FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
101
47%
3. Sredinu tabele
43
20%
4. Borbu za opstanak
29
13%

Ukupno glasova: 216

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 02 nov 2023, 10:44

GIBRA je napisao/la:
02 nov 2023, 06:49
Samoprozvana legendo,prevarante menadzerski,odlazi iz kluba!
Svaki minut što rumenko provede u klubu je štetan po klub.
Keru u Mostar pa glumi gospodina, legendu, mamicu igracima.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 nov 2023, 10:45

RatoborniMrmot je napisao/la:
02 nov 2023, 05:03
Pablo11 je napisao/la:
02 nov 2023, 00:59
Mamba21 je napisao/la:
01 nov 2023, 23:09
Uprava sve dok vraća dugove, danas odlična vijest da smo prepolovili dug, nisam vidio da je iko išta napisao na forumu. Ovo je bitnije od nekog Bašića i Bekrića.

Ako je vama Bašić i Misimovič iznad Želje, meni nije. Bekrić je posljednja "smetnja" da Hadžija uđe u klub.
Zahvaljujući Bekriću igrali smo Evropu, Santos, Hodžić, Amoah. Bašić je samo pokupio kajmak i to je to.
Kako bi Amarovci trpili da se izgradi jos jedna tribina,da djelujemo nevjerovatno stabilno? Zamisli da udje..
Sa Amarom smo zavrsili odnosno sam je sebe sjebo. Zasluzeno.

Napomena za neupucene, Senad je zajahao kada je u klub uslo najvise kesa od Njukastla. Pare od Europe koju je Oda odradio, zamal uzeo titulu sezonu prije, a onda dobio klanfu ko da je zadnji papak ( to nam se i vraca, zato nas nema nigdje poslije toga, jer smo bas jazavci i debili ispali ), prodaja Bajica, Kvesica, Amir na zimu otisao, pare od Dzeke, ostao Memija i jos nekoliko igraca.

Hvala Senadu na Istoku, ali podjelu koju su unijeli njegovi botovi mu ne mogu i necu zaboraviti. Ostao je tovar dugova iza njega i zapikana zemlja. Tribina - ostao dug i to bez dozvola, poslovni prostori godinu ipo nit su sredjeni , nit su papiri zavrseni, teren - ostao dug, do nedavno dolazile presude o kojima klub pojma nema jer je ovaj odnio dokumentaciju kada je odlazio. Osim dokumentacije odveo je i dio administracije i neke sponzore. Pravi navijac.

Ostala 0 na racunu, dugovi na sve strane, unisten OP, skart i dobro preplacena ekipa koja nam je napravila minus kada je ovaj otisao jer su igraci bili pod vazecim ugovorima, a ne da ih nisi mogao prodati nego si morao nekome da platis za odvoz sute.

Dva igraca pogodili, Miru i Lendrica od 50-ak kojih je doslo. Zijan Europe i zijan titule jer se pravio postenjacina, milionski gubici i sjeban koeficient. Zrinjski "uze"i gledaj gdje su oni, a gdje mi.

I botovi, nabijem ih na hasima. Opet su se uzjebali i dosadjuju, a zapravo mu prave kontra uslugu.

Ovo sto je pomogao klubu je da zakuca Amara, a ne da pomogne Zeljeznicaru.

Neka hvala, ne vracaj se ziv bio. Dosta.

