Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

chily-rz
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 16:00

Centre forward je napisao/la:
12 nov 2023, 15:01

Niko normalan ne želi da aplaudira genocidu i ratovima, to uopšte nisu vrijednosti, to je cijela priča.

Kako misliš da neko od tebe pravi Švabu u sopstvenoj državi? To faktički nije moguće, iz masu razloga. Hajmo od njih prepisat' ono što valja, što se u praksi pokazalo praktičnim i korisnim. Hajde da ne bacamo flaše po našim rijekama, da naučimo vozit' u kružnom i koristit' žmigavac, da kaznimo korupciju sa 20 godina zatvora i co.

Nisam ni ovo shvatio za odricanje nezavisnosti i suverenosti ?? Poenta ludila devedesetih je, po meni, prevashodno bila da sačuvamo živu glavu od neprijatelja. Ono najgore je, opet po meni, da ništa iz toga nismo naučili.
Problem je što ti normalni ne sjede u vladama, vidimo da je Njemačka pokušala zabraniti skupove koji pozivaju na prekid opsade što dalje implicira da su u savezu sa Amerikom i njihovim stavovima, nisu pokazali svoje "ja" nego zastupaju nametnute stavove.

Govorim o tome da nam se ne nameću vrijednosti koje nam ne pripadaju, nemam problem sa pravima građana, nemam problem ni da neko bude homoseksualac ali imam problem kad se takve stvari promovišu i reklamiraju. Imal problem sa Islamofobijom koju su izazvale te zapadne vrijednosti, to da je neko manje vrijedan zato što je Arap ili musliman, to što je uzvik "Bog je najveći" etiketiran kao teroristički, što je problem da musliman bilo gdje govori da je Bog najveći, valjda i to spada u ljudska prava na slobodu govora, ništa uvrijedljivo nema u tome a mi diskutujemo jel to normalno ili nije dok u istoj toj Evropi je dozvoljeno zapalit Kur'an kao performans na ulici.

Mi da smo se borili da samo preživimo ostali bi u Jugi i napadali zajedno sa JNA Hrvatsku, to je bila daleko lakša pozicija za nas. Jel nam neko u Jugi zabranio da budemo muslimani pa smo svim silama željeli da izletimo iz iste ? Dakle, nije to bila samo borba za goli opstanak nego borba za državu i nezavisnost, suverenitet.

Rekao sam već da ja nemam problem da sve što je dobro po društvo prepišemo od Evrope.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 12 nov 2023, 16:03

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 16:05

Evander je napisao/la:
12 nov 2023, 15:53
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 15:48
Garant si ti sljivotresu dijasporac.Tacno se po slovima vidi da jesi iz neke pripizdine otisao u svabiju garant.

A Palestina i narod palestine nije dobrodosao jel?
Istina, jako puno sam putovao, ali nikad vise od 10 dana van Sarajeva nisam bio. Zanima me samo, iz kakve si prapizdine ti dosao i odakle su ti korijeni i da li si svijeta u opste vidio?
Naravno da su i Palestinci dobro dosli, kao i svi ostali dobronamjerni gradjani svijeta. Nisam ja taj koji ce lincovati nekoga, samo na osnovu vjerske ili nacionalne pripadnosti. I naravno da cu prvo kritikovati anomalije u drusrvu u kojem i sam zivim, to me se najvise dotice.
Hvala Allahu dz.s. gospodaru svih svjetova imao sam cast da se rodim u Sarajevu.Tu sam i odrastqo,tu zivim i tu cu da umrem.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 12 nov 2023, 16:06

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 16:09

Kao sto vidimo u svim vecim gradovima civilizovanog djela Bosne su bili masovni protesti za bracu i sestre u Gazi nad kojim izraelski teroristi sprovode genocid i etnicko ciscenje.Od genocidasa i Uzp ovaca se ne ocekuje nisya civilizovano.
Hvala Gospodaru svih svjetova na tome sto je otvorio normalnom narodu oci.
FK SARAJEVO.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 12 nov 2023, 16:18

Gospodar svih svjetova - prva asocijacija Sauron iz Gospodara prstenova. Zvuči tako mračno,zlo...sotonistički.
it's football day

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2023, 16:29

Ukrajinci digli u zrak ruski štab tokom sastanka oficira FSB-a i Ruske garde

Prema podacima Glavnog obavještajnog odjela Ministarstva odbrane Ukrajine, snažna eksplozija 11. novembra u privremeno okupiranom Melitopolju bila je "čin osvete predstavnika lokalnog pokreta otpora".

Rusi su svoj štab napravili u prostorijama pošte. Napad na štab izvršen je tokom sastanka oficira FSB-a i Ruske garde.

