Bio sam clan skole fudbala fudbalskog kluba Sarajevo nekih 10tak godina, lijep period svakako, ali iz ove perspektive gledajuci, nije ni cudo sto se nikakvi rezultati nisu pravili. Pocevsi od trenera, kao sto je npr Zeka i slicnih njemu, na mahalski fazon treniranja i mahalski pristup djeci, nesto tipa kao Husref Musemic, vrijedjanje, psovanje itd. Onda igrali su oni koji su mogli sebi priustiti opremu, koja je godisnje kostala cca 300 km i koji su mogli priustiti sebi pripreme 2 puta godisnje, cca 400-500 km su kostale jedne pripreme. Tako da ove legende sto pate za tim vremenima kad su radili i naplacivali igranje babinih sinova, da Bog da bili sto dalje od kluba zauvijek.mnon46 je napisao/la: ↑01 jan 2024, 22:24100%, ako te interesuje fudbal, pred kraj karijere ganjaš licence. Ovako je Zeki vrhunac bio rad kao trener dok je još bila škola fudbala. Zato sad sjedneš, prosipaš patetiku i pljuješ, kao pravi gospodin...H8Z7 je napisao/la: ↑01 jan 2024, 21:51Kako razumijem ove "legende" oni su igrali za klub, i otišli poslje zaradili pare, nisu znali iskoristiti te pare, sad slabo stoje i krive klub što ne rade u klubu.pa majstori znali ste da će vam se karijera završiti zašto niste pripremili novac i osposobili se za nešto, mislio si zato što sam igrao u Sarajevu i što sam iz Sarajeva da ću raditi u klubu
![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zato je on u drugoj grupi. Sere malo po klubu, pa malo po navijačima, pa se malo diže kako je veliki navijač.Uvijeknapravojstrani je napisao/la: ↑01 jan 2024, 21:39Zeka se stalno javlja i uvijek sere. Mirza nije u toj grupi. Znam da ga raja ne voli ali on nije taj. Samo treba biti iskren i to priznati. Ako neko ima druge podatke neka stavi ovdje
-
- Kontakt:
Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
Manchester ima stotine legendi pa nešto ne vidim da koji radi tu
Možda jedino u akademiji kao trener ali i taj što je ostao sigurno je mozak
Možda jedino u akademiji kao trener ali i taj što je ostao sigurno je mozak
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Koji igrac posle rata je donijo radost, nikoji iz nase skole..bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
Skoro Alen izbjeglica u francusku morali zvat FBI da ga traze
Albin Pelak izdajnik siptarski
Ihtijarevic gora verzija od siptara
Dzemo Berberovic jedini igrac koji je nesto donio u klub novca (260 k€) prije Tana. Kasnije dosao okupio igrace koji m je govorio kad ce igrat kad ce se zajebavat, da je sljiva i viski prije igre itd posro sve
Dzemo smjecanin djerzelez
Jedino Dzenan uscuplic on je osta uz klub nazalost karijera mu je bila dobra sjebala ga je povreda al covjek kaze necu ja da se skolujem ja mogu autobus da vozim prazan al da je instruktor tu. Uzo je prvenstvo kup al ne kao samostala trener citavom sezonom. Al dzeno i takav je nolji od svih od garanturw prije tana. I njega niko nepsuje definitivno fa treba ispostovat(cak mislim da mu klub treba uplatit da ide za pro licencu ako hoce ako ne nebi imo nista damu se kupi neki stan il kuca)
Turkovic torlak sve receno
Vuke teivunovic je jedan od najveci zvjezda sa steane od zavrsetka rata.
Susic hadzibegic cala husref paja to su ljudi koji su dobro dosli niko ih nepljuje mali Husrefa i to vise radi cz i neke nliske proslosti ..