Ps. Slobodno me demantuj, al u kurcu, ne mozes, samo ono sta jeste i kako jeste. Ima jos toga, al nije za pisanja po forumu.
:clap: :clap: :clap:
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2023, 10:53

Hvala Senadu na Istoku, ali podjelu koju su unijeli njegovi botovi mu ne mogu i necu zaboraviti. Ostao je tovar dugova iza njega i zapikana zemlja. Tribina - ostao dug i to bez dozvola, poslovni prostori godinu ipo nit su sredjeni , nit su papiri zavrseni, teren - ostao dug, do nedavno dolazile presude o kojima klub pojma nema jer je ovaj odnio dokumentaciju kada je odlazio. Osim dokumentacije odveo je i dio administracije i neke sponzore. Pravi navijac.
Ma tom čovjeku su ego i sujeta najveća prepreka. Upropastio je najveću šansu koju je ovaj klub imao poslije rata, imao je sve preduslove za uspjeh, mnogo para, veliki klub kojeg igrači nisu odbijali, navijače na svojoj strani, a na kraju se doveo u situaciju da ide podvijenog repa. Klub je funkcionisao tako da se on za apsolutno sve pitao, od kadeta do prvog tima. To vjerovatno prolazi u njegovoj firmi, zato je toliko i uspješan, ali u Želji ne prolazi.

Čovjek se nije pojavio na sjednici Skupštine i ugrozio kvorum, to je moglo biti fatalno po klub. Sujeta i ego.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 02 nov 2023, 11:00

Mi nismo mogli zadrzati Miroslava Stevanovica koji je presao u 2. Svicarsku ligu, a neko se sad zali sto Bekric nije zavrsio sa Santosom i Hodzicem u ovim okolonostima. Sama cinjenica da je pratio Hrvanovica, meni nekako ima osjecaja za posao u skladu sa ligom. A razumijem i one koji bi ga se rijesili jer se dosta negative natovarilo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 nov 2023, 11:05

Virtu4l je napisao/la:
02 nov 2023, 10:53
Ma tom čovjeku su ego i sujeta najveća prepreka. Upropastio je najveću šansu koju je ovaj klub imao poslije rata, imao je sve preduslove za uspjeh, mnogo para, veliki klub kojeg igrači nisu odbijali, navijače na svojoj strani, a na kraju se doveo u situaciju da ide podvijenog repa. Klub je funkcionisao tako da se on za apsolutno sve pitao, od kadeta do prvog tima. To vjerovatno prolazi u njegovoj firmi, zato je toliko i uspješan, ali u Želji ne prolazi.

Čovjek se nije pojavio na sjednici Skupštine i ugrozio kvorum, to je moglo biti fatalno po klub. Sujeta i ego.
Upravo suprotno :) Uspjesne firme su uspjesne izmedju ostalog jer sef, vlasnik zna da delegira. Nema sanse da se Senad u svojoj firmi petlja u posao racunovodstvu, pravnoj sluzbi, marketingu, ne popravlja on cesme i kafe aparate kad riknu, vec pusti ljude kojima je to posao da to odrade. Zasto je on mislio da u Zelji moze biti to sve, jos dovoditi i tjerati igrace i trenere kako mu se digne qrac, pitanje je. Ono sto je sigurno je da je zbog toga ispastao klub i jos uvijek ispasta, kao i on sam. Botovi su mu trenutno histericni, sto li?
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2023, 11:06

Nisam mislio bukvalno.
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 nov 2023, 11:08

MrAmarOsim je napisao/la:
02 nov 2023, 07:14
Ali zamisli, zatekneš barem 3 miliona u kasi, barem, i rezultat toga svega je da su ti navijači od svojih usta odvajali da bi napravio tribinu koju si sfušerio maksimalno jer nisi mogao odmah dobiti papire za prostore ispod iste te tribine. Te silne pare u kasi si skršio na stotinu raznih panjeva od trenera pa do igrača, klub ostavio sa dugovanjima po pitanju terena, tribine, određenih bivših uposlenika i na kraju si ti i dalje predstavljen kao nešto najbolje što se Želji desilo ikad stavljen si u istu ravan sa pokojnim Ivicom Osimom. Ustvari ne bi me sekunde iznenadilo da je lik za ove ljude mnogo važniji i mnogo veća legenda od Ivice Osima.
Da izuzmemo to...moj licni stav i ono sto mu najvise zamjeram je to da je u vrijeme njegovog mandata unisten svaki potencijalni skok koji smo mogli napravit.

