Premijer liga BiH - aktuelno

bagniadiluca
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la bagniadiluca » 11 jan 2024, 10:31

CampobelloDiMazara je napisao/la:
11 jan 2024, 10:21
bagniadiluca je napisao/la:
11 jan 2024, 10:15

Au prijatelju koliko ti smaraš i nećeš da shvatiš suštinu priče...neda mi se više objašnjavati jer si očigledno ograničen kao balkon :salut:
Razumijem da ti je krivo sada jer si pokusao oprati jedno pa otkrio stvarno stanje u kojem se Borac nalazi i kakve ugovore potpisuje. Bolje bi ti bilo da si sutio kada sam prozvao onoga sto je napisao da je Mijatovic pokrenuo klauzulu zbog bolje ponude drugog kluba koja je direktno dosla na adresu Borca. A ovaj otisao u Zeleznicar Pancevo samo pokupio papire :kafa:
Čovječe pa to je sasvim normalno da se potpiše takav ugovor sa čovjekom koji je došao preko noći, niti ga je iko skautorao niti je bio uopšte u planu, a pored toga je i star...To je prelazno rješenje jer imamo svog golmana koji se oporavlja i koji će ako Bog da donejti ozbiljne pare Borcu...Sada to što se ispostavilo da je bio jedan od najboljih golmana na polusezoni je drugi par opanaka, a to mu je samo diglo cijenu u regionu....
LETS GO FIGHTER

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 10:35

RodjeniiBrato je napisao/la:
11 jan 2024, 10:17
mosarajvosa83 je napisao/la:
11 jan 2024, 10:15
RodjeniiBrato je napisao/la:
11 jan 2024, 10:07
Jos po milion od grada i kantona za 2024. taman da se pokriju sve tribine. :bih:
Gradite i vi divovi nesto nemojte samo iz supljeg u prazno i bit ce i vama sredstava, ako su vam potrebna?
Imate mirvica :kafa:
Mi smo morali i teren da platimo,svlacionice, toalete gradi se u Butmiru al sigurno nece finansirat Federacija,znate vi odlicno zasto vam daju pare za igradnju,davali si vam uvijek jer vam je klub politicka stranka,beze se ovdje perete i furate neku ideologiju a to uopste niste.
Opština i savez nisu učestovali u izgradnji terena na Koševu? Golemo.
Morali su savezu da uplate do odredjenog termina novac,medjutim levati nisu imali novac pa je Mirvic uplatio,onda svlacionice,toaleti ruglo na Olimpijskom stadionu pa opet Mirvic plati i mnogo toga,nesto nisam vidio da drzavni stadion finansiraju iz budzeta.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 10:39

nekoIzMostara je napisao/la:
11 jan 2024, 10:18
TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 09:48
nekoIzMostara je napisao/la:
11 jan 2024, 09:42

Sustina svega je upravo ovo :clap:
Pa ako je ovo tacno, zasto se onda zalite na ponder i da sve pare idu u glavni grad? :rol:
Zato sto vi mislite da ste samo vi bitni, samo daj vama, a druge ko ****. Izgradili ste citav grad dok su drugi zanemarivani.

Zasto je problem da se uloze pare u stadione ili dvorane ili nesto trece, a da to nije Sarajevo?
Iz budzeta Federacije se grade dvorane u Sarajevu? Te price sve vama bla bla eto bas je drugacije u svim glavnim gradovima,kod nas je cak sta vise i obrnuto koliko bi trebalo Nikakav problem nije samo neka se ulaze,poenta price je da logika da za Velez odvajaju kontantno,sada 1.5 mil drugima 0,gradi se i kamp Sarajeva,radilo se i na Kosevu pa nisu marku odvojili.. Eto radovi su u kampu Sarajeva nek odvoje jedan milion?

