FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Unesite negdje u svijetu sokic i grickalice pa cete dobiti isto odbijenicu.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
Oni da su valjali sigurno ne bi došli u Zelju,ovakav kakav jest. Nego kod nas je moderno psovati par igraca a ostali što su kante isto tako, to nikom ništa. Nikakav napredak u igri nismo dobili. Boljevic igrao nista nije uradio, ovaj bezmozgovic dobio odmah crveni, i mogao i jučer dobiti. I da, treniraju oni s ekipom odavno već.
Kod nas vječita priča kad prođu pripreme, prođu pripreme i nista. Kao za reprezentativnu pauzu, vidjelo smo sad protiv Posusja..Toliki odmar, vrijeme da se promijeni nešto u ekipi,nas Posusje razvalilo. Nećemo se lagati, kakve pripreme,kakvi bakraci.
strucnjaci moj ti sve goli strucnjak do strucnjakaLaki26 je napisao/la: ↑27 nov 2023, 17:01Oni da su valjali sigurno ne bi došli u Zelju,ovakav kakav jest. Nego kod nas je moderno psovati par igraca a ostali što su kante isto tako, to nikom ništa. Nikakav napredak u igri nismo dobili. Boljevic igrao nista nije uradio, ovaj bezmozgovic dobio odmah crveni, i mogao i jučer dobiti. I da, treniraju oni s ekipom odavno već.
Kod nas vječita priča kad prođu pripreme, prođu pripreme i nista. Kao za reprezentativnu pauzu, vidjelo smo sad protiv Posusja..Toliki odmar, vrijeme da se promijeni nešto u ekipi,nas Posusje razvalilo. Nećemo se lagati, kakve pripreme,kakvi bakraci.
- jointunija
- Kontakt:
Šta ćeš,on ih je aminovao,selektirao ekipu.
Ispoštovati još ova 3 kola,uzeti šta nam se ponudi i na zimu finu čistku napraviti.
Znaju oni koliko je ekipa nekvalitetna i nespremna.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
U pravu ste obojica, Bašiću zamjeram sto nije mijenjao uhljupe a zna se ko su i što javno nije rekap ko ga sabotira.jointunija je napisao/la: ↑27 nov 2023, 18:00Šta ćeš,on ih je aminovao,selektirao ekipu.
Ispoštovati još ova 3 kola,uzeti šta nam se ponudi i na zimu finu čistku napraviti.
Znaju oni koliko je ekipa nekvalitetna i nespremna.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Naš je problem što smo pored lošeg igračkog kadra doveli još dvojicu truhlovina, koje plaćamo finom cifrom. A necemo da damo Jasarevicu tolike pare koji je isto krampa ko ova dvojica. Naravno da tu pravis problem u ekipi. Jedan dodje kaže ja sam igrao kad nije bilo plata, a ovaj drugo dodji dobije pet puta više. Ni to ne bi bio problem da smo mi imali neke koristi od te dvojice igrača. Njihov učinak za 4 utakmice 0 bodova.
Al ga mozete vaziti, ispade Jasarevic Zinchenko a psovalo mu se od do.
-
- Kontakt:
Majstore znamo kako nasi prolaze na istoku i zapadu kad vam rezultat ne ide u korist cak i kad ide. Imaju snimci na yt kad je pola tribine grupno doslo da se obracuna sa jednim nasim navijacem.mma_hz je napisao/la: ↑27 nov 2023, 09:18Sa nama na zapadu uvijek bude navijaca sa obiljezljima drugih kluba i nikada nije bilo nikakvih problema..To vam mogu potvrditi navijaci Veleza,Igmana pa i vasi navijaci koji su ponavljam bili na zapadu sa salovima Zelje i Allaha mi niko im nije ruznu rijec uputio.Pricaj za zadnjih par derbija na Kosevu.Garantujem vam zivotom da niko bar na zapadu ne bi prisao dedi sa zeljinom kapom,mozda bi se neka zajebancija napravila...eh sad na istoku Koseva bi ga garant izbacili nazalost jer je tamo druga vrsta ljudi majke mi.Bio sam na istoku na ovim juniorima sad i ono sta par budala psuje i govori to je uzasno.zeljovolimte je napisao/la: ↑27 nov 2023, 08:23To je to.invincible1921 je napisao/la: ↑27 nov 2023, 01:11Ne znam sta je bilo s dedom, al je cinjenica da ponasanje i dobacivanja na Grbavici u zadnjih dvije sezone su da se zgrozi svaki pravi navijac Zeljeznicara i pobornik citave filozofije koju klub predstvalja..i ma kolko ovdje neko prico, daleko je to od "neodgovornih pojednica". Tako sa sta god se desilo ne bi me iznenadilo
Znam kakvi su drugi, ali nas je vazda to izdvajalo od drugih..sad smo kao i ekipa na terenu otisli u pm..
