FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 11 dec 2023, 00:31

Nemam ništa protiv toga, kao ni protiv ijednog pojedinačno, ali zajedno su kreativno tanki. Izuzetak je TC.

Da se ja pitam, u Mostaru bi napao sa Renanom naprijed, Penom, Hasketom i Kyeremehom, iza Julardžija i Mustafić. Pa nek' gori hala :opaopa:

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 dec 2023, 00:54

scholsey je napisao/la:
10 dec 2023, 16:34
:salut: :salut:

Istinske legende FK Sarajevo, braca Musemic!
1946-1987

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 11 dec 2023, 01:06

luckystrike je napisao/la:
11 dec 2023, 00:31
Nemam ništa protiv toga, kao ni protiv ijednog pojedinačno, ali zajedno su kreativno tanki. Izuzetak je TC.

Da se ja pitam, u Mostaru bi napao sa Renanom naprijed, Penom, Hasketom i Kyeremehom, iza Julardžija i Mustafić. Pa nek' gori hala :opaopa:
Mirza na zadnjem veznom i Hasić na polušpicu su dva igrača manje. Ne možeš ni blizu iskoristit njihov puni potencijal...

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 11 dec 2023, 09:13

ajdohordas je napisao/la:
11 dec 2023, 00:30
Lucas je napisao/la:
11 dec 2023, 00:19
11 dec 2023, 00:11
Već 3 ili 4 utakmice vezni čine Buljubašić, Julardžija i Mustafić, i po meni to treba mjenjati pod hitno. Jel' malo spremnija i borbenija ekipa naspram kad udare presing mi nemamo kud.

Volio bih vidjeti kako bi izgledalo na AMF s Lijom ili Hasketom.
Juraldžija ti je u vezi zabetoniran za proljece (odnosno dok su god on i Rožman u klubu), makar sutra Gorecku doveli.
I hvala Bogu da je tako. Momak igra za 10. Vraća se prima loptu, ne boji se. Pretrči baš mnogo za utakmicu i pokrije nevjerovatno puno prostora. A vjerujem da nije nešto ni skup i što je najvažnije ne trpi ni ekipa zbog njega

Druga stvar je što se raja nekome natovari na ledja, evo sada njemu. Već na poluvremenu na desetine komentara kako je trenerov igrač, kako je promašaj, kako ga se tjera itd itd a sve iz razloga jer fudbal posmatraju površinski pa od njega očekuju gol i asistenciju po utakmici.
Sto posto, neki dan na istoku lik Julardžiji psuje jer je eto po njegovom trebao nabiti loptu, Julardžija se okrenu u sekundi i riješi se presinga. Isto tako i za Rogića, navikli da je golman ispuca i to tako mora biti ako nas pitaš. Ništa kroz pas igru iznijeti loptu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 dec 2023, 09:36

Lucas je napisao/la:
11 dec 2023, 00:19
11 dec 2023, 00:11
Već 3 ili 4 utakmice vezni čine Buljubašić, Julardžija i Mustafić, i po meni to treba mjenjati pod hitno. Jel' malo spremnija i borbenija ekipa naspram kad udare presing mi nemamo kud.

Volio bih vidjeti kako bi izgledalo na AMF s Lijom ili Hasketom.
Juraldžija ti je u vezi zabetoniran za proljece (odnosno dok su god on i Rožman u klubu), makar sutra Gorecku doveli.
Ja i? Nije zasluzio da bude u u prvih 11? Momak gine na terenu svaku utakmicu, tacno kao da je ponikao na Koševu. Pogrijesi naravno ali se ne boji uzeti loptu u svakoj situaciji. Mlad, mogu se pare uzeti na njemu, moze jos da napreduje itd itd. More razloga zasto treba biti u prvoj postavi. a to što pojedini da ih ne nazivam svakakvim imenima sa određene tribine odma ebu sve od do na prvi pogrešan pas, to je već priča za sebe.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 11 dec 2023, 09:41

Julardzija je odlican zasad,nemojte zayebavati bezveze
Daje momak 300% svaku utakmicu.Spusta se po loptu,rijesava se pritiska protivnickog igraca bez problema jednim okretom,protiv Tuzle 2 sjajne asistencije.Bukvalno mladja verzija Ljubana Crepulje,fenomenalan
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 11 dec 2023, 09:49