stidi se ovog postaPitar6785 je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:17Koji igrac posle rata je donijo radost, nikoji iz nase skole..bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
Skoro Alen izbjeglica u francusku morali zvat FBI da ga traze
Albin Pelak izdajnik siptarski
Ihtijarevic gora verzija od siptara
Dzemo Berberovic jedini igrac koji je nesto donio u klub novca (260 k€) prije Tana. Kasnije dosao okupio igrace koji m je govorio kad ce igrat kad ce se zajebavat, da je sljiva i viski prije igre itd posro sve
Dzemo smjecanin djerzelez
Jedino Dzenan uscuplic on je osta uz klub nazalost karijera mu je bila dobra sjebala ga je povreda al covjek kaze necu ja da se skolujem ja mogu autobus da vozim prazan al da je instruktor tu. Uzo je prvenstvo kup al ne kao samostala trener citavom sezonom. Al dzeno i takav je nolji od svih od garanturw prije tana. I njega niko nepsuje definitivno fa treba ispostovat(cak mislim da mu klub treba uplatit da ide za pro licencu ako hoce ako ne nebi imo nista damu se kupi neki stan il kuca)
Turkovic torlak sve receno
Vuke teivunovic je jedan od najveci zvjezda sa steane od zavrsetka rata.
Susic hadzibegic cala husref paja to su ljudi koji su dobro dosli niko ih nepljuje mali Husrefa i to vise radi cz i neke nliske proslosti ..
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- napoleon72
- Kontakt:
S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Apsolutno. Legende kluba su Cala, rahmetli Sejo Jasenkovic, Hase i mozda jos njih par. Ovo ostalo svaki je bio tu jer je imao koristi od kluba, nabijem ih na kitu sve. Oni su jedina kocnica i jedino sto unosi nemir u klub.napoleon72 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:08S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
-
- Kontakt:
Praksa svih veliki europski klubova je da imaju dobar odnos s bivšim igracima koji su imali uspjeha u tom klubu ili su odigrali velik broj utakmica. Bošnjo je tvoje razmišljanje, ja uopšte necu govoriti o imenima ko to treba ko ne treba al igraci koji su recimo odigrali 100 i vise utakmica, igrači iz šampionski generacija , dali neki pecat klubu moraju biti cijenjeni od kluba i navijaca. U Evropi se to oslikava recimo cestitaju nove godine, rodjendan, šalju dresove i clanske karte tim igracima svake godine i tako slicne detalje koji su znak paznje.napoleon72 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:08S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
Za sta moraju biti cijenjeni i na koji nacin?bordobijeli je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:23
Praksa svih veliki europski klubova je da imaju dobar odnos s bivšim igracima koji su imali uspjeha u tom klubu ili su odigrali velik broj utakmica. Bošnjo je tvoje razmišljanje, ja uopšte necu govoriti o imenima ko to treba ko ne treba al igraci koji su recimo odigrali 100 i vise utakmica, igrači iz šampionski generacija , dali neki pecat klubu moraju biti cijenjeni od kluba i navijaca. U Evropi se to oslikava recimo cestitaju nove godine, rodjendan, šalju dresove i clanske karte tim igracima svake godine i tako slicne detalje koji su znak paznje.
Evo reci nam, pa da znamo sta to tacno znaci? Da dobijaju mjesta u klubu da rade, da dobijaju pare, da dobijaju besplatne ulaznice?
Sta znaci to po tebi?
Ja koliko znam nasi navijaci itekako cijene igrace koji su igrali u klubu a nakon karijere pokazali da ga vole i postuju ili makar samo postuju!
Zasto niko nema ruzne rijeci prema Janjosu? Hajde nadji jedan komentar protiv njega??? Nema, jer je nakon karijere pokazao kako se voli klub bez trunke zle namjere i ambicije.
Da bi te klub i navijaci postovali moras i ti postovati i voliti klub. Kraj price.
Velicati neke druge klubove, u mahali pljuvati klub i ocekivati valjda da bude klub neka vrsta socijalne ustanove, je bolestan nacin na koji se gleda klub. Hvaala Bogu imam mogucnost rada i poznanstva sa mnogo klubova i ne vidim nigdje da legende masovno rade... 90% uposlenika u klubovima koji mnogo napreduju i rade su momci od 25-40 godina sa velikom zeljom za ucenjem i napretkom, sa ciljem napredovanja. Rijetki su oni koji su "zvijezde" a da su pokazali se kao veliki radnici, a samo rad donosi napredak i kvalitet u klub. Recimoo jedan klub u hrvatskoj, jedan od najvecih, nema ni jednu osobu koja je "legenda" u klubu, ali ima legende na tribinama svaku utakmicu u loži i svi su kupili karte.
