FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
48%
Prolazak u Play off
41
23%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 180

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 06 nov 2023, 16:42

Sp0rtske n0v0st1 se ozbiljno raspisale oko Muhameda
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 06 nov 2023, 16:49

GalileoGalilei je napisao/la:
06 nov 2023, 16:07
ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 15:21
Znamo da Ibricic voli Hajduk!!!
Ko je zvao sportskog ditektora Hajduka da dodje na utakmicu...nisam ja, vjerovatno ne ni Mirvic nego vjerovatno Ibricic.
Molim Boga samo da Ibricicu nije vazniji uspjeh Hajduka od njegovog trenutno primarnog posla a to je SD Sarajeva.
Sve mi ovo mirise na to da je on nazvao SD Hajduka i rekao imate kod nas bisera kojeg mozete jeftino kupiti a kasnije na njemu zaraditi milione.
A Bog samo zna kakvu je pricu mozda prodao Mirvicu zasto bi bilo dobro prodati Buljubasica za pišljivih 400k€.
Mozda me puca paranoja a mozda nije daleko od istine.
Eto te kao one nanice što sjede u bašti uz jutarnju kafu, pa naglabaju šta je i kako je.

Eto i tebe ko onaj naivni musliman(sadasnji bošnjo) sto je 92' govorio ma nece rat dok mu nisu pokucali na vrata.
Eto te ko 95% navijaca koji su dizali u nebesa Selimovica, Ibrakovica, Hadziju, Sabrinu, Ajlu pa im kasnije psovali 5 koljena unazad redom sve.
Naivan si decko ko francuska sobarica.
Da ne bude pljucanje po Ibricicu za nekih godinu dana...aaaa

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 nov 2023, 16:53

06 nov 2023, 16:35

Ko kritikuje Mustafića, taj blage veze nema. Normalno da će probati s udarcima, jer ima strašan šut, a jučer ništa drugo nije prolazilo.
Kad je pokazao taj stašan šut ako imas neki primjer? Il misliš strašan u smislu strašno loš onda ok
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 nov 2023, 16:57

miky_hz je napisao/la:
06 nov 2023, 16:53

Ko kritikuje Mustafića, taj blage veze nema. Normalno da će probati s udarcima, jer ima strašan šut, a jučer ništa drugo nije prolazilo.
Kad je pokazao taj stašan šut ako imas neki primjer? Il misliš strašan u smislu strašno loš onda ok
Od 4 suta sto je imao dva su bila dobra,pa kakvu je loptu dao Radovicu u prostor kod gola pogledaj ba.Momak je poslije Oliveirw i Hasica nas najbolji igra.
Sto se tice Borca mislim da je Rozman pogrijesio sto je igrao bez klasicnog spica,tj sto je gurao Penju na toj mjesto.
Rogic
Beganovic Djuricko Anicic Radovic
Mustafic Buljubasic Avram
Hasic Oliveira Penjaranda.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 06 nov 2023, 17:01

ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 16:49
06 nov 2023, 16:07
ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 15:21
Znamo da Ibricic voli Hajduk!!!
Ko je zvao sportskog ditektora Hajduka da dodje na utakmicu...nisam ja, vjerovatno ne ni Mirvic nego vjerovatno Ibricic.
Molim Boga samo da Ibricicu nije vazniji uspjeh Hajduka od njegovog trenutno primarnog posla a to je SD Sarajeva.
Sve mi ovo mirise na to da je on nazvao SD Hajduka i rekao imate kod nas bisera kojeg mozete jeftino kupiti a kasnije na njemu zaraditi milione.
A Bog samo zna kakvu je pricu mozda prodao Mirvicu zasto bi bilo dobro prodati Buljubasica za pišljivih 400k€.
Mozda me puca paranoja a mozda nije daleko od istine.
Eto te kao one nanice što sjede u bašti uz jutarnju kafu, pa naglabaju šta je i kako je.