Imao si pare od prije, navijace, euforiju, dobre ekipe se pravile...i ti si skrsio pare na s 349 igraca, nismo osovjili skoro nista, pare se potrosile, omladinski pogon haman ne posotji..i kad vise bukvalno nista nije ostalo ti si digo sidro i napustio sve.

Ako cemo posteno i taj istok ..pa covjek marke nije dao ja mislim...yebi me ako je i stolicu kupio :D al eto on ga napravio

Da ne me se krivo ne shvati ne kazem ja da je to uradjeno u zloj namjeri, ali ne cinjenica da se sve desilo dok
je on bio alfa i omega tako da odgovornost itekako snosi.

U sustini od tog sunovrata se necemo oporavit ni za 20 godina..jer sva "nada" i pocetni kapital je ispario

Ja zaista ne mogu da shvatim da ljudi i dalje takvog egoistu koji nas je u crno zavio i dalje prizivaju...

Uostalom moze li mi neko objasnit otkud se stvorio mit da je miske davao svoje pare :rol: Pa taj ako ti kafu plati ocekuje da je ti njemu platis iduci put :rol: marke ne bi u rizik pustio...

Samo je par ljudi bilo spremno rizikvoat svoje pare radi kluba...neki su cak dali bespovratno..al nejse eto miske legenda najveca :bih:

Edit: Odma da kazem postedite me sta je Amar radio jer o tom nisam ni pisao..
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 02 nov 2023, 11:12, ukupno mijenjano 4 puta.
=\_1921_/=

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 nov 2023, 11:09

Eh da tad nije bilo pasa lutalica sad bi igrali Ligu prvaka.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 nov 2023, 11:19

invincible1921 je napisao/la:
02 nov 2023, 11:08
Ali zamisli, zatekneš barem 3 miliona u kasi, barem, i rezultat toga svega je da su ti navijači od svojih usta odvajali da bi napravio tribinu koju si sfušerio maksimalno jer nisi mogao odmah dobiti papire za prostore ispod iste te tribine. Te silne pare u kasi si skršio na stotinu raznih panjeva od trenera pa do igrača, klub ostavio sa dugovanjima po pitanju terena, tribine, određenih bivših uposlenika i na kraju si ti i dalje predstavljen kao nešto najbolje što se Želji desilo ikad stavljen si u istu ravan sa pokojnim Ivicom Osimom. Ustvari ne bi me sekunde iznenadilo da je lik za ove ljude mnogo važniji i mnogo veća legenda od Ivice Osima.
Da izuzmemo to...moj licni stav i ono sto mu najvise zamjeram je to da je u vrijeme njegovog mandata unisten svaki potencijalni skok koji smo mogli napravit.

Imao si pare od prije, navijace, euforiju, dobre ekipe se pravile...i ti si skrsio pare na s 349 igraca, nismo osovjili skoro nista, pare se potrosile, omladinski pogon haman ne posotji..i kad vise bukvalno nista nije ostalo ti si digo sidro i napustio sve.

Da ne me se krivo ne shvati ne kazem ja da je to uradjeno u zloj namjeri, ali ne cinjenica da se sve desilo dok

U sustini od tog sunovrata se necemo oporavit ni za 20 godina..jer sva "nada" i pocetni kapital je ispario

Ja zaista ne mogu da shvatim da ljudi i dalje takvog egoistu koji nas je u crno zavio i dalje prizivaju...

Uostalom moze li mi neko objasnit otkud se stvorio mit da je miske davao svoje pare :rol: Pa taj ako ti kafu plati ocekuje da je ti njemu platis iduci put :rol: marke ne bi u rizik pustio...