Kada su proslave, manifestacije, dobiju uvijek poziv i to je to. Kada se radi, prave igaci, rezultati, tu nema "e ovaj je odigrao 100 utakmica de ga nek vodi sta", nego druze, jesi li spreman 24/7 da radis ili kupi sebi godisnju i gledaj...
Na kraju, Sarajevo postuje "legende" mnogo vise nego trebba, mnogo ih je godinama zivjelo na racun kluba bez nekog rada, mnogo ih je grebalo se gdje je stiglo od klub, a klub je uvijek i uvijek postovao ih iako su javno ppljuvali po njemu i izvlačili iz njega i zadnju marku cak i pred stečaj!
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 02 jan 2024, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Ljude treba ispostovati i uputite im pozive kad su neke ceremonije, ponekad im poslati kartu za vip kad su imali neki jubilej npr. Na to klub treba pratitinapoleon72 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:08S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
To je ono sto ocekujem, a ovo ostalo.. pa vidimo rezultate, opisane skole fudbala, mahalanja.. vise igrace propadne nego sto uspije njihovim radom. I to sto uspije, jedva.. mrsavo.
Nagledali smo se toga vrijeme je za nesto drugo
Sretna nova godina bordo braco
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
- Kontakt:
Ja i ne mislim da trebaju da rade u klubu i u postu gore sam to napisao da nisu kadar voditi FK Sarajevo na visem nivou. I sve se slazem sto si napisao. Meni smeta pljuvanje naših igraca pa neko spomenu prije par dana Duljevica odma pljuvanje slina, smrad, bruka citat. Pa posljednji mladi momci sto su otišli svi su imali pogrdne nadimke i pljuvani Pidro, Halid, Dal, Šahinović, Kurdić itd itd . Cemu to ??Pantelija je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:32Za sta moraju biti cijenjeni i na koji nacin?bordobijeli je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:23
Praksa svih veliki europski klubova je da imaju dobar odnos s bivšim igracima koji su imali uspjeha u tom klubu ili su odigrali velik broj utakmica. Bošnjo je tvoje razmišljanje, ja uopšte necu govoriti o imenima ko to treba ko ne treba al igraci koji su recimo odigrali 100 i vise utakmica, igrači iz šampionski generacija , dali neki pecat klubu moraju biti cijenjeni od kluba i navijaca. U Evropi se to oslikava recimo cestitaju nove godine, rodjendan, šalju dresove i clanske karte tim igracima svake godine i tako slicne detalje koji su znak paznje.
Evo reci nam, pa da znamo sta to tacno znaci? Da dobijaju mjesta u klubu da rade, da dobijaju pare, da dobijaju besplatne ulaznice?
Sta znaci to po tebi?
Ja koliko znam nasi navijaci itekako cijene igrace koji su igrali u klubu a nakon karijere pokazali da ga vole i postuju ili makar samo postuju!
Zasto niko nema ruzne rijeci prema Janjosu? Hajde nadji jedan komentar protiv njega??? Nema, jer je nakon karijere pokazao kako se voli klub bez trunke zle namjere i ambicije.
Da bi te klub i navijaci postovali moras i ti postovati i voliti klub. Kraj price.
Velicati neke druge klubove, u mahali pljuvati klub i ocekivati valjda da bude klub neka vrsta socijalne ustanove, je bolestan nacin na koji se gleda klub. Hvaala Bogu imam mogucnost rada i poznanstva sa mnogo klubova i ne vidim nigdje da legende masovno rade... 90% uposlenika u klubovima koji mnogo napreduju i rade su momci od 25-40 godina sa velikom zeljom za ucenjem i napretkom, sa ciljem napredovanja. Rijetki su oni koji su "zvijezde" a da su pokazali se kao veliki radnici, a samo rad donosi napredak i kvalitet u klub. Recimoo jedan klub u hrvatskoj, jedan od najvecih, nema ni jednu osobu koja je "legenda" u klubu, ali ima legende na tribinama svaku utakmicu u loži i svi su kupili karte.
