Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

prisonbreak
Kontakt:

Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post Postao/la prisonbreak » 14 okt 2023, 22:16

chily-rz je napisao/la:
14 okt 2023, 22:14
Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 22:07
Ko je zabranio ljiljane?
“Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima BiH i Portugalije"
Mozda se mislilo Palestinu..

Jutros sam postavio pitanje, ko je postavio KODRU i onog kloca prije njega? Vico ili IO? svi znamo da ih bosnjacka strana postavila. :thumbup:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 okt 2023, 22:17

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 22:24

chily-rz je napisao/la:
14 okt 2023, 22:03
Elvedin Begić ako ništa nije sestrić Bakira Izetbegovića.
Hajde da onda ti i ja pokušamo ovako.

Vici Zeljkoviću mandat ističe u martu 2025. godine, znači još tačno godinu i po dana.

Složićeš se sa mnom da je to veoma brzo tako da i da hoće ne može napraviti neku ozbiljniju štetu.

Sad ti meni objasni smisao, odnosno besmisao ovoga što radi BHF. Imamo još jedno okupljanje ove godine, baraž u martu i možda EP, to će proletiti u trenu.

Za to vrijeme se može nanijeti ogromna šteta reprezentaciji, prekinuti nekoliko utakmica, suspenzije, zabrane, i taman kad se sve to desi, Vico svakako ide.

Ovo ti govorim zbog besmisla koji radi BHF, jer Zeljković svakako ide.

Zar nije pametnije taj bijes usmjeriti na naše predstavnike u Savezu, da im ne padne da pamet da Zeljkoviću daju drugi mandat? Pazi, tu se mi pitamo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 okt 2023, 22:35

Pisao sam da mu treba suditi poslije baraža, dakle ja kao pojedinac manje ili nimalo bitan nisam taj koji tjera Vicu ali razumijem da je ljudima koji su svaku utakmicu tu na tribini pukao film i da su izgubili strpljenje. Pogotovo nakon što ih je ovaj prozvao na presu, ne radi se to nikad sa navijačima.

To što si meni napisao fino napišeš na adresu BHF-a možda te i poslušaju, bolje i to nego da ih ovdje ismijavate i dajete im razne epitete. Meni ima smisla ali kažem ti da ja svakako nisam bitan u toj priči.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 okt 2023, 22:38

Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 22:24
chily-rz je napisao/la:

Vici Zeljkoviću mandat ističe u martu 2025. godine, znači još tačno godinu i po dana.

Složićeš se sa mnom da je to veoma brzo tako da i da hoće ne može napraviti neku ozbiljniju štetu.

Sad ti meni objasni smisao, odnosno besmisao ovoga što radi BHF. Imamo još jedno okupljanje ove godine, baraž u martu i možda EP, to će proletiti u trenu.

Za to vrijeme se može nanijeti ogromna šteta reprezentaciji, prekinuti nekoliko utakmica, suspenzije, zabrane, i taman kad se sve to desi, Vico svakako ide.

Zar nije pametnije taj bijes usmjeriti na naše predstavnike u Savezu, da im ne padne da pamet da Zeljkoviću daju drugi mandat? Pazi, tu se mi pitamo.
Valjda Vico isto tako moze dobiti i drugi mandat? Zar nije takva prica bila?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 14 okt 2023, 22:46

19vendetta87 je napisao/la:
14 okt 2023, 22:38
Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 22:24
chily-rz je napisao/la:

Valjda Vico isto tako moze dobiti i drugi mandat? Zar nije takva prica bila?
Moze, ali mora biti izglasan, ne ide po automatizmu. Mada se pretpostavlja da ce biti izglasan jer su svi u talu - osim ako mu Ceferin ne sredi neku funkciju. Ali ko nam je kriv kad pustamo svakakve debile da glasaju za to ko ce u Savez iz kojeg kantona.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 okt 2023, 22:55

BHF su debelo zakasnili sa protestima. Kad je u pitanju naš savez, svako vrijeme za proteste je dobro. To može samo pomoći, da ova vesela družina pokuša uraditi nešto konkretno po pitanju reprezentacije.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 14 okt 2023, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 22:56

60 delegata, za izbor je potrebna većina od 3/4.

