FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
98
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 208

bablaz1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bablaz1 » 24 okt 2023, 17:38

Prevelika je fama oko zaštićenog godišta.
U zrinjskim je to Ramić, u Borcu Čavić u Sarajevu je to golman ili Buljubašić, kod veleža je to Šukalo. Ni jedan od navedenih nije bolji igrač od Drine.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 okt 2023, 17:44

Hansestadt je napisao/la:
24 okt 2023, 17:00
Raonffa je napisao/la:
24 okt 2023, 16:52
Hansestadt je napisao/la:
24 okt 2023, 16:43
Ne znam sto bi se vezali za ove trenutne u21 igrace. Ima brate i mladjih igraca koji su perspektivniji i treba pokusati sa njima.
Ima i ta mjesta, ali teško da će to tako ići.
Slazem se, ali treba im pisati ovde konstantno. Cim smo poceli kmecati eno Sabic dobi minute. Nema logike trositi vrijeme, resurse i sta vec na igrace kojima je samo prednost sto su u21. Svi znamo da ima tu kvalitetnijih igraca koji su mladji, imaju mentalitet, i sa vecom perspektivom i trebamo se njima okrenuti.
Ma Šabić je baš dijete, 17 godina tek, nisam siguran da će on biti toliko forsiran ove sezone. Ne kažem da ga ne treba forsirati, bez obzira što je vrlo mlad ali vidi se na dečku po konstituciji da nije za ovaj nivo fudbala. Ali u svakom slučaju se slažem da je bolje njemu davati minute Gasala ili Drlje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 okt 2023, 17:46

bablaz1 je napisao/la:
24 okt 2023, 17:38
Prevelika je fama oko zaštićenog godišta.
U zrinjskim je to Ramić, u Borcu Čavić u Sarajevu je to golman ili Buljubašić, kod veleža je to Šukalo. Ni jedan od navedenih nije bolji igrač od Drine.
I ja sam primjetio kad recimo čitam mišljenja navijača drugih bh. klubova o svojim U-21 igračima da ih većina nije zadovoljna. Npr. pitari prozivaju Šahinovića, veležovci i Kadrića i Šikala, navijači Zrinjskog prozivaju Sabljića, navijači TC Šukilovića, navijači Borca Čavića i slično. Ili su svi stvarno qrac ili mi forumski filozofi imamo prevelika očekivanja. :mrgreen:

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 24 okt 2023, 17:56

Zašto što su nam stariji igrači "draži" pa njihove greške se i ne gledaju. :D
Dobro se sjećam u kupu Coca katastrofalan pas uputi, ljudi nam napraviše kontru i umalo gol fasovasmo. Coci niko ni riječi nije rekao. Sa druge strane da je Drina uputio takav pas ljudi bi ga ko ražanj okrenuli. Generalno nam je takvo razmišljanje, u smislu da mladi igrači trebaju konstantno pokazivati barem 25% više od starijih da bi ih se proglasilo dobrim igračima. Dok sa druge strane se starijima dosta toga toleriše jer eto imaju karijeru i stariji su.
Za kraj od njih se traži da su konstantno kvalitetni i bolji od ostalih, a da imaju takav talenat, sigurno ne bi u ovoj rupi od lige igrali.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 24 okt 2023, 18:51

Petak 14h :ljepota:

Odlican termin za gledanje centarsuteva nasoh bekova :ljepota:

Jasarov u prvog covjeka i Galicev koji putuje 6 dana i zavrsi u rukama golmana

:ljepota:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 24 okt 2023, 19:16

Čestitam administraciji kluba na registraciji dva 'nova' igrača za naredno kolo.
Kapa dole !

