FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
52
25%
Grupnu fazu
66
32%

Ukupno glasova: 209

GangEvil
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GangEvil » 20 dec 2023, 19:39

Morpheus je napisao/la:
20 dec 2023, 17:18
egocentrik je napisao/la:
20 dec 2023, 16:32
Do igraca cuj do koga je, jel puno sto ocekujemo od bekova
da rade bekovski posao?
Beganović radi bekovski posao jednim dijelom, leta gore-dole koliko može, znao je ispadati naravno. Skupio četiri asistencije.

Radović je bio ok obzirom da je igrač sa klupe. Jedino Duraković razočarenje, ali je odigrao par utakmica manje za razliku od kolege sa druge strane. Do povrede od 10 utakmica odradio devet prvenstvenih utakmica (jednu nije bio u sastavu), s tim da je na tri imao manju minutažu (35, 12 i 30 minuta) i onda se povrijedio, propustio šest utakmica. Protiv Goška na klupi, protiv Zrinjskog igrao.

Ako je ovo za tjeranje, onda super.
Skupio 4 asistencije i sve na Koševu i sve protiv levatskih ekipa. Protiv jačih ekipa na Koševu i protiv svih drugih na gostovanjima nije prešao nijednom centra, a samim tim nije uputio nijedan centaršut.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 dec 2023, 19:50

GangEvil je napisao/la:
20 dec 2023, 19:39
Skupio 4 asistencije i sve na Koševu i sve protiv levatskih ekipa. Protiv jačih ekipa na Koševu i protiv svih drugih na gostovanjima nije prešao nijednom centra, a samim tim nije uputio nijedan centaršut.
Znači problem što su sve protiv slabijih ekipa. Znaš šta bi rekao da su recimo tri asistencije protiv konkurenata? Rekao bi da mu se posrećilo, čista slučajnost, nije on ovo htio uraditi ili bi bilo, jeste on upisao četiri asistencije ali je preloše odradio polusezonu. Ili bi bilo, a gdje mu je asistencija u Evropi protiv Torpeda kada nam je najviše trebalo.
Niste asistencije spominjali, već samo da je taraba, pa sad kada sam ja naveo da ima četiri asistencije, onda ne valja jer je protiv slabijih. :rol: Sad da kažem da je znao i protiv konkurenata korektno odigrati, bilo bi "a to su samo dvije utakmice, šta je sa ostalim".

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 20 dec 2023, 20:13

Morpheus je napisao/la:
20 dec 2023, 19:50
GangEvil je napisao/la:
Znači problem što su sve protiv slabijih ekipa. Znaš šta bi rekao da su recimo tri asistencije protiv konkurenata? Rekao bi da mu se posrećilo, čista slučajnost, nije on ovo htio uraditi ili bi bilo, jeste on upisao četiri asistencije ali je preloše odradio polusezonu. Ili bi bilo, a gdje mu je asistencija u Evropi protiv Torpeda kada nam je najviše trebalo.
Niste asistencije spominjali, već samo da je taraba, pa sad kada sam ja naveo da ima četiri asistencije, onda ne valja jer je protiv slabijih. :rol: Sad da kažem da je znao i protiv konkurenata korektno odigrati, bilo bi "a to su samo dvije utakmice, šta je sa ostalim".
On je dobar u odbrani, u napadu je k.a.r.i.n.a. Sarajevo nije ekipa koja se brani, već koja napada, tako da za nas nije Beganović i slični već Oreč, Čorluka itd.

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 20 dec 2023, 20:21

GangEvil je napisao/la:
20 dec 2023, 20:13
Morpheus je napisao/la:
20 dec 2023, 19:50
GangEvil je napisao/la:
On je dobar u odbrani, u napadu je k.a.r.i.n.a. Sarajevo nije ekipa koja se brani, već koja napada, tako da za nas nije Beganović i slični već Oreč, Čorluka itd.
Ma vidis da lik nije normalan, odgovorio je na 20 postova o bekovima ko da su ga ****.
Ali sad ces dobiti dijagnozu od doticnog, i da ti objasni kako je on u pravu... :opaopa: :opaopa:

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 20 dec 2023, 20:21

Morpheus je napisao/la:
20 dec 2023, 19:13
Cora1946 je napisao/la:
20 dec 2023, 18:59
TurkishAirlines je napisao/la:
20 dec 2023, 18:01
Branislav Arsenijevica treba vratiti da opet dozivim njegov gol protiv NK Celik.