Protiv veleza npr bracni par i kcerka im mozda 12/13 godina poce snimat bakljadu RA naka dvojica od 40+ znaci nisu balavci,napadaose je ocm zamal i fizicki...bas sam vidio traumu na licu djeteta..i sta sad njen stari se teba tu udarat sa njih 7/8. Mozda ti nemas nista u zivotu osim da dodjes i likecis frustracije na utakmice, ali nije to tvoja privatna tribina
Psovke koje cujem na istoku...bolje da ne spominjem
Momci s juga ispadose na kraju "najfiniji"
Jug je najpristojnija tribina sto se tice tih stvari.
Da ti ne postavljam klipove.
Mi samo ne zelimo da budemo kao npr HZ koje svaki derbi bacaju na nas sjever baklje ne obaziruci se hoce li nekog povrijediti.
Borimo se protiv papanluka koji je kod vas sasvim normalna pojava. Kod nas se nasao jedan papak.
Kod vas bi ga nogama ispratili..
Napadate Musemica, a da ne napadnete mog dedu..
Nije stvar Jasarevica, iako je za sve ove koji su igrali poslije Marcelo. Fazon je sto konstantno dovodiš igrace koji nemaju kvaliteta. Imaš troškove Biber, Turanjanin, Alison, Cosic i da ne nabrajam.. Ne znas koji je gori od kojeg a kad uzmeš tih 4-5 plata, to i nije mala cifra.
Dalje, došao novi trener valjda je vidio za mjesec dana da Biber ne može igrati profesinalnii fudbal a ne u Zelji. On ga stavi od početka. Nemaš sredine terena, ljudi nas pojeli. Imali smo 100 pogrešnih dodavanja. Zašto, zato što je teren bio zaledjen,tvrd, lopta ide brzo, nemaju snage, nemaju koncentracije, i logicno da će te ljudi razvaliti. I to te razvale ljudi koji treniraju i igraju na puno toplijem vremenu. Sto je još jedan pokazatelj koliki smo mi kura.c.
Selimovic vidis da nema mozga dva posto, stavi ga na zadnjeg veznog umjesto Bibera. A dole stavi Dubakcica i Kosorica ako nemaš koga drugog. Od igraca do trenera, do vrha kluba, sve amateri klasični.
Dalje, došao novi trener valjda je vidio za mjesec dana da Biber ne može igrati profesinalnii fudbal a ne u Zelji. On ga stavi od početka. Nemaš sredine terena, ljudi nas pojeli. Imali smo 100 pogrešnih dodavanja. Zašto, zato što je teren bio zaledjen,tvrd, lopta ide brzo, nemaju snage, nemaju koncentracije, i logicno da će te ljudi razvaliti. I to te razvale ljudi koji treniraju i igraju na puno toplijem vremenu. Sto je još jedan pokazatelj koliki smo mi kura.c.
Selimovic vidis da nema mozga dva posto, stavi ga na zadnjeg veznog umjesto Bibera. A dole stavi Dubakcica i Kosorica ako nemaš koga drugog. Od igraca do trenera, do vrha kluba, sve amateri klasični.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Valjda nam više dosadilo pričati o tome kako smo loši iz utakmice u utakmicu, poravnili dibidus, pa pričamo o dedi sa uhljupskom kapom.