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 okt 2023, 19:26

GIBRA je napisao/la:
24 okt 2023, 18:51

I zadnji put u Konjicu kad smo igrali u 1 je pocela utakmica, cini mi se.
I nismo se bas dobro proveli...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 24 okt 2023, 19:36

GIBRA je napisao/la:

Kad je iz trka, Jašarević prebaci sve, a Galić po zemlji do njihovog igrača :ljepota:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 24 okt 2023, 20:15

Mamba21 je napisao/la:
24 okt 2023, 19:36
GIBRA je napisao/la:

Kad je iz trka, Jašarević prebaci sve, a Galić po zemlji do njihovog igrača :ljepota:
Predje centar 3 metra,dize glavu da centrira i po zemlji

Predje centar,dize glavu da centrira preleti sve,putuje dva dana

Nek se nadju koji je ko :rol:

I opet ne smije raja sebi priznat da nismo kvalitetniji od Igmana,Goska,Sloge...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 24 okt 2023, 20:34

GIBRA je napisao/la:
24 okt 2023, 20:15
Mamba21 je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

I opet ne smije raja sebi priznat da nismo kvalitetniji od Igmana,Goska,Sloge...
Hajde, bas me zanima poredjenje ekipa odnosno navedi mi igrace Goska i Sloge koji bi bili starteri kod nas :opaopa:

Da ti pomognem, Vidic iz Sloge i Suta iz Goska, dje su ostale igracine, bas me zanima. Iz Posusja bih doveo D. Begica, dobar igrac.

Ne valja pricati napamet, brzo naletis na volej :mrgreen:

Cekam...
Zadnja izmjena: RatoborniMrmot, dana/u 24 okt 2023, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 24 okt 2023, 20:38

Hajmo malo pričati o našoj djeci, s nadom da će neko u klubu to pročitati. Često imam priliku pogledati tu djecu, ima se šta vidjeti, nije da nema.

Da se ja pitam, nekolicinu njih bi priključio ekipi, bar jednom sedmično da treniraju zajedno, tako bi im se dalo do znanja da se računa na njih.

Aldian Korora - 14, odličan malac, sa ogromnom lakoćom igra, fin pas, dobar pregled igre, odmah to treba zaključati i osigurati ga. Mali milion nagrada je pokupio po turnirima širom Balkana (Zagreb, KS, Bijeljina, Dubrovnik, Mostar). Prema informacijama koje imam, prati ga jedan veliki regionalni klub.

Džan Jahić - 15, sin od Sanela Jahića, skoro bio na probi u Grčkoj, nisam siguran, mislim da je PAOK u pitanju, dobar strijelac kao i otac.

Dino Šaran - 16, robusan napadač, 194 visok, bio na probi u Bayernu i Wolfsburgu a tražio ga je i milanski Inter. Većinom sa klupe uđe, 10 komada strpao u 18 utakmica u kadetima.

Arman Džafo - 16, on je potpisao ugovor sa klubom, skoro je igrao u prijateljskoj utakmici sa Fojnicom, čak je bio i strijelac. 8 komada u 12 utakmica.

Affan Fočo - 16, Fočak naš, baš kao i Džafo ljetos je potpisao ugovor, dobar, blagu prednost bi dao Džafi ali i njega treba priključiti da trenira.

Sanin Mešić - 16, veznjak, preferira igru lijevo, mogao bi i na krilo, odličan trkač, fin dribling, dobar početni korak, 11 utakmica, 10 komada. I on je potpisao ugovor sa klubom.

Ali Pašić - 18, dvije ture priprema odradio sa ekipom (Konjic i Zlatibor), vrijeme bi bilo da dobije minute. Bar kao i Šabić da osjeti seniorski fudbal.

Dženan Šabić - 17, Visočak, igrao na poziciji beka, kasnije premješten na poziciju veznjaka, odličan šut, vrhunski šutira slobodne udarce, vrijeme je bilo da dobije minute. Dugo smo ga spominjali, nadam se da ovo nije samo jedan ispad da bude eto igrao je. Već da će konkretno dobiti svoje minute jer ih je zaslužio zaista.

Ernad Babaluk - 17, još jedan igrač prema naprijed, rasni strijelac, u aprilu je zabio pogodak u utakmici sa Širokim, podsjetio me u momentu na Džeku, u maniru vrhunskih napadača je pospremio loptu nakon centaršuta. Prošle godine, peti strijelac lige sa 17 pogodaka. Trenutno treći strijelac u juniorskoj ligi (8 pogodaka) ispred njega su samo Puce (Velež, 10) i Bobaj (Kozara Gradiška, 11).