Niko nije znao da je gol, dok nisu poceli da slave... mislim da je go bio u 100-oj minuti 😃. Bar me tako sjecanje sluzi
Auu kakav throwback :bow: gdje se toga sjeti. Jest tacno je u zadnjim seknudama gol pao, bio je i neki prekid pa ne znam ni do koje minute se igralo :rol:
Evo da se podsjetiš. :) Prvi gol na videu.

Evo proslave gola. :D Ja sam bio otprilike negdje na sredini tribine, kad se sjetim kako smo skočili, tribina zamalo propala od skakanja

Kako je sjever bio mocan :ljepota: zlatni period tribine. Kad je klub bio u najtezoj finansijskoj situaciji sjever je bio najjaci

Steta sto je na youtube ostalo relativno malo reportaza iz tih nekih starijih sezona, kad covjek hoce neceg da se prisjeti mora ovakve kompilacije traziti
Hvala ti brate :salut:
90!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 dec 2023, 20:28

Menalo u Zrinjski ipak?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 dec 2023, 20:34

Malo kraća analiza polusezone.

Rezultatski, vrlo dobro, negdje smo zaslužili bodove, negdje ne, kada se sabere tu je to negdje. Ono što je bitno, sa klubovima iz Top4, imamo solidan omjer, po pobjedu i poraz iz utakmica protiv Veleža i Zrinjskog, remiji sa Borcem. To govori kako je prvenstvo izjednačeno, barem kad je sve na onom što ekipe zasluže. Bodu porazi od Sloge, prvi možda i ne treba toliko gledati, ali drugi, sama utakmica je pokazala da nam treba u takvim utakmicama neko sekundarno rješenje, kojeg nismo imali ove polusezone. U jednom trenutku polusezone smo izgledali ozbiljno, kontrolisali svakog protivnika, nametali svoju igru, ali vremenom ekipa je jednostavno ispuhala fizički, dobar dio igrača imao je povrede sve uzrokovano očigledno loše odrađenim pripremama tokom ljeta. Po dosadašnjem radu ovog stručnog štaba sigurno da će se sve uraditi da se to ne dogodi tokom naredne polusezone.

Rožmanu i Ibričiću dat je u ruke vruć krompir, sa gotovo sklopljenom ekipom (vrlo loše selektiranom - negdje po kvalitetu, negdje po profilu igrača) jedino realno što se moglo od njih očekivati jeste da izađu iz polusezone sa što manje štete u broju bodova, mislim da je to i urađeno. U kupu smo i dalje, koji bi se nekako i mogao ispostaviti kao takmičenje u fokusu, a u ligi pratiti i očekivati kikseve ostalih klubova (prvenstveno Borac).

