FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

MSOZ101
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MSOZ101 » 19 feb 2024, 22:11

Ja bih pokušao nekako ovako
Iliev
Đuričković - Soldo - Kapetanović
Kyeremeh - Julardžija - Buljubašić - Mustafić - Duraković
Hasić - Renan.
Kapetanović bi ostajao nisko pokrivao kontre ulaskom u sredinu ili ostajanjem na strani po potrebi uglavnom imali bi tri igrača nazad kada neko krene u kontru, Tarik je brz može ganjat koga bilo. Imali bi četiri igrača naprijed visoko i tri igrača u sredini spremna za kreaciju, a malo sigurnijih leđa. Duraković malo defanzivnijih zadataka, Kyeremeh više ofanzivnih mislim da bi imali idealan balans da radimo ono što Rožman želi, a ovo sa 4-2-3-1 je samoubistvo.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 19 feb 2024, 22:12

mirzatele je napisao/la:
19 feb 2024, 21:00
Krdzalic Mehmedovic Matanovic. Za plate ove trojice smo mogli Rahmanovica vratiti
Mislim da je ostalo para i za Amara, kad on bude htio nazad.

Inace, proglasavati Mehmedovica ili Krdzalica, sa ukupno 0 minuta u ligi, vec sada promasajima, je klasicni pitarluk.
Kad dobiju priliku, tad cemo ih ocijeniti.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 feb 2024, 22:17

Ma ja bih ih stavio u nesto kao bozicno drvce, nesto kao 4-3-2-1, sa trojicom ovih trkaca u sredini, da mogu pokrivati i vanjske pozicije i sa dvije desetke (hasic i penja) renan spic. S tim da bi jedna desetka (hasic) se spustao dublje po loptu. Forsiramo igru kroz sredinu, bez klasicnih krila, svakako ne mozemo nista na centarsuteve. Ova trojica u sredini svakako imaju pluca da pokrivaju i vanjske pozicije i tada bi se hasic spustao dublje, da balansira sredinu.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 22:18

Meni je Rahmanovic jedan od najdrazih igraca zadnjih godina i sad bi potpisao da dodje, ali strasno kakav se mit pravi o njemu. Ispade kad bi on dosao sve bi automatski sjelo na svoje mjesto i mi bi proigrali, a ne bi tako bilo, daleko od toga.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 feb 2024, 22:22

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
19 feb 2024, 22:18
Meni je Rahmanovic jedan od najdrazih igraca zadnjih godina i sad bi potpisao da dodje, ali strasno kakav se mit pravi o njemu. Ispade kad bi on dosao sve bi automatski sjelo na svoje mjesto i mi bi proigrali, a ne bi tako bilo, daleko od toga.
+1
Povratnici su uvijek lošiji nego u prvom mandatu i to treba uzeti u obzir.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 feb 2024, 22:30

Moze pricat ko sta hoce, i pronalazit mane i glumit gvardiolu, ali NEMOGUCE JE DA JE UVJEK DO TRENERA A PROSJEK UTAKMICA POTRENERU 23, ocito to ne donosi rezultat ne samo nama NIJEDNOJ EKIPI..

Rozman nije dosao kod bas nakon 10 godina ne treniranja nikog nit je dosao kod nas a da je bio vjeciti pomocnik. Covjek je konstantno radio vodio je i bogatije klubove i vece klubove nego sto smo mi i uvodio je ekipe do grupe LIGE EVROPE, sto ni mi ni nikoji klub u bh nikad nije dobacijo.

Prema TOME JA BI COVJEKA PODRZO DO KRAJA PRVENSTVA I ONDA PODVUC CRTU I VIDJET STA DALJE .Jednom smo to uradili i vratilo nam se duplom krunom..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 feb 2024, 22:33

Rahmanovic tek kad je dosao bio obicni prosjek tek zadnje dvije godine tacnije 1,5 godinu zadnju je bio na nivou…

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 feb 2024, 22:36

H8Z7 je napisao/la:
19 feb 2024, 21:38
NisamInSajder je napisao/la:
19 feb 2024, 20:15
H8Z7 je napisao/la:
19 feb 2024, 20:00
Naš igrački kadar trenutno nam dopušta samo dvije formacije 433 sa dvije osmice i jednim DMF/ CDM i druga 4231. Naravno postoje još neke varijante kao 4141 odnosno 451 ali za to treba vremena da se uigra. Način na koji igramo treba biti kroz pas igru, posjed imati i kontrolirati loptu. Duge lopte potpuno su neupotrebljive, mi nemamo prime Mersudina niti sličnog igrača koji može ići u zračne duele, Renan nije taj tip koji može to raditi, trebamo kroz pas igru prenijeti loptu do protivničkog 16erca, tu uigrati završnicu gdje se traži Renan ili eventualno ostaviti loptu krilima odnosno veznjaku koji će biti u zoni gdje se lopta nalazi.