NajvecaRadosti je napisao/la:
11 dec 2023, 09:41
Julardzija je odlican zasad,nemojte zayebavati bezveze
Daje momak 300% svaku utakmicu.Spusta se po loptu,rijesava se pritiska protivnickog igraca bez problema jednim okretom,protiv Tuzle 2 sjajne asistencije.Bukvalno mladja verzija Ljubana Crepulje,fenomenalan
Ma ovdje je postalo nesnošljivo koliko samo traže razlog da se pljuje po nekome. Poslije Julardžije, slijedeći je Hasić, pa će to biti vjerovatno i Renan, jedini Brazilac koji ne zna igrati lopte.

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 11 dec 2023, 10:06

Sramota 2 milje ljudi na Kosevu. Al kad skontas to su ti clanovi i zaljubljenici ostalo je sve derbi navijaci i ovako pametnjakovici po forumu cast izuzecima a malo ih je...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 dec 2023, 10:13

Riki10HZ je napisao/la:
11 dec 2023, 10:06
Sramota 2 milje ljudi na Kosevu. Al kad skontas to su ti clanovi i zaljubljenici ostalo je sve derbi navijaci i ovako pametnjakovici po forumu cast izuzecima a malo ih je...
Generalno gledano mi smo ovu polusezonu imali odlicnu posjetu i podršku , malo je palo posljednje dvije utakmice al isključivo zbog bas velike hladnoče.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 11 dec 2023, 10:22

Igrati sa desetkom bez jakog zadnjeg veznog je promaha. Zato Rozman igra 433, mada i u toj formciji trebas imati na sredini nekoga ko je dobar u defanzivi. Mozda je i problem u losim rezultatima na gostovanjima sto nemamo jednog Djokanovica.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 11 dec 2023, 10:23

Samo ako protiv Zrinjskog izvedemo ovu veznu liniju proci cemo kao protiv Veleza. Kvalitetni su igraci, ali ne smiju igrati zajedno.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 11 dec 2023, 10:24

Sa takvom postavom bi nas i Zeljkan dobio i to jedno 3 razlike. Brez pravog razbijaca na sredini i sa 3,4 igraca kojima je odbrana strani pojam, isto ko da se nudis Zrinjskom, da ti uvali petardu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2023, 10:26

Da da. Posebno mu hvala na očišćenoj lopti protiv Borca u Banja Luci. Ne mogu reći da je bio katastrofalan, ali ovo meni nije nivo za FKS. Ista situacija kao sa Rustemovicem.

Sreća pa se narod više ništa ne pita i već se ugovara pravi vezni igrač. Kažem opet puna podrška Rožmanu za sve što radi. Ali mislim da je fulio što se tiče Julardzije. Možda se zbog toga dovodi još jedan vezni, a možda ne. Moje mišljenje, ali vidjet ćemo poslije pauze, možda se preporodi. Možda promijeni kopačke. Mekan je jako. Pa on nema žutog kartona koliko mi se čini. U ovoj ligi ima puno boljih veznjaka od njega.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 dec 2023, 10:27

Riki10HZ je napisao/la:
11 dec 2023, 10:06
Ove godine je sjever konstanta koja se bas izdigla u odnosu na zadnjih par godina.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 dec 2023, 10:35

Bosniacum Lilium je napisao/la:
11 dec 2023, 10:26
Da da. Posebno mu hvala na očišćenoj lopti protiv Borca u Banja Luci. Ne mogu reći da je bio katastrofalan, ali ovo meni nije nivo za FKS. Ista situacija kao sa Rustemovicem.

Sreća pa se narod više ništa ne pita i već se ugovara pravi vezni igrač. Kažem opet puna podrška Rožmanu za sve što radi. Ali mislim da je fulio što se tiče Julardzije. Možda se zbog toga dovodi još jedan vezni, a možda ne. Moje mišljenje, ali vidjet ćemo poslije pauze, možda se preporodi. Možda promijeni kopačke. Mekan je jako. Pa on nema žutog kartona koliko mi se čini. U ovoj ligi ima puno boljih veznjaka od njega.
Ti sinko veze nemaš s fudbalom. Napisao si takve gluposti da zaslužuješ da ti se obriše post.