Roster sa svim igračima koji su pod ugovorom izgleda dosta potetno, sigurno roster koji bi se trebao boriti za titulu u oba takmičenja. No, tokom polusezone iskristalisalo se da nekolicina igrača ne odgovara zahtjevima trenutnog stručnog štaba, što karakterno, što igračkim profilima ili kvalitetama. Sada, kada se okosnica ekipe zna, vidi se da nam ipak fali dobar dio toga. Riješiti se utega u vidu igrača koji nisu u planu Rožmana. Ono gdje mislim da nam najviše škripi, pogotovo sada odlaskom Avramovskog, a i "škakljivom" situacijom sa Vrančićem, jeste taj kreativni dio veznog reda, imamo Julardžiju i Buljubašića koji osiguravaju protok lopte, taj prvi prenos, ali dalje na terenu dolazi puno upitnika kako završavati napade. Pošto se Rožman tokom polusezone vratio na 4231 sa početnih 433. Treba kreativni veznjak, plej, desetka ili visoka osmica koja bi omogućila povratak u 433. Dodatna opcija na krilima je također neophodna, posebno desno gdje nemaš adekvatne zamjene za Hasića, Kyeremeh je sve samo to ne. I na kraju dvije pozicije gdje bi trebao samo taj neki drugi profil od postojećih, zadnji vezni destruktivac (to možda možemo dobiti i u Ališahu), te špic drugačijeg profila od Renana i Čatakovića, što možda i nije toliko neophodno kao ostale pozicije, ali dobro bi došlo. Ostatak pozicija je solidno pokriveno. Golmana dolaskom Ilieva smo popunili, štoperi Aničić i Đuričković su dobri bili sa nekim svojim usponima i padovima, Soldo i Trako ok opcije sa klupe, jedino ukoliko bi se pojavilo top ime. Desni bek, Mulalić sa klupe, Beganović se pokazao kao vrlo dobra opcija, radi dobar posao, trči, agilan, bori se, uspio je sakupiti i nekoliko asistencija, ne treba brinuti ovdje. Na suprotnoj strani ima upitnika, Duraković je od dolaska do povrede pokazao određen i napredak u igri, sigurno da može puno bolje, Radović dosta oscilacija, dijelom zbog igrača koji igra ispred njega, ne bih se iznenadio kada bi on otišao, svakako tu prednost treba imati Duraković, a sa pozajmice se vraća Kapetanović. Vezni red, 1-2 imena bi bilo odlično, Mustafić dosta napredovao pod Rožmanom, Buljubašić i Julardžija se fino nadopunjuju, iako bi u pojedinim utakmicama dobro došao jedan fizikalac pored jednog od te dvojice na terenu. Krila, Adalberto i Hasić nakon dužeg vremena su došli ovdje da odigraju, u momentima fino izgleda, ali osjeti se taj period koji nisu proveli na terenu. Francis out. Renan i Čataković, kada je jedan bio u problemu drugi je iskočio, Renan je prošle sezone pokazao da kada dobija lopte u dubinu, kada mu neko napakuje situaciju možeš računati na njega, Čataković zna izmisliti gol van 16m, vrlo dobri šuteri obojica. Uz njih dodati nekog kome bi mogao nabacivati lopte u situacijama kada se protivnik zatvori i to je to.

Suma sumarum, pokazalo se da su Rožman i Ibričić pun pogodak, pustiti da završe ovu sezonu, pripremati polako teren za narednu gdje bi trebali porasti ciljevi, i u Europi i u domaćem takmičenju.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 20 dec 2023, 20:43

TurkishAirlines je napisao/la:
20 dec 2023, 18:01
Branislav Arsenijevica treba vratiti da opet dozivim njegov gol protiv NK Celik.

Niko nije znao da je gol, dok nisu poceli da slave... mislim da je go bio u 100-oj minuti 😃. Bar me tako sjecanje sluzi
98min ja mislim, ja tad lopte dohvacao :D ispred Sjevera.... trci Bane prema nama i dize tri prsta u zrak :rol: :rol: :rol:
Spustaj to rekooooo budalo :rol: :rol:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 20 dec 2023, 20:44

Hahahah kakav pacenicki clanak na factoru.ba, pa najebem vam se svima mile majke, nevjerovatno da pokusavaju na sve moguce nacine unistavat klub, cuj mi filijala Domzala, Nedo Turkovic im neka referenca jer je rekao na svom yt kanalu da mjesecno placamo 100.000 eura za otpisane igrace ahhahahahahahahha.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 20 dec 2023, 20:48

Nedo Turković, bivši fudbaler, na svom YouTube kanalu (možete pogledati na 30:15 minuta) objavio je jučer da Sarajevo "otpisanim" igračima, a koji su pod ugovorom mjesečno plaća oko 100.000 eura, što je na godišnjem nivou više od dva miliona KM!

:rol:

Sada znamo da je Nedo nas Virtu.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 20 dec 2023, 20:49

Aduka87 je napisao/la:
20 dec 2023, 20:44
Hahahah kakav pacenicki clanak na factoru.ba, pa najebem vam se svima mile majke, nevjerovatno da pokusavaju na sve moguce nacine unistavat klub, cuj mi filijala Domzala, Nedo Turkovic im neka referenca jer je rekao na svom yt kanalu da mjesecno placamo 100.000 eura za otpisane igrace ahhahahahahahahha.

Mamu im j...m i nijima i Turkoviću

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 dec 2023, 20:51

Post iznad je sve upravu, ako Rozman dovde ofanzivnog veznog koji ce bit bolji od avramoskog za 20 % (od prvog narednog koka) i sa golmanom kojeg imamo ovoj ekipi nijedna ekipa iz pl bh nebi mogla nista.. jer prva 3cina kad krene lopta od golmana izgleda bas mocna. Evo protiv zrinjskog smo bas izgledali dobro, zrinjski je imao jednu gresku kad je mustafic uzeo loptu i sutirao.

