Koji je njegov zadatak!?AllGunsBlazing je napisao/la: ↑11 nov 2023, 22:02Ne bih bas stavljao Mehica u ovu grupu. Meni je on solidan i koristan igrac. Igrac zadatka.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- sagitarius
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Je-bi se tamo. Moro sam dvaput citat postConvicts je napisao/la: ↑11 nov 2023, 18:21zamorano je napisao/la: ↑11 nov 2023, 18:11Danas nesretan poraz totalno! Poslije onakve naše dominacije da se na nesreču izgubi,baš šteta! Sudija odličan dijelio je našim igračima žute kartone da očiste ljudi za Stupčanicu,super je to stvar! Šteta nije bilo danas velike legende Čelika Isakoviča pa se više opravdano nije ni moglo.Postavke taktika trenera baš u stilu atomskog fudbala,dodavanja,pasovi,trka,šanse ne možeš izbrojati koliko ih je bilo. Sjajni danas Honda,Pehilj,Sarič,Mehič...ostali su bili odlični,s tim da je ulaskom velikog virtuoza Žune koji je usput pretrčao 7,8 kilometara,donosio prevagu na terenu i stvarao veliki broj šansi ali danas dobri Mašič i vrhunsko odlični Karič nisu nažalost realizovali.Ništa idemo dalje ovaj tim ima i glavu i rep super igra a mi svi moramo ovo podržati ne psovati igračima kupovati ulaznice makar svako nek uzme 5 komada,članstvo,i fan shop obavezno.
Ništa ne mjenjati i nema potrebe sve je super,pokušati sve igrače sačuvati jer šteta bi velika bila da se sad načne ovako dobar super sonični igrački kadar.![]()
![]()
![]()

FliX je napisao/la: ↑12 nov 2023, 00:54Je-bi se tamo. Moro sam dvaput citat postConvicts je napisao/la: ↑11 nov 2023, 18:21zamorano je napisao/la: ↑11 nov 2023, 18:11Danas nesretan poraz totalno! Poslije onakve naše dominacije da se na nesreču izgubi,baš šteta! Sudija odličan dijelio je našim igračima žute kartone da očiste ljudi za Stupčanicu,super je to stvar! Šteta nije bilo danas velike legende Čelika Isakoviča pa se više opravdano nije ni moglo.Postavke taktika trenera baš u stilu atomskog fudbala,dodavanja,pasovi,trka,šanse ne možeš izbrojati koliko ih je bilo. Sjajni danas Honda,Pehilj,Sarič,Mehič...ostali su bili odlični,s tim da je ulaskom velikog virtuoza Žune koji je usput pretrčao 7,8 kilometara,donosio prevagu na terenu i stvarao veliki broj šansi ali danas dobri Mašič i vrhunsko odlični Karič nisu nažalost realizovali.Ništa idemo dalje ovaj tim ima i glavu i rep super igra a mi svi moramo ovo podržati ne psovati igračima kupovati ulaznice makar svako nek uzme 5 komada,članstvo,i fan shop obavezno.
Ništa ne mjenjati i nema potrebe sve je super,pokušati sve igrače sačuvati jer šteta bi velika bila da se sad načne ovako dobar super sonični igrački kadar.![]()
![]()
![]()
![]()

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Nije zasticen ali je puno bolji od vecine ako i ne svih ostalih igraca. Nerealno ga je kritikovati kada igra van svoje pozicije i najkonstantni je kvalitetom. Ne mozes imati isti tretman prema svim igracima kada ne igraju isto pa tako ne mozes ni trpati SIvca koji generalno igra solidno pogotovo na svojoj prirodnoj poziciji sa igracima koji su igrali vise nego katastrofalno ovu polu sezonu. Nema logike. Kritikovao se i Durmo ako se sjecas ali je momak bio veoma dobar proslu sezonu i pruza solidne partije i ovu gdje nas je x puta izvlacio iz govana tako da ne mozes sad samo da ispadnes korektan prema svima i njega kritikovati.NekiForumas je napisao/la: ↑11 nov 2023, 22:10Nadam se da je svima i nakon ove utakmice jasno da Sivac nije za krilo? Sta rec za onaj pokusaj kad nije mogo prebacit golmana koji je bio na 16 metara? Ok nisi krilo ja sam to odmah znao i nisam mu zamjerio nista, samo se pokazalo da nije za krilo al ono je moralo bolje pa golman ti na 16 bio. Sto je najgore ne do Bog da su onako nesto uradili Durmis, Karalic , Ali kakva bi se pljuvacina ovdje razvezala. Sivac haman zasticen ko Mrki medvjed. Ovo mi najvise smeta sto mnogi igraci nemaju isti tretman kod pojedinih. Ok razumijem gotvis nekog vise, svidja ti se nesto u njegovoj igri al treba bit i realan. Kad je dobro dobro je kad je lose lose je da mi je babo a ne neko drugi. Ovo danas je bilo lose. Moje misljenje.