20 delegata je iz RS
40 delegata iz Federacije

Na ovo se trebaju fokusirati dušebrižnici i branitelji reprezentacije, a ne na ubacivanje baklji u teren. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 okt 2023, 23:04

U suludom društvenopolitičkom sistemu, jedina moć mase je građanski neposluh i bojkot.
To je potvrđeno u praksi, čak i u našem fudbalu. To je jezik koji razumiju.
Ostalo je spinovanje. mijenjamo Peteva, Kodru, Faruka , Miloševića i uvijek iste šuplje priče, kako je baš on taj koji će nešto napraviti.
Moramo dati podršku, jer to je patriotski i to je dobro za državu i sport. Čekamo da se promijeni država, ali sjetite se - jedini put kad se nešto dobro desilo, desilo se nakon bojkota i bakljada. Nakon kazni i ultimatuma.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 14 okt 2023, 23:14

Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 22:56
60 delegata, za izbor je potrebna većina od 3/4.

20 delegata je iz RS
40 delegata iz Federacije

Na ovo se trebaju fokusirati dušebrižnici i branitelji reprezentacije, a ne na ubacivanje baklji u teren. ;)
Sta da im idu od vrata do vrata sa fantomkama?
Jedino ispravno je tribina… a ako to ne pomaze onda pred zgradu saveza!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 23:30

GG3 je napisao/la:
14 okt 2023, 23:14
Sta da im idu od vrata do vrata sa fantomkama?
Jedino ispravno je tribina… a ako to ne pomaze onda pred zgradu saveza!
Bez obzira što mi volimo vjerovati u mit da su baklje jednom kao nešto promijenile, svako ko se jasno sjeća tog vremena veoma dobro zna da nisu.

Jednom su situaciju izvukli reprezentativci, a drugi put FIFA i UEFA, prvo suspenzijom pa onda komitetom za normalizaciju.

Sjećam se kad su posljednji put ludovali i divljali sa bakljama, prije nego smo igrali onu famoznu prijateljsku sa Azerbejdžanom, da su nakon toga izvrgnuti ruglu kad je Ćiro postavljen za selektora, sasvim zasluženo jer smo igrali najbolji fudbal ikada, trpali po 5, 6, 7 komada, a oni su i dalje vodili neke svoje bitke.
Voli te tvoje Sarajevo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 okt 2023, 23:37

#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 14 okt 2023, 23:38

Horoz je napisao/la:
14 okt 2023, 17:16
ferroviario je napisao/la:
14 okt 2023, 16:55
mosarajvosa83 je napisao/la:
14 okt 2023, 15:49
Nek nauce levati da prestanu bit robovi,bolje nikako nego ovako. Vecina ih repku samo bodri,dok mi bodrimo i nase klubove koje unistavaju svako kolo. Sva sreca pa vas niko nist apitat nece kao ni do sada.
Slazem se al ovaj forum je dokaz da neki nece nikad naucit, pogotovo ovi sto minimalno ili nikako prate nasu ligu. Mora se ovome vise stati u kraj. Mada ste tu i vi krivi, citaj korona titula, lizanje Mirvica i Vice itd.
Ja za ovih 20 godina raspada sistema u bhpl, nikada nisam vidio da navijači Sarajeva i Želje stupe u bojkot lige. Kolektivno, zajedno, beskompromisno i do kraja.
Uvijek je važnija Europa i 200k eura, uvijek je važnije što će jedan osvojit titulu, što će im selektor zovnut igrača u reprezentaciju, što je neko njihov u savezu glavni, uvijek su neki sitni interesi važniji. Liga je sjajna, kad sudije šilje za moj tim. Zato tonemo sve niže i niže, i tu postoji žalosno jedinstvo.
Ovdje se klupski navijači izruguju s reprezentacijom, raduju kad izgubimo, jer valjda u reprezentaciji igra dijaspora i navija dijsapora.
Mrze bhf, jer bhf neće da reaguje kako odgovara i kada odgovara klupskim interesima.