- WeekendOffender
- Kontakt:
Nasi igraci kad uzmu loptu i krenu naprijed nemaju pojma sta treba da rade sa njom osim da se dodaju u krug i to se zavrsi tako sto lopta bude oduzeta ili bude neki ocajni ubacaj u 16 gdje nema nikoga ili jednostavno u tom dodavanju lopta zavrsi kod mekica koji je osuta pa gdje god da zavrsi valjda jer mu je jedan takav sut slucajno zavrsio u golu Borca prije 3 mjeseca pa i dalje pokusava slicne carlame
Curva Sud
Objasnio.Odgovor haveru u vezi Bekrica.Nemam ja nista protiv Bekrica covjek kulturan radi svoj poso ali me malo iz iskustva zivotnog baca sumlja da ima grupa havera sa njim kojim je Zeljo onako iz zajebancije a njegova uloga tj poso koji obavlja nije za zajebanciju.Znas kako kazu ma nije da mu nevjerujem ali ima neka suha koja baca sumlju.Eto nadam se da grjesim.Dakle nista protiv kao osobe tj i neinteresuje me toliko ali kao poslovno jer vodi moj klub imam neku suhu da nije to to.Eto ako me on ili neki navijac demantuje ja cu rec pogrjesio sam ljudi smo svi grjese.
Otvorite temu za svadju pa se poubijajte izmedju sebe..
Nodi je jedini relevantan da kaze da li se trebao dedo stjerati sa tribine ili ne....
I ja bih kad bih sjeo u Cokckpit nekog aviona samo bih blejao u one kontrolne tipke i display-e i ne bih znao šta da radim niti kako da upravljam istim.WeekendOffender je napisao/la: ↑28 nov 2023, 00:39Nasi igraci kad uzmu loptu i krenu naprijed nemaju pojma sta treba da rade sa njom osim da se dodaju u krug i to se zavrsi tako sto lopta bude oduzeta ili bude neki ocajni ubacaj u 16 gdje nema nikoga ili jednostavno u tom dodavanju lopta zavrsi kod mekica koji je osuta pa gdje god da zavrsi valjda jer mu je jedan takav sut slucajno zavrsio u golu Borca prije 3 mjeseca pa i dalje pokusava slicne carlame
Još manje bih se snašao u nekoj od letilica u vlasništvu NASA-e .
Tako i naši igrači. Slabo trče, spori su al zato nemaju pojma ni o čemu, jednostavno ne znaju šta da rade kad istrče na teren. E sad, ja po profesiji nisam pilot i prihodi mi ne ovise o poznavanju tehnike leta, ali ovi nazovi igrači su profesionalci i za život zarađuju na zelenom terenu. Profesionalci. Kakva ironija.
Ali ne znaš ko je gori, igrači ili oni koji bi trebali voditi neke upravljačke i organizacijske aktivnosti u klubu. Zadnje dvije utakmice (prije Posušja) nekako smo i odigrali tako da je čak nek i solidan nivo bio u pitanju, (Sloga i Borac) postigla se čak 3 gola a od toga 2 u gostima i onda ide reprezentativna pauza, a po povratku na teren ( prekjučer) totalna katastrofa od igre. Dakle umjesto da budemo još kompaktniji, konkurentniji, bolji, mi protiv Posušja odigramo daleko najgore poluvrijeme u ovom dijelu prvenstva. Dvije hefte niko ništa nije radio, a treniralo se samo reda radi. O nekim prijateljskim tekmama da i ne govorim.
Primjer od prekjučer. Svaku odbijenu, izbijenu ili ničiju loptu su pokupili igrači Posušja. Ok ako ne svaku onda sigurno 80%. Dakle puno bolje stoje na terenu, a plus puno se bolje kreću bez lopte. Uvijek su bliži lopti od nas. Mi jedva prenesemo loptu sa naše polovine, a oni prolaze na našu i stvaraju šanse kako hoće. Imaju puno agresivniji pristup prema igri, uduplaju svakog našeg igrača i igraju na rubu faula. Na Grbavici govorim. Ne treba ovdje i sada puno mudrovati. Neka dobro analiziraju igru Posušja od prekjuče, nek im to bude neki obrazac, reper šta treba da postignu i kako trebaju igrati, šta je moderni fudbal primjenjiv kod nas. Dakle Posušje i to u gostima. Nikakva jaka ekipa iz vrha.
