Ocekivano ste se danas raspisali, ali nemamo svi vremena da nadugo pisemo, tako da cu danasnje tastatura bitke preskociti.
Medju nama kao sto postoji pontencijal za razgovor kada se sretnemo i ljudski porazgovaramo ( svaki covjek sa drugim covjekom) tako postoji sansa i da se o politici razgovara ljudski sa postovanjem i razumjevanjem, da naucimo jedni od drugih, jer i nama i istorija ovog kraja davana iz ciljane perspektive, tako da svaki susret mozemo koristiti za obogacenje perpektive.
Mislim da je veliki problem to sto je nasa istoriografija, kao i sve sto se bavi WW2 ili I jako tendenciozno.
Ovdje sam imao vrlo malo rasprava, par sa @alemom, jako normalno i i plodno i za mene i za one koji citaju.
Kada se prihvataju druge strane lako se dodje do barem nekog zajednickog sadrzaoca, takodje i @Vensan - svaka cast za stav povodom politike kod nas i uloge medija u nasem zajednickom srozavanju, i finansijskom i psihickom i svakakvom.
Mediji nas sve skupa truju i trose nam dragocjenu energiju, to se za neciju korist radi.
Ja bih rado povjerovao da su neki ludi i zli Srbi iz sume krivi i da se sa njima ne moze drugacije, ali nisam bas dijete da vjerujem u takve bajke.
Srecna Nova Godina.