Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Judd
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Judd » 09 jan 2024, 23:41

skullcrusher je napisao/la:
09 jan 2024, 21:37
Joj kakve smo mi sise, samo ih kao ismijavamo a oni rade sta hoce, za par mjeseci ima da na onaj repetitor iz ad Sarajeva izbace veliku zastavu Mladica a mi cemo da im se "smijemo" kao oni su debili a mi ... zalosno jako sta se dopusta mater im **** cetnicku, necete je nikad podijelit.
Šta da radimo?

Konaković kaže da je to 'nebitna, trivijalna stvar i da on ima pametnija posla da radi'. Taj posao se radi u centrali HDZa danas :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 09 jan 2024, 23:49

Ocekivano ste se danas raspisali, ali nemamo svi vremena da nadugo pisemo, tako da cu danasnje tastatura bitke preskociti.
Medju nama kao sto postoji pontencijal za razgovor kada se sretnemo i ljudski porazgovaramo ( svaki covjek sa drugim covjekom) tako postoji sansa i da se o politici razgovara ljudski sa postovanjem i razumjevanjem, da naucimo jedni od drugih, jer i nama i istorija ovog kraja davana iz ciljane perspektive, tako da svaki susret mozemo koristiti za obogacenje perpektive.
Mislim da je veliki problem to sto je nasa istoriografija, kao i sve sto se bavi WW2 ili I jako tendenciozno.

Ovdje sam imao vrlo malo rasprava, par sa @alemom, jako normalno i i plodno i za mene i za one koji citaju.
Kada se prihvataju druge strane lako se dodje do barem nekog zajednickog sadrzaoca, takodje i @Vensan - svaka cast za stav povodom politike kod nas i uloge medija u nasem zajednickom srozavanju, i finansijskom i psihickom i svakakvom.
Mediji nas sve skupa truju i trose nam dragocjenu energiju, to se za neciju korist radi.
Ja bih rado povjerovao da su neki ludi i zli Srbi iz sume krivi i da se sa njima ne moze drugacije, ali nisam bas dijete da vjerujem u takve bajke.

Srecna Nova Godina.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 jan 2024, 23:51

Marsal je napisao/la:
09 jan 2024, 23:27
soko je napisao/la:
09 jan 2024, 23:15
Marsal je napisao/la:
09 jan 2024, 22:41

Trebao sam sad na proljeće tj maj ili juni ali ne ide mi se nikako :mrgreen: gledaću da ne odem.
Trebas otici malo da vidis, drugi svijet. Makar napunis baterije ako nista drugo.
Ma ne znam šta bih ti rekao. Mrzim putovanja. Nisam tip čovjeka koji u tome uživa i kojeg to čini sretnim. Naprotiv, samo mi stvara srklet i anksioznost. Najdraži dio putovanja mi je doći kući. Da mi neko sutra kaže ne smiješ nigdje dalje od Travnika i Maglaja reko bih mu gdje treba potpisat ljudino :mrgreen:

Bukvalno kad trebam do Sarajeva otpatim :mrgreen: e sad da idem u USA preko okeana i 2-3 leta promijenit. Nema od tog ništa :mrgreen:

I obećao sam jer sam mislio da me zove reda radi ali eto i ona i zet sad zapeli hajde dođi pa ne znam kako da se iskobeljam iz govana u koje sam se sam uvalio.

Još hudnica već smislila neku turu da posjetimo, Chicago, Miami, New York i možda malo San Francisco.

Dabogda ja umro kad sam glup i ne znam reći ne. Sad će se oboje naljutit na mene kad odustanem.
Pa sta ces, ti znas kako tebi odgovara
Ja sam skroz drugaciji, pogotovo prije zene. Znao sam otici od Chicaga za St.louis na pivo i pojest cevape i nazad. Dosada
Samo bilo bi njima fino.
Nama kad sestra dodje ovdje bude pravo dobro, svi na okupu.
Ima dobre hrane u chicagu pa ti mogu preporuciti da odes probati. NYC i Miami su top mjesta..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 jan 2024, 23:57

Bravo Konjic :bih:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 jan 2024, 00:08

delinjo je napisao/la:
09 jan 2024, 23:57
Ljudi lagano provociraju i tamo gdje su ozbiljna manjina.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 jan 2024, 00:12

Sve do jednom…
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 jan 2024, 00:15

Bravo i za Zenicu :bih:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 10 jan 2024, 00:18

delinjo je napisao/la:
09 jan 2024, 23:57
+1

Kontali na hinjaka postaviti smrdljivu trobojku. Kapa dole Konjic :salut:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jan 2024, 00:19

huupmil je napisao/la:
09 jan 2024, 23:49
Ja bih rado povjerovao da su neki ludi i zli Srbi iz sume krivi i da se sa njima ne moze drugacije, ali nisam bas dijete da vjerujem u takve bajke.
Jah...Srbi su jedan dobrocudan i jako civilizovan narod, stvarno je Bog pocastio one koje imaju te mirne lale za prve komsije.

slika

Inace doticne scene su "Bozic edition", nastale za vrijeme najveceg pravoslavnog praznika koji predstavlja toleranciju, ljubav i mir :zviz:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 jan 2024, 00:21

BosniaBoston je napisao/la:
10 jan 2024, 00:12
Sve do jednom…
Bojim se da oni i zele da bude sve do jednom.Sta oni rade dole po podrinju gdje su rane najdublje,cudi me vec odavno kako niko nije krenuo da rafala.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 10 jan 2024, 00:38

Jbt desničari i radikali se naložili na ovo a mi se borimo da pređemo na elektronsko :rol:

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 10 jan 2024, 00:45

19vendetta87 je napisao/la:
10 jan 2024, 00:19

Jah...Srbi su jedan dobrocudan i jako civilizovan narod, stvarno je Bog pocastio one koje imaju te mirne lale za prve komsije.