Primjer 433
Iliev
Beganović Đuričković Čelik Duraković
Julardžija
Buljubašić Mustafić/Matanović
Hasić Renan Peneranda/ Anđusić
Julardžija ne bi trebao dolaziti bliže od 30-35 metara od protivničkog gola, taj prostor popunjavale bi osmice. On bi bio kao neka prva linija otpora u slučaju kontre.

Što se tiče 4231
Iliev
Beganović Đuričković Čelik Duraković
Mustafić Julardžija
Kyeremeh Hasić Anđusić/// Anđusić Hasić Peneranda
Renan
A zašto svi Buljubašića gurate na centralnog veznjaka ili što ti u uvodu kažeš osmica. Buljubašić nije osmica. Kako je Buljubašić upao u roster, kako je došao na radar svima na početku sezone ? Koju je tada ulogu igrao ? Na poziciji zadnjeg veznog, neka vrsta prvog pleja i destruktivca. Svi smo bili zadivljeni njegovom energijom, klizećim i načinima sa kojima oduzima loptu, kako započinje akcije iz dubine itd. Pa zašto sad svi gurate na osmicu ili evo zadnju utakmicu igra nekog box to boxa koji treba donijeti balans ekipi i naravno pogubi se i nema ga nigdje čitavu utakmicu. Buljubašić treba biti zakovan na zadnjem veznom, jedan od razloga treba biti što njega trebaš forsirati da bi ga prodao za koji mjesec. A ne da ga sad učiš nekoj novoj ulozi, gdje se može vrlo lako pogubiti i gdje ga možeš u potpunosti izgubiti. Čelika sigurno u vatru sada ne treba gurati, slično je bilo i sa Trakom, dobio priliku, talenat, trener bio u krizi zbog pritiska publike i traženja momentalnog rezultata, pa nakon jedne greške Trake klupiran i kasnije samo dublje se išlo sa njim. Duraković mora biti prvi pik na lijevom beku, igrao je dobro tokom jeseni, raznovrsniji, a sa njim na terenu imaš opciju više za prenos lopte što sa Radovićem i Kapetanovićem se do sada vidjelo da nemaš.

U 4231 Mustafić na CM nema šta raditi, i on je osmica, vidjelo se da nema neke koristi. Kad je na desetci bude zna biti vrlo vrlo koristan, pogtovo njegov šut. Također, u takvoj 4231, vezni red Mustafić - Julardžija nema snagu da iznese sam posao veznog reda, i tada tu mora pored Julardžije biti Krdžalić ili Buljubašić. O Kyeremehu se puno toga ispisalo, ali evo za godinu dana je pokazao da ima samo brzinu i ništa više. Hebibović koji je ovdje ukopavan je sigurno kvalitetniji igrač od njega. O tome kako se Kyeremeh snalazi na krilu, dokazuje i činjenica da mu se sada pokušava naći nova pozicija kao desni bek, ali tu je propuh, ispada kao teški amater.
Prema TM Buljubašić je CM, ove sezone je odigrao 15 utakmica na poziciji CM. Po meni on je najbolji na ovoj poziciji.
Gostujemo Zvijezdi 09, posljednjoj ekipi lige u ovakvim i sličnim utakmicama treba dati priliku Čeliku. Pored toga što je željan dokazivanja vjerojatno će i gristi. Trako je nakon greške sklonjen iz prve postave, a realno do tada je sasvim dobro igrao. Ni dan danas mi nije jasna ta odluka zašto je od toga gostovanja izbačen iz prvih 11.
E ako je TM mjerodavan, onda stvarno..
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 19 feb 2024, 22:36

Ko je ne(primjetni) kolos sa Grbavice? :bow: :mrgreen:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 feb 2024, 22:37