Sjedi i uči od boljih. Pokušaj dostići barem taj nivo.
Dzeno Ušpulic je slobodan , zasto mu ne dati priliku da bude kordinator omladinskih selekcija?
- gegenpressing
- Kontakt:
Profesionalci?Kakva ironija.6 igrača ispunilo minimum fizičke spreme.U reprezentativnoj pauzi su radili više nego zadnja 3 mjeseca ukupno.ExBlueone je napisao/la: ↑28 nov 2023, 15:33I ja bih kad bih sjeo u Cokckpit nekog aviona samo bih blejao u one kontrolne tipke i display-e i ne bih znao šta da radim niti kako da upravljam istim.WeekendOffender je napisao/la: ↑28 nov 2023, 00:39Nasi igraci kad uzmu loptu i krenu naprijed nemaju pojma sta treba da rade sa njom osim da se dodaju u krug i to se zavrsi tako sto lopta bude oduzeta ili bude neki ocajni ubacaj u 16 gdje nema nikoga ili jednostavno u tom dodavanju lopta zavrsi kod mekica koji je osuta pa gdje god da zavrsi valjda jer mu je jedan takav sut slucajno zavrsio u golu Borca prije 3 mjeseca pa i dalje pokusava slicne carlame
Tako i naši igrači. Slabo trče, spori su al zato nemaju pojma ni o čemu, jednostavno ne znaju šta da rade kad istrče na teren. E sad, ja po profesiji nisam pilot i prihodi mi ne ovise o poznavanju tehnike leta, ali ovi nazovi igrači su profesionalci i za život zarađuju na zelenom terenu. Profesionalci. Kakva ironija.
Ali ne znaš ko je gori, igrači ili oni koji bi trebali voditi neke upravljačke i organizacijske aktivnosti u klubu. Zadnje dvije utakmice (prije Posušja) nekako smo i odigrali tako da je čak nek i solidan nivo bio u pitanju, (Sloga i Borac) postigla se čak 3 gola a od toga 2 u gostima i onda ide reprezentativna pauza, a po povratku na teren ( prekjučer) totalna katastrofa od igre. Dakle umjesto da budemo još kompaktniji, konkurentniji, bolji, mi protiv Posušja odigramo daleko najgore poluvrijeme u ovom dijelu prvenstva. Dvije hefte niko ništa nije radio, a treniralo se samo reda radi. O nekim prijateljskim tekmama da i ne govorim.
Primjer od prekjučer. Svaku odbijenu, izbijenu ili ničiju loptu su pokupili igrači Posušja. Ok ako ne svaku onda sigurno 80%. Dakle puno bolje stoje na terenu, a plus puno se bolje kreću bez lopte. Uvijek su bliži lopti od nas. Mi jedva prenesemo loptu sa naše polovine, a oni prolaze na našu i stvaraju šanse kako hoće. Imaju puno agresivniji pristup prema igri, uduplaju svakog našeg igrača i igraju na rubu faula. Na Grbavici govorim. Ne treba ovdje i sada puno mudrovati. Neka dobro analiziraju igru Posušja od prekjuče, nek im to bude neki obrazac, reper šta treba da postignu i kako trebaju igrati, šta je moderni fudbal primjenjiv kod nas. Dakle Posušje i to u gostima. Nikakva jaka ekipa iz vrha.
Ako misliš da će tri mjeseca nerada riješiti u 10-15 ili mjesec dana onda se debelo varaš.
Na to dodaj nekvalitet,pa i zalaganje koje nije na 100% jer jedni ne mogu a neki su bez samopouzdanja i dobiješ ovo.
Spominješ Borac,pa mi smo do 25.minute trebali gubiti 0-3 minimalno.
