FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 12 feb 2024, 00:24

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 feb 2024, 00:20

Protiv Širokog bi ovo izveo:
-----------------Oliveira
Zilkic---------Pena--------Hasić
---------Vrancic---Buljubašić
Duraković---Aničić--Đuričko--Beganović
-------------------Iliev

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 feb 2024, 00:28

stojko je napisao/la:
12 feb 2024, 00:25
Highlights najboljeg igraca svijeta sa danasnje utakmice:

1) Ibrahimovic junior;

slika

2) Dokaz za one koji kazu da ne igra odbranu, evo vidite ovdje je odbranio cist gol (nema veze sto je protivnicki);

slika

3) Ili za lazljivce koji kazu da je sebican i ne vidi nikoga oko sebe; POGLEDAJTE OVAJ PRODOR PREMA GOLU (necijem, gol je gol jbg) :tokralju: :tokralju: Mogao je komotno sutirati ali on je odlucio predati loptu ovom klocu koji je profulao :urnebes: :urnebes: :urnebes:

slika

Ima jos puno toga ali izdvojili smo samo 3 najbolja poteza. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Stojane jel sapunjaš mačora
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 feb 2024, 00:31

mirzatele je napisao/la:
12 feb 2024, 00:24

Zilkic---------Pena--------Hasić
---------Vrancic---Buljubašić
-------------------Iliev
Ma brate, Penu bi klupirao 3 utakmice samo radi onog današnjeg idiotizma. Hajde na stranu jel odigrao dobro ili nije, ma da je realno bio ništa posebno, ali u onakvoj situaciji ti ono radiš, za ne povjerovati. Jedno hlađenje od 2-3 tekme čisto da zna da nije ovo klub sa kojim se možeš šprdati.
Vrančić ako ništa treba dobiti drugu priliku, okej, ne trči ludo, ograničen sa fizičkom spremom, ali ne mogu se pomiriti sa time da nema prostora barem 20 minuta po meču, može toliko igrati.
I da, kakva partija Ilieva, maestralno, u najmanju ruku. Da ga nije bilo, sad bi pričali o potencijalnim kandidatima za novog trenera :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 feb 2024, 00:33

Tobe skontali smo.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 feb 2024, 00:33

holyman je napisao/la:
12 feb 2024, 00:23
Ma dajte bolan, kakav Kapetanović. Evo danas direktan krivac za gol, realno gledajući i naprijed nije ništa konkretno napravio.
Guza se šprdao sa Francisom kako je stigao, da mu nije snage nestalo mislim da bi nas on i izbacio.
Iduću utakmicu i jedan i drugi OUT, a zajedno sa njima i Penaranda i Mustafić.
Anđušić---------Krdžalić--------Hasić
---------Matanović---Buljubašić
-------------------Iliev
durakovic-beganovic par moramo drzati narednih godina sve dok ne dodje neka astronomska ponuda. Mijenjati ih samo u nebitnim utakmicama ili u slucaju povrede/kartona. To sam vec pomenuo ranije.
Pa ne znam čime su zaslužili da budu klupirani. Duraković je treći izbor na lijevom beku, po meni nevjerovatno, ali hajde. Momak prepišao ligu prošle sezone, a Kapetanović koji nam je prvi izbor u Slobodi koja nas je danas namučila ko nikad je bio rotacija. Često bio izbačen iz igre jer je momak prosjek obični.
Hajd sve, ali Began koji je imao veoma dobru polusezonu bude klupiran da igra Francis koji ne da je loš defanzivno, nego RUPETINA.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 12 feb 2024, 00:38

Kako se samo poltrončići javljaju nakon realno slabe utakmice (kao da se i nakboljim/najvećim ekipama to ne desi, ne jedna već nekada i cijeli niz utakmica). Kao da je ovo prvi put da Sarajevo nakon priprema odigra lošu utakmicu, pa skoro svake godine je ovako, bilo ljetne bilo zimske. Al' bitno je da se udari na klub zbog kojekakvih razloga. Da se izgubilo do sada bi oni nešto analizirali, izvlačili gifove da ismijavaju SVOJE igrače, ne gledajući činjenice, ne poznavajući pravila. Sve drugo će proći, ali ovakvih likova neće.