Ahmed Goletić - 17, baš kao i Šaran, sa klupe dobija minute, često je strijelac, fin pregled igre, dobra dubinska lopta. Baš kao i većina kolega odličan je na prelazu iz kadetskog u juniorski fudbal, što je izuzetno bitno.

I na kraju, Aldin Efendić - 18, bio na klupi kad smo izgubili u Konjicu (3:1, dok je Mulalić bio trener). Sa 16 godina bio najbolji strijelac kadetske lige sa 25 postignutih pogodaka, od prošle sezone u juniorima, fino mu ide. Klasični rutiner, situacije rješava besprjekorno, volio bih ga vidjeti na djelu, bar kratko, mislim da ima potencijala itekako. Naš nekadašnji igrač (kojeg smo klepili pitarima u kasne sate) mu je zastupnik.

Spomenut ću Šemdina (tu je, vrti se po rosteru), Alibašića (golmana) i Duškaja (isto golman), i njih treba pratiti, tu su treniraju sa timom, golmani baš imaju mogućnost da nauče od Hasagića, imaju tu i Mulalića koji je ekstra momak. Grehota je da ne spomenem i Zeničanina, isto fin dečko, propustio je nekoliko utakmica na početku, lagano počinje da ulazi u formu.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 24 okt 2023, 20:47

RatoborniMrmot je napisao/la:
24 okt 2023, 20:34
GIBRA je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:

Hajde, bas me zanima poredjenje ekipa odnosno navedi mi igrace Goska i Sloge koji bi bili starteri kod nas :opaopa:

Da ti pomognem, Vidic iz Sloge i Suta iz Goska, dje su ostale igracine, bas me zanima. Iz Posusja bih doveo D. Begica, dobar igrac.

Cekam...
E svaka cast na ovoj "izvrtljivosti"

Ja sam postavio nas igracki kadar i pitao jel ovo kvalitetnije od navedenih ekipa
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 24 okt 2023, 20:52

Bojudaosinebu je napisao/la:
24 okt 2023, 10:38
Sve ti bude jasno kad ispratis samo dvije situacije u toku utakmice o kakvim likovima se radi.
1. Prvi sut zvijezde mislim na utakmici , onaj tamnoputi igrac kad suta, ponasanje rustemovica i mekica u bloku i pustanje igraca da sutne.
2. Zicer na kraju utakmice kad nas vadi Muftic, ponasanje prvo Drlje a zatim Gasala, pustanje igraca i onda zicer. Mrtvi bezobrazluk.
3. mi, jos od borca, nismo odigrali uigranu i smislenu akciju kakvu su oni odigrali kod tog zicera. u 2 poteza, duplim pasom nam izbacili kompletnu zadnju liniju, zajedno sa 2 igraca sredine (drljo i gasal)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 24 okt 2023, 20:59

GIBRA je napisao/la:
24 okt 2023, 20:47
RatoborniMrmot je napisao/la:
24 okt 2023, 20:34
GIBRA je napisao/la:

Cekam...
E svaka cast na ovoj "izvrtljivosti"

Ja sam postavio nas igracki kadar i pitao jel ovo kvalitetnije od navedenih ekipa
Na to sam ti vec odgovorio i tagovao te. Koje igrace bi doveo, ako nesto tvrdiš red bi bio da to argumentujes. Tu se valjda slazemo ?