Ključ je u rukama domaćih navijača. To neće niko uradit za njih. Ni funkcioneri, ni vlasnici, ni dijaspora, ni UEFA.Oni jedino mogu da da urede ligu, kako za sopstveni interes i kvalitet fudbala, tako i za interes reprezentacije. Jasno je da su ljudi koji vode bh fudbal, naprosto procijenili da im se može da rade šta hoće, da niko ne reaguje i zato rade šta hoće.
Nema kvalitetne reprezentacije, bez barem profesionalne lige. Mi imamo poluprofesionalnu ligu i to je tužna realnost.
Haj sad vrijeđajte, tu smo najjači :D
Slazem se, cak mislim kada bi krenuli Zeljo i Sarajevo u neki bojkot da bi se mozda i moglo nesto postici, jer su to 2 najveca kluba u drzavi. Samo sto iz milion razloga tu nece nikad biti neke sloge.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 23:40

BosniaBoston je napisao/la:
14 okt 2023, 23:37
👍💖🔥🍻 :bih:

slika
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 14 okt 2023, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 okt 2023, 23:43

Nekada su se u savezu tresle gaće od BHF. Kada su se donosile odluke, pitalo se - šta će BHF reći? To je bilo vrijeme kada smo imali rezultate.To je bilo vrijeme kada je UEFA pitala - šta to nije u redu s bh fudbakim?
Sad to nisu ti isti BHF, ali mogu biti. navijači su uspavani, demoralisani, laže se, folira....ne ide to tako.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 23:45

Horoz je napisao/la:
14 okt 2023, 23:43
Nekada su se u savezu tresle gaće od BHF. Kada su se donosile odluke, pitalo se - šta će BHF reći?
Jesu, jesu, baš se sjećam kako ih je cijela nacija pomnožila sa nulom kad je Ćiro došao za selektora. Zamalo se nisu ugasili poslije toga.
Voli te tvoje Sarajevo.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 14 okt 2023, 23:46

Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 19:27
14 okt 2023, 18:33
Galla izvisio za obećano uhljebljenje u nekim od elitnih državnih institucija nakon izbora pa bljuje vatru
Pravi Bakirov taliban. :mrgreen:
Eh tebi bi zaista trebalo saznati identitet,pa ti svaku kost polomit,degenriku pokvareni fgr_ ovsko smeće.....

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 okt 2023, 23:48

DamirT je napisao/la:
14 okt 2023, 22:01
Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 21:58
DamirT je napisao/la:
14 okt 2023, 21:39
Pa na ovo sve sto se desava u savezu. Ocigledno ima nesto, cim svi samo lajkovima iskazuju podrsku. Vidis da niko nece nista konkretno da kaze, a svi znamo da se nesto desava.
Znači niko od vas ne zna šta se dešava, ali znate da se nešto dešava? Ok.
Pa kako cemo znati tacno sta je u pitanju kad svi sute i lajkovima iskazuju podrsku? Ti mislis sve idealno? Eto iznad je @antisisoja napisao pa procitaj. Ne mogu Ahmedhodzic, Begovic, Lulic i ostali biti ludi, a ostali svi pametni. Nisam ni na strani Ahmedhodzica, a jel mislis da je on onako odlucio da propusti ovo sad okupljanje (proslo ne racunam)?

Sjeti se i Peteva, cim je poceo davati rezultate za reprezentaciju, otjerase ga pod izgovorom istekao mu ugovor. Nije to naucna fantastika, pa da se ne moze novi isprintati i dogovoriti nastavak saradnje. Jos su poceli govoriti kao trazio vise para. Ma bjezi...
Ovi su ili rodjeni ili odrasli vani. Naucili se na sistem gdje sve funckionise kako treba, dosli u BiH repku gdje je kako jeste.

Ne znam sta ljudi prigovaraju Dzeki. Dzeko je sam ovo stvorio, odrastao u Bosni uspio vise nego i jedan. Da se ostali na njegu ugledaju gdje bi bio kraj BiH.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 23:51

konjicanin01 je napisao/la:
14 okt 2023, 23:46
Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 19:27
14 okt 2023, 18:33
Galla izvisio za obećano uhljebljenje u nekim od elitnih državnih institucija nakon izbora pa bljuje vatru
Pravi Bakirov taliban. :mrgreen:
Eh tebi bi zaista trebalo saznati identitet,pa ti svaku kost polomit,degenriku pokvareni fgr_ ovsko smeće.....
Ma pusti smrada, samo ga na ignore. Čitav dan se raspravljam sa dupeuvlakačima i pushikurcima jer smo se usudili da kritikujemo njihove gazde za koje bestidno botuju 24 sata dnevno. Drago mi je da se raja polako budi i otvara oči o kakvoj se izdajničkoj gamadi radi.

Sretno Zmajevi, svi sa ljiljanima na Bilino Polje! 👍💖 :bih:
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 14 okt 2023, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 15 gostiju.