Samo je par ljudi bilo spremno rizikvoat svoje pare radi kluba...neki su cak dali bespovratno..al nejse eto miske legenda najveca :bih:

Ma dobro, nije ni to sve crno-bijelo. Puno je on dobrog posla odradio. I ako ne das licno svoj kes nepovratno, valja obezbijediti da neko da. Zato mi je glupo kad se ljudi podsmjehuju jer ova uprava zavrsi pare od grada, vlade ove i one, navijaca itd. Ne padne to s neba, treba prici ljudima, izlobirati, predociti im neke ideje. Nije samo "daj" i gotova prica. Da ne govorim kako je ozbiljan posao ustrojiti jedan klub koliko-toliko. Kod njega je problem sto je bolesno egoistican covjek koji se voli okruziti pusikurcima. Pa on kad hoce interview, on nazove kolegu Hadzica, predsjednika mu skupstine, da klima glavom i suti :urnebes:

Uz sve to, ja sam poprilicno siguran da bi on puno, puno bolje kotirao medju navijacima da se nije sjetio genijalne ideje da formira brigadu internet botova. Bruku ljudi znam kojima su upravo oni zgadili Senada sa svojim konstantnim branjenjem neodbranjivog, lazima, dezinformacijama i teorijama urota koje su plasirali i dan danas plasiraju s istog mjesta.
1921

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 nov 2023, 11:25

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
02 nov 2023, 11:19
invincible1921 je napisao/la:
02 nov 2023, 11:08

Ma dobro, nije ni to sve crno-bijelo. Puno je on dobrog posla odradio. I ako ne das licno svoj kes nepovratno, valja obezbijediti da neko da. Zato mi je glupo kad se ljudi podsmjehuju jer ova uprava zavrsi pare od grada, vlade ove i one, navijaca itd. Ne padne to s neba, treba prici ljudima, izlobirati, predociti im neke ideje. Nije samo "daj" i gotova prica. Da ne govorim kako je ozbiljan posao ustrojiti jedan klub koliko-toliko. Kod njega je problem sto je bolesno egoistican covjek koji se voli okruziti pusikurcima. Pa on kad hoce interview, on nazove kolegu Hadzica, predsjednika mu skupstine, da klima glavom i suti :urnebes:

Uz sve to, ja sam poprilicno siguran da bi on puno, puno bolje kotirao medju navijacima da se nije sjetio genijalne ideje da formira brigadu internet botova. Bruku ljudi znam kojima su upravo oni zgadili Senada sa svojim konstantnim branjenjem neodbranjivog, lazima, dezinformacijama i teorijama urota koje su plasirali i dan danas plasiraju s istog mjesta.
Ja sam namjerno rekao i naglaso BEZ LOSE NAMJERE...

Sve sto je bilo pozitivno hvala mu i sve to ma sta to bilo je cinjenica koja ce ostati

Isto tako neoboriva cinjenica po meni je i to da je za vrijeme njegovog mandata klub gurnut u sunovrat i svaka sansa za neki skok unistena...imali smo sve predispozicije i one su nestale u to vrijeme kad je on bio.

Kad je otiso ostala je pustos...sto je najgore sve to sto je imao da barata sa njim..NIJE ON STVORIO NEGO ZATEKAO i skrsio...

Takvu priliku cemo morat duugooo cekat, a veoma je upitno da li cemo je docekat.

Mogli smo bit zrinski prije zrinskog sto neko rece...
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2023, 11:28

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
02 nov 2023, 11:19
Uz sve to, ja sam poprilicno siguran da bi on puno, puno bolje kotirao medju navijacima da se nije sjetio genijalne ideje da formira brigadu internet botova.
Ja sam poprilično siguran da on nema veze sa tim i da su to na svoju ruku uradili njegovi dupeuvlakači. Znaš da ti bogati ljudi uvijek imaju pješadiju koja kao kerovi trče za njim.

