FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 31 okt 2023, 17:12

dubioza144 je napisao/la:
31 okt 2023, 14:53
Mi smo sa Basicem odigrali 3 utakmice evrope i jednu protiv Borca u prvenstvu dobro, i ta protiv Borca golovi su bili vise manje na srecu al okej odigrali su dobru utakmicu, sve ostalo je bilo na guzove, cak bi se moglo reci i na neki kvalitet igraca jeste mal kvalitet al tako je kako je, cak je Mekic koji je bio dobar 3 4 tekme pao, Jasarevic je pao odma posle 3, Amoah je nesto posle evrope, odbrana, sredina, napad sve je to loše, jedini dobar i vrijedan pohvala je Muftic za razliku od perioda Edisa.
Ja mislim da smo se previse utakmica prouvkli i tako zavarali sami sebe...pa eto i ta evropa ...sta da smo izgubili od minska vamo..a mogli smo vrlo lahko...

Zato sad nece sve i da odigras dobro

Plus imo si neke igrace koji su mogli indvidualno na kvalitet nesto uradit
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 okt 2023, 17:18

Blagoje je napisao/la:
31 okt 2023, 13:44
FK nema sportski segment. FK ima svoju administraciju i upravljacke strukture, koji su suport osnovne djelatnosti.
Mi se od misimovica do danas (osim korona sezone) u sustini bavimo svime osim sportom...i u dobrom i losem smislu...

Nama je ustvari sportski segment usputna stvar...samo jos je veci brlaj sto ni u tim drugim stvarima nismo dobri
=\_1921_/=

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 31 okt 2023, 18:40

9:45 :ljepota:

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 31 okt 2023, 21:10

Smeće od Maksimovića ni u snu

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 31 okt 2023, 21:25

invincible1921 je napisao/la:
31 okt 2023, 17:18
Blagoje je napisao/la:
31 okt 2023, 13:44
FK nema sportski segment. FK ima svoju administraciju i upravljacke strukture, koji su suport osnovne djelatnosti.
Mi se od misimovica do danas (osim korona sezone) u sustini bavimo svime osim sportom...i u dobrom i losem smislu...

Nama je ustvari sportski segment usputna stvar...samo jos je veci brlaj sto ni u tim drugim stvarima nismo dobri
Velika je greska ako se na sportske i vansportske aktivnosti jednog fudbalskog kluba gleda kao na dvije potpuno razlicite stvari koje medjusobno nemaju
nikakve veze ili se, cak nalaze u suprotnosti. Naprotiv, jedno bez drugog ne moze i krajnje je vrijeme da to shvatimo. Ono sto jedanaest prvotimaca
pokazu za sat i po vremena na zelenom terenu i pred punim tribinama je ustvari rezultat i ogledalo rada velikog broja ljudi u raznim sferama i mada je
to cesto sakriveno od ociju prosjecnog navijaca, to je osnovni i najvazniji preduslov za sportske uspjehe nekog kluba. Bas kao sto ogromni ledeni brijeg
viri iznad povrsine vode samo jednom svojom jedanaestinom, bez onoga sto je ispod vode i sto se ne vidi, od njega ne bi bilo nista. Sto se bolje radi u
vansportskom domenu, bice bolji i sportski rezultati, i obrnuo. Ne smijemo tu biti iskljucivi, niti zanemariti ni jednu, ni drugu stranu, nego pokusati u
granicama mogucnosti naci neki balans. Bilo kakve podjele u smislu gradjevinari vs football club ce nas odvesti u potpunu propast.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 31 okt 2023, 21:53

Ja bi prije kontaktirao Jakirovica,zna nasu ligu. Blizu otkaza u Dinamu. Eh sada puste zelje su jedno,mogucnosti drugo.

Otici kod Mamica i pitati koga dovesti 😁

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 31 okt 2023, 22:06

Nego sta je sa biletarnicom?
Sta je sa onom pricom oko pocetka radova na jugu?
Bukvalno lazu i ono malo stvari koje su mogli pokrenuti.

Na stranu sve ali precesto nama igraci smjenjuju ljude u klubi i previse su pod uticajem ljudi oko sebe. Nisam pametan vise ali bez vracanja na fabricke sto mora poceti od smjene uprave mi necemo krenuti naprijed. Mozda hocemo nesto malo kratkog maha zbog neke sitne promjene ali rak rana nam je ta ljudska nesposobnost i uplitanje raznih talova u strukture.

Kako drugi napreduju, mi nazadujemo i to vazda necim pravdamo a vec smo presli granicu kad je vec tesko vratiti se na one staze kad smo bili bitan faktor u ligi. Godine ce trebati da se mi vratimo u vrh, a daj boze da ikad to vise i docekamo. Postat cemo kao hajduk, fol se stalno borimo za nesto a to nesto je samo u nasim glavama i daleko od realnosti.

