pressing, gdje je u sredini su imali po 2 igrača slobodna da prime loptu.
Ono što će biti potrebno uraditi jeste da pronađemo igrače koji će igrati na takvom nivou i u takvim formacijama, koje traži Rožman.
Vidljivo je da je jedan štoper kojeg je rožman doveo i zadnji vezni ubrzao i popravio iznošenje lopte.
Problem su igrači koji prave greške i ne uklapaju se u ovaj sistem. Po mom mišljenju moramo do idućeg prelaznog roka znati da li ćemo istrpiti golmana ili dovesti nekog ko može igrati ovo što traži Rožman.
Pored toga, pozdraviti se sa Čatakovićem, on se ne uklapa u ovaj sistem, njegova 2-3 ulaska ništa nismo dobili. Avramovski je jednostavno precijenjen igrač, to sam govorio i kad su ga neki uzdizali da bi Dala spustili. Potreban je tip igrača kao Rahmanović, koji može raditi pressing, koji nam je potreban, i sa kojim imamo velike prilike tokom utamica, i dobijamo u ofanzivnom segmentu sa pressingom. Ili što da ne, pokušati sa Penom na toj poziciji ili Vrančićem kao ofanzivniji CMF. Pitanje je i Renan da li može igrati ovo što Rožman traži, u par navrata kod njega ne vidim dobro pozicioniranje u defanzivi.
Nama je ŠB iznio par puta loptu na katastrofalan pressing, gdje je u sredini su imali po 2 igrača slobodna da prime loptu.
Zadnja izmjena: KarlMarx, dana/u 23 sep 2023, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.
Odlicna igra i angazman nase ekipe.Nismo imali srece i to je sve.Sirokog smo nadigrali kao nikad prije dole,ovaj Siroki je uz nas i Zrinjski ubjedljivo najbolja ekipa u ligi i najkompaktnija sa najmanje pritiska.Oni su meni uz SNSD (zbog sudija) glavni kandidati za titulu.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Nakon svih komentara od sinoć, jasno mi je zašto u ovom gradu, državi, klubu, nikad neće biti bolje.
Vrlo lako je ishod mogao biti dijametralan, onda bi bila i druga priča.
Sva sreća da Sarajevo ima Rozmana.
Iduće godine Europa insallah.
VAMOS SARAJEVO
VAMOS SARAJEVO
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Upravo ovo. Neću instant par dobrih rezultata i iste muke! Zaista, ko imalo prati nogomet, može vidjet šta želimo da igramo i može vidjeti ogroman pomak u igri od prije 6 mjeseci. Nije to sve kako želimo, ali ovim tempom i radom ja vjerujem da će momci iz utakmice biti sve bolji.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑23 sep 2023, 10:55Nakon svih komentara od sinoć, jasno mi je zašto u ovom gradu, državi, klubu, nikad neće biti bolje.
VAMOS SARAJEVO
Ja bih sad potpisao 2 ili 3 poziciju, i da održavamo kontinuitet u napretku i boljoj igri, pa da u narednoj i onim nadolazecim sezonama budemo šampioni u više puta zaredom.
Nadigrali smo ih i onda kad smo ih dole uzeli 3-0.mma_hz je napisao/la: ↑23 sep 2023, 10:54Odlicna igra i angazman nase ekipe.Nismo imali srece i to je sve.Sirokog smo nadigrali kao nikad prije dole,ovaj Siroki je uz nas i Zrinjski ubjedljivo najbolja ekipa u ligi i najkompaktnija sa najmanje pritiska.Oni su meni uz SNSD (zbog sudija) glavni kandidati za titulu.
-
- Kontakt:
I prošle sezone smo ih razbili dole 3:1tabba77 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 11:01Nadigrali smo ih i onda kad smo ih dole uzeli 3-0.mma_hz je napisao/la: ↑23 sep 2023, 10:54Odlicna igra i angazman nase ekipe.Nismo imali srece i to je sve.Sirokog smo nadigrali kao nikad prije dole,ovaj Siroki je uz nas i Zrinjski ubjedljivo najbolja ekipa u ligi i najkompaktnija sa najmanje pritiska.Oni su meni uz SNSD (zbog sudija) glavni kandidati za titulu.
Jbg sralo vas je dva tri kola, sad nije kad je trebalo. Bolji ste bili čitavu utakmicu, ali nekada ni to nije dovoljno. Šteta jer ste se mogli fino odvojiti od Zrinjskog, Borca i Želje. Široki će pasti kad tad kao i uvijek. Teško je dole gostovanje, preteško. I dalje ste favoriti broj 1 barem meni, samo naprijed. S kim igrate iduću?
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
-
- Kontakt:
Od toga i neces moci vise dok god ti je Sahinovic na golu. Jedno je psovanje retardirano od strane primitivica a drugo Avramov zicec i nonsalantnost i bukvalno konstantne greske ove nase golmancine. Daj boze da dob8jemo naredne 3 tekme da nebi bilo u zadnje 4 tekme 3 poraza,valjda nisu tvrdoglavi i da odmore Sahinovica mozda se dozove. Meni kao laiku je jasno da on onakav tremaros i kikser mora na tribine protiv kona inace ucit dove cijelu tekmu.KarlMarx je napisao/la: ↑23 sep 2023, 10:59Upravo ovo. Neću instant par dobrih rezultata i iste muke! Zaista, ko imalo prati nogomet, može vidjet šta želimo da igramo i može vidjeti ogroman pomak u igri od prije 6 mjeseci. Nije to sve kako želimo, ali ovim tempom i radom ja vjerujem da će momci iz utakmice biti sve bolji.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑23 sep 2023, 10:55Nakon svih komentara od sinoć, jasno mi je zašto u ovom gradu, državi, klubu, nikad neće biti bolje.