Ako neko misli da je to lahko uigrat i dostic za 17 utakmica bez priprema ok postujem al ja smatram da nije.

Takodje prenos lopte do centra je veoma dobar u rangu zrinjskog e gdje sad ta zadnja trecina je slabija i upravo se osjeti nedostatak kreativca desetkte

ALI JA MISLIM DA je pozicija golmana nas kostala drugog mjesta i da smo doveli delaca da bi bili sad u 3 do 4 boda iz birca a +5 nad zrinjskijem

Sb
2x borac
Torpedo
Gosk

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 20 dec 2023, 20:55

NisamInSajder je napisao/la:
20 dec 2023, 20:34
Malo kraća analiza polusezone.

Rezultatski, vrlo dobro, negdje smo zaslužili bodove, negdje ne, kada se sabere tu je to negdje. Ono što je bitno, sa klubovima iz Top4, imamo solidan omjer, po pobjedu i poraz iz utakmica protiv Veleža i Zrinjskog, remiji sa Borcem. To govori kako je prvenstvo izjednačeno, barem kad je sve na onom što ekipe zasluže. Bodu porazi od Sloge, prvi možda i ne treba toliko gledati, ali drugi, sama utakmica je pokazala da nam treba u takvim utakmicama neko sekundarno rješenje, kojeg nismo imali ove polusezone. U jednom trenutku polusezone smo izgledali ozbiljno, kontrolisali svakog protivnika, nametali svoju igru, ali vremenom ekipa je jednostavno ispuhala fizički, dobar dio igrača imao je povrede sve uzrokovano očigledno loše odrađenim pripremama tokom ljeta. Po dosadašnjem radu ovog stručnog štaba sigurno da će se sve uraditi da se to ne dogodi tokom naredne polusezone.

Rožmanu i Ibričiću dat je u ruke vruć krompir, sa gotovo sklopljenom ekipom (vrlo loše selektiranom - negdje po kvalitetu, negdje po profilu igrača) jedino realno što se moglo od njih očekivati jeste da izađu iz polusezone sa što manje štete u broju bodova, mislim da je to i urađeno. U kupu smo i dalje, koji bi se nekako i mogao ispostaviti kao takmičenje u fokusu, a u ligi pratiti i očekivati kikseve ostalih klubova (prvenstveno Borac).

Roster sa svim igračima koji su pod ugovorom izgleda dosta potetno, sigurno roster koji bi se trebao boriti za titulu u oba takmičenja. No, tokom polusezone iskristalisalo se da nekolicina igrača ne odgovara zahtjevima trenutnog stručnog štaba, što karakterno, što igračkim profilima ili kvalitetama. Sada, kada se okosnica ekipe zna, vidi se da nam ipak fali dobar dio toga. Riješiti se utega u vidu igrača koji nisu u planu Rožmana. Ono gdje mislim da nam najviše škripi, pogotovo sada odlaskom Avramovskog, a i "škakljivom" situacijom sa Vrančićem, jeste taj kreativni dio veznog reda, imamo Julardžiju i Buljubašića koji osiguravaju protok lopte, taj prvi prenos, ali dalje na terenu dolazi puno upitnika kako završavati napade. Pošto se Rožman tokom polusezone vratio na 4231 sa početnih 433. Treba kreativni veznjak, plej, desetka ili visoka osmica koja bi omogućila povratak u 433. Dodatna opcija na krilima je također neophodna, posebno desno gdje nemaš adekvatne zamjene za Hasića, Kyeremeh je sve samo to ne. I na kraju dvije pozicije gdje bi trebao samo taj neki drugi profil od postojećih, zadnji vezni destruktivac (to možda možemo dobiti i u Ališahu), te špic drugačijeg profila od Renana i Čatakovića, što možda i nije toliko neophodno kao ostale pozicije, ali dobro bi došlo. Ostatak pozicija je solidno pokriveno. Golmana dolaskom Ilieva smo popunili, štoperi Aničić i Đuričković su dobri bili sa nekim svojim usponima i padovima, Soldo i Trako ok opcije sa klupe, jedino ukoliko bi se pojavilo top ime. Desni bek, Mulalić sa klupe, Beganović se pokazao kao vrlo dobra opcija, radi dobar posao, trči, agilan, bori se, uspio je sakupiti i nekoliko asistencija, ne treba brinuti ovdje. Na suprotnoj strani ima upitnika, Duraković je od dolaska do povrede pokazao određen i napredak u igri, sigurno da može puno bolje, Radović dosta oscilacija, dijelom zbog igrača koji igra ispred njega, ne bih se iznenadio kada bi on otišao, svakako tu prednost treba imati Duraković, a sa pozajmice se vraća Kapetanović. Vezni red, 1-2 imena bi bilo odlično, Mustafić dosta napredovao pod Rožmanom, Buljubašić i Julardžija se fino nadopunjuju, iako bi u pojedinim utakmicama dobro došao jedan fizikalac pored jednog od te dvojice na terenu. Krila, Adalberto i Hasić nakon dužeg vremena su došli ovdje da odigraju, u momentima fino izgleda, ali osjeti se taj period koji nisu proveli na terenu. Francis out. Renan i Čataković, kada je jedan bio u problemu drugi je iskočio, Renan je prošle sezone pokazao da kada dobija lopte u dubinu, kada mu neko napakuje situaciju možeš računati na njega, Čataković zna izmisliti gol van 16m, vrlo dobri šuteri obojica. Uz njih dodati nekog kome bi mogao nabacivati lopte u situacijama kada se protivnik zatvori i to je to.

