Ryanair će iz Sarajeva letjeti na pet novih destinacija i to u Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano. Rezervacija karata bit će dostupna po cijeni od 30 eura
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- AshburtonG
- Kontakt:
Niko to ne spori. Sarajevo je odlican grad za turiste. Meni se vise ne svidja, jer ima previse Arapa ili se ja krecem u pogresnim kvartovima pa mi se cini. Prije sam svaku priliku koristio da dodjem u Seher, a sad ga iskreno izbjegavam. Jos me put navede u neka okolna naselja, iznajmili vikendicu neku, sve komsije Arapi, tj prazne vikendice. Onda se domace stanovnistvo zali ja dijasporu kad to isto radi, a Arapima prodali pola grada. Niko da skonta da se trebaju prodavat koncesije, a ne apsolutno vlasnistvo.tabba77 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 13:37Nije cilj postati arapska prćija, pogledaj malo širu sliku. Naveo sam arape jer njih najviše ide u USK, gdje si vidio 50 kineza u Bihaću na jednom mjestu? Sarajevo ima šta da ponudi, u svakom momentu u gradu imaš bar 400-500 turista iz svih zemalja svijeta.AshburtonG je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:34Pa nije svima cilj da postanu arapska prcija. Ako nam je prodavanje svega arapima jedina opcija za prosperitet, yebo ti nas.Upravo to, imate sasvim dovoljno za ponuditi, iskoristite maksimalno sve što možete. Imate valjda pametne, obrazovane ljude koji će dovući investitora u Bihać i reći da je to top lokacija za izgraditi neki kompleks. Druže Ilidža živi od Arapa, Sarajevo živi od svih ostalih turista, ne svi ali bar većina. S obzirom da sam u turizmu, nisi ni svjestan koliko novca uđe u BiH samim slijetanjem jednog aviona na naše tlo. Zašto se svake godine Sarajevo nađe u TOP 10 turističkih gradova svijeta? Dođi i vidi.MortemHz je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:43Mislim da kolega cilja na to da su se te pare mogle uložiti u nešto s obzirom na popularnost Bihaća i Unsko-sanskog kantona kod Arapa. Oni kod nas otvore firme i zaposle domaće ljude na Ilidži, isto važi i za ostale strane državljane. Eto ova spodoba iznad psuje i vrijeđa Sarajevo i stanovnike a ima svoj kanton gdje njegovi sugrađani donose odluke za sebe. Takve osobe ne znaju ni kako je uređena država ni šta je budžet. Radije će prozivati Sarajevo koje nema nikakve ovlasti nego svog komšiju koji je strpao jučer u svoj džep milion a danas će dva.AshburtonG je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:34Pa nije svima cilj da postanu arapska prcija. Ako nam je prodavanje svega arapima jedina opcija za prosperitet, yebo ti nas.
- JayCatwright
- Kontakt:
"previse arapa" lol. Kakva mitomanija, jes ako si u Otesu
Najviše Arapa ćeš naći na Ilidži ali ne u svim naseljima. Vole boraviti tu jer je puna parkova, imaš Stojčevac, Vrelo Bosne, banju na Ilidži. U suštini sve što njima treba i što vole. Žale se i na Arape ali ybg, od Arapa će onaj sto mu renta auto uzeti 6000 KM za 3 mjeseca, onaj sto im renta kući uzet će oko 15000 KM i zato će u većini slučajeva i presutito jer mu uzima pare.AshburtonG je napisao/la: ↑28 nov 2023, 16:49Niko to ne spori. Sarajevo je odlican grad za turiste. Meni se vise ne svidja, jer ima previse Arapa ili se ja krecem u pogresnim kvartovima pa mi se cini. Prije sam svaku priliku koristio da dodjem u Seher, a sad ga iskreno izbjegavam. Jos me put navede u neka okolna naselja, iznajmili vikendicu neku, sve