Samo se sjeti kako su jedan po jedan dolazili na lobotomiju i preko noći dobijali povlašten status, a svaki je u prvom postu pljuvao Amara i svo djelovanje im se zasnivalo na tome. Sjećam se kako je jedan u prvih par postova napisao da je svaka Amarova titula namještena, i umjesto da odmah dobije ban, on je za par dana postao moderator. :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 nov 2023, 11:32

I jesmol nasli kakvog vatrogasca da gasi pozare
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 02 nov 2023, 11:33

Ne preostaje drugo nego na koljenima moliti Amara, Nihada Selimovića, Mirsada Šiljka ... da se vrate u Želju.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 nov 2023, 11:38

Valter je napisao/la:
02 nov 2023, 11:33
Ne preostaje drugo nego na koljenima moliti Amara, Nihada Selimovića, Mirsada Šiljka ... da se vrate u Želju.
Nikad u zivotu, nemoj odmah te fazone ziv bio :thumbup:
1921

Poklopac
Kontakt:

Post Postao/la Poklopac » 02 nov 2023, 11:44

Rumenko odlazi

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 nov 2023, 11:52

Virtu4l je napisao/la:
02 nov 2023, 11:28
Ja sam poprilično siguran da on nema veze sa tim i da su to na svoju ruku uradili njegovi dupeuvlakači. Znaš da ti bogati ljudi uvijek imaju pješadiju koja kao kerovi trče za njim.
Pa vjerovatno, ali strasno maliciozni ljudi. Evo sad izmisljaju neke menadzerske talove. Kao, Bekric napravio talove da igra odredjenih 4-5 igraca uvijek. On je kriv, ne Basic sto ih stavlja u igru. U isto vrijeme, daj da ostane Basic kojem ljudi govore koga da ubaci, a on ih slusa :D Genijalne teorije
1921

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 02 nov 2023, 11:56

Katastrofa u šta se pretvorio forum. Samo jedni i drugi. Prestrašno.
Sloga je prekosutra, i utakmica je za priključak ili golu borbu za život. Nemamo trenera ni na vidiku, imamo problem sa U21. Sloga je ozbiljna ekipa, sigurno uz Posušje za top 6.
Muftić
Aco Dubačkić Cocalić
Galić Rustemović Mekić Ovčina
Gasal
Amoah Crnogorac
Treba nam visine i Jašarević bi bio extra da igra umjesto Ovčine

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 nov 2023, 12:08

Viking1921 je napisao/la:
02 nov 2023, 10:11
Kakvi su ovo klosari i botovi ja to nikad nisam viidio u zivotu da se prizivaju dva grobara kluba sto su nas razjebali haman do temelja.
Nikad vise u klub!!!
ZELJO IZNAD SVIH !!!!

Pisao je covjek iznad zasto da otjeraju bekrica kojem je limit da moze ponuditi igracu ogranicen na minimalno , ljudi ne zavaravajte se , nisam pripadnik ni ovih ni onih PROTIV TJERANJA SAM LJUDI KOJI SU PA BILO KAKO DA SU I OVAKO I ONAKO I OD NAS I BEZ NAS ali su prepolovili dug nas omcu oko vrata vise od pola duga su ljudi vratili. Kad se dugovi isplate ili malo ostane kad budemo ulagali u ekipu i igrace i trenere onda cu da im sudim i da ih tjeram.
Do zadnjeg sam branio i basica ali sam skontao da na kraju se izgubio ili su ga igraci bojkotovali.
Pokusava se napraviti neka prica,zna se ko ide okolo i mahala to je pojavi kako pokusava uci. Prije par mjeseci su pokusali opet, ali ne ide im.
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 nov 2023, 12:10

Svaka cast Jugu sto su shvatili do koga je najveca krivica,a to su igraci, prvi put da se neki trener trebao istrpiti,a tek sada ce ostatak UO imati pritisak.
Fk Željezničar.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 nov 2023, 13:42

Sad ce nama Bekric sredit Bosnjakovica samo opusteno
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Argentina, Austinpowers, F1921B, Orvel, sassari, tiagofaria25, zeljovolimte i 85 gostiju.