-
- Moderator
- Kontakt:
Pozdrav momci!
Prije svega bih se zahvalio navijačima Čelika na korektnosti i sjajnom navijanju i ambijentu koji su napravili tokom 90 minuta. Ozbiljna grupa, jedno od najboljih navijanja koje sam ja propratio u Srebreniku. Pohvale i za dolazak po ovakvom vremenu.
Rekao bih prije svega da je utakmica bila fer i korektna kao i gostoprimstvo, iako je bio veliki broj kartona, 6 naših se čistilo pa.. Gradina u osam utakmica ima samo jedan primljen pogodak, a ova naša jučerašnja je bila najlošija u sezoni. To je podatak koji mnogi potcjenjuju ovde a i prije utakmice su potcjenjivali. Momci su mladi i ginu, prosjek godina 21, dokaz tome su i rezultati iza njih koji su nadmašili očekivanja svih nas. Ali ruku na srce moram reći objektivno, gledao sam sve naše utakmice do sad, da je Čelik najtanja ekipa s kojom smo igrali do sad.
Mene su momci vaši oduševili u generalci pretprošlo ljeto, nekako se prelagano ta ekipa otpustila, dovedeno je “kukolja” u ekipu i to je odma loše. Recimo tad je Arnautović mali letio. Ne kažem i ne znam kako bi ta ekipa kotirala u Prvoj ligi ali su nas u generalci nadigrali a mi smo bili peti na kraju prošle sezone.
Jednostavno se moraju imati karakterni momci, to je broj 1. Teško je sklopiti ekipu za ulazak i kad se pare imaju - Stupčanica dokaz.
Možda previše kritika na momke, sezona je jednostavno unazad krenula sa rezultatskog aspekta, ali Čelik radi prave stvari, pratim pomno dugo sve unazad, Čelik do prije par godina nije imao zvanične stranice da ne pričam nešto drugo.
Svaka čast ekipi koja radi ogroman posao sad, na svim poljima, aBd uskoro biće to i najzdravija priča u Premijer ligi BiH.
Sretno u nastavku i svako dobro vam želim ispred kolektiva OFK Gradina!
Prije svega bih se zahvalio navijačima Čelika na korektnosti i sjajnom navijanju i ambijentu koji su napravili tokom 90 minuta. Ozbiljna grupa, jedno od najboljih navijanja koje sam ja propratio u Srebreniku. Pohvale i za dolazak po ovakvom vremenu.
Rekao bih prije svega da je utakmica bila fer i korektna kao i gostoprimstvo, iako je bio veliki broj kartona, 6 naših se čistilo pa.. Gradina u osam utakmica ima samo jedan primljen pogodak, a ova naša jučerašnja je bila najlošija u sezoni. To je podatak koji mnogi potcjenjuju ovde a i prije utakmice su potcjenjivali. Momci su mladi i ginu, prosjek godina 21, dokaz tome su i rezultati iza njih koji su nadmašili očekivanja svih nas. Ali ruku na srce moram reći objektivno, gledao sam sve naše utakmice do sad, da je Čelik najtanja ekipa s kojom smo igrali do sad.
Mene su momci vaši oduševili u generalci pretprošlo ljeto, nekako se prelagano ta ekipa otpustila, dovedeno je “kukolja” u ekipu i to je odma loše. Recimo tad je Arnautović mali letio. Ne kažem i ne znam kako bi ta ekipa kotirala u Prvoj ligi ali su nas u generalci nadigrali a mi smo bili peti na kraju prošle sezone.
Jednostavno se moraju imati karakterni momci, to je broj 1. Teško je sklopiti ekipu za ulazak i kad se pare imaju - Stupčanica dokaz.