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 11 jan 2024, 11:06

Mosasarajevo i Turkish, tako ste glupi da je neshvatljivo. Imate 2 sive ćelije u glavi, a i one su posvađane. Nekad je bolje šutiti nego progovoriti pa otkloniti svaku sumnju.
U zadnje vrijeme sto se tice sporta , se ne možete porediti sa nama. Činjenice su da u zadnje 2 godine, mi uzeli kup, glavi.ci uzeli prvenstvo, pa mi opet u finalu kupa, ali nažalost glavici uzeli. Fudbal, plivanje, futsal, gradnja sportskih terena, Itd. Pored toliko ulaganja i trošenja opet smo prije vas, a da ne govorim da smo dobili vas i plave miševe na strani i u gostima(krađa u Sarajevu naravno kao po običaju). Tako da nemojte majke vam vise, ako čovjek ne odgovori na vaše gluposti, to ne znaci da ste u pravu, nego jednostavno pametniji popusti, neda mu se pegelati i trositi dragocjeno vrijeme na mazle. Mogu samo reci Boze podrži da se nastavi ovako i dalje, vama vaše, nama naše! Ovo je samo konstruktivna kritika da se upoznate sa situacijom i budete bolji, a ne ko vi dajte samo nama, ko **** ostale, a ako ostali slučajno nešto dobiju, tu je odma drvlje i kamenje. Nećemo tako nikad naprijed. Budite sretni na tuđi uspjeh, pa ćemo rasti svi zajedno. Over and out. Ugodan dan vam zelim.
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 11:15

1981oldschool je napisao/la:
11 jan 2024, 11:06
Mosasarajevo i Turkish, tako ste glupi da je neshvatljivo. Imate 2 sive ćelije u glavi, a i one su posvađane. Nekad je bolje šutiti nego progovoriti pa otkloniti svaku sumnju.
U zadnje vrijeme sto se tice sporta , se ne možete porediti sa nama. Činjenice su da u zadnje 2 godine, mi uzeli kup, glavi.ci uzeli prvenstvo, pa mi opet u finalu kupa, ali nažalost glavici uzeli. Fudbal, plivanje, futsal, gradnja sportskih terena, Itd. Pored toliko ulaganja i trošenja opet smo prije vas, a da ne govorim da smo dobili vas i plave miševe na strani i u gostima(krađa u Sarajevu naravno kao po običaju). Tako da nemojte majke vam vise, ako čovjek ne odgovori na vaše gluposti, to ne znaci da ste u pravu, nego jednostavno pametniji popusti, neda mu se pegelati i trositi dragocjeno vrijeme na mazle. Mogu samo reci Boze podrži da se nastavi ovako i dalje, vama vaše, nama naše! Ovo je samo konstruktivna kritika da se upoznate sa situacijom i budete bolji, a ne ko vi dajte samo nama, ko **** ostale, a ako ostali slučajno nešto dobiju, tu je odma drvlje i kamenje. Nećemo tako nikad naprijed. Budite sretni na tuđi uspjeh, pa ćemo rasti svi zajedno. Over and out. Ugodan dan vam zelim.
Ajde sto ste glupi nego i lazete sami sebe. Vidis li koliko dvorana,bazena i sportskih objekata se gradi u Sarajevu? Racunate samo sto vama odgovara,svako vam je glup ko vam odgovori i kad ne ide na vas mlin :rol: Nemojte samo druge prozivat da su politicka prcija i slicno jer se brukate,ispadate glupi i licemjeri jer ste najveci potrosac budzeta,politicka stanka i nista vise od toga. Prisvajate uspjehe Zrinjskog jer svoje nemate. Po toj logici da je sve kako treba,Zrinjskom 2.5 mil Velezu sa obzirom na uspjehe max 500k,medjutim sampion i bezuspjesni kolektiv tj politicka stanka stavljeni u isti kos.

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 11 jan 2024, 11:25

Kakve sve komentare citam nevjerovatno.
Ljudi moji svi vi koji dijelite Mostar na ovu ili onu stranu shvatite da je Mostar jedan grad svih Mostaraca pa
bili oni desno ili lijevo od Neretve.
Zasto je toliki problem ako je u pitanju gradnja cak 2 stadiona u gradu Mostaru plus sportska dvorana?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2024, 11:33

Neozbiljno je napisati kako se ne možemo porediti sa vama u posljednje vrijeme, fudbal se ne igra od 2021. godine.
Sarajevo i Željezničar zajedno imaju 27 trofeja dok Zrinjski i Velež imaju 13, od toga Zrinjski ima 10 a vi 3.
Kakvo plivanje? Lana je pobjegla iz Mostara baš zato jer nema uslove a od sarajevskih kompanija je do sad dobila ogroman iznos novca dok je Mostar zatezao oko 5 hiljada pomoći ako se dobro sjećam. Ovdje besplatno trenira i evo već drugi put dobija stan na korištenje.
Veliko hvala Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova Općina cijeni uspjehe koje sam ostvarila. Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tokom trenažnih procesa, poručila je Pudar.