Za utakmicu, slabo. Igrači u grču, protok lopte nikakav iz razloga što se svak skriva, što niko nema pametnu i logičnu kretnju bez lopte. A upravo smo u pripremama pokazali suprotno, protiv boljih protivnika nego današnja Sloboda. Znamo svi da ovo ne liči na Sarajevo i igru koja treba za izlazak u Europu. Već naredni vikend ima nova šansa za dokazivanje. Ono što se danas vidjelo, ali i mnogo ranije, Mustafić je koristan samo kao desetka-visoka osmica, gdje uz sebe ima dva veznjaka (Julardžija/Krdžalić/Buljubašić). Kyeremeh nije fudbaler, danas je najviše visio (u odbrani nepostojeći - primljen gol preko njega, plus još nekoliko šansi). Njega što se prije riješimo, bolje po nas. Beganović treba do ljeta biti zacemntiran na toj poziciji, u svakoj drugoj opciji ekipe će nas terorisat preko tog desnog beka. Danas nas je mogao koštati eksperiment pravljenja fudbalera od Kyeremeha. Hasića već sada otkupiti, koliko god da zine Bešiktaš, jer ćeš na ljeto svakako dobiti dosta više.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 feb 2024, 00:45

12 feb 2024, 00:33
holyman je napisao/la:
Ma dajte bolan, kakav Kapetanović. Evo danas direktan krivac za gol, realno gledajući i naprijed nije ništa konkretno napravio.
Guza se šprdao sa Francisom kako je stigao, da mu nije snage nestalo mislim da bi nas on i izbacio.
-------------------Iliev
durakovic-beganovic par moramo drzati narednih godina sve dok ne dodje neka astronomska ponuda. Mijenjati ih samo u nebitnim utakmicama ili u slucaju povrede/kartona. To sam vec pomenuo ranije.
Pa ne znam čime su zaslužili da budu klupirani. Duraković je treći izbor na lijevom beku, po meni nevjerovatno, ali hajde. Momak prepišao ligu prošle sezone, a Kapetanović koji nam je prvi izbor u Slobodi koja nas je danas namučila ko nikad je bio rotacija. Često bio izbačen iz igre jer je momak prosjek obični.
Hajd sve, ali Began koji je imao veoma dobru polusezonu bude klupiran da igra Francis koji ne da je loš defanzivno, nego RUPETINA.
Baš to, u sridu što bi se reklo.
I još Rozman reče da je nedostajalo trke a jedini koji mu je na to mogao odgovorit Buljubašić ne dobiji ni minute. Ludilo.
Nadam se da mu je ovo bio eksperiment koji više neče ponavljati.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 12 feb 2024, 00:53

Iliev
Beganovic-Djurickovic-Anicic-Radovic
Buljubasic-Julardzija
Kyeremeh-Hasic-Andjusic
Oliveira

Hasic je klasa pa moze na desetku, Kerempuh moze na krilo brz je, lija lijevo ne moze bit gori od Pene i Hazreta nikako, Radovic je opet najbolji LB kojeg imamo, ostali standardno.

Anicic danas spor i kasni na startovima, Matanovic spor ko balta i najvise razocarao od pojacanja.. Mehmedovic nema mjesta u 18 igraca realno, Krdzalic da ulazi sa klupe kao i Durakovic. Pena da dobije zadnjih 10 minuta i to kad vodimo 3-0 nek preskace preko lopte. Hazreta danas kod korner zastavice obidje njihov bek,uze mu loptu a on trckara ko tetkica

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 feb 2024, 00:56

Ove makazice kad je uradio, ovo je penal ko kuca, igrac mu je usao u odraz i gurnu ga ocigledno, kada je neko u skoku ne smijes mu ulaziti u prostor ispod njega (mozde doci do loma zgloba, ili da ostane bez ravnoteze i padne na glavu ili vrat ili rame is l.)

Sto se tice gola, mallac nije kriv ni 1% , sta vi gledate? Momak je bio uz igraca, tijelom ga girao i cak okrenuo od gola ali ovaj je bukvalno imao i znanja i srece da onako udari loptu... da malac nije bio uz njega i nije ometao, onda bi se moglo nesto reci

a o nasoj igri ne treba puno pricati, nista ni sa cim, i glupo je gledati pojedince i njihovu igru kada vidis da ekipa ne igra kao ekipa, da presing ne igraju kao ekipa vec cesto ispadnu

meni nije problem penin penal, niti driblinzi meni je problem njegov izgled na terenu, hoda, seta, trckara, samo kaada je lopta kod njega i u blizini vidis da se trgne... a to nijee dobro za tim ni malo i mislim koliko se sjecam da smo najbolje igrali kada je on ulazio sa klupe.. jednostavno od njega se mnogo ocekuje a on to ne isporucuje sem u bljeskovima
Nadam se da ce sto prije se na ljeto shvatiti da u 433 ako nemas 3 top veznjaka ne mozes to igrati i kraj...
mi sto imamo veznjaka ni jedan to ne moze iznijeti, nisu za toga i to je sva prica, svi su isti, svi isti tip i ocekivati neku igru, protok lopte i slicno..
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 12 feb 2024, 00:56

