Problem je što ti normalni ne sjede u vladama, vidimo da je Njemačka pokušala zabraniti skupove koji pozivaju na prekid opsade što dalje implicira da su u savezu sa Amerikom i njihovim stavovima, nisu pokazali svoje "ja" nego zastupaju nametnute stavove.Centre forward je napisao/la: ↑12 nov 2023, 15:01
Niko normalan ne želi da aplaudira genocidu i ratovima, to uopšte nisu vrijednosti, to je cijela priča.
Kako misliš da neko od tebe pravi Švabu u sopstvenoj državi? To faktički nije moguće, iz masu razloga. Hajmo od njih prepisat' ono što valja, što se u praksi pokazalo praktičnim i korisnim. Hajde da ne bacamo flaše po našim rijekama, da naučimo vozit' u kružnom i koristit' žmigavac, da kaznimo korupciju sa 20 godina zatvora i co.
Nisam ni ovo shvatio za odricanje nezavisnosti i suverenosti ?? Poenta ludila devedesetih je, po meni, prevashodno bila da sačuvamo živu glavu od neprijatelja. Ono najgore je, opet po meni, da ništa iz toga nismo naučili.
Govorim o tome da nam se ne nameću vrijednosti koje nam ne pripadaju, nemam problem sa pravima građana, nemam problem ni da neko bude homoseksualac ali imam problem kad se takve stvari promovišu i reklamiraju. Imal problem sa Islamofobijom koju su izazvale te zapadne vrijednosti, to da je neko manje vrijedan zato što je Arap ili musliman, to što je uzvik "Bog je najveći" etiketiran kao teroristički, što je problem da musliman bilo gdje govori da je Bog najveći, valjda i to spada u ljudska prava na slobodu govora, ništa uvrijedljivo nema u tome a mi diskutujemo jel to normalno ili nije dok u istoj toj Evropi je dozvoljeno zapalit Kur'an kao performans na ulici.
Mi da smo se borili da samo preživimo ostali bi u Jugi i napadali zajedno sa JNA Hrvatsku, to je bila daleko lakša pozicija za nas. Jel nam neko u Jugi zabranio da budemo muslimani pa smo svim silama željeli da izletimo iz iste ? Dakle, nije to bila samo borba za goli opstanak nego borba za državu i nezavisnost, suverenitet.
Rekao sam već da ja nemam problem da sve što je dobro po društvo prepišemo od Evrope.