Eto i tebe ko onaj naivni musliman(sadasnji bošnjo) sto je 92' govorio ma nece rat dok mu nisu pokucali na vrata.
Eto te ko 95% navijaca koji su dizali u nebesa Selimovica, Ibrakovica, Hadziju, Sabrinu, Ajlu pa im kasnije psovali 5 koljena unazad redom sve.
Naivan si decko ko francuska sobarica.
Da ne bude pljucanje po Ibricicu za nekih godinu dana...aaaa
Smiri se pasa srcka ce tr opalit. Doso lik po Sahinovica 😂

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 06 nov 2023, 17:01

Utakmica je pokazala kako Peneranda jedino može igrati krilo, napadača nipošto. Na krilu je nešto malo i uradio ali napadača katastrofa. Drugi problem jeste što on jedino IGRA sa Renanom razumiju se, dupli pas, oslobađanje jednostavno funkcionišu. Sinoć je par puta Peneranda pokušao ali nije prošlo.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 06 nov 2023, 17:08

Mene niko ne može ubjediti da je Rogić lošiji, ali momak mora dobiti par utakmica u kontinuitetu da brani. Problem je što stavljanjem Rogića, Julardžija gubi mjesto, a Rožmanu je Edin važna karika.

Ebe ga sto nije neko ime. Da je neki starohan s dobrom karijerom drkalo bi se na njega. Momak ove sezone jedan od boljih. Cak bih na zimu volio jos jednog trkaca poput njega i Julardzije cisto radi sirine.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 17:14

dobar je mustafa
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 06 nov 2023, 17:21

Ni najmanje ne vjerujem da će se Muhamed pustiti za pišljivih par stoja hiljada eura. Ako su takvi transferi Ibričićev limit, nek se komotno vrati u Sloveniju. Koji će nam qrac?

Mi s foruma možemo toliko uzeti na njemu.
The saddest thing in life is wasted talent.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 nov 2023, 17:22

miky_hz je napisao/la:

Premotaj na 2:15.

Momak ima top u desnoj nozi i treba šutati kad god mu se ukaže prilika.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 06 nov 2023, 17:24

ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 11:13
OsmaDolazi je napisao/la:
06 nov 2023, 10:50
ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 09:27
Puno mi para trosimo za trece mjesto :crazy:
Nije sve tako kao sto ti se predstavlja. Dovoljno je samo da ti kazem da trosimo u 5 deka sa Zrinjskim i Borcem. Pogledaj sirinu i kvalitet igraca i kod jednih i kod drugih. Ne moze se vise ova liga ni igrati bez buđeta od 3-4 miliona KM i to da se boris da ne ispadnes.
2013/14 dosao Tan

Do dan danas a to je 10 sezona
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
Kad smo mi dovodili Stepanove Ikande i ostale "zvijezde" i bacali pare na njih Zrinja je osvajao tiltule sa Todorovicem i Filipovicem
Zrinja nije trosio ni upola tih godina kao mi pa opet osvajao titule.
IMA NESTO I DO ZNANJA ;)
Ljudi pametno kupovali sa sudijama radili (pored sve kvalitete imaju i Beusa u savezu) a mi igrače kakve takve,oni sudije.Npr. penal koji je samo sudija vidio onaj srbin Bjelica iz Sarajeva,pa dosuđen penal protiv Radnika u Bjeljini i da ne govorim dalje.Pa vidjeli ste juče penal i drugi gool protiv T.City e sad što mi nemamo nikog ili ne znamo to je nešto drugo ali očito da samo igrom nema teorije da nešto napraviš.Ono kad nas je Borac stigao to ne bi nikad da nije bilo suđenje kakvo svi znamo ali mi to sebi ne priznajemo jer mi imamo najskuplji kadar i poštenom igrom češ riješiti sve ali malo sutra pa vidjeli ste to u B.Luci.Svi govore o suđenju Peljte e pa moje mišljenje je da je Irfan griješio(dosta prekršaja nam je svirao u napadu,nije puštao prednost,nije nam svirao dosta faula koje je iste takve Borcu svirao itd.)nije uticao na rezultat ali.... Šta je poenta:ovde se izgleda samo pomaže Borcu(srpski tim) i Zrinjskom (hrvatski tim) a šta je sa bošnjačkim timovima balije koje sjede u savezu gledaju samo vlastiti interes da je ono juče što se desilo u Mostaru bilo na Koševu pa i na Grbavici Husić bi danima lajao po medijima a sad ko p.ć.a ćuti itd.
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 06 nov 2023, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 17:28

sekac je napisao/la:
06 nov 2023, 17:24
ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 11:13
OsmaDolazi je napisao/la:
06 nov 2023, 10:50