Odlazite nesposobnjakovici!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 okt 2023, 23:35

Zamisli kakav debil u upravi moras biti i da pomislis na Husrefa? Odlican covjek sve super,ali mrtvog pitara zvat je dokaz da ne znamo gdje udaramo. Ne daj Basicu nista dok ti do zadnjeg centa ne isplate. Zna se i kakva bi reakcija bila Juga i sve,ali dok se grobara kluba ne rijesimo nema od nas nista.
Fk Željezničar.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 nov 2023, 01:05

zeljovolimte je napisao/la:
31 okt 2023, 09:00
MocMahale444 je napisao/la:
30 okt 2023, 22:27
Edis i klan su oČerali pokojnog Odu.
Kakav Edis i pita od 3km.

Druze ko šiša Basica ali poredis ekipu u kojoj je hodzic i santos, sa ekipom gdje igra Alison i Turanjanin.

Vec dugo vremena vam se govori kako Bekric nije za SD.
Otjerao ga Edis. A nisu ljudi (koji i danas upravljaju) iz sjene, koji dovode i kreiraju budzet za Stokica, Mladenovica, Livaju. Edis je vjerovatno i Capljicu kriv jer je preuzeo tim kojem ni imena igraca nije znao.

Kao i prvi put u vezi Edisa, popusili ste pricu koju vam serviraju isti ljudi. Posteno je priznati, tad i jeste bila pita od 3KM. Danas to nije, ali svi kazemo "slab roster" i forsiramo kako nemamo para. A po otkazu, ima i zajebanu platu. Nek nama Alihodzic ne valja, a nekakav Kolasinac je trenercina..

Vodio je i Basic tog Santosa i Hodzica, pa iskreno da sudije nisu okrenule utakmice protiv Posusja i Veleza, mi nikad ne bi. Nisam vidio ni tad (pisao o tome) neki pomak, kao ni sad. A na isti nacin smo ispadali i igrali.

Izuzev Mekica, sve do i jednog igraca igraju losije.
I treba spomenuti da smo proslu sezonu izgurali na tri stoepra (Kosoric, Cocalic, Drina), na ledjima Bece, Gasala i Hajdarevica, sa jednim desnim bekom, Stilicem i Bekricem, sa Mufticem koji je bio puno slabiji golman nego danas.
I Amoahom, doduse i on je jos tu ali ga ne prepoznajemo.

Jedino sto je isto, to je nepravda prema Haracicu.
Dobro nije bukvalno Edis ali je on kumovao tome, to da nije je laž.

Nepravda prema Haracicu 100%, ni kriv ni duzan. Nije on sad nesto posebno ali skoro pa uvijek smo imali koristi od njega.
Bilo eVropa ili liga nasa ali eto Kuhar i Klaun euzebio (ovo im tepam) misle drugacije.

Znaci i ti tvrdis da su nam sudije pomogle, aferim nema sta jos malo si kao naš uvazeni forumas plavi, koji tvrdi da smo kupovali titule. Jako, jako nema sta.

Kolasinac je kloc kloceva, znaci lik nigdje veze s tim se slazem isto.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 01 nov 2023, 06:34

UBLEHO, ODLAZI!

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 01 nov 2023, 07:28

Planira li se klub barem udostojiti i obavijestiti navijače o prodaji karata, ili će prodaja krenuti u subotu od 2 pa da nas opet milju čeka kartu sat vremena.
Neko je pisao u vezi biletarnice. Ono što se može lahko vidjeti da je ona radnja uklonjena, a pošto znam prolaziti pored stadiona, radili su onaj ćošak u blizini shopa, eh sad, da li tu nešto planiraju napraviti, ili jednostavno žele proširiti shop ne znam, ali da se nešto radi to je sigurno.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 01 nov 2023, 08:07

MrAmarOsim je napisao/la:
01 nov 2023, 07:28
Planira li se klub barem udostojiti i obavijestiti navijače o prodaji karata, ili će prodaja krenuti u subotu od 2 pa da nas opet milju čeka kartu sat vremena.
Neko je pisao u vezi biletarnice. Ono što se može lahko vidjeti da je ona radnja uklonjena, a pošto znam prolaziti pored stadiona, radili su onaj ćošak u blizini shopa, eh sad, da li tu nešto planiraju napraviti, ili jednostavno žele proširiti shop ne znam, ali da se nešto radi to je sigurno.
Dabogda da ce toliko raje cekati.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 01 nov 2023, 08:31

01 nov 2023, 01:05
zeljovolimte je napisao/la:
31 okt 2023, 09:00
30 okt 2023, 22:27
Edis i klan su oČerali pokojnog Odu.
Kakav Edis i pita od 3km.