Za Listicu
GK :Iliev, LB: Kapetanovic, RB: Beganovic, CB:Aničić, CB:Đuričko, CDM: Buljubašić, CM: Julardzija, CM: Matanović, LW: Anđušić, RW: Hasić, ST:Renan
i nema zime
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 feb 2024, 01:23

Nece san na oci. Dan te je.bo, drugoligasa prosli na penale.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 12 feb 2024, 01:28

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
12 feb 2024, 01:23
Ili je do rakije :D
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 feb 2024, 01:39

12 feb 2024, 00:33
holyman je napisao/la:
-------------------Iliev
Je6iga, samo znam da kada bi bega-durakovic par igrao konstantno jos par mjeseci, imali bi pdlicne bekove za narednih par godina. Ni meni se mali kapetanovic ne svidja, ali ima mnogo toga van terena.
Ako ti ismir dodje i kaze ovog malog prodajemo naredne godine, on ti mora igrati sta ti tu mozes, neces pred medije to iznijeti. Nadam se da je nesto tako u pitanju jer ja ne vidim drugi odgovor.
Rozman nije corav.
NEMA NAZAD

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 feb 2024, 01:40

zlo87 je napisao/la:
12 feb 2024, 01:28
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
12 feb 2024, 01:23
Ili je do rakije :D
Jesi me upratio :mrgreen: ma do mene je.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 feb 2024, 01:45

Pantelija je napisao/la:
12 feb 2024, 00:56
Ove makazice kad je uradio, ovo je penal ko kuca, igrac mu je usao u odraz i gurnu ga ocigledno, kada je neko u skoku ne smijes mu ulaziti u prostor ispod njega (mozde doci do loma zgloba, ili da ostane bez ravnoteze i padne na glavu ili vrat ili rame is l.)

Sto se tice gola, mallac nije kriv ni 1% , sta vi gledate? Momak je bio uz igraca, tijelom ga girao i cak okrenuo od gola ali ovaj je bukvalno imao i znanja i srece da onako udari loptu... da malac nije bio uz njega i nije ometao, onda bi se moglo nesto reci

a o nasoj igri ne treba puno pricati, nista ni sa cim, i glupo je gledati pojedince i njihovu igru kada vidis da ekipa ne igra kao ekipa, da presing ne igraju kao ekipa vec cesto ispadnu

meni nije problem penin penal, niti driblinzi meni je problem njegov izgled na terenu, hoda, seta, trckara, samo kaada je lopta kod njega i u blizini vidis da se trgne... a to nijee dobro za tim ni malo i mislim koliko se sjecam da smo najbolje igrali kada je on ulazio sa klupe.. jednostavno od njega se mnogo ocekuje a on to ne isporucuje sem u bljeskovima
Nadam se da ce sto prije se na ljeto shvatiti da u 433 ako nemas 3 top veznjaka ne mozes to igrati i kraj...
mi sto imamo veznjaka ni jedan to ne moze iznijeti, nisu za toga i to je sva prica, svi su isti, svi isti tip i ocekivati neku igru, protok lopte i slicno..
Ako je tako (s vecinom se slazem), sta se onda desilo na prelaznom roku, zasto smo doveli igrace koji su downgrade u odnosu na postojece ili u najboljem slucaju isti?
Jesu li pare problem ili je strucni stab odlucio da moze napasti kup s ovim igracima?
Kapetanovic, Krdzalic, Mehmedovic, Matanovic...
Pa bolje igrace smo na posudbe poslali.
NEMA NAZAD

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 feb 2024, 02:29

stojko je napisao/la:
12 feb 2024, 02:13

Jedino normalno objasnjenje za prelazni rok je da su slabo procijenili, tj podcijenili ligu. Treba ih podrzati i nadati se da je to to i jos vise se nadati da su nesto naucili i da ce to popraviti!