Suma sumarum, pokazalo se da su Rožman i Ibričić pun pogodak, pustiti da završe ovu sezonu, pripremati polako teren za narednu gdje bi trebali porasti ciljevi, i u Europi i u domaćem takmičenju.
Najrealnija analiza sezone. :salut:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 dec 2023, 21:12

Zukanovic je napisao/la:
20 dec 2023, 20:48
Nedo Turković, bivši fudbaler, na svom YouTube kanalu (možete pogledati na 30:15 minuta) objavio je jučer da Sarajevo "otpisanim" igračima, a koji su pod ugovorom mjesečno plaća oko 100.000 eura, što je na godišnjem nivou više od dva miliona KM!

:rol:

Sada znamo da je Nedo nas Virtu.
Vjerovatno nije 100 000 eura mjesecno, ali nije ni malo sigurno. Balta, Vrancic, Zeljkovic, Besim, Ikic, plus Vivraos koji je klub kosta ko zna koliko. Dodas li na to i ogrmnu platu Penarande, a od njega nikakve korist i kojeg ces se sigurno u junu rijesiti, bez da ce imati ikakav uciniak...
Sa doprinosima, neka je u prosjeku 15 000KM po igracu, a mislim da je i vise. Tako da, ta informacija nije za smijati se.
Ali, nije ni iz mog ni iz tvog dzepa :kafa:
Ako smatraju da je za klub bolje da ovi ne igraju, ja se slazem.
Isto kao sto se ne slazem da bi povratak Rahmanovica bio dobar. Svaka njemu cast, dobar igrac, ali ako pustas trenera da gradi svoju ekipu, neko Rahmanovicevog karaktera, tesko da se uklapa u tu pricu.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 20 dec 2023, 21:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
20 dec 2023, 20:28
Menalo u Zrinjski ipak?
E šteta, mnogo dobar igrač

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 20 dec 2023, 21:58

eccehomo je napisao/la:
20 dec 2023, 21:53
Menalo u Zrinjski ipak?
E šteta, mnogo dobar igrač
Sve je to još "čula,kazala".

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 dec 2023, 22:00

Ako Menalo neće doći okrenuti se Nemanji Joviću.

Inače ova dvojica djeluju interesantno
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 dec 2023, 22:12

visokohz je napisao/la:
20 dec 2023, 20:49
Aduka87 je napisao/la:
20 dec 2023, 20:44

Mamu im j...m i nijima i Turkoviću
Bas , ljudi gledaju turkovica tobejarabi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 dec 2023, 22:12

Burna polusezona je iza Fudbalskog kluba Sarajevo, ali konačno postoji osnova da naši navijači sa optimizmom mogu gledati ka budućnosti. Nećemo se vraćati u prošlost i podsjećati na sve ono što je bilo, želimo samo istaći da smo zadovoljni angažmanom aktuelnih klupskih struktura na postepenom vraćanju FK Sarajevo u vrh bh. fudbala.