Nije sve tako kao sto ti se predstavlja. Dovoljno je samo da ti kazem da trosimo u 5 deka sa Zrinjskim i Borcem. Pogledaj sirinu i kvalitet igraca i kod jednih i kod drugih. Ne moze se vise ova liga ni igrati bez buđeta od 3-4 miliona KM i to da se boris da ne ispadnes.
2013/14 dosao Tan

Do dan danas a to je 10 sezona
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
Kad smo mi dovodili Stepanove Ikande i ostale "zvijezde" i bacali pare na njih Zrinja je osvajao tiltule sa Todorovicem i Filipovicem
Zrinja nije trosio ni upola tih godina kao mi pa opet osvajao titule.
IMA NESTO I DO ZNANJA ;)
Ljudi pametno kupovali sa sudijama radili (pored sve kvalitete imaju Beusa u savezu) a mi igrače kakve takve,oni sudije.Npr. penal koji je samo sudija vidio onaj srbin iz Sarajeva sudio,penal protiv Radnika u Bjeljini,da ne govorim dalje pa vidjeli ste juče penal i drugi gool protiv T.City e sad što mi nemamo nikog ili ne znamo to je nešto drugo ali očito da samo igrom nema teorije da ne što napraviš.Ono kad nas je Borac stigao ne bi nikad da nije bilo suđenje kakvo znamo ali mi to sebi ne priznajemo jer mi imamo najskuplji kadar i poštenom igrom češ riješiti sveali malo sutra vidjeli ste to u B.Luci.Svi govore o suđenju Peljte e pa moje mišljenje je da je Irfan griješio(dosta prekršaja nam je svirao u napadu,nije puštao prednost,nije nam svirao dosta faula koje je iste takve Borcu svirao itd.)nije uticao na rezultat ali.... Šta je poenta:ovde se izgleda samo pomaže Borcu(srpski tim) i Zrinjskom (hrvatski tim) a šta je sa bošnjačkim timovima balije koje sjede u savezu gledaju samo vlastiti interes da je ono juče što se desilo u Mostaru bilo na Koševu pa i na Grbavici Husić bi danima lajao po medijima a sad ko p.ć.a ćuti itd.

balijandere u savezu stegnuti. Pljunuti ih gdje ih sretnes. Suma sumarum: predstavnike naseg naroda zaboli djoko dok kapa.
ebli sve svoje jadno i prodano
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 06 nov 2023, 17:35

Sta se ono mrkobrada trener golmana repke javlja? Medvjedu smeta Sarajevo, znamo da vam je trn u oku, mater vam yebem. Sutis o lopovlucima gickove prcije zvane borac, a smeta vam laser yebo vam on zene.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 nov 2023, 17:41

06 nov 2023, 17:22
miky_hz je napisao/la:

Premotaj na 2:15.

Momak ima top u desnoj nozi i treba šutati kad god mu se ukaže prilika.
1 od 20. Ostalo ni blizu gola. Snažan nije isto što i dobar šut. Priciznost mu je malo slabija od Fazlijine.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 06 nov 2023, 17:46

Nerjeseno protiv Borca nije los rezultat, da si dobio Slogu dva puta.
Ovako, uvijek se vadimo na najjacim. A psihicki, kao ekipa, nismo spremni jos uvijek
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 nov 2023, 17:54

Ibričić ako pokušava zaraditi šta klubu i napraviti transfer, onda nek ovima iz Hajduka kaže 1.5 mil eura + 20% od naredne prodaje i nosi.

A ovih pišljivih 400.000 eura za jednog od najvećih talenata koji je izašao iz neke bh. škole fudbala unazad 10 godina jok, ni slučajno prihvatati.

Mada što neko reče ni ja uopšte nisam za prodaju u Hajduk, jer je to klub koji je toliko iznutra pokvaren, u koji je mahala ušla, gdje je pritisak 30 puta veći nego kod nas i gdje je sve osim onako kako treba da fudbalski bude posloženo. Ne sumnjam da bi i Buljubašićev potencijal pokvarili i da bi se za dvije godine vratio u našu ligu.