Druze ko šiša Basica ali poredis ekipu u kojoj je hodzic i santos, sa ekipom gdje igra Alison i Turanjanin.

Vec dugo vremena vam se govori kako Bekric nije za SD.
Otjerao ga Edis. A nisu ljudi (koji i danas upravljaju) iz sjene, koji dovode i kreiraju budzet za Stokica, Mladenovica, Livaju. Edis je vjerovatno i Capljicu kriv jer je preuzeo tim kojem ni imena igraca nije znao.

Kao i prvi put u vezi Edisa, popusili ste pricu koju vam serviraju isti ljudi. Posteno je priznati, tad i jeste bila pita od 3KM. Danas to nije, ali svi kazemo "slab roster" i forsiramo kako nemamo para. A po otkazu, ima i zajebanu platu. Nek nama Alihodzic ne valja, a nekakav Kolasinac je trenercina..

Vodio je i Basic tog Santosa i Hodzica, pa iskreno da sudije nisu okrenule utakmice protiv Posusja i Veleza, mi nikad ne bi. Nisam vidio ni tad (pisao o tome) neki pomak, kao ni sad. A na isti nacin smo ispadali i igrali.

Izuzev Mekica, sve do i jednog igraca igraju losije.
I treba spomenuti da smo proslu sezonu izgurali na tri stoepra (Kosoric, Cocalic, Drina), na ledjima Bece, Gasala i Hajdarevica, sa jednim desnim bekom, Stilicem i Bekricem, sa Mufticem koji je bio puno slabiji golman nego danas.
I Amoahom, doduse i on je jos tu ali ga ne prepoznajemo.

Jedino sto je isto, to je nepravda prema Haracicu.
Dobro nije bukvalno Edis ali je on kumovao tome, to da nije je laž.

Nepravda prema Haracicu 100%, ni kriv ni duzan. Nije on sad nesto posebno ali skoro pa uvijek smo imali koristi od njega.
Bilo eVropa ili liga nasa ali eto Kuhar i Klaun euzebio (ovo im tepam) misle drugacije.

Znaci i ti tvrdis da su nam sudije pomogle, aferim nema sta jos malo si kao naš uvazeni forumas plavi, koji tvrdi da smo kupovali titule. Jako, jako nema sta.

Kolasinac je kloc kloceva, znaci lik nigdje veze s tim se slazem isto.

Ne ubacaj mi sto nisam rekao, a i ne poredi me sa tim diletantima. Oni su i stvorili ove mitove kako se hojkotuje Kostic, kako je Amar stimao (samo zato sto smo titulu ispustili dva puta), jos jednom NE NASJEDAJTE.

Trebamo praviti kolektivno ludilo sa "kukovi ne lazu".
Imamo takve u gradu, mislim da je to dovoljno.
Ne optuzuhem nikoga za nesportske radnje, ali da je sudija mogao dati direktan crveni Cocalicu u 20oj minuti, mogao je.. utakmice kao utakmice poprilicno cudne.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 01 nov 2023, 08:42

Šuška se da je Basic smjenjen ima li neko provjerenu informaciju ?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 nov 2023, 09:04

Sad ce sastanak pa da vidimo jesu li sta se dogovorili
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 01 nov 2023, 09:05

Gotov je, Basic se uzda u navijace da ga sacuvaju.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 01 nov 2023, 09:07

Bekric mora isto napustit klub, dati mu funkciju u omladinskom pogonu ako zeli, ali obavezno ga maknuti od prvog tima

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 nov 2023, 09:08

pa nece ga smjenjivat 2 dana prije tekme u petak je mogao otici ako su vec htjeli da zavrse s njim.. joj sta oni rade ccc

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 nov 2023, 09:11

itatabisine je napisao/la:
01 nov 2023, 09:07
Bekric mora isto napustit klub, dati mu funkciju u omladinskom pogonu ako zeli, ali obavezno ga maknuti od prvog tima
Tuga
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 03 nov 2023, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 01 nov 2023, 09:23

Izjava Basica nakon ostanka na klupi: Rekli su da nikada necemo uvezati domacu i gostujucu pobjedu zato sto nam to ne dozvoljava prvi mahalski korpus, ja sam odgovorio to je tačno i zato cemo mi uništiti prvi mahalski korpus i uvezat cemo ih. Prvi mahalski korpus: Bekrić, Cocalic, Kosoric, Mekic, Stilic :mrgreen:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bing [Bot], Napaceni87, TefalTava, WeekendOffender i 75 gostiju.