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
19 feb 2024, 22:18
Realnost je da bi 99% bio mnogo gori nego u prvom.mandatu i pokvario status koji sad ima. Ili bi mu se trazila opravdanja tipa "nema on s kim igrat" i slicno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 feb 2024, 22:42

hz033 je napisao/la:
19 feb 2024, 19:29
Ja sam i dalje pod dojmom da Rozman opste ne analizira protivnike nego valja formacije na pamet gurajuci neke stvari koje ocito ne piju vode. Znaci dvije za redom odigras nikako, valjda mu udari iz guzice u glavu da ne forsira ono sto neide!
Frajer apsolutno ne ovisi o rezultatu i moze mu se.
Moze da se ponasa kako zeli, postavlja ekipu,miksa itd., jednostavno igra se.
Dobio apsolutnu slobodu,nije uslovljen rezultatom, a para dobra i redovna. Pa fino uhljebio kompletan svoj strucni stab,doveo svoje igrace.
Ukoliko dobije nogu fino ce naplatiti sve do kraja ugovora i prst u uho. I sve mu je to nagodio vrsni poznavalac fudbala i svega sto je vezano za fudbal gospodin Mirvic.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 feb 2024, 22:45

Benkara21 je napisao/la:
19 feb 2024, 22:36
:?:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 feb 2024, 23:13

dobili ste papirice za ugljevik

igraj sada Sarajevo!
NEMA NAZAD

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 feb 2024, 23:21

H8Z7 je napisao/la:
19 feb 2024, 22:45
Benkara21 je napisao/la:
Naslov na ovom portalu o nekom stoperu Zelje. Jedna tekma i predstavise ga ko Kanavara.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 19 feb 2024, 23:24

Po hiljaditi put se divim ovome. :tokralju:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 feb 2024, 00:00

napoleon72 je napisao/la:
19 feb 2024, 23:21
H8Z7 je napisao/la:
19 feb 2024, 22:45
Benkara21 je napisao/la:
Naslov na ovom portalu o nekom stoperu Zelje. Jedna tekma i predstavise ga ko Kanavara.
Aa to, ma ne čudi me. Kad se sjetim "atomskog napada".
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 20 feb 2024, 00:05

Pitar6785 je napisao/la:
19 feb 2024, 22:30
Moze pricat ko sta hoce, i pronalazit mane i glumit gvardiolu, ali NEMOGUCE JE DA JE UVJEK DO TRENERA A PROSJEK UTAKMICA POTRENERU 23, ocito to ne donosi rezultat ne samo nama NIJEDNOJ EKIPI..

Rozman nije dosao kod bas nakon 10 godina ne treniranja nikog nit je dosao kod nas a da je bio vjeciti pomocnik. Covjek je konstantno radio vodio je i bogatije klubove i vece klubove nego sto smo mi i uvodio je ekipe do grupe LIGE EVROPE, sto ni mi ni nikoji klub u bh nikad nije dobacijo.

Prema TOME JA BI COVJEKA PODRZO DO KRAJA PRVENSTVA I ONDA PODVUC CRTU I VIDJET STA DALJE .Jednom smo to uradili i vratilo nam se duplom krunom..
Haj ti ovo objasni prosjecnom navijacu sa istoka ili zapada nakon prve izgubljene tekme na proljece 😪😪 svaka cast na zapazanju i razmisljanju. Svi znaju da je potrebno vrijeme i da stalne smjene ne donose rezultat nikad ali djaba kod nas raja voli da se vazda nesto desava pa makar i lose daj samo da se ima sta mahalat uz kafu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 feb 2024, 00:21

zagorski je napisao/la:
19 feb 2024, 22:42
hz033 je napisao/la:
19 feb 2024, 19:29
Ja sam i dalje pod dojmom da Rozman opste ne analizira protivnike nego valja formacije na pamet gurajuci neke stvari koje ocito ne piju vode. Znaci dvije za redom odigras nikako, valjda mu udari iz guzice u glavu da ne forsira ono sto neide!
Frajer apsolutno ne ovisi o rezultatu i moze mu se.
Moze da se ponasa kako zeli, postavlja ekipu,miksa itd., jednostavno igra se.
Dobio apsolutnu slobodu,nije uslovljen rezultatom, a para dobra i redovna. Pa fino uhljebio kompletan svoj strucni stab,doveo svoje igrace.
Ukoliko dobije nogu fino ce naplatiti sve do kraja ugovora i prst u uho. I sve mu je to nagodio vrsni poznavalac fudbala i svega sto je vezano za fudbal gospodin Mirvic.
Kakve teorije zavjere.. :rol:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 feb 2024, 00:23

NisamInSajder je napisao/la:
19 feb 2024, 19:56
GalileoGalilei je napisao/la:
19 feb 2024, 10:31