Izbaci Julardžiju iz prve postave, pa da vidim kako bi iznio loptu na protivničku polovinu, ko bi prišao da je preuzme kad nam protivnik izađe na presing, ko bi razigravao itd. Da ne govorim o njegovim pretrčanim kilometrima i borbenosti.

Zamjeraš mu loše ispucavanje u Banja Luci? :rol: :bow:
Nisi se recimo prvog gola protiv Tuzle Cityja, kad je nakon njegovog sjajnog pasa pogodio Čataković.

Pogotovo ti je relevantan podatak da nema žutog kartona, jer to je veoma bitno. Iniesta kroz karijeru nije žestokog faula napravio, a kamoli nekih važnijih kartona dobio, pa je bio jedan od najboljih na svojoj poziciji.
Mani se gluposti.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 dec 2023, 10:39

Naš problem jeste kad igrač dođe i klub napiše osnovne podatke i naravno poziciju koju igra i sad napišu veznjak, dosta ljudi odmah ga povezuju da je novi Rahmanović, ili da će biti nešto što je Ozil bio Arsenalu. Ne znaju da postoje širina za termin veznjak (DMF, CMF, AMF) još kad dodamo da i svaka pozicija ima vrste tačnije dubinu (Box to box i sl.) nastaje nesporazum među takvim navijačima i odmah osuđuju jer nije ispunio njihova očekivanja.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 dec 2023, 10:50

Julardzija je dobar nemojte zezati pisao sam neki dan problem se pojavljuje što imamo 3 igraca koja su trenutno top Edin Muhamed i Mirza i igraju slicne pozicije pogotovo Muhamed i Edin. Sad se vidjelo kad obadvojica dolaze po loptu i odnda nema ko da je prenese ako se Mirza nije otkrio na vrijeme. Nekad stvarno djeluju zbunjeno. Edin je stvarno dobar i dovoljan kao zadnji vezni ali sad imaš Muhameda koji mora igrati. Mirza je dobar naprijed ali je sam i onda nema prostora da preuzme loptu pogotovo kad je protivnik sa 5 pozadi. Čim se malo otvore odma je pono korisniji evo niko da spomene onaj pas tj loptu za Durakovica 100% šansa nije bas ko Ajdinova ali i ovde da je bio napadac sigorno bi zabio.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 11 dec 2023, 11:09

Lavcina je napisao/la:
11 dec 2023, 10:24

Sa takvom postavom bi nas i Zeljkan dobio i to jedno 3 razlike. Brez pravog razbijaca na sredini i sa 3,4 igraca kojima je odbrana strani pojam, isto ko da se nudis Zrinjskom, da ti uvali petardu.
Pa s ovakvom postavom smo i zabili željkanu 3 komada, samo bi Avramovskog zamjenio Hasićem a na njegovo mjesto stavio Kyeremeha. Pa kom opanci, kom obojci :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2023, 11:41

GalileoGalilei je napisao/la:
11 dec 2023, 10:35
Bosniacum Lilium je napisao/la:
11 dec 2023, 10:26

Ti sinko veze nemaš s fudbalom. Napisao si takve gluposti da zaslužuješ da ti se obriše post.

Izbaci Julardžiju iz prve postave, pa da vidim kako bi iznio loptu na protivničku polovinu, ko bi prišao da je preuzme kad nam protivnik izađe na presing, ko bi razigravao itd. Da ne govorim o njegovim pretrčanim kilometrima i borbenosti.

Zamjeraš mu loše ispucavanje u Banja Luci? :rol: :bow:
Nisi se recimo prvog gola protiv Tuzle Cityja, kad je nakon njegovog sjajnog pasa pogodio Čataković.

Pogotovo ti je relevantan podatak da nema žutog kartona, jer to je veoma bitno. Iniesta kroz karijeru nije žestokog faula napravio, a kamoli nekih važnijih kartona dobio, pa je bio jedan od najboljih na svojoj poziciji.
Mani se gluposti.
Pretrcani kilometri i borbenost. Ovo ko uslovi za rad u Bosni. Nudimo platu i prijavu radnika :tokralju:

Dobro. Ti navijaj za Edina, niko ti ne brani
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 dec 2023, 11:44

Dobro je Hadzikic potpisao novi ugovor i nece kod nas.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, Google Adsense [Bot], Haksss, Jadnimi, keli, NazorUso, perodeformero, rimljanin90, sagitarius i 68 gostiju.