Jedno je da mi igramo lose, a sasvim nesto drugo (ne)kvalitet igraca. Ovo je BiH liga, ako mislis da je Cubrilo iz Igmana bolji od Jasarevica, **** onda ne pratimo isti sport, ocito.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 okt 2023, 21:08

Cini mi se da je zadnji trener Zelje ciju sam igru i postavku kritikovao,bio Amar i ona zlatna generacija,Adilovic,Svraka,Jamak,Visca....
Zvuci smijesno,jer je to bio period dominacije, ali u jednom dijelu pred kraj mandata,poceli smo igrati sablonski,sa 2 ili 3 sanse po tekmi. Ok pobjedjivali smo ali sve je to bili kilavo. Ima iz tog perioda onaj njegov klip zgembo 4 sanse.
Ovo zadnjih par godina je kod nas uvijek bilo turbulentno da covjek trenera nekad nema ni zelju kritokovati,jer ima puno vise drugih stvari koje su losije,od samog trenera i sta on i kako radi.
Sto se tice Basica, ne zelim ni njega nesto komentarisati,samo mi je zelja bila vidjeti malo vise ovog Al Jabera u ekipi.
Sanse su dobijali Drljo,Alison,Turanjanin,Gasal... a decko ima nesto i cak i na krilu se mogao probati. Ali hajde eto iz nekog razloga nije.
Pored Stile on ce uvijek dobijati sansu zadnjih 15 minuta. Ne zato sto Stila dominira,nego eto sto igraju na istoj poziciji.
A Stila moze potezom rijesiti tekmu.
Ne znam da li je iko pratio ovog Boljevica na treninzima. Kako se cini. Kakva su nam krila,ocekujem booom od covjeka,taman da sa jednom nogom igra.
Malo citam i pratim da dosta raje pise o Drini kao zadnjem veznom.
Ja ne znam na osnovu cega su stekli taj dojam,da je to rijesenje neko.
Mislim znam da je to radi ovog novog stopera. Ali ako cemo tako otvarati mjesto covjeku. Onda mi je logicnije da Cocalic ide na zadnjeg veznog.
Dobar je tehnicar,jak i stamen.
Ok jeste rijesenje za do kraja sezone. Mozda se na kraju godine i oprosti. Ali Drina mi nikako ne ide kao zadnji vezni. Ali hajde,mozda i ja nisam dovoljno obracao paznju.
Proslo je vrijeme zadnjih veznih,kao Nijema i slicno.
Ionako imamo veznjaka koji vise vole loptu nazad vratiti nego igrati .

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 24 okt 2023, 21:34

Je li ko upratio tog brazilca što je na probi?
Brohra ribo se...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 okt 2023, 21:36

A sada spektakl. Drage dame i gospodo.

Kuhar vs Kouč

Ocekujem da ga Kouč taktikom prospe ko rizu po tepsiji.
Ogadi mu Hloptanje kouču naš :ljepota:
Petak aBd 1-3 :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 okt 2023, 21:41

gegenpressing je napisao/la:
24 okt 2023, 21:34
Koji sad Brazilac?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 24 okt 2023, 21:56

19vendetta87 je napisao/la:
24 okt 2023, 21:41
gegenpressing je napisao/la:
24 okt 2023, 21:34
Koji sad Brazilac?
Post poslan prije 6.mjeseci kad je Allyson stigao
Malo ga yebe net

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 24 okt 2023, 22:07

muharemovicdzelo je napisao/la:
24 okt 2023, 20:38
Hajmo malo pričati o našoj djeci, s nadom da će neko u klubu to pročitati. Često imam priliku pogledati tu djecu, ima se šta vidjeti, nije da nema.

Da se ja pitam, nekolicinu njih bi priključio ekipi, bar jednom sedmično da treniraju zajedno, tako bi im se dalo do znanja da se računa na njih.

Aldian Korora - 14, odličan malac, sa ogromnom lakoćom igra, fin pas, dobar pregled igre, odmah to treba zaključati i osigurati ga. Mali milion nagrada je pokupio po turnirima širom Balkana (Zagreb, KS, Bijeljina, Dubrovnik, Mostar). Prema informacijama koje imam, prati ga jedan veliki regionalni klub.

Džan Jahić - 15, sin od Sanela Jahića, skoro bio na probi u Grčkoj, nisam siguran, mislim da je PAOK u pitanju, dobar strijelac kao i otac.