komsije Arapi, tj prazne vikendice. Onda se domace stanovnistvo zali ja dijasporu kad to isto radi, a Arapima prodali pola grada. Niko da skonta da se trebaju prodavat koncesije, a ne apsolutno vlasnistvo.tabba77 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 13:37Nije cilj postati arapska prćija, pogledaj malo širu sliku. Naveo sam arape jer njih najviše ide u USK, gdje si vidio 50 kineza u Bihaću na jednom mjestu? Sarajevo ima šta da ponudi, u svakom momentu u gradu imaš bar 400-500 turista iz svih zemalja svijeta.AshburtonG je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:34Pa nije svima cilj da postanu arapska prcija. Ako nam je prodavanje svega arapima jedina opcija za prosperitet, yebo ti nas.Upravo to, imate sasvim dovoljno za ponuditi, iskoristite maksimalno sve što možete. Imate valjda pametne, obrazovane ljude koji će dovući investitora u Bihać i reći da je to top lokacija za izgraditi neki kompleks. Druže Ilidža živi od Arapa, Sarajevo živi od svih ostalih turista, ne svi ali bar većina. S obzirom da sam u turizmu, nisi ni svjestan koliko novca uđe u BiH samim slijetanjem jednog aviona na naše tlo. Zašto se svake godine Sarajevo nađe u TOP 10 turističkih gradova svijeta? Dođi i vidi.MortemHz je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:43
Mislim da kolega cilja na to da su se te pare mogle uložiti u nešto s obzirom na popularnost Bihaća i Unsko-sanskog kantona kod Arapa. Oni kod nas otvore firme i zaposle domaće ljude na Ilidži, isto važi i za ostale strane državljane. Eto ova spodoba iznad psuje i vrijeđa Sarajevo i stanovnike a ima svoj kanton gdje njegovi sugrađani donose odluke za sebe. Takve osobe ne znaju ni kako je uređena država ni šta je budžet. Radije će prozivati Sarajevo koje nema nikakve ovlasti nego svog komšiju koji je strpao jučer u svoj džep milion a danas će dva.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Au bato
Stvarno je šprdnja šta im čovjek radi.

Stvarno je šprdnja šta im čovjek radi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ne kazem ja da je Sarajevo krivo da hoce aBd da se izgradi kao Dubai al sta vrijedi takva drzava onda u kojoj imas jedan eventualno dva grada koja sve imaju a ostalo su samo kasabe.. Niko ne krivi Sarajevo niti Vladu Kantona Sarajevo al kriva je drzava i federacija koji se samo oko Sarajeva i trude a za druge dijelove drzave ih boli briga.. Mislim tako je na kraju u svakoj drzavi gdje se glavni grad i centar moci najvise izgradjuje i najvise se u njega ulaze al sta vrijedi na kraju voziti ferari i imati vile kad ti u komsiluku oko ljudi nemaju sta jestiRobust je napisao/la: ↑28 nov 2023, 08:34Sarajevo krivo jer su tuzlaci bili desetak godina nespsobni da zavrse prilazna svjetla na pisti, i da srede aerodrom i njegovu okolicu da na nesto lici, skrivi sve na Sarajevo to je najlakse a sto vasi predstavnici glume debile to nikom ništa
- kraljttbvb
- Kontakt:
Znaci mi iz budzeta placamo pola karte numanumanyeu, da bi on mogao jeftino letjeti do Bosne i da bi nam govorio kako smo zaostaliMortemHz je napisao/la: ↑27 nov 2023, 13:43"Taj dio (500.000 KM, op.a.) se ne dijeli nego se sukcesivno povlači u skladu sa brojem prodatih karata odnosno dolascima ovdje. Taj novac će se povlačiti, mi to već fakturišemo i radimo, po broju putnika. Na taj način mi njih subvencioniramo, da oni drže povoljne cijene karata. To je danas normalna praksa svugdje u svijetu", dodao je.