Stan od 78 kvadratnih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji učestvovale društveno-odgovorne kompanije.
Da me pogrešno ne shvatiš a to sam pisao i prije, da bog da vi dobili još 5 miliona maraka da sve uslove ispunite za UEFA 4 kategoriju, od srca vam to želim i ne vidim u tome problem. Mislim da raja negoduje zato što budžet FBiH u ogromnoj većini pune građani Kantona Sarajevo, ne moram ti pisati kolika je razlika između našeg kantona i ostalih jer vjerujem da to znaš. Opet nije problem da vi dobijete koliko želite ali da bude na nekoj fer osnovi. Ne ide da mi punimo većinu budžeta a da dobijemo 0 KM dok Zrinjski i Velež dobiju 1.5 miliona maraka.
Pogrešno pišeš i prebacuješ nama sa rečenicom ''dajte samo nama a ostale ko jjebe'' i ''ako ostali slučajno dobiju'' dok vi dobijate milione a mi ništa iako mnogo više punimo taj isti budžet, je li ti sad malo jasnije?
Zbog toga mi nećemo naprijed, sigurno nije zato jer neko traži da se novac raspodjeli da bude svima dobro a ne samo jednom gradu ili strani.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 11:47

MortemHz je napisao/la:
11 jan 2024, 11:33
Neozbiljno je napisati kako se ne možemo porediti sa vama u posljednje vrijeme, fudbal se ne igra od 2021. godine.
Sarajevo i Željezničar zajedno imaju 27 trofeja dok Zrinjski i Velež imaju 13, od toga Zrinjski ima 10 a vi 3.
Kakvo plivanje? Lana je pobjegla iz Mostara baš zato jer nema uslove a od sarajevskih kompanija je do sad dobila ogroman iznos novca dok je Mostar zatezao oko 5 hiljada pomoći ako se dobro sjećam. Ovdje besplatno trenira i evo već drugi put dobija stan na korištenje.
Veliko hvala Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova Općina cijeni uspjehe koje sam ostvarila. Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tokom trenažnih procesa, poručila je Pudar.

Stan od 78 kvadratnih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji učestvovale društveno-odgovorne kompanije.
Da me pogrešno ne shvatiš a to sam pisao i prije, da bog da vi dobili još 5 miliona maraka da sve uslove ispunite za UEFA 4 kategoriju, od srca vam to želim i ne vidim u tome problem. Mislim da raja negoduje zato što budžet FBiH u ogromnoj većini pune građani Kantona Sarajevo, ne moram ti pisati kolika je razlika između našeg kantona i ostalih jer vjerujem da to znaš. Opet nije problem da vi dobijete koliko želite ali da bude na nekoj fer osnovi. Ne ide da mi punimo većinu budžeta a da dobijemo 0 KM dok Zrinjski i Velež dobiju 1.5 miliona maraka.
Pogrešno pišeš i prebacuješ nama sa rečenicom ''dajte samo nama a ostale ko jjebe'' i ''ako ostali slučajno dobiju'' dok vi dobijate milione a mi ništa iako mnogo više punimo taj isti budžet, je li ti sad malo jasnije?
Zbog toga mi nećemo naprijed, sigurno nije zato jer neko traži da se novac raspodjeli da bude svima dobro a ne samo jednom gradu ili strani.
Uvijek je tako,politika im daje novac medjutim kad ih pitas oni su radnicka klasa,raja a Sarajevo rezimsko i politicko. Hvale se nekakvim multimilijarderima a nisu u stanju dan naprave jedan teren,nasi naprave 3 bez da ih drzava gura i jedan fening,kupe zemljiste,naprave terene itd medjutim tad nema Federacije da pogura kapitalni projekat.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 jan 2024, 11:51