Možda previše kritika na momke, sezona je jednostavno unazad krenula sa rezultatskog aspekta, ali Čelik radi prave stvari, pratim pomno dugo sve unazad, Čelik do prije par godina nije imao zvanične stranice da ne pričam nešto drugo.
Svaka čast ekipi koja radi ogroman posao sad, na svim poljima, aBd uskoro biće to i najzdravija priča u Premijer ligi BiH.
Sretno u nastavku i svako dobro vam želim ispred kolektiva OFK Gradina!
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
Celik je jucer bio bolji protivnik od domacina i ko to nije vidio taj ne zna sta je fudbal. Ono jucer je bilo trenutno najboljo sta imamo u tom trenutku. Razlog tome su povrede,zuti kartoni. Da je Sivac zabio za 1-0 druga bu sad prica bila. Ocekivao sam puno vise od domacina jer dugo ne znaji za poraz, readaju samo pobjede i onda ih "ovakav" Celik mogu slobodno rec nadigra. Najveca boljka nasi liga su sudije i tu je kraj price. Prvi penal nisam vidio i ne mogu nista pricat, ali drugi ono je smijesno. Onda desetine faulova u korist domacina koji se desaavaju kod pomocmog sudije koji vec dize zastavicu da je aut za Celik, a glavni svira faul za Srebrenik. Slazem se da su potrebne promjene u igrackom kadru u Celiku ali treba malo biti realan i skontat da je Celik do prije 3 godine trebao biti ugasen. Da je tad neko ponudio da ce Celik za tri ili cetri godine igrat Prvu ligu Federacije i biti u sredini tabele svi bi to prihvatili. Celikovi vrijeme dolazi, Celik je najljepsa prica u Zenici, Celik ce ubrzo imat odblokiran racun, Celik ce vratit svakom sto je duzan, Celik ce naplatit od svakog sto su Celiku duzni, Celik ce ponovo igrat najvisi rang takmicenja, Celik ce opet biti sampion.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Prebroj samo koliko je lopti jucer uzeo. Ja sam ga prvi kritikovao kada se previse mijesao u napad jer to ne zna. Kad cisti lopte ispred odbrane, nije uopste los. Kako je odigrao protiv Slobode?sagitarius je napisao/la: ↑12 nov 2023, 00:50Koji je njegov zadatak!?AllGunsBlazing je napisao/la: ↑11 nov 2023, 22:02Ne bih bas stavljao Mehica u ovu grupu. Meni je on solidan i koristan igrac. Igrac zadatka.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Slazem se. Juce je meni Mehic bio jedan od najboljih, pogotovo u prvom poluvremenu je bas dosta lopti oduzeo.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑12 nov 2023, 09:51Prebroj samo koliko je lopti jucer uzeo. Ja sam ga prvi kritikovao kada se previse mijesao u napad jer to ne zna. Kad cisti lopte ispred odbrane, nije uopste los. Kako je odigrao protiv Slobode?sagitarius je napisao/la: ↑12 nov 2023, 00:50Koji je njegov zadatak!?AllGunsBlazing je napisao/la: ↑11 nov 2023, 22:02
Ne bih bas stavljao Mehica u ovu grupu. Meni je on solidan i koristan igrac. Igrac zadatka.
-
- Kontakt:
Razumijem sta hoces da kazes ali realno i Ali je prosle sezone bio odlican pogotovo ako gledamo statisticki pa ove sezone nema sta se ne pise za momka. Apsolutno se slazem da zasluzuje KRITIKE al nema potrebe pretjerivat.habuba je napisao/la: ↑12 nov 2023, 02:11Nije zasticen ali je puno bolji od vecine ako i ne svih ostalih igraca. Nerealno ga je kritikovati kada igra van svoje pozicije i najkonstantni je kvalitetom. Ne mozes imati isti tretman prema svim igracima kada ne igraju isto pa tako ne mozes ni trpati SIvca koji generalno igra solidno pogotovo na svojoj prirodnoj poziciji sa igracima koji su igrali vise nego katastrofalno ovu polu sezonu. Nema logike. Kritikovao se i Durmo ako se sjecas ali je momak bio veoma dobar proslu sezonu i pruza solidne partije i ovu gdje nas je x puta izvlacio iz govana tako da ne mozes sad samo da ispadnes korektan prema svima i njega kritikovati.NekiForumas je napisao/la: ↑11 nov 2023, 22:10Nadam se da je svima i nakon ove utakmice jasno da Sivac nije za krilo? Sta rec za onaj pokusaj kad nije mogo prebacit golmana koji je bio na 16 metara? Ok nisi krilo ja sam to odmah znao i nisam mu zamjerio nista, samo se pokazalo da nije za krilo al ono je moralo bolje pa golman ti na 16 bio. Sto je najgore ne do Bog da su onako nesto uradili Durmis, Karalic , Ali kakva bi se pljuvacina ovdje razvezala. Sivac haman zasticen ko Mrki medvjed. Ovo mi najvise smeta sto mnogi igraci nemaju isti tretman kod pojedinih. Ok razumijem gotvis nekog vise, svidja ti se nesto u njegovoj igri al treba bit i realan. Kad je dobro dobro je kad je lose lose je da mi je babo a ne neko drugi. Ovo danas je bilo lose. Moje misljenje.