Ti ocito nisi bio u Hercegovini gdje su 'Rvati vecina.Lema1304 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 18:34Ne kazem ja da je Sarajevo krivo da hoce aBd da se izgradi kao Dubai al sta vrijedi takva drzava onda u kojoj imas jedan eventualno dva grada koja sve imaju a ostalo su samo kasabe.. Niko ne krivi Sarajevo niti Vladu Kantona Sarajevo al kriva je drzava i federacija koji se samo oko Sarajeva i trude a za druge dijelove drzave ih boli briga.. Mislim tako je na kraju u svakoj drzavi gdje se glavni grad i centar moci najvise izgradjuje i najvise se u njega ulaze al sta vrijedi na kraju voziti ferari i imati vile kad ti u komsiluku oko ljudi nemaju sta jesti
Ljudi su sve sebi napravili, jednostavno nece da glasaju u parlamentu FBiH da se nesto dadne Sarajevu, ako i oni nece dobiti dio.
Plus stalno pricaju o ugrozenosti, pa im dadnu sta god zele...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Davidoffgold
- Kontakt:
Auu sad mi je lakše kad vidim da ima gore nego kod nas
Une vie honorable est une vie éternelle
ma mi smo zlatni kod nas na jutarnjem programu budu teme sta se desava u gradu, nove zanimljive stvari dok kod njih ide ubi zakolji propaganda aa najvecim ljudskim olosom il vucicem al to dodje na isto svakako
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa malo jeste čudno bilo , jer su objavili tender i rok za prijavu je bio 10 dana . Vjerovatno je dogovoreno bilo i tender je bio samo formalnost . Opet ponavljam , najbolje je da sačekamo zvaničnu potvrdu pa onda možemo prognozirati budućnost .donDondon je napisao/la: ↑28 nov 2023, 12:50a po tvom misljenju jel ovaj dogovor sklopljen samo da se zamazu oci jer evo vec nekoliko mjeseci je pritisak javnosti da se osposobi aerodrom vec jednom, jer su ogromni gubitci ili je stvarno ta aviokompanija sa dva aviona prosperitetnaVensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 12:09Lumiwings je grčka kompanija koja radi u Italiji , u floti imaju 2 aviona , jedan Boenig 737 star 32 godine i Embraer 195 koji je nedavno stigao .
Prošle godine su u januaru bili prekinuli sve operacije .
Nama su poznati jer su ove godine letjeli za Mostar iz Foggia u Italiji .
Ovaj Embraer 195 je idealan za Tuzlu i ovo bi trebalo dobro izgledati , ostajemo da čekamo potvrdu .
jel toj kompaniji pase ovaj aerodrom a wizu nije koji je inace hiljadu puta veca niskobudzetna kompanija
Je li ta kompanija prosperitetna i da li joj paše Tuzla ? Pa eto prošle godine su u januaru prekinuli sve operacije , ove godine su ušli na naše tržište preko Mostara , možda i ovaj posao sa Tuzlom bude odskočna daska . Za poređenje i Air Montenegro nije ništa veći , imaju ukupno 3 aviona , dva Embraera 195 i jedan Airbus 320 .
Taj Embraer 195 je savršen za Tuzlu i za linije koje planiraju jer ima 120 sjedišta . Nadam se da će Tuzla ići na bolje , jer su ove godine trebali imati rekordnu godinu po broju putnika , vratio im se Ryanair i WizzAir je pojačao linije , pričalo se da će doći taj famozni 3 avion ... Ryanair otišao radi takse , WizzAir drastično smanjio linije neispunjenih obećanja ...
Svakako pohvale za ogromne napore da koliko toliko "ublaže" ogromne udrace ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Chapman1886
- Kontakt:
BIH nije taoc ni srbije ni hrvatske ni rusije nego sarajeva.