Mostar posjeduje razvojni potencijal. Njihov razvoj se trenutno bazira na turizmu, pa otud i veća količina živog kapitala. Turizam i jest takva grana privrede gdje se novci odmah "vide", lakše se zarade što ga čini primamljivom granom privrede. Uz protok ljudi, dolazi i do razvoja trgovine, protoka roba i sl. Tu se onda može razviti i vjerski, sportski, ekskurzivni i ostale vrste turizma. Mana mu je što zavisi od godišnjeg doba. Ako dva ljeta propadnu, ili se dese neke nepredviđene katastrofe, sve to pada kao kula od karata. Meni je drago da se Mostar budi i da se ulaže i u neke druge stvari, kao što su poljoprivreda i e-obnovljivost. Međutim, gledajući širu sliku, a malo ću se možda grubo izraziti, Mostar je, iako zaista ima potencijal, tek predgrađe Sarajeva. Kada već pominjemo turizam, prosječan turista će prije doći u Sarajevo, a u Mostar trknuti "naobdan", jer realno, turistički se u Mostaru nema šta duže gledati od pola dana. Koliko god meni Mostar bio drag, a jeste, još uvijek je usputna stanica i mjesto za "hajmo trknut". Za nešto više, neophodno je popraviti i izgraditi infrastrukturu da bi ljudi maksuz išli u MO, zapošljavati ljude van turističkog sektora itd. Itinerer prosječnog turiste: dolazak u Satajevo - Čaršija, znamenitosti, žičara (dva-tri dana), skok do Mostara uz usputnu janjetinu, šetnja Starim Gradom, a već po podne produženje na more par dana i povratak u SA uz moguća usputna zaustavljanja u Međugorju, Stocu, Žitu. Sve skupa 7-8 dana. Ako ćemo gledati turističko-putopisno-geografski, Mostar je usputni han (ugodan i lijep, ali han) između Sarajeva i Dubrovnika.
Lično meni je drago što su dobili novac iz budžeta, iako mi nije jasan sistem raspodjele. Nadam se da će ga iskoristiti na ispravan način i biti prava zdrava konkurencija Sarajevu u svemu, a ne samo fudbalu

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 11 jan 2024, 11:56

Moze koja marka otici i mimo Sarajeva valjda. Trebaju i ostali da zive.

Mosarajvosa, dosta te je. Prosetaj malo. Svakom loncu poklopac a koka mozak.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2024, 11:56

Ta priča o "pola dana" u Mostaru već godinama ne pije vode. Stvari su se značajno promijenile, ali ko će to ovdje objašnjavati. Uglavnom, nisi u pravu :)
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 jan 2024, 11:58

r3start je napisao/la:
11 jan 2024, 11:25
Ljudi moji svi vi koji dijelite Mostar na ovu ili onu stranu shvatite da je Mostar jedan grad svih Mostaraca pa
Zasto je toliki problem ako je u pitanju gradnja cak 2 stadiona u gradu Mostaru plus sportska dvorana?
Pola grada npr nije nikad preslo preko starog mosta...vjerovatno i mnogi s ove teme...zamisli ti zivis u sarajevu 30 godina i nikad na bascaesiji nisi bio...

Mostar je jedan grad samo na karti...kakvo jedinstvo kaki qrci palci.
=\_1921_/=

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:02

Nadam se da nece vise druge prozivati da su politicka prcija i slicno,njihov klub godinama zivi na racun budzeta Federacije a ovdje nam suplje prosipaju.

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 11 jan 2024, 12:05

invincible1921 je napisao/la:
11 jan 2024, 11:58
r3start je napisao/la:
11 jan 2024, 11:25
Pola grada npr nije nikad preslo preko starog mosta...vjerovatno i mnogi s ove teme...zamisli ti zivis u sarajevu 30 godina i nikad na bascaesiji nisi bio...

Mostar je jedan grad samo na karti...kakvo jedinstvo kaki qrci palci.
Mozemo mi ovdje komentarisat kako god al je cinjenica da je Mostar jedan grad svidjalo se to nekome ili ne.