A sto se tice PREVARANDE i navodnog faula, smijesno je tako nesto reci. Pa budaletina je bukvalno skocila na ovog igraca Slobode i zavrsio kako je zavrsio. Sta je trebo ovaj mali, mozda leci? Ili ne prilaziti gospodinu blize od 2 metra?? Ne budimo mitomani!! Cak se vidi da se momak trznuo kada je vidio da medjedina leti ledjima prema njemu.
BUDITE MALO REALNI I OBJEKTIVNI
Nisi u pravu, vracao sam snimak vise puta, u trenutku kada je vec bio u zraku, tek tad je igrac iz tuzle ga rukama gurnuo i usao u njega tijelom a to se ne smije raditi... eto pogledaj ako ti nije mrsko opet
ne opravdavam njegova cesto horor izdanja, ali u toj situaciji u najmanju ruku nema njegove krivice a po onome sto fudbalska pravila kazu ono je bio prekrsaj nad njim.

Sto se prelaznog roka tice, ja mislim da treba sacekati par tekmi pa suditi... mislim da se fulilo sa ova dva vezna i da je ok dovesti krdzalica jer je mlad i potencijal (to svako zna), mislim da je umjesto matanovica trebao biti doveden mnogo kvalitetniji igrac.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 12 feb 2024, 07:30

Nakon prespavane noci, nije to toliko loše. Moze i gore.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 12 feb 2024, 08:09

Sve ce oni njemu za opravdanje naci, evo ovaj bi mu sad penal za ovu vratolomiju svirao, ili kao u slucaju opravdanja Avramovskog "povezuje linije", onaj jedan bi ponovio penal Penjarandin, a Iliev na svakom penalu izasao ranije, jel problem biti objektivan. Suti, prosli puna saka brade, ali bilo je lose, drasticno se mora ovo promijeniti ako zelimo Evropu potvrditi, a da ne kazem eventualno Kup osvojiti. Nije neko husrefoljubac ili mahalas ako objetivno kritiku iznese, a ona predstava juce jeste za kritiku. Malo je i ovaj Rozman nelogican sa odabirom igraca tipa ovaj Kapetanovic koji ni u Slobodi koja igra drugu ligu nije bio standardan. Pa onda izvodjenje najboljeg igraca Hasica, a mirisalo je na penale.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 feb 2024, 08:24

holyman je napisao/la:
12 feb 2024, 01:45
Pantelija je napisao/la:
12 feb 2024, 00:56

Ako je tako (s vecinom se slazem), sta se onda desilo na prelaznom roku, zasto smo doveli igrace koji su downgrade u odnosu na postojece ili u najboljem slucaju isti?
Jesu li pare problem ili je strucni stab odlucio da moze napasti kup s ovim igracima?
Kapetanovic, Krdzalic, Mehmedovic, Matanovic...
Pa bolje igrace smo na posudbe poslali.
Pare, nisu htijeli da idu na glavu i preko "crvene linije",imas onaj intervju sa NoveBH Rozmana gdje je rekao da su skautirali te neke igrace koji su na kraju imali astromonske zahtijeve a neki nisu ni htijeli doci u ovu ligu.

Mada ja mislim da su mogli i sa ovo "malo" puno bolje,da si umjesto ta 3 vezna koja su "onako" mogao dovesti jednog pravog i to 100% bi bolje bi bilo(na kraju platio si odstetu za Krdzalica)...

Suma sumaru mi smo pustili Sabrini da nam dovede "pojacanje" tj doveli smo jednog njenog igraca tako da netrebamo se ni pitati što i kako ni sto nemamo nafake,samo nek ne puca.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 12 feb 2024, 08:53

Ja ne znam za vas ljudi, ali ja sam sinoć pregledao podcast sa Džemom Berberovićem i slušaš priče u kakvoj bijedi i fukaraštini su igrači Sarajeva prije igrali i bili lavovi na terenu. Bilo je tu sramotnih poraza i svega...ali smo baš imali dobre igrače za te prilike, uvijek bili u vrhu. Što on kaže, igrali smo bez feninga po osam mjeseci pa osvojimo kup i borimo se za titulu. Ovima, imam osjećaj, da se jedna neka premija ne ispoštuje bio bi ler teški. Koliko god ja volio klub, razumijevao kapitalizam...al ova mi ekipa nema DNK kluba, nema vođu u ekipi. Fali i taj neki Džemo Berberović stil igrač ili Zukić, koji se zna potuči, a ne dobiti crveni karton, zagalamiti na ekipu kad treba. Sve mi je ovo šminkeraj teški, a plate, uslovi za rad i treniranje za naše uslove vrhunski.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, EastMadness, fks74, mnon46, skoJaa, Skojevska, Tarapi i 82 gosta.