U Glavnom obavještajnom upravi saopćeno je da su u eksploziji u štabu okupatora poginula najmanje tri oficira Ruske garde. Informacije o ostalim gubicima se razjašnjavaju.

Obavještajci objašnjavaju i da su sat vremena prije sastanka Rusi blokirali saobraćaj na susjednoj dionici puta.

"Nakon eksplozije, u Melitopolju je počela gužva – na lice mjesta je pojurilo mnogo policajaca sa uključenim sirenama. Nakon nekog vremena odvukli su automobil koji je bio spaljen u blizini štaba kroz okupirani grad do svoje stanice", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, u subotu navečer u Melitopolju je odjeknula jaka eksplozija.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 nov 2023, 16:31

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 12 nov 2023, 16:46

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 12 nov 2023, 17:04

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:29
BosniaBoston je napisao/la:
12 nov 2023, 14:25
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:24
Ali zamisli godinama kontrolises,unistavas,ekploatises resurse drzava,drzis je u strogoj bijedi i tjeras te ljude da se ponizavaju zbog svoje djece ponajvise da ides tamo gdje su od para tvoje zemlje sagradili kule i gradove.I onda se ljute kad tu radis posteno,placas poreze ,i onda nekad kad hoces da izrazis svoje misljenje razapinju te vise nego **** kad goli hodaju po ulici.

Ja nazalost za sebe ne mogu reci da sam musliman,imam to muslimansko ime ali se ne pridrzavam namaza i ostalih stubova u islamu.
Po definiciji si musliman sve dok ne učiniš širk ili sam ne izadjes iz vjere
Kojoj definiciji bolan,pa namaze ako ne klanjas izlazis iz vjere.2 dzuma namaza ako propustis izlazis iz vjere itd itd.
Muslimani koji redovno klanjaju namaze i obavljaju sve propisr kazu uvijek "Nadam se da sam musliman".

Kakva definicija crna,pusti se definicija.

Nas su srbi i hrvati klali i protjerivali jer smo u njihovim ocima turci ,oni nisu nikad govorili da su se borili sa bosancima i da ubijaju bosance vec iskljucivo MUSLIMANE.Njima je samo bilo bitno ubijati i protjerivati muslimane vez obzira jel klanjaju ili ne.
Nikad se ovako nije vjerovalo na ovim prostorima jos otkad je Islam stigao, ovo je vjerovanje malobrojnog selefijskog vjerovanja u svijetu Islama tako da ne vidim razlog zasto bi se ovo nametalo nama.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 12 nov 2023, 17:12

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:19
denimen99 je napisao/la:
12 nov 2023, 14:16
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 13:32

Tebe ne ,mene da.
Zašto, jel i ti imaš neke imperijalističke planove ili će tvoja vjera biti jača ako sve na planeti budu muslimani?
Za pocetak nece se desavati ovi genocidi po svijetu kao sto su se desili mom narodu u Bosni samo jer su muslimani.
Definicija paradoksa
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2023, 17:24

slika

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 nov 2023, 17:41

Nastati ce mir u svijetu kada Islam pobijedi.
Pobiti ce sve one koji nisu muslimani :mrgreen:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 17:42

Jok Biden i Netenyahu će donijeti mir, u očima im šejtana vidiš.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 17:46

Hvala Allahu dz.s. na svakom stanju a dusmanima neka se vrati kako drugima zele.
Amin yarabi.
FK SARAJEVO.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 nov 2023, 17:48

Sarmica je napisao/la:
12 nov 2023, 16:46
Srbi nešto pametno uradili, još da hoće napokon izgraditi bolje odnose sa Bošnjacima. Nije teško.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 12 nov 2023, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 12 nov 2023, 17:48

tuzlak1987 je napisao/la:
12 nov 2023, 17:41
Glup sarkazam i to na temi gdje se trenutno pise o genocidu nad muslimanima
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 nov 2023, 17:50

Srbi rade sa im Moskva kaze. Kakvi crni bolji odnosi. Iskoristili su izlaske na ulice ovih nepametnih Bosnjaka da se zale Amerikancima da u BiH postoje teroristi spavaci.
Ali Bosnjaci ko Bosnjaci samo znaju jesti baklave i davati autogolove.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 nov 2023, 17:51

tuzlak1987 je napisao/la:
12 nov 2023, 17:41
Historija ipak pokazuje da su bili najkorektniji okupatori.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 nov 2023, 17:54

To je tačno aleme. :thumbup:

Srbi ni sami ne znaju šta bi. Energetski potpuno zavisni od Rusa jer su im poklonili "NIS", a ovamo privreda logično naslonjena na Evropu.

Samo su oni, u Evropi, u težem geopolitičkom položaju od nas, i to debelo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, leo1946 i 7 gostiju.