Inace doticne scene su "Bozic edition", nastale za vrijeme najveceg pravoslavnog praznika koji predstavlja toleranciju, ljubav i mir :zviz:

Turski mentalitet se jednostavno ne uklapa u civilizaciijske norme, a pravoslavni ogranak je najgori. Oni u evropi djeluju kao strano tijelo, vidiš da ne pripadaju tu...
it's football day

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 10 jan 2024, 00:48

Dzabe se palite na gluposti u reziji Dodika, sutra da se zarati za 7 dana bi mu bilo ono sto Ameri zaustavise 95-e, masovno iseljavanje i migracija Srba sa prostora zapadnije od Brckog, a tu on najvise gubi jer je to njegova teritorija tako da dzaba pratite i dopustate da vas neko provocira.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 jan 2024, 00:52

Zamisli vjerujes Americi slijepo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 jan 2024, 00:55

feniksptica je napisao/la:
10 jan 2024, 00:52
Zamisli vjeruješ im ikako.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 10 jan 2024, 01:00

Mi se trebamo drzati Hrvata, Velike Britanije i na kraju Amerikanaca, ako Bosna padne, past ce i Hrvatska, ako padne Hrvatska eto Rusa pred Trstom i Becom u srcu Evrope.

Ne postoji promil sanse da ce se dopustiti da sukob uopce otpocne.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 jan 2024, 01:01

Wanderson je napisao/la:
10 jan 2024, 01:00
Mi se trebamo drzati Hrvata, Velike Britanije i na kraju Amerikanaca, ako Bosna padne, past ce i Hrvatska, ako padne Hrvatska eto Rusa pred Trstom i Becom u srcu Evrope.
Upravo tako, samo USA i UK. Kontinentalci (FRA,GER) su prevrtljivi
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 10 jan 2024, 01:11

Najveci smo problem mi sami sebi, Srbe i sve njihovo treba samo finansijski kazniti, ne zaposljavati ih, ne kupovati njihove proizvode, totalno ih izolirati. Na svim frontovima udarati ih na finansije.

Ja licno gledam da od mene sto manje novca mjesecno ide na njihove proizvode i usluge.

Pustiti ih nek se samoubiju, ne drzi dzaba Evropa Dodika na celu, covjek ih je ojadio i zar postoji neko ko misli da Milorad Dodik i Zeljka Cvijanovic mogu povesti Srbe u rat? Pa uporedite te dvorske lude sa vodstvom Srba 92-e i ljudima iz ozbiljnog sistema sa ozbiljnom zaleđinom i drugacijim drustvenim polozajem.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2024, 02:08

huupmil je napisao/la:
09 jan 2024, 23:49
Ocekivano ste se danas raspisali, ali nemamo svi vremena da nadugo pisemo, tako da cu danasnje tastatura bitke preskociti.
Medju nama kao sto postoji pontencijal za razgovor kada se sretnemo i ljudski porazgovaramo ( svaki covjek sa drugim covjekom) tako postoji sansa i da se o politici razgovara ljudski sa postovanjem i razumjevanjem, da naucimo jedni od drugih, jer i nama i istorija ovog kraja davana iz ciljane perspektive, tako da svaki susret mozemo koristiti za obogacenje perpektive.
Mislim da je veliki problem to sto je nasa istoriografija, kao i sve sto se bavi WW2 ili I jako tendenciozno.

Ovdje sam imao vrlo malo rasprava, par sa @alemom, jako normalno i i plodno i za mene i za one koji citaju.
Kada se prihvataju druge strane lako se dodje do barem nekog zajednickog sadrzaoca, takodje i @Vensan - svaka cast za stav povodom politike kod nas i uloge medija u nasem zajednickom srozavanju, i finansijskom i psihickom i svakakvom.
Mediji nas sve skupa truju i trose nam dragocjenu energiju, to se za neciju korist radi.

Srecna Nova Godina.
Ma ti si rega covjek a cini mi se da si odrasto oko Bosnjaka ili barem imao blizi kontakt pa se ne cinis "zadrtim".
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 10 jan 2024, 02:44, ukupno mijenjano 1 put.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 jan 2024, 02:12

Katastrofalna probosanska politika ili bošnjačka kako god je najveći krivac svega ovoga od Dejtona do današnjeg dana. Skup običnih mekušaca i beskičmenjaka koji su svoje džepove podmirili, a narod ko **be, ali to je prežvakana priča odavno.

Kolektivno kao narod svi imaju taj mentalitet žrtve i onaj stav da će veće državne sile riješiti probleme i skinuti Dodika. Iste te države su ti lupile embargo na oružje i zabranili ti da dođeš do vojne pobjede koju si itekako zaslužio. Stava sam da nam je USA prijateljski nastrojena zemlja, da oni i čuvaju ovo malo jada od države da se ne raspadne, te da s njima moramo jačati i graditi veze. Ali koliko će i oni imati želju u tim namjerama kad probosanske patriote sami sebi ne žele dobro.

Volio bih biti optimista, ali prizor kada zenički muftija uči sinu Rame Isaka dovu na otvorenju benzinske koja je na snahu mi ne ulijeva mnogo nade. Mladima su uzori neki lik kojem je vrhunac fore reći al me vitaminira, prate se neki učenjaci koji tumače vjeru kako im je *urcu ćejf, izumire ili odlazi i ovo malo kvalitetnog kadra kojeg imamo.

Narod koji ide na neke proteste i šeruje masovno storije za Palestinu i Gazu, a ima apsolutnu bol u predjelu kite što se pjevaju četničke pjesme u Srebrenici i Vlasenici ne zaslužuje bolje od ovoga.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.