Kada su proslave, manifestacije, dobiju uvijek poziv i to je to. Kada se radi, prave igaci, rezultati, tu nema "e ovaj je odigrao 100 utakmica de ga nek vodi sta", nego druze, jesi li spreman 24/7 da radis ili kupi sebi godisnju i gledaj...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jako dobar post. Pisao sam prije par godina, u ložu su dolazili jedino Hadžibegić i Čala, niko više. Bio sam na više utakmica tu i nikad se niko drugi nije pojavio osim njih dvojice. Hadžibegić koji živi u Parizu dođe da obiđe porodicu i obavezno svrati na utakmicu, ovi koji su 20 godina mlađi se ne mogu udostojiti da dođu 2 puta mjesečno a žive i rade u Sarajevu, to je sramota epskih razmjera. Hvala njima za sve što su dali Sarajevu, i Sarajevo je isto njima dalo koliko je moglo ali ti jednostavno ne možeš biti kompletna legenda kluba a da ne dolaziš na utakmice, posebno ako živiš ovdje. Ok, može se nekad desiti nešto nepredviđeno da spriječi tvoj dolazak ali ogromna većina njih je prisutna samo na europskim utakmicama ako i to. Sretnem Džemu i bezveze ga pitam onako kroz šalu idemo li reko na utakmicu sutra (igrali europu protiv Torpeda gdje je bilo 20 hiljada ljudi) i on ko iz topa ma jok kaže, to ja kući gledam uz mezu i pivu.napoleon72 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:08S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
Njega neko danas-sutra da zove legendom? U Sarajevu je stalno, nema nekih zdravstvenih problema ili nešto slično. Čalu i Faruka koji su u poznim godinama si mogao vidjeti protiv Drine, Travnika, Mladosti a ovoga i slične ne možeš puškom natjerati da dođu na europsku utakmicu gdje pola Sarajeva bude. O čemu da mi onda pričamo? Za mene takve osobe nemaju pravo da iznesu svoje mišljenje, žao mi je ali tako je. Ovo ne znam ali sam poprilično siguran da nemaju ni člansku, sezonsku je iluzorno i spominjati jer svakako ne idu na utakmice dok Faruk i Čala uredno produže, prvi je čak i član Hordi i nije mu problem prošetati malo do klupskih/navijačkih prostorija. Možemo diskutovati o tome kakav je on kao trener ali mu ljubav prema klubu niko nikada neće moći osporiti a opet ponavljam, ne živi ovdje.
Šta oni očekuju od nas, da zaposlimo svakog malo boljeg igrača koji je ikad igrao u Sarajevu? Pa sutra bi bankrotirali.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Apsolutno ne mislim da treba ih zapošljavati u klub. Pisem o odnosu koji bi trebamo gajiti svi zajedno klub, igraci, navijaci. Za bolju budućnost kluba. Meni nije normalno da su omrzeni ljudi prije svega na ovom forumu Husref Musemic kao najtrofejniji trener u historiji kluba i recimo Obuca Emir koji top 5 strelac kluba. To nije normalno, mislim da ne postoji klub u svijetu da to postoji. Pa cak ces i za Safeta Sušića ovdje pročitati da je loš. Mi sami sebe ne postujemo to me boli a to pokazuje i velicinu navijaca i kluba.MortemHz je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:45Jako dobar post. Pisao sam prije par godina, u ložu su dolazili jedino Hadžibegić i Čala, niko više. Bio sam na više utakmica tu i nikad se niko drugi nije pojavio osim njih dvojice. Hadžibegić koji živi u Parizu dođe da obiđe porodicu i obavezno svrati na utakmicu, ovi koji su 20 godina mlađi se ne mogu udostojiti da dođu 2 puta mjesečno a žive i rade u Sarajevu, to je sramota epskih razmjera. Hvala njima za sve što su dali Sarajevu, i Sarajevo je isto njima dalo koliko je moglo ali ti jednostavno ne možeš biti kompletna legenda kluba a da ne dolaziš na utakmice, posebno ako živiš ovdje. Ok, može se nekad desiti nešto nepredviđeno da spriječi tvoj dolazak ali ogromna većina njih je prisutna samo na europskim utakmicama ako i to. Sretnem Džemu i bezveze ga pitam onako kroz šalu idemo li reko na utakmicu sutra (igrali europu protiv Torpeda gdje je bilo 20 hiljada ljudi) i on ko iz topa ma jok kaže, to ja kući gledam uz mezu i pivu.napoleon72 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:08S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.bordobijeli je napisao/la: ↑01 jan 2024, 23:01Ja sam mišljenja da nam trebaju nove snage i da ove neke legende posebno poslje rata nisu kadar koji moze podići Fk Sarajevo na viši stupanj. Previse je tu mahalisanja i kafanske price a to je prošlost mi trebamo gledati u budućnost. Al isto tako mislim da navijaci i klub trebaju imati bolji odnos s bivsim uspješnim igracima Sarajeva, moramo graditi taj kult da budemo ponosni. Ne poznajem ih licno i kakvi su ljudi al od rata pa na ovamo ima puno igraca koje bas postujem donijeli su nam dosta radosti a ovdje mozes baš ogavne komentare da pročitaš o tim našim bivšim igracima i trenerima.
