gavran je napisao/la:
Pobijedili 2:1 celik i 1:0 zrinjski ostalo sve od 2 do 8 razlike,
sad kad je borac prvi nema namjestanja HA HA(opet cemo mi biti prvi ali ce biti nastimano)

Nikad ja nisam bio pobornik teorija zavjere,namjestanja,nacionalnog kljuca,pusti to...Mene samo cude izjave pojedinaca "nema veze,namjestili oni,namjesticemo i mi,kupili oni,kupicemo i mi",kao da kupuju patlidzan na trznici.
Kod nas je postao problem sto se dosta puta u proslosti opeklo na ta namjestanja,a bilo ih je podosta,tu nema sta,neka toliko ocigledna da je zalosno,i sad kada stvari konacno idu na bolje,jos ostaje mozak u tom vremenu,i svaki neobican rezultat,svaki prekrsaj,svaki nekvalitet sudije koji sudi,smatra se kupljenim,svaki penal sudjen,bilo da je bio,ili nije bio,uvijek ce se reci,namjesten,dakle sve ono sto uopste cini fudbal,kod nas se smatra kriminalom i korupcijom.
Ne zelim da tvrdim da smo se mi rjesili te boljke,taman posla,ali stvari evidentno idu na bolje,prvenstveno mislim na nikad bolji skor gostiju nego u zadnjih par sezona,a pogotovo u ovoj.To govori puno stvari,ko ovu ligu prati,zna da je to u proslosti bila misaona imenica.
Pocele su se koristiti i kamere na utakmicama,rade se TV prenosi,sto opet govori o "opostenjavanju" nase lige,istina zasad nemaju sta skrivati Borac,Siroki,Zeljeznicar,Sarajevo i Zrinjski,ali valjda ce se i to promjeniti ubrzo,pa ce i drugi klubovi pustiti da narod udje u njhovo dvoriste.
Jos jedna stvar jako bitna za naglasiti je,sudije grijese!Mi imamo katastrofalne sudije,znaci dno dna.On jadnik kad ne dosudi penal,ili dosudi,a nije bio,ne radi on to zato jer ga je neko platio,previse su oni retardirani,nisu sposobni namjestiti utakmicu,nego jadan ne zna,nije vidio,fizicki je nespreman,pa ne moze ispratiti akciju,ne moze zauzeti dobru poziciju da procjeni duel,mozda ga je neko na stelu progurao da prodje ljekarski,a dobro ne vidi,ma joj milion je tu stvari,namjestanje je najmanje od toga.Nemamo mi skolovane sudije,kriterijumi se razlikuju od neba do zemlje.Da ne govorim da je kod nas liga takva,da sude svi pod pritiskom,bojeci se da neko ne uleti u teren i zbomba ga sakom u glavu,a boga mi,ni igraci nisu daleko od fizickog obracuna sa sudijom.Ponavljam,namjestanje je tu najmanji problem.Imamo neprofesionalne sudije.
Pa pricao sam sa jednim sudijom,covjek kaze,sto bi ja uzeo pare da namjestim,potrosicu ih svejedno,nisu to neke pare velike,a ako me uhvate,dozivotna zabrana.Bolje mi je ovako malo po malo,zaradicu.
Zato sljedeci put kad nekom bude bio sviran penal u 90. minutu nemojte odmah potezati svakojake teorije...Pogotovo sto se kod nas radi iako se pretodno nije ni vidio slucaj,prekrsaj,sta vec.