Po meni uopce Sivac ne igra dobro ove sezone. Nekoliko golova primljeno zbog njegove lose defanzive, kad ima loptu hoce na silu da prolazi uz liniju, a ovdje to ne prolazi bas kao u DCL. Centarsut nije uputio dobar do Buducnosti, nit je po meni zasluzio dobit za igraca utakmice , trebao je dobit Talha po meni. Naravno opet daleko od toga da je los igrac i razumijem da moze i on imat los period pogotovo kad citava ekipa igra lose tesko je nesto uradit al rekoh vec kad je dobro dobro je kad je lose lose je i ja cu to uvijek rec za bilo koga.
Ocekujem i od njega da ce podignuti nivo svoje igre sljedece polusezone.
Ove polusezone jedino ko ne zasluzuje bit kritikovan je Durmo i mogu rec Begic kojem je ovo prva seniorska polusezonsa i igrao je solidno iako je imao i on osiclacija sto je razumljivo al generalno je ostavio dobar utisak i na njega se apsolutno moze racunati u nastavku prvnestva i naravno u buducnosti.
- Marsal
- Kontakt:
Ma dobro nama i ide kad vidim kakvi smo, firme i ljudi iz Zenice podržavaju druge klubove po BiH, a Čelik ne žele pomoći, ne žele bit sponzori, ne žele ništa.
Tačno treba napravit i neki presjek ljudi koji su jaki privatnici, a ne žele bit ni 12. igrač i treba ih izbjegavat.
Tačno treba napravit i neki presjek ljudi koji su jaki privatnici, a ne žele bit ni 12. igrač i treba ih izbjegavat.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Za Zvijezdu gdje su 3 boda jedini cilj za relativno miran zimski san.
.........................Durmo..........
Sivac....Isaković....Šetkić........Bajramović
............Mehić.............Vardo....
...................Tabaković...................
.........Pehilj...... Mašić.......Durmiš......
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Joj Mesa, kao Mesa. Samo gleda gdje moze tender kakav ubost. Vjerovatno sponzor sitno, da pobere tendere po Cazinu.Marsal je napisao/la: ↑12 nov 2023, 11:45Ma dobro nama i ide kad vidim kakvi smo, firme i ljudi iz Zenice podržavaju druge klubove po BiH, a Čelik ne žele pomoći, ne žele bit sponzori, ne žele ništa.
Mogli su mu barem ime ispravno napisat, Mehemed.
Danas Bakir Bašić zabio gol, a Afan Ibraković zabio autogol.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
- Zenicanin988
- Kontakt:
Ako hoces igrati ofanzivnije , ja bi stavio Davuda, koliko god da je los trenutno, bolji je za naprijed od Bajramovica. Mehica svakako ne bi stavio. Ostalo okavenija je napisao/la: ↑12 nov 2023, 12:39Za Zvijezdu gdje su 3 boda jedini cilj za relativno miran zimski san.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Jest Bajramovic operisan od ofanzive, ali je Davud operisan od fudbala. Ne postoji na terenu uopste. U Srebreniku pokusao predriblati dvojicu, pa stao, izgubio loptu i malo falilo da se Begic povrijedi u pokusaju da je vrati. U drugom dijelu, uopste ne ide na loptu, nikakve agresivnosti u igri. Da ne govorim kolika je rupa u odbrani.Zenicanin988 je napisao/la: ↑12 nov 2023, 22:21Ako hoces igrati ofanzivnije , ja bi stavio Davuda, koliko god da je los trenutno, bolji je za naprijed od Bajramovica. Mehica svakako ne bi stavio. Ostalo okavenija je napisao/la: ↑12 nov 2023, 12:39Za Zvijezdu gdje su 3 boda jedini cilj za relativno miran zimski san.