Dino Šaran - 16, robusan napadač, 194 visok, bio na probi u Bayernu i Wolfsburgu a tražio ga je i milanski Inter. Većinom sa klupe uđe, 10 komada strpao u 18 utakmica u kadetima.

Arman Džafo - 16, on je potpisao ugovor sa klubom, skoro je igrao u prijateljskoj utakmici sa Fojnicom, čak je bio i strijelac. 8 komada u 12 utakmica.

Affan Fočo - 16, Fočak naš, baš kao i Džafo ljetos je potpisao ugovor, dobar, blagu prednost bi dao Džafi ali i njega treba priključiti da trenira.

Sanin Mešić - 16, veznjak, preferira igru lijevo, mogao bi i na krilo, odličan trkač, fin dribling, dobar početni korak, 11 utakmica, 10 komada. I on je potpisao ugovor sa klubom.

Ali Pašić - 18, dvije ture priprema odradio sa ekipom (Konjic i Zlatibor), vrijeme bi bilo da dobije minute. Bar kao i Šabić da osjeti seniorski fudbal.

Dženan Šabić - 17, Visočak, igrao na poziciji beka, kasnije premješten na poziciju veznjaka, odličan šut, vrhunski šutira slobodne udarce, vrijeme je bilo da dobije minute. Dugo smo ga spominjali, nadam se da ovo nije samo jedan ispad da bude eto igrao je. Već da će konkretno dobiti svoje minute jer ih je zaslužio zaista.

Ernad Babaluk - 17, još jedan igrač prema naprijed, rasni strijelac, u aprilu je zabio pogodak u utakmici sa Širokim, podsjetio me u momentu na Džeku, u maniru vrhunskih napadača je pospremio loptu nakon centaršuta. Prošle godine, peti strijelac lige sa 17 pogodaka. Trenutno treći strijelac u juniorskoj ligi (8 pogodaka) ispred njega su samo Puce (Velež, 10) i Bobaj (Kozara Gradiška, 11).

Ahmed Goletić - 17, baš kao i Šaran, sa klupe dobija minute, često je strijelac, fin pregled igre, dobra dubinska lopta. Baš kao i većina kolega odličan je na prelazu iz kadetskog u juniorski fudbal, što je izuzetno bitno.

I na kraju, Aldin Efendić - 18, bio na klupi kad smo izgubili u Konjicu (3:1, dok je Mulalić bio trener). Sa 16 godina bio najbolji strijelac kadetske lige sa 25 postignutih pogodaka, od prošle sezone u juniorima, fino mu ide. Klasični rutiner, situacije rješava besprjekorno, volio bih ga vidjeti na djelu, bar kratko, mislim da ima potencijala itekako. Naš nekadašnji igrač (kojeg smo klepili pitarima u kasne sate) mu je zastupnik.

Spomenut ću Šemdina (tu je, vrti se po rosteru), Alibašića (golmana) i Duškaja (isto golman), i njih treba pratiti, tu su treniraju sa timom, golmani baš imaju mogućnost da nauče od Hasagića, imaju tu i Mulalića koji je ekstra momak. Grehota je da ne spomenem i Zeničanina, isto fin dečko, propustio je nekoliko utakmica na početku, lagano počinje da ulazi u formu.
Ljudi u klubu moraju shvatiti da je u ovim momcima buducnost kluba!!
Njima pare dajte, pripreme, terene, trenere im obezbjedite.

Promjenilo se trziste rada, kao i svugdje tako i fudbalu. Danas se ne cijene igraci koji su nama u fokusu, samo mladi igraci. Pa ode nam Jaganjac, bolje njemu pare da smo dali nego raznim ublehama koje su igrale i koji igraju.

Nece djeca dzabe igrati, treba im sve obezbjediit. Nama se samo to moze isplatiti.
Da ne gledamo Husice, Sosice, Masale i da ih molimo da dodju na posudbu.

U OP ima itekako kvalitetnih igraca, ali im se mora pruziti sansa da uspiju. Ako im ne pruzimo mi, pruzit ce Hajduk, Adana..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Ferroviere1987, Levin, Orvel, voltron30 i 35 gostiju.