VAMOS SARAJEVO
Ja bih sad potpisao 2 ili 3 poziciju, i da održavamo kontinuitet u napretku i boljoj igri, pa da u narednoj i onim nadolazecim sezonama budemo šampioni u više puta zaredom.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ma brate, neka pruži Rogiću šansu, pa onda ćemo pričati da li je bolje ovako ili onako. Momak nije dobio konkretnu šansu, a možda bi se pokazao odlično. Pokazao je u HNL-u svoj kvalitet, bio je među tri najbolja golmana, a to nije mala stvar.napoleon72 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 08:48Bojim se da je i Rogic kao i Viveros, zaostavstina bivseg SSa i igrac kojeg Rozman nikad ne bi doveo. On zeli da mu golman ucestvuje u igri i to je to. A ne cini mi se kao tip osobe koji ce sad zakucat Sahinovica na klupu i dokrajcit ga psihicki. Ni meni se to nimalo ne svidja, al iskreno, mislim da cemo se nagledat Sahinovica barem do zime.
Sumnjam da je loš u igri nogom, pa da ga Rožman zbog toga ostavlja na klupi, mislim da je stvar U21 pravila.
Može on birati između Šahinovića, Trake, Buljubašića i Mulalića. U zadnje vrijeme, Mulalić ima problema s sitnim povredama, pa hajde to mogu shvatiti. Ukoliko nastavi gurati Šahinovića, samo će sebi skočiti u stomak, a na kraju krajeva i Klubu i navijačima. Šahinović je nesiguran, nema samopouzdanje, može on odbraniti pet dobrih utakmica, ali ti nikad ne znaš kad će te ovako syebati. Još na sve to, ubrzo ide derbi, a ne mogu zamisliti kakvih će tu grešaka biti kada ga sažvače pritisak s tribina.
Dobar je momak, veliki profesionalac, ali ne može ovako više. Već neko vrijeme ponavljam da Rogić mora na gol, inače ćemo strepiti na svaku loptu, ispucavanje, dodavanje, korner, slobodnjak itd.
Moramo poraditi na realizaciji hitno, jer veliki broj zicera smo promašili u ove dvije utakmice.
Bas vala!
I sto kazu cekamo ga 2 godine nikako da ga docekamo.
I uvijek mu pojedinci iznalaze razna opravdanja, te povrijeden,te nespreman,te ne valja trener ne zna ga iskoristiti,te zavaljen itd. Jednostavno lik je ****.
U21 pravilo nas zeza, da.GalileoGalilei je napisao/la: ↑23 sep 2023, 11:12Ma brate, neka pruži Rogiću šansu, pa onda ćemo pričati da li je bolje ovako ili onako. Momak nije dobio konkretnu šansu, a možda bi se pokazao odlično. Pokazao je u HNL-u svoj kvalitet, bio je među tri najbolja golmana, a to nije mala stvar.napoleon72 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 08:48Bojim se da je i Rogic kao i Viveros, zaostavstina bivseg SSa i igrac kojeg Rozman nikad ne bi doveo. On zeli da mu golman ucestvuje u igri i to je to. A ne cini mi se kao tip osobe koji ce sad zakucat Sahinovica na klupu i dokrajcit ga psihicki. Ni meni se to nimalo ne svidja, al iskreno, mislim da cemo se nagledat Sahinovica barem do zime.
Sumnjam da je loš u igri nogom, pa da ga Rožman zbog toga ostavlja na klupi, mislim da je stvar U21 pravila.
Može on birati između Šahinovića, Trake, Buljubašića i Mulalića. U zadnje vrijeme, Mulalić ima problema s sitnim povredama, pa hajde to mogu shvatiti. Ukoliko nastavi gurati Šahinovića, samo će sebi skočiti u stomak, a na kraju krajeva i Klubu i navijačima. Šahinović je nesiguran, nema samopouzdanje, može on odbraniti pet dobrih utakmica, ali ti nikad ne znaš kad će te ovako syebati. Još na sve to, ubrzo ide derbi, a ne mogu zamisliti kakvih će tu grešaka biti kada ga sažvače pritisak s tribina.
Dobar je momak, veliki profesionalac, ali ne može ovako više. Već neko vrijeme ponavljam da Rogić mora na gol, inače ćemo strepiti na svaku loptu, ispucavanje, dodavanje, korner, slobodnjak itd.
Moramo poraditi na realizaciji hitno, jer veliki broj zicera smo promašili u ove dvije utakmice.
Problem je što su Buljubašić i Julardžija isti tipovi igrača i samo jedan može igrati, a Julardžija je Rožmanov igrač i onda ako njega forsira mora Šaha braniti, Trako je kriminal, a Mulalić nespreman. Jedina opcija da se ubaci Rogić je da se Julardžija klupira a Buljubašić gurne unutra, što je meni i najbolja opcija jer je mali Muhamed po meni kvalitetniji igrač od Edina, ali eto Rožman ima svoje zamisli i to je to, treba podržati čovjeka kako god okreneš.
Isto tako, čini mi se da je pravilo da tokom svih 90 minuta moraš imati u21 igrača, što je opet belaj jer onda i da staviš Buljubašića ne možeš ga ni zamijeniti ako se umori ili povrijedi... teška situacija skroz i ne čudi onda da je Šaha zakucan na golu jer si tako riješio taj problem, doduše stvorio dodatna dva s njegovim kiksevima, ali eto

Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 23 sep 2023, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Kako je hladno mogao odloziti ono minimalnim dodirom samo desno hasicu i da zavrsimo. Ne mozemo propustati ovakve sanse i ocekivati pobjedu, a ne nesto vise..
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!