Celik!3,2,2.
- Zenicanin988
- Kontakt:
Treba neko (trener ili neko drugi), popricat, vidjet sta je s momkom, bio je predobar.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑12 nov 2023, 23:31Jest Bajramovic operisan od ofanzive, ali je Davud operisan od fudbala. Ne postoji na terenu uopste. U Srebreniku pokusao predriblati dvojicu, pa stao, izgubio loptu i malo falilo da se Begic povrijedi u pokusaju da je vrati. U drugom dijelu, uopste ne ide na loptu, nikakve agresivnosti u igri. Da ne govorim kolika je rupa u odbrani.Zenicanin988 je napisao/la: ↑12 nov 2023, 22:21Ako hoces igrati ofanzivnije , ja bi stavio Davuda, koliko god da je los trenutno, bolji je za naprijed od Bajramovica. Mehica svakako ne bi stavio. Ostalo okavenija je napisao/la: ↑12 nov 2023, 12:39Za Zvijezdu gdje su 3 boda jedini cilj za relativno miran zimski san.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Bio je ali ovu polusezonu truba. Juce igraci bukvalno kroz njega prolazili. Ne znam samo kako se uspjevao onako spetljati gotovo svaki put da covjek u kasu a ne trku ga predje i prodje pored njega. Izgledao je kao da je ebavao dva dana i onda doso na utakmicu suh bez imalo zelje i volje za zivotom a ne utakmicom.
(iz članka):
"...Zenički Čelik je zbog finansijskih problema otišao u Kantonalnu ligu i tek je najvjernijim navijačima poznato gdje sad uopće igra. ---
Uglavnom, razumijete poentu. Očito, Bošnjaci nemaju kad da se bave sportom. Moraju rješavati globalne izazove ummeta i sukobe na Bliskom istoku. A ono što su naslijedili, mahom su uništili."
(Više):
https://www.****/vijesti/kolumne/867 ... ort-prop-o
"...Zenički Čelik je zbog finansijskih problema otišao u Kantonalnu ligu i tek je najvjernijim navijačima poznato gdje sad uopće igra. ---
Uglavnom, razumijete poentu. Očito, Bošnjaci nemaju kad da se bave sportom. Moraju rješavati globalne izazove ummeta i sukobe na Bliskom istoku. A ono što su naslijedili, mahom su uništili."
(Više):
https://www.****/vijesti/kolumne/867 ... ort-prop-o
(Iz današnjeg "Avaza"):
KOMENTAR DANA
Bošnjački sport prop'o
Nemaju Bošnjaci kad da se bave sportom, moraju rješavati sukobe na Bliskom istoku
Slika: Bilino polje. Armin Durgut / PIXSELL
Piše: Danijal Hadzovic
prije 1 sat 51 minutu
6
Bh. fudbalom već godinama suvereno vlada Hrvatski športski klub Zrinjski. U košarci je neprikosnovena Dodikova Igokea, klub smješten u selu Aleksandrovac, koje se nalazi pored Laktaša, također sela.
Prvak u muškom rukometu je Izviđač iz Ljubuškog. U ženskom rukometu Grude. U ženskoj košarci prvaci su Orlovi iz Banje Luke. U ženskoj odbojci prvak je Gacko. U futsalu Radnik iz Bijeljine. I tako dalje.
Sarajevo, grad od gotovo pola miliona stanovnika u maloj i siromašnoj državi koja nema više ni tri miliona stanovnika, nema nijednog aktuelnog prvaka u važnim sportovima.