Svjesni smo koliko je to težak i mukotrpan proces i ovom prilikom pozivamo i druge navijače da pokažu strpljenje i budu racionalni, a kao što smo dosad bezbroj puta pokazali, UNFKS će biti prvi koji će u slučaju potrebe ukazati na nepravilnosti i na postupke koji bi mogli ugroziti budućnost našeg kluba.

Stručni štab na čelu sa Simonom Rožmanom, kao i sportski direktor Senijad Ibričić, imaju našu otvorenu podršku u svom radu. Nažalost, ne možemo se ne dotaći kampanje koja se polako pokreće, a koja ima za cilj da Simona Rožmana, ali i svakog drugog sportskog radnika koji nije ranije imao veze sa Sarajevom, a koji je u našem klubu ili se sa našim klubom povezuje, označiti "strancem" koji ne razumije naš fudbal, ne razumije Sarajevo i kao takav nije dobrodošao u naš klub.

Nije ovo prvi put da određene neformalne strukture oko kluba pokušavaju na takav način izvršiti pritisak, kako na Ismira Mirvića, tako i na navijače koji su neupućeni u dešavanja. Nećemo ulaziti duboko u fudbalska pitanja i glumiti znalce, ali ćemo istaći da su fudbalske zakonitosti univerzalne i da bi se, ako se u našoj ligi i našem klubu ne mogu primijeniti stvari koje funkcionišu svugdje u svijetu, trebali prilagoditi mi, a ne ostatak svijeta. Jer oni bilježe mnogo veće uspjehe od nas.

S druge strane, Sarajevo ima historiju i epitet otvorenog grada, grada koji je svoje najljepše i najznačajnije trenutke kroz bogatu historiju doživio jer je bio vrlo otvoren i tolerantan prema svakome ko je bio dobronamjeran i imao ideje kako ga unaprijediti. Naš klub je predstavnik našeg grada, i žalosti nas kad vidimo mentalnu i svakojaku drugu skučenost pojedinaca koji su ostavili dubok trag u historiji našeg kluba, a koji danas otvoreno ismijavaju stručni štab, često koristeći argumente koji u stvarnosti ni nemaju uporište, ali imaju odjek među publikom koja ne želi zagrebati ispod površine i sa malo dubljim razumijevanjem pristupiti stvarima.

UNFKS nije niti će biti ničiji advokat, postoje izuzetno opravdane i argumentovane kritike i na račun stručnog štaba i na račun klupskih struktura, ali one se ne bave nečijim mjestom rođenja, gestikulacijama, akcentom niti sličnim pitanjima, koja sa samim fudbalom nemaju veze. Primitivne, neargumentovane kritike nikad nećemo uvažavati niti uzimati za relevantne.

U tom kontekstu pozivamo klub da se što hitnije oglasi po pitanju izbora novog direktora. Od 24. jula 2023. godine, kada je Ajla Alimanović zvanično podnijela ostavku, prošlo je tačno 148 dana, odnosno skoro pet mjeseci. Zašto novi direktor još nije izabran, i da li Ajla Alimanović još uvijek obavlja zadatke koje je ranije obavljala, pošto je prilično izvjesno da je to slučaj?

Za kraj ćemo još jednom ponoviti, niko od nas ne može garantovati da će aktuelni stručni štab biti uspješan, ali ono što možemo jeste da stručnom štabu stvorimo platformu gdje će odlučivati isključivo njihova stručnost i sposobnost. S tim u vezi, ako već nekome nije bilo jasno iz dosad napisanog, UNFKS osuđuje sve pokušaje mahalskih struktura da stvore u navijačkoj bazi otpor prema struci i sruše atmosferu u klubu i odbijaju da učestvuju u tome.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 20 dec 2023, 22:16

Menalo u Zrinjski ipak?
Realno i šta če nam. Imamo več igrače na te dvije pozicije koje bi mogao igrati i sad samo zati što je "Luka Menalo" trebamo mu izmišljat pozicije na terenu uz to sve i ogromnu platu koju ima u dinamu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, bhfanatic14, boki86, fks74, Mocvara1991, MSOZ101, plisek, Rajvosa4ever, Rule_hz i 87 gostiju.