Samo Sloboda | COYG
AshburtonG je napisao/la: ↑28 nov 2023, 16:49Ma nama je problem Putna Komunikacija, mi u Krajini smo odbaceni od Sarajeva i na zalost ne vidim nacin da se to promijeni.tabba77 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 13:37Nije cilj postati arapska prćija, pogledaj malo širu sliku. Naveo sam arape jer njih najviše ide u USK, gdje si vidio 50 kineza u Bihaću na jednom mjestu? Sarajevo ima šta da ponudi, u svakom momentu u gradu imaš bar 400-500 turista iz svih zemalja svijeta.AshburtonG je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:34Pa nije svima cilj da postanu arapska prcija. Ako nam je prodavanje svega arapima jedina opcija za prosperitet, yebo ti nas.Upravo to, imate sasvim dovoljno za ponuditi, iskoristite maksimalno sve što možete. Imate valjda pametne, obrazovane ljude koji će dovući investitora u Bihać i reći da je to top lokacija za izgraditi neki kompleks. Druže Ilidža živi od Arapa, Sarajevo živi od svih ostalih turista, ne svi ali bar većina. S obzirom da sam u turizmu, nisi ni svjestan koliko novca uđe u BiH samim slijetanjem jednog aviona na naše tlo. Zašto se svake godine Sarajevo nađe u TOP 10 turističkih gradova svijeta? Dođi i vidi.MortemHz je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:43
Mislim da kolega cilja na to da su se te pare mogle uložiti u nešto s obzirom na popularnost Bihaća i Unsko-sanskog kantona kod Arapa. Oni kod nas otvore firme i zaposle domaće ljude na Ilidži, isto važi i za ostale strane državljane. Eto ova spodoba iznad psuje i vrijeđa Sarajevo i stanovnike a ima svoj kanton gdje njegovi sugrađani donose odluke za sebe. Takve osobe ne znaju ni kako je uređena država ni šta je budžet. Radije će prozivati Sarajevo koje nema nikakve ovlasti nego svog komšiju koji je strpao jučer u svoj džep milion a danas će dva.
Postoji masa ljudi koji su ostarili a nisu bili u Sarajevu, covjece nama treba 6-7 sati da dodjes do glavnog grada kao da smo Njemacka
Nama ce glavni grad biti Ljubljana.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.
Jedini nacin da taj aerodrom radi ok bez da krenu namjesteni konkursi i varanje, laganje prevoznika jer da Bingo kupi 2 3 aviona. Na drugi nacin nista u seljackom TK kantonu nece funkcionisati.
Jedini nacin da taj aerodrom radi ok bez da krenu namjesteni konkursi i varanje, laganje prevoznika jer da Bingo kupi 2 3 aviona. Na drugi nacin nista u seljackom TK kantonu nece funkcionisati.
- VensanKasel
- Kontakt:
Gdje si pročitao to za Bingo ? Ti misliš da je tako jednostavno kupiti 2-3 aviona i krenuti letjeti linije ? Jesi li ozbiljan , jer nadam se da nisi ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:45Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Tacno. To samo zatucani sarajlija nece priznati. Njemu je dobro a komsiji neka crkne krava.Chapman1886 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:06BIH nije taoc ni srbije ni hrvatske ni rusije nego sarajeva.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nisam ozbiljan ali u nekoj prici da Tuzla ima stabilan aerodrom bi to bila jedina solucija jer ce ljudi iz TK izvarati bilo kojeg stranog investitora da mu se smuci. Ovdje mogu proci samo Bosnjacki privatnici koji gledaju svaku marku.VensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:59Gdje si pročitao to za Bingo ? Ti misliš da je tako jednostavno kupiti 2-3 aviona i krenuti letjeti linije ? Jesi li ozbiljan , jer nadam se da nisi ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:45Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.
- JayCatwright
- Kontakt:
Jos veceras dovim da crknete i ti i krava ti.Eisig je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:04Tacno. To samo zatucani sarajlija nece priznati. Njemu je dobro a komsiji neka crkne krava.Chapman1886 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:06BIH nije taoc ni srbije ni hrvatske ni rusije nego sarajeva.
hoce ljudi da svuku vlasnika binga na prosjacki stap, lik nije sposoban da sredi sve objekte da mu budu napucani i da ima svjeze voce i povrce u njima, jedan avion a320 na wet leasu samo da bude u plovidbenom stanju mjesecno kosta pola miliona marakaVensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:59Gdje si pročitao to za Bingo ? Ti misliš da je tako jednostavno kupiti 2-3 aviona i krenuti letjeti linije ? Jesi li ozbiljan , jer nadam se da nisi ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:45Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.

Zadnja izmjena: Robust, dana/u 28 nov 2023, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.