Ne znam šta se dešava s ovom ekipom i kako od one igre kad je Rožman došao, pa evo i s ovih priprema, dođeš na ovo. Pročitana igra, bezvezno nabijanje, duge lopte, komplikovanje, nema kretnje od strane igrača već se trojica dodaju u nedogled. Nerviraju me ograničeni debilni igrači kojima treba dvije minute da izvedu prekide, koji se zapetljaju u osnovnim fudbalskim radnjama, koji ne znaju da se kreću itd. Ne mogu da vjerujem da svaki dan treniraš i to ti je posao, a osnovne ebene fudbalske elemente ne znaš. Ibretim se i dalje..
Kad malo vratiš vrijeme i pogledaš detaljnije, vidiš da je taj pad igre došao povratkom na 4231 formaciju i smanjenom minutažom za Vrančića. Poslije si imao možda dvije-tri dobre utakmice, ali uglavnom je to sve bilo tanko što je i sam Rožman govorio. Nastavlja se Rožmanovo lutanje u ovoj 4231 formaciji. Pokušava pronaći dobitnu kombinaciju, ali jako teško ga je pronaći balans u ovom sistemu sa ovim igračima. Imamo uglavnom krila koja ulaze unutra, Kyeremeh je jedini taj klasični winger, koji će držati širinu i trčati gore-dole, no kod njega je problem što nema fudbala u njemu, Hebibović, ali lošija verzija sigurno. Za desetku, puno kandidata, Anđušić, Mustafić, Mehmedović, Matanović, a vidjelo se da Penaranda ne može to igrati, ako iza sebe nema razbijača koji će čekati da osvoji loptu, recimo Balta bi iza Penarande dobar fit bio. Ili Đuričković, ali onda gubiš štopera. Ista stvar je i kada bi igrao 433 sa dvije visoke osmice. Nama vezni mora biti Buljubašić i Julardžija/Krdžalić, Krdžalića odmah u vatru u narednoj utakmici i tamam da Julardžiju malo ohladiš, i njima dvojici dodavati Anđušića, Mehmedovića, Mustafića ili Matanovića. Također, Duraković na beka on će donijeti mogućnost više u prenosu lopte na protivničku polovicu što je protiv Širokog bila enigma koju su štoperi rješavali napucavanjem lopte, krivica i ostatka momčadi koji se nije izvlačio i kretao.
Svi se mi nadamo tom modernom fudbalu, ali ovdje to neće proći. Ustvari hoće, ali moraš dovesti školovane igrače. Moj mozak ne može da shvati da neko ko se bavi fudbalom i trenira čitav život ne zna osnovne elemente i mehanizme. Ne mogu da shvatim da ne znaju da se kreću, da se ponašaju u odbrani, pa primimo tri amaterska gola. Ne znaju na dodir-dva da igraju, da izvuku protivnika. Ja bih se ubio da mi je fudbal posao, da mlatim tolike pare i da dođem na utakmicu i krijem se iza protivnika, a igram za FKS. Ja bih platio da mi klub da papire i od stida bih otišao igrati u Metallegheu. Beganović ne zna da degažira loptu na zapad, Ziljkić i dalje sam sebe dribla, Pena svoja priča, Julardžija i Buljubašić u svom svijetu i prvom do sebe, Kapetanoviću mora Rožman s klupe objasniti da treba protrčati u prazan prostor itd. Jedini vrijedni pomena su Đuričković (koji zaslužuje kapitensku) i Iliev.

Naravno da nisam za smjenu Rožmana, ništa to neće donijeti. Neke stvari se moraju odmah i hitno mijenjati. Simon mora odustati od tog nekog modernog i evropskog fudbala, jer ovakve hablečine od igrača to ne mogu ni 1% dokučiti, jer su fudbalski neobrazovani. Beganović u odbrani petom nešto odigrava, jer tikvan ne zna da je ispuca u aut. Formacija i igrači se moraju mijenjati, moramo se dohavizati što prije i narednu utakmicu upisati tri boda. Ukoliko se to ne desi, nastaće kriza i haos.

Po meni, ovako bih ja to nešto postavio odmah narednu utakmicu. Dao bih šansu i Mehmedoviću, neka momak pokaže šta može, teško da može biti gori. Mora se vratiti na 4-3-3 ili ova dole postavka s Hasićem na desetci.

Iliev
Beganović Đuričković Čelik Radović
Mustafić Krdžalić Buljubašić
Hasić Renan Anđušić

Iliev
Beganović Đuričković Čelik Radović
Mustafić Krdžalić
Kyeremeh Hasić Anđušić
Renan
Za moderni fudbal, treba vremena, mogu se sada vidjeti neki obrisi, ali realno kroz sezonu nama se čitav vezni red promjenio izuzