Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

jubitubi
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 19.kolo

Post Postao/la jubitubi » 17 mar 2011, 08:54

irridu je napisao/la:ti "penal statistika" haj kolko je utakmica ZELJO dobio jedan razlike zahvaljujuci penalu :)
Pa je l to mozda bitno?Ne govorim samo za Zeljeznicar,nego za bilo koji drugi klub,nema veze da li je pobjedio zahvaljujuci penalu,nek je vodio 1:0,i nek je sviran penal,prelomi utakmicu ode se na 2 razlike i eto.Tako neke stvari.

Ma ja ne vjerujem vise u ta namjestanja,mislim da tu boljku polako preboljevamo,ako i postoje,time se bave neki mutni klubovi,koji nemaju sta izgubiti osim svoje casti,ako je imaju.

Na namjestanje se moglo izvlaciti mozda prije 3 sezone,a sad sto je nekima pamet ostala u proslosti,pa je svaki sudjeni ili nesudjeni penal,namjestanje,sto je svaka greska sudije namjestanje,sto je svaka zbunjenost odbrane,pustanje,i slicne stvari,to je vec drugi par opanaka.

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 17 mar 2011, 08:59

U Mostaru ako bude sve posteno ...X2 na FCS....100%

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 mar 2011, 08:59

Zrinjski nije klub sa tradicijom nego ratni profiterski klub kao i listica.Sta su to oni osvojili da imaju tradiciju,koliko su utakmica odigrali u prvoj ligi Yuge ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 17 mar 2011, 11:52

Megamon je napisao/la:Zrinjski nije klub sa tradicijom nego ratni profiterski klub kao i listica.Sta su to oni osvojili da imaju tradiciju,koliko su utakmica odigrali u prvoj ligi Yuge ?
I ne samo to nego pazi ovo,
"Nakon Drugog Svjetskog rata klubu je opet zabranjen rad. Tada je nova vlast zabranila svim sportskim i kulturnim udrugama s nacionalnim predznakom obnovu rada. Ova zabrana rada kluba je trajala punih 47 godina pa je tek 1992. godine svečano u Međugorju obnovljen rad "Hrvatskog športskog kluba "Zrinjski" Mostar"."

Ovo "OPET", znači da je bio i prije suspendovan , odnosno nisu igrali nigdje. Koja crna tradicija , postali 1905 a nisu igrali preko 50 godina. Prije Prvog S. rata igrali u nekakvim inkognito ligama nepriznatim od fife i uefe. Kad sve sabereš i oduzmeš postoje od ovog našeg nesretnog rata , kako ti reče zasnovanom na profiterstvu!!!
U novi boj ...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 17 mar 2011, 11:58

Megamon je napisao/la:Zrinjski nije klub sa tradicijom nego ratni profiterski klub kao i listica.Sta su to oni osvojili da imaju tradiciju,koliko su utakmica odigrali u prvoj ligi Yuge ?
Ko reče da je Zrinjski najstariji?
Čelik Zenica 1945

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 mar 2011, 12:00

Nimla_RZ je napisao/la:
@silenT :lol:

Izgleda da je prekrsio zakletvu svog nicka :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 17 mar 2011, 12:00

Zeljo-Sloboda, 1 - Zeljo uzma 3 boda lagano
Olimpik-Drina, 1- Olimpik mnogo bolji i jaci od Drine
Zrinjski -Sarajevo, 1- Zrinjski Pobjeduje Hinjski jednim penalom u 99 minuti
Travnik-Leotar, 1- Mesari ovo uzmaju sigurno
Rudar-Velez, x2- Velez ima sjajnu odbranu pa ovde ocekujem minimalno x ili pobjedu veleza
Borac-Celik, 1- Borac ce nastavit pozitivan niz to je sigurno
Zvijezda-Siroki 1- Zvijezda jedan od sigurniji keceva ovog kola
Buducnost-Slavija, x- Buducnost losa totalno mogla bi ovde i 2 biti.
Samo jedan klub Velež Mostar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 mar 2011, 14:32

Zeljo-Sloboda
Zeljo ako misli da ostane u trci za titulu ovo mora da dobije,i realno i navijacki ovo je pobeda Zelje sa hendiem.
Olimpic-Drina
Olimpic je pokazao da se na njega mora ozbiljno racunati,i da sa ovakvom bazom igraca i maksimalnom ozbiljnoscu moze sledece godine da se ukljuci u borbu za evropu.Drina pak sa druge strane dozivela sok odlaskom Vojvodica koji ih je doveo izvan opasne zone.Da li ce njegov odlazak biti neki pozitivan sok za igrace,ali opet nisu oni bili u krizi da bi ih promena trenera mogla trgnuti.Verujem da ce Janjos posle utakmice da kaze:"Utakmica prava prvenstvena,u kojoj se Olimpic bolje snasao i pobedio". :lol:
Zrinjski-Sarajevo
Neki nazovimo derbi kola pod "Bijelim Brijegom".Zrinjski totalno razocaranje,prema izvestajima i u IStocnom Sarajevu su veoma lose odigrali i ovo je mozemo slobodno reci biti ili ne biti tekma za Mostarce.Koliko sam procitao opet je delegiran isti sudija koji je prosle godine pokrao Sarajevo,sto nekim logickim razmisljanjem dolazimo do toga da Zrinjski ovo mora da pobedi.
Travnik-Leotar
Mladi Varupa&co nece da dopuste iznenadjenje i premase prosek izgubljenih bodova na Piroti u predhodnim sezonama.
Rudar-Velez
Rudar sjajno poceo proletni deo i sa ulogom favorita docekuje Velez koji igra veoma dobro od dolaska Odovica na mesto sefa struke.Ocekujem utakmicu sa 3+ golova u kojoj ce se ipak bolje snaci Rudar,mada mozda je i red da se prekine serija od tri pobede.
Borac-Celik
Jos jedna itekako zanimljiva utakmica se igra na Gradskom.Borac je favorit i verovatno bi trebao doci do pobede,no Celik je opasna ekipa i mogla bi da kazni svaku gresku.
Zvijezda-Siroki
Jovic zeli da pobedi u ovoj utakmici pred domacim navijacima.Prilika je lepa.U goste dolazi Siroki koji jos nema pobede u nastavku,smenjen je Istuk a ekipu ce da vodi Bagaric,koji ipak jos nije dorastao Jovicu tako da verujem da je ovde Zvijezda favorit ali ostavljam mogucnost za x.
Buducnost-Slavija
U provj utakmici Buducnost je pobedila 3:2 u Lukavici,i "Sokolovi" zele da se osvete za to.Veliki problem bi mogla da predstavlja odbrana Slavije jer su standardni bek Popovic i stoper Stankovic suspendovani zbog kartona,ali se u ekipu vraca Regoje.Sa druge strane cini mi se da je Rizvic ostao na klupi.Ocekujem tvrdu utakmicu na malo golova jer je teren verovatno los i jedan gol bi mogao da odluci.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 17 mar 2011, 16:18

jubitubi je napisao/la:
irridu je napisao/la:ti "penal statistika" haj kolko je utakmica ZELJO dobio jedan razlike zahvaljujuci penalu :)
Pa je l to mozda bitno?Ne govorim samo za Zeljeznicar,nego za bilo koji drugi klub,nema veze da li je pobjedio zahvaljujuci penalu,nek je vodio 1:0,i nek je sviran penal,prelomi utakmicu ode se na 2 razlike i eto.Tako neke stvari.

Ma ja ne vjerujem vise u ta namjestanja,mislim da tu boljku polako preboljevamo,ako i postoje,time se bave neki mutni klubovi,koji nemaju sta izgubiti osim svoje casti,ako je imaju.

Na namjestanje se moglo izvlaciti mozda prije 3 sezone,a sad sto je nekima pamet ostala u proslosti,pa je svaki sudjeni ili nesudjeni penal,namjestanje,sto je svaka greska sudije namjestanje,sto je svaka zbunjenost odbrane,pustanje,i slicne stvari,to je vec drugi par opanaka.
Pobijedili 2:1 celik i 1:0 zrinjski ostalo sve od 2 do 8 razlike,
sad kad je borac prvi nema namjestanja HA HA(opet cemo mi biti prvi ali ce biti nastimano)
:D
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 17 mar 2011, 16:22

hz033 je napisao/la:
I ne samo to nego pazi ovo,
"Nakon Drugog Svjetskog rata klubu je opet zabranjen rad. Tada je nova vlast zabranila svim sportskim i kulturnim udrugama s nacionalnim predznakom obnovu rada. Ova zabrana rada kluba je trajala punih 47 godina pa je tek 1992. godine svečano u Međugorju obnovljen rad "Hrvatskog športskog kluba "Zrinjski" Mostar"."

Ovo "OPET", znači da je bio i prije suspendovan , odnosno nisu igrali nigdje. Koja crna tradicija , postali 1905 a nisu igrali preko 50 godina. Prije Prvog S. rata igrali u nekakvim inkognito ligama nepriznatim od fife i uefe. Kad sve sabereš i oduzmeš postoje od ovog našeg nesretnog rata , kako ti reče zasnovanom na profiterstvu!!!
zato sam ja ljut na nase "uprave" sto nase klubove ne vrate na mjesta koja trebaju biti (ko u skotskoj glazgov,rendjers i zaostali)

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 17 mar 2011, 16:45

gavran je napisao/la: Pobijedili 2:1 celik i 1:0 zrinjski ostalo sve od 2 do 8 razlike,
sad kad je borac prvi nema namjestanja HA HA(opet cemo mi biti prvi ali ce biti nastimano)
Nikad ja nisam bio pobornik teorija zavjere,namjestanja,nacionalnog kljuca,pusti to...Mene samo cude izjave pojedinaca "nema veze,namjestili oni,namjesticemo i mi,kupili oni,kupicemo i mi",kao da kupuju patlidzan na trznici.

Kod nas je postao problem sto se dosta puta u proslosti opeklo na ta namjestanja,a bilo ih je podosta,tu nema sta,neka toliko ocigledna da je zalosno,i sad kada stvari konacno idu na bolje,jos ostaje mozak u tom vremenu,i svaki neobican rezultat,svaki prekrsaj,svaki nekvalitet sudije koji sudi,smatra se kupljenim,svaki penal sudjen,bilo da je bio,ili nije bio,uvijek ce se reci,namjesten,dakle sve ono sto uopste cini fudbal,kod nas se smatra kriminalom i korupcijom.

Ne zelim da tvrdim da smo se mi rjesili te boljke,taman posla,ali stvari evidentno idu na bolje,prvenstveno mislim na nikad bolji skor gostiju nego u zadnjih par sezona,a pogotovo u ovoj.To govori puno stvari,ko ovu ligu prati,zna da je to u proslosti bila misaona imenica.

Pocele su se koristiti i kamere na utakmicama,rade se TV prenosi,sto opet govori o "opostenjavanju" nase lige,istina zasad nemaju sta skrivati Borac,Siroki,Zeljeznicar,Sarajevo i Zrinjski,ali valjda ce se i to promjeniti ubrzo,pa ce i drugi klubovi pustiti da narod udje u njhovo dvoriste.

Jos jedna stvar jako bitna za naglasiti je,sudije grijese!Mi imamo katastrofalne sudije,znaci dno dna.On jadnik kad ne dosudi penal,ili dosudi,a nije bio,ne radi on to zato jer ga je neko platio,previse su oni retardirani,nisu sposobni namjestiti utakmicu,nego jadan ne zna,nije vidio,fizicki je nespreman,pa ne moze ispratiti akciju,ne moze zauzeti dobru poziciju da procjeni duel,mozda ga je neko na stelu progurao da prodje ljekarski,a dobro ne vidi,ma joj milion je tu stvari,namjestanje je najmanje od toga.Nemamo mi skolovane sudije,kriterijumi se razlikuju od neba do zemlje.Da ne govorim da je kod nas liga takva,da sude svi pod pritiskom,bojeci se da neko ne uleti u teren i zbomba ga sakom u glavu,a boga mi,ni igraci nisu daleko od fizickog obracuna sa sudijom.Ponavljam,namjestanje je tu najmanji problem.Imamo neprofesionalne sudije.

Pa pricao sam sa jednim sudijom,covjek kaze,sto bi ja uzeo pare da namjestim,potrosicu ih svejedno,nisu to neke pare velike,a ako me uhvate,dozivotna zabrana.Bolje mi je ovako malo po malo,zaradicu.

Zato sljedeci put kad nekom bude bio sviran penal u 90. minutu nemojte odmah potezati svakojake teorije...Pogotovo sto se kod nas radi iako se pretodno nije ni vidio slucaj,prekrsaj,sta vec.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 17 mar 2011, 16:53

jubitubi je napisao/la:
gavran je napisao/la: Pobijedili 2:1 celik i 1:0 zrinjski ostalo sve od 2 do 8 razlike,
Nikad ja nisam bio pobornik teorija zavjere,namjestanja,nacionalnog kljuca,pusti to...Mene samo cude izjave pojedinaca "nema veze,namjestili oni,namjesticemo i mi,kupili oni,kupicemo i mi",kao da kupuju patlidzan na trznici.

Kod nas je postao problem sto se dosta puta u proslosti opeklo na ta namjestanja,a bilo ih je podosta,tu nema sta,neka toliko ocigledna da je zalosno,i sad kada stvari konacno idu na bolje,jos ostaje mozak u tom vremenu,i svaki neobican rezultat,svaki prekrsaj,svaki nekvalitet sudije koji sudi,smatra se kupljenim,svaki penal sudjen,bilo da je bio,ili nije bio,uvijek ce se reci,namjesten,dakle sve ono sto uopste cini fudbal,kod nas se smatra kriminalom i korupcijom.

Ne zelim da tvrdim da smo se mi rjesili te boljke,taman posla,ali stvari evidentno idu na bolje,prvenstveno mislim na nikad bolji skor gostiju nego u zadnjih par sezona,a pogotovo u ovoj.To govori puno stvari,ko ovu ligu prati,zna da je to u proslosti bila misaona imenica.

Pocele su se koristiti i kamere na utakmicama,rade se TV prenosi,sto opet govori o "opostenjavanju" nase lige,istina zasad nemaju sta skrivati Borac,Siroki,Zeljeznicar,Sarajevo i Zrinjski,ali valjda ce se i to promjeniti ubrzo,pa ce i drugi klubovi pustiti da narod udje u njhovo dvoriste.

Jos jedna stvar jako bitna za naglasiti je,sudije grijese!Mi imamo katastrofalne sudije,znaci dno dna.On jadnik kad ne dosudi penal,ili dosudi,a nije bio,ne radi on to zato jer ga je neko platio,previse su oni retardirani,nisu sposobni namjestiti utakmicu,nego jadan ne zna,nije vidio,fizicki je nespreman,pa ne moze ispratiti akciju,ne moze zauzeti dobru poziciju da procjeni duel,mozda ga je neko na stelu progurao da prodje ljekarski,a dobro ne vidi,ma joj milion je tu stvari,namjestanje je najmanje od toga.Nemamo mi skolovane sudije,kriterijumi se razlikuju od neba do zemlje.Da ne govorim da je kod nas liga takva,da sude svi pod pritiskom,bojeci se da neko ne uleti u teren i zbomba ga sakom u glavu,a boga mi,ni igraci nisu daleko od fizickog obracuna sa sudijom.Ponavljam,namjestanje je tu najmanji problem.Imamo neprofesionalne sudije.

Pa pricao sam sa jednim sudijom,covjek kaze,sto bi ja uzeo pare da namjestim,potrosicu ih svejedno,nisu to neke pare velike,a ako me uhvate,dozivotna zabrana.Bolje mi je ovako malo po malo,zaradicu.

Zato sljedeci put kad nekom bude bio sviran penal u 90. minutu nemojte odmah potezati svakojake teorije...Pogotovo sto se kod nas radi iako se pretodno nije ni vidio slucaj,prekrsaj,sta vec.
ovo je istina

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 17 mar 2011, 17:14

Megamon je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
@silenT :lol:

Izgleda da je prekrsio zakletvu svog nicka :mrgreen:
Skontaj malo šta je htio reći :?
Čelik Zenica 1945

Rugby
Kontakt:

Post Postao/la Rugby » 17 mar 2011, 22:13

Borac-Čelik 1
Jako,jako teska utakmica za moj klub.Celik dolazi maksimalno nalozen,da se osveti za poraz kod kuce.Ako ponovimo utakmicu kao protiv Drine,uz naravno bolju realizaciju,ne brinem se.Mislim da smo puno kvalitetnija ekipa,sa boljim pojedincima.Nadam se fer i postenoj igri,steta sto nece biti prenosa,ali nek bolji pobjedi.[/quote]

neposteno i nefer moze biti samo sa vase strane, u sta vjerujem i ovaj put u ostalom kao i svake godine kad igrate sa nama, a ako bude fer onda gubite 100% 8-)
vama je voda u usima ako zijanite, tako da ce biti guzovaca i penala do bola jer izgubiti ne smijete, u svakom slucaju bolji smo od vas sto je bilo vidljivo i na BP kad ste jednom presli centar i postigli gol :twisted:
i pored svega bit ce 0-1 ima da vam zaledimo BL :lol:
SAMO ČELIK!!!

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 17 mar 2011, 22:23

Zeljo-Sloboda 1 - Nece bit lahko, ali pobjeda je imperativ za podizanje samopouzdanja i bodovnog salda ! :D
OlimpiC-Drina 1- OlimpiC pred VuCovima :mrgreen: ....Fakat Olimpic igra dobro i ovo je sigurica ! ;)
Zrinjski -Sarajevo 1X- Pitari igraju solidno, bodovi sa strane morajui pocet dolazit, ali tesko protiv Zrinjskog
Travnik-Leotar 1- Ovo je sigurica !
Rudar-Velez 1X- Rudar bi trebao dobit, al' bez velikog imperativa od strane domacina mogao bi doci i X !
Borac-Celik 1X-Mogao bi Borac ovdje pobjediti, al' tesko...X najrealniji...IGRAJTE ZENIČANI, MOLIM VAS! :mrgreen:
Zvijezda-Siroki X-Partija na Grbavici, za podizanje samopouzdanja !
Buducnost-Slavija 1- Buducnost koliko god losa, nije losija od Slavije 100 % !

P.S. silenT---SVAKA CAST ! :mrgreen:
TM87

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 18 mar 2011, 11:36

Rugby je napisao/la: neposteno i nefer moze biti samo sa vase strane, u sta vjerujem i ovaj put u ostalom kao i svake godine kad igrate sa nama, a ako bude fer onda gubite 100% 8-)
vama je voda u usima ako zijanite, tako da ce biti guzovaca i penala do bola jer izgubiti ne smijete, u svakom slucaju bolji smo od vas sto je bilo vidljivo i na BP kad ste jednom presli centar i postigli gol :twisted:
i pored svega bit ce 0-1 ima da vam zaledimo BL :lol:
Znaci pocela su vec izvlacenja...Znas kako kazu,ako ste toliko bolji,pobijedicete i sudije.Salu na stranu,u BL su uvijek bili korektni uslovi za igru,uzimali su ljudi bodove,Olimpik,Sarajevo,Rudar,Velez,tako da samo vi igrajte svoju igru,pa ako budete bolji to ce s vidjeti.A malo mi smijesno ovo tvoje,"bolji smo od vas,samo sto ste nas 3 puta zaredom u Zenici oprali". :mrgreen:

Cucemo se na ovoj temi nakon utakmice,da vidimo sta kazes.

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 18 mar 2011, 11:54

Travnik-Leotar 2-0
Rudar-Velez 1-1
Borac-Celik 3-1
Zvijezda-Siroki 1-2
Buducnost-Slavija 1-1
Zeljo-Sloboda 2-1
Olimpik-Drina 3-1
Zrinjski -Sarajevo 1-0
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

jeremija

Post Postao/la jeremija » 18 mar 2011, 12:17

Borac-Čelik 1...Borac će pokazati svu svoju snagu i pobjediti Čelika...biće 3+ golova...Pobjeda domaćina 3-0 ili 4-1.

Budućnost-Slavija X Budućnost nema kvaliteta d ovo pobjedi,a Slavija može do boda na ovakvom gostovanju.Neefikasna utakmica s malo ili nimalo golova. 0-2

Olimpik-Drina 1...Nažalost Olimpik je bolja ekipa od Zvorničana i svaki rezultat sem pobjede domaćih bio bi iznenađenje..1-0 za Olimpik

Rudar-Velež 1...Vidim ovi "Veležovci" se nešto kofrče,, :lol: kofol uzimaju bodove u Prijedoru,a ja im kažem da će sutra dobiti dozu...Nadam se dobrom fudbalu po lijepom danu i očekujem sigurnu pobjedu mog tima..2-0 za Rudar.

Željezničar-Sloboda 1 ...Uzima Željo

Zrinjski-Sarajevo 1X.,..Domaćini favoriti,ali pod velikim pritiskom zato ostavljam mogućnost i za X.

Travnik-Leotar X...Susret dve "domaćinske " ekipe...mislim da će ovo ipak završiti podjelom bodova na Piroti.

Zvijezda -Široki Brijeg X2..Široki sigurno neće izgubiti i 4 utakmicu u nizu....a Zvijezda slaba ove godine..tako da X2
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

nescafe
Kontakt:

Post Postao/la nescafe » 18 mar 2011, 13:05

VLADO JAGODIĆ ZA "****" PROGNOZIRA XIX KOLO PREMIJE LIGE

http://****/cms/index.php

Alija
Kontakt:

Post Postao/la Alija » 18 mar 2011, 13:35

" - ? 1X (0-2)
& - ? 1 (3+)
? - $ 1 (3+)
$ - ? 1 (0-2)
" - $ 1 (0-2)
" - Сарајево 1X (3+)
" - ? 1 (0-2)
$ - " X2 (3+)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.