Ne moze se tvrditi da pola grada nikad nije preslo na jednu ili drugu stranu posto u Mostaru nema ova ili ona strana. Druga je stvar sto je vecina grada na desnoj obali rijeke Neretve ;)

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 11 jan 2024, 12:08

11 jan 2024, 12:02
Nadam se da nece vise druge prozivati da su politicka prcija i slicno,njihov klub godinama zivi na racun budzeta Federacije a ovdje nam suplje prosipaju.
Prcija ti ona sto te je okotila na ledinama Romanije. Odavno neko zatucaniji na ovoj temi nije pisao.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 12:11

CampobelloDiMazara je napisao/la:
11 jan 2024, 09:47
Kaze neki dan onaj iz Banjaluke da Mijatovic ima klauzulu u ugovoru da moze ici iz kluba ako dobije bolju ponudu a on samo pokupio papire i otisao pa ce tek onda birati
Mijatović je digao sidro i odlučio da napusti klub, a odmah se špekulisalo da će put Srbije ili Saudijske Arabije.

Sada mediji u Crnoj Gori prenose da se Mijatović odazvao prozivci srbijanskog superligaša Železničara iz Pančeva, te da će to biti njegov novi klub.

Siromastvo u RS dolazi na naplatu lagali igrace dali im po jednu dvije dobre plate i kapak. Eto kakav su klub najbolji igraci sami raskidaju ugovore. Ovi im primorani dati papire da ih ne tuze :tokralju:
Zeleznicar Pancevo, digao sidro :urnebes:

Izgleda raspad sistema kod njih.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 11 jan 2024, 12:12

Veeemooo je napisao/la:
11 jan 2024, 00:21
nastrojeni21 je napisao/la:
11 jan 2024, 00:14
Posto se opet prica o nekim poslijeratnim uspjesima Veleza, da ponovimo gradivo:

Trofeji: 1
Evropa: 2 puta
Borba za titulu: /
Stadion: "arena" sa kafezom
Prosjek u zadnjih 10ak sezona: 1458
Baza navijaca: zavisi od rezultata, u ligi nikad 5000, kad je Evropa 14
Nekad vole pisati saopstenja, a nekad i ne, zavisi protiv koga igraju
Paljenje auta i gađanje kamermana uvijek vole
SDA/SDP - kako kad
Cuj ovoga mitomana, klub mu konacno uspio nagovoriti nekog trenera da ih preuzme pa se odmah poceo kurcit. Polako druze zaboravio si da su vam glavni igraci tipa Turanjanin i Biber.
Bolaaaa kakve veze imaju Turanjanin i Biber sa vasim uspjesima? Nije ovo nikakvo kurcenje nego realan opis vasih uspjeha u zadnjih 30g. Bolaaa procitaj jos jednom post pa ces skontati valjda, mozes ti to!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 11 jan 2024, 12:14

Cuj obidjes za pola dana :crazy:

Pa Hecegovina i Mostar su turisticka Meka za svakog turistu. Od Starog Grada u Mostaru pa rute koja nudi Blagaj Pocitelj Medjugorje Kravice. Sada u zadnje vrijeme i staklena setnica na Fortici koja meni licno nije zanimljiva ali turisti lete da je vide kao da se radi o Grand Canyon Skywalk :mrgreen: Nedavno je cak uvrstena u 10 svjetskih staklenih setnica

Kakav turizam u Sarajevu turizam im cevapi sebilj i cosak gdje je Gavrilo Princip izreseto Ferdinanda :rol: oprostite zaboravio sam i kocije na vrelu Bosne :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:15

tersnakvadrat je napisao/la:
11 jan 2024, 12:08
11 jan 2024, 12:02
Prcija ti ona sto te je okotila na ledinama Romanije. Odavno neko zatucaniji na ovoj temi nije pisao.
Opet ovim neko drma kavez? Jos niste naucili da komunicirate bez uvreda? Po nacinu komunikacije se vidi da si svjeze izasao iz opanaka.Napisao sam da druge prozivate da su politicka prcija,moras malo citat bolje. Lafo meni kazu da se smirim,ovdje Cirilo orgija danima,loslije mu se pridruzi i brat Balorda Metodije1 :rol: Pisacu jos vise,nista se nemojte brinuti.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 jan 2024, 12:19

Režimski klubovi hajrovaše po 1.500.000 KM, a ti se Željana kupaj...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”