Ponuda će biti, nije sigurno Hajduk jedini klub koji ima skauting i koji je otkrio Muhamedov potencijal. Čitava paleta klubova sa zapada su već, ili će jako brzo, saznati za Buljubašića i onda samo idu licitacije, a ti čekaš i biraš najbolju opciju.

Sa igračem od 19 godina koji je ovako talentovan, disciplinovan, bukvalno nema greške. On se ne može nikako ne prodati i to za masnu lovu. Mlad(što je najbitnije), kvalitetan, talentovan, i disciplinovan, to su karakteristike koje su najviše na cijeni kad se gleda kupovina igrača.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 nov 2023, 18:02

scholsey je napisao/la:
06 nov 2023, 17:21
Ni najmanje ne vjerujem da će se Muhamed pustiti za pišljivih par stoja hiljada eura. Ako su takvi transferi Ibričićev limit, nek se komotno vrati u Sloveniju. Koji će nam qrac?

Momak nije sa Sarajevom nista osvojio, niti je recimo odigrao neku veliku evropsku utakmicu, pa da mozemo diktirati uslove. I u Hajduku znaju da je ovo žabokrečina od lige.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 06 nov 2023, 18:03

bodi123 je napisao/la:
06 nov 2023, 17:54
Ibričić ako pokušava zaraditi šta klubu i napraviti transfer, onda nek ovima iz Hajduka kaže 1.5 mil eura + 20% od naredne prodaje i nosi.

A ovih pišljivih 400.000 eura za jednog od najvećih talenata koji je izašao iz neke bh. škole fudbala unazad 10 godina jok, ni slučajno prihvatati.

Mada što neko reče ni ja uopšte nisam za prodaju u Hajduk, jer je to klub koji je toliko iznutra pokvaren, u koji je mahala ušla, gdje je pritisak 30 puta veći nego kod nas i gdje je sve osim onako kako treba da fudbalski bude posloženo. Ne sumnjam da bi i Buljubašićev potencijal pokvarili i da bi se za dvije godine vratio u našu ligu.

Ponuda će biti, nije sigurno Hajduk jedini klub koji ima skauting i koji je otkrio Muhamedov potencijal. Čitava paleta klubova sa zapada su već, ili će jako brzo, saznati za Buljubašića i onda samo idu licitacije, a ti čekaš i biraš najbolju opciju.

Sa igračem od 19 godina koji je ovako talentovan, disciplinovan, bukvalno nema greške. On se ne može nikako ne prodati i to za masnu lovu. Mlad(što je najbitnije), kvalitetan, talentovan, i disciplinovan, to su karakteristike koje su najviše na cijeni kad se gleda kupovina igrača.
Sve si dobro rekao. Na kraju, pita se Mirvić. On ako pristane na to, bit će to pljačka decenije realno.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 06 nov 2023, 18:13

Lucas je napisao/la:
06 nov 2023, 18:02
scholsey je napisao/la:
06 nov 2023, 17:21

Momak nije sa Sarajevom nista osvojio, niti je recimo odigrao neku veliku evropsku utakmicu, pa da mozemo diktirati uslove. I u Hajduku znaju da je ovo žabokrečina od lige.
A mi smo inače u gabuli sa parama pa ga moramo prodati? Glupost je uopšte pomišljati na to u ovom trenutku. Ako ne dođe milionska ponuda, on mora ostati s nama barem ovu i iduću sezonu. Dobijati minute i razvijati se. Kako kod nas, tako i u reprezentaciji. U Julu 2025. će tek napuniti 21 godinu.. tad bi po mom mišljenju bilo idealno vrijeme da ga se unovči (pod pretpostavkom da će sve do tada biti okej).

Evo bodi je fino gore opisao. Momak ima sve karakteristike za vrhunskog igrača, ne samo talenat. Prodajom za sitne pare ćemo izgubiti na više nivoa, jer će i drugi klubovi vidjeti da smo se spremni odreći ekstra talenta za siću. Muhamed je idealan za napraviti primjer kako želimo raditi i poslovati sa produktima akademije.
The saddest thing in life is wasted talent.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 06 nov 2023, 18:16

Malo bgm

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Guest1945, HordasFks, plisek, Rajvosa4ever, rimljanin90, USB, Zagor i 85 gostiju.