Imaju mjerenja svakih 2-3 dana,za većinu trenutnih je ovo Spaceshuttle,jer ovo nikad nisu doživjeli niti će.
Ljudi su zaprepašteni koliko je ekipa nespremna.Sam podatak da si primio 5-6 golova u sudijskom vremenu govori sve.
Brohra ribo se...

Dobar pravoavalPacidoroP je napisao/la: ↑26 nov 2023, 19:46Ma kung fu Vaha je i u 10.minuta protiv Igmana najviše loptu imao u nogama, i vidi se da je snažan i prodoran.
Ali fakat je nepažljiv. I danas je imao startova opasnih, samo da je na jedan zakasnio milisekundu, opet bi crveni fasovao.
----Muftic----
Galic-Coca-Vaha-Ovcina
Mekic--Rustemovic
Drljo--Al Jaber--Boljevic
------Krpic-------
samo bih stavio Sabica umjesto staklenog
Taj frajr ni za treninga nije spreman
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zar ti majke i treba da mjeris Kosorica, Rustemovica, Cocalica, Krpica, Haracica iz federalne itd. Ljudi jednom nogom u penziji. A to je samo relevatno za ove mlade igrače sto ih prizivaju,nemaju kuveta a neki bi ih ubacivati da igraju. Cak gori OD penzioneragegenpressing je napisao/la: ↑28 nov 2023, 16:55Profesionalci?Kakva ironija.6 igrača ispunilo minimum fizičke spreme.U reprezentativnoj pauzi su radili više nego zadnja 3 mjeseca ukupno.ExBlueone je napisao/la: ↑28 nov 2023, 15:33WeekendOffender je napisao/la: ↑28 nov 2023, 00:39Nasi igraci kad uzmu loptu i krenu naprijed nemaju pojma sta treba da rade sa njom osim da se dodaju u krug i to se zavrsi tako sto lopta bude oduzeta ili bude neki ocajni ubacaj u 16 gdje nema nikoga ili jednostavno u tom dodavanju lopta zavrsi kod mekica koji je osuta pa gdje god da zavrsi valjda jer mu je jedan takav sut slucajno zavrsio u golu Borca prije 3 mjeseca pa i dalje pokusava slicne carlame
I ja bih kad bih sjeo u Cokckpit nekog aviona samo bih blejao u one kontrolne tipke i display-e i ne bih znao šta da radim niti kako da upravljam istim.
Ako misliš da će tri mjeseca nerada riješiti u 10-15 ili mjesec dana onda se debelo varaš.
Na to dodaj nekvalitet,pa i zalaganje koje nije na 100% jer jedni ne mogu a neki su bez samopouzdanja i dobiješ ovo.
Spominješ Borac,pa mi smo do 25.minute trebali gubiti 0-3 minimalno.
Imaju mjerenja svakih 2-3 dana,za većinu trenutnih je ovo Spaceshuttle,jer ovo nikad nisu doživjeli niti će.
Ljudi su zaprepašteni koliko je ekipa nespremna.Sam podatak da si primio 5-6 golova u sudijskom vremenu govori sve.
Koji mladi nemaju kuveta
Eto stari igraju vidi gdje smo
Sabic, Amoah, Drljo , Muftic , Jaber
Efendic, Goletic, Babaluk, Drina
Nista losiji nisu od igraca tipa Ovcina, Biber, Turanjanin, Kosoric, Jasarevic…
Cal sta vise garantujem da su bolji duplo nego ovi sto su bili u njihovim godinama
Od ovih mladjih Gasal treba dobiti nogu prvi
Eto stari igraju vidi gdje smo
Sabic, Amoah, Drljo , Muftic , Jaber
Efendic, Goletic, Babaluk, Drina
Nista losiji nisu od igraca tipa Ovcina, Biber, Turanjanin, Kosoric, Jasarevic…
Cal sta vise garantujem da su bolji duplo nego ovi sto su bili u njihovim godinama
Od ovih mladjih Gasal treba dobiti nogu prvi
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 28 nov 2023, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)