Njega neko danas-sutra da zove legendom? U Sarajevu je stalno, nema nekih zdravstvenih problema ili nešto slično. Čalu i Faruka koji su u poznim godinama si mogao vidjeti protiv Drine, Travnika, Mladosti a ovoga i slične ne možeš puškom natjerati da dođu na europsku utakmicu gdje pola Sarajeva bude. O čemu da mi onda pričamo? Za mene takve osobe nemaju pravo da iznesu svoje mišljenje, žao mi je ali tako je. Ovo ne znam ali sam poprilično siguran da nemaju ni člansku, sezonsku je iluzorno i spominjati jer svakako ne idu na utakmice dok Faruk i Čala uredno produže, prvi je čak i član Hordi i nije mu problem prošetati malo do klupskih/navijačkih prostorija. Možemo diskutovati o tome kakav je on kao trener ali mu ljubav prema klubu niko nikada neće moći osporiti a opet ponavljam, ne živi ovdje.
Šta oni očekuju od nas, da zaposlimo svakog malo boljeg igrača koji je ikad igrao u Sarajevu? Pa sutra bi bankrotirali.
Iznenadjen sam da se neko svadja sa tim glupanom. Cim sam sebe hvali znaj da nije nista ostvario i da je qarina obicna u drustvu. Evander je idiot, a Anex je levat sto se upecao.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja sam prvi da se razvija odnos sa svima kojima je klub barem malo u srcu, pa čak i sa nekim neutralnim posmatračima ako su voljni pomoći preko kompanija, sponzorstva itd. Nikakav to nije problem.bordobijeli je napisao/la: ↑02 jan 2024, 01:01Apsolutno ne mislim da treba ih zapošljavati u klub. Pisem o odnosu koji bi trebamo gajiti svi zajedno klub, igraci, navijaci. Za bolju budućnost kluba. Meni nije normalno da su omrzeni ljudi prije svega na ovom forumu Husref Musemic kao najtrofejniji trener u historiji kluba i recimo Obuca Emir koji top 5 strelac kluba. To nije normalno, mislim da ne postoji klub u svijetu da to postoji. Pa cak ces i za Safeta Sušića ovdje pticitati da je loš. Mi sami sebe ne postujemo to me boli a to pokazuje i velicinu navijaca i kluba.MortemHz je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:45Jako dobar post. Pisao sam prije par godina, u ložu su dolazili jedino Hadžibegić i Čala, niko više. Bio sam na više utakmica tu i nikad se niko drugi nije pojavio osim njih dvojice. Hadžibegić koji živi u Parizu dođe da obiđe porodicu i obavezno svrati na utakmicu, ovi koji su 20 godina mlađi se ne mogu udostojiti da dođu 2 puta mjesečno a žive i rade u Sarajevu, to je sramota epskih razmjera. Hvala njima za sve što su dali Sarajevu, i Sarajevo je isto njima dalo koliko je moglo ali ti jednostavno ne možeš biti kompletna legenda kluba a da ne dolaziš na utakmice, posebno ako živiš ovdje. Ok, može se nekad desiti nešto nepredviđeno da spriječi tvoj dolazak ali ogromna većina njih je prisutna samo na europskim utakmicama ako i to. Sretnem Džemu i bezveze ga pitam onako kroz šalu idemo li reko na utakmicu sutra (igrali europu protiv Torpeda gdje je bilo 20 hiljada ljudi) i on ko iz topa ma jok kaže, to ja kući gledam uz mezu i pivu.napoleon72 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:08
S kim bolan imat dobar odnos? Sto si klasicni bosnjo, saginjes glavu nekom ko ti pisa po njoj. Kome to se trebamo klanjat, slini Zeki koji pljuje po klubu gdje god stigne i uzdize Hajduk, Torlaku, Berberovicu kockaru, Ihtijarevicu, Pelaku mozda?? Kad ti uspjesni igraci budu kupovali clanske karte i vikende provodili na Kosevu tad ce imat svacije postovanje. Cesce ces na Kosevu vidjet Ikica koji je sutnut iz kluba, nego Zeku, Torlaka, Skoru i slicne. Muzli su Sarajevo koliko su mogli, cim je presusilo nema ih, nestali, iskoce ako treba hraknut po necemu i to je to.
Safet Sušić je najbolji igrač Sarajeva svih vremena i on kao i Faruk živi u Parizu i ne može niko očekivati da je on sad redovan na utakmicama (Faruk je baš izuzetak) ali on je jednom izjavio ''ne pratim ja to'' i ''mene niko ne zove''. Eto Čalu i Faruka imaju na brzom biranju, ne kontam?
Ljudino, tebi ako je stalo ti ćeš izdvojiti 10 minuta jednom u pet godina da odeš do kluba i tu sva priča prestaje. Evo nikoga nije briga, niko te ne zove? Ok, budi veći čovjek i pokaži to javno svima, otiđi ti i provrti se malo. Posjeti jednu utakmicu kada budeš u mogućnosti. Zamisli spiker najavi da je Sušić došao za derbi ili neku europsku utakmicu, mislim da taj aplauz ne bi za života niko od nas zaboravio.
Naše majke, očevi, djedovi su nam pričali o njemu, da se takav igrač rijetko rađa. Odeš i provjeriš podatke i klipove jer ga mnogi od nas nisu imali priliku gledati uživo u dresu Sarajeva i fakat se pozitivno iznenadiš kakva je igračina bila kod nas, pa njega Parižani stavljaju ispred Ronaldinha, Di Marie i ostalih, samo im je Ibrahimović iznad. U najboljih 11 svih vremena zajedno sa Mbappeom recimo. Šta treba tu više dodati? Čista klasa od igrača ali dobro se zna zašto nije najveći svih vremena. Niko nikada ništa ne bi tražio, samo lagana šetnja gradom i da usput svratiš u klub kada ti to poželiš. Nećeš kopati kanale nego ćeš biti glorifikovan, dobit ćeš najveće moguće komplimente i raja će tražiti da se uslikaš sa njima. To je sve.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bravo raja za raznisljanje svi smo slixnog razmisljanja. Ali stava sam jer poznajem kako funkcionisu veliki klubovi da npr svoje igrace zovu na tekme uclanjuju tacnije salju im clanske karte i to i tako ih ostavljaju oko kluba eh sad ko ne zeli to se odma rijesi i cao. Igraci tipa Velkovski, Ahmetovic, Dupovac, Tatomirovic, Benko a onda starije generacije Obuca, Skoro, zeka Avdic i slicni njima trebaju ti ljudi imat avoje mjesto na tribini iako je kod nas premalo mjesta u lozi pa bar na zapad ih smjestiti pa ce doci okupljat se i tako pravis lanac da sutra njihove porodicr djeca vole poatuju taj klub. Istina ima onih koje nije briga za FKS e njih treba se odrec i cao al ostale sve koji zele vole treba okupljat a siguran sam da to svi misle. Pa ce ti igraci sami dolaziti i ostalo.. Pozdrav bracoo
Relano gledano, sve kad se uzme u obzir ljudi koje možemo nazivati legendama su jedino oni koji su prije rata igrali u Sarajevu. Ova poslijeratna generacija imala je rezultate, volju, igrali su ne možeš reći da nisu, ali njihov karakter ih košta pa evo samo Turković što kaže kad je trebao potpisati za Hajduk da mi je zaigrati i mogu umrijeti. Kako sad njega nazvati legednom? Mnogo ih ima što su finih utakmica odigrali, dosta godina ostali i sada smatraju da su na osnovu toga zadužili klub da ih zaposli. Po tome ti na klub gledaš kao bankomat i ništa više. Kupi kartu otići na utakmicu nekad, nemoj samo kukati, ako misliš da možeš pomoći klubu završi neku edukaciju, usavrši se i ponudi se, ako si kvalitetan neće te odbiti, do tada pomaži klub odlaskom na utakmicu itd.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, BordoSaga2, Google Adsense [Bot], juka55, nedimmmm1337, Proximic, rimljanin90 i 50 gostiju.