Željezničar je godinama u finansijskoj krizi i tavori po sredini tabele. FK Sarajevo je, zahvaljujući puštanju privatnog kapitala, u dosta boljoj situaciji, jer su donekle uspjeli izbjeći bošnjački biznis model „stranka da postavi svoje ljude“. KK Bosna, prvi jugoslavenski prvak Evrope, danas jedva životari s neriješenim statusom. Zenički Čelik je zbog finansijskih problema otišao u Kantonalnu ligu i tek je najvjernijim navijačima poznato gdje sad uopće igra. Tuzlanska Sloboda ispala je u Prvu ligu FBiH. Unsko-sanski kanton, s 300 hiljada stanovnika, nema niti jedan klub ni u košarkaškoj ni u fudbalskoj prvoj ligi, itd... Velež se nakon dugogodišnje krize, pa čak i ispadanja u Prvu ligu FBiH, „stabilizirao“ kao osrednji klub u Premijer ligi.
Da ne spominjemo tek situaciju u regionu. Velikani poput Dinama, Crvene zvezde ili Partizana po raspadu Jugoslavije ostali su dominantni prvaci u svojim zemljama.
Dinamo je do ove sezone redovno igrao Ligu prvaka, koju igra i Crvena zvezda, dok su i Partizan i Zvezda redovni učesnici Evrolige, najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja s malobrojnom probranom elitom, a beogradska Arena, koja prima 20-ak hiljada ljudi, redovno je dupke puna.
Uglavnom, razumijete poentu. Očito, Bošnjaci nemaju kad da se bave sportom. Moraju rješavati globalne izazove ummeta i sukobe na Bliskom istoku. A ono što su naslijedili, mahom su uništili.
KOMENTAR DANA
Bošnjački sport prop'o
Nemaju Bošnjaci kad da se bave sportom, moraju rješavati sukobe na Bliskom istoku
prije 1 sat 51 minutu
6
Bh. fudbalom već godinama suvereno vlada Hrvatski športski klub Zrinjski. U košarci je neprikosnovena Dodikova Igokea, klub smješten u selu Aleksandrovac, koje se nalazi pored Laktaša, također sela.
Prvak u muškom rukometu je Izviđač iz Ljubuškog. U ženskom rukometu Grude. U ženskoj košarci prvaci su Orlovi iz Banje Luke. U ženskoj odbojci prvak je Gacko. U futsalu Radnik iz Bijeljine. I tako dalje.
Sarajevo, grad od gotovo pola miliona stanovnika u maloj i siromašnoj državi koja nema više ni tri miliona stanovnika, nema nijednog aktuelnog prvaka u važnim sportovima.
Željezničar je godinama u finansijskoj krizi i tavori po sredini tabele. FK Sarajevo je, zahvaljujući puštanju privatnog kapitala, u dosta boljoj situaciji, jer su donekle uspjeli izbjeći bošnjački biznis model „stranka da postavi svoje ljude“. KK Bosna, prvi jugoslavenski prvak Evrope, danas jedva životari s neriješenim statusom. Zenički Čelik je zbog finansijskih problema otišao u Kantonalnu ligu i tek je najvjernijim navijačima poznato gdje sad uopće igra. Tuzlanska Sloboda ispala je u Prvu ligu FBiH. Unsko-sanski kanton, s 300 hiljada stanovnika, nema niti jedan klub ni u košarkaškoj ni u fudbalskoj prvoj ligi, itd... Velež se nakon dugogodišnje krize, pa čak i ispadanja u Prvu ligu FBiH, „stabilizirao“ kao osrednji klub u Premijer ligi.
Da ne spominjemo tek situaciju u regionu. Velikani poput Dinama, Crvene zvezde ili Partizana po raspadu Jugoslavije ostali su dominantni prvaci u svojim zemljama.
Dinamo je do ove sezone redovno igrao Ligu prvaka, koju igra i Crvena zvezda, dok su i Partizan i Zvezda redovni učesnici Evrolige, najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja s malobrojnom probranom elitom, a beogradska Arena, koja prima 20-ak hiljada ljudi, redovno je dupke puna.
Uglavnom, razumijete poentu. Očito, Bošnjaci nemaju kad da se bave sportom. Moraju rješavati globalne izazove ummeta i sukobe na Bliskom istoku. A ono što su naslijedili, mahom su uništili.
-
- Kontakt:
Ko jos cita ovo smece od AvazJas63Ko je napisao/la: ↑13 nov 2023, 08:01(Iz današnjeg "Avaza"):
KOMENTAR DANA
Bošnjački sport prop'o
prije 1 sat 51 minutu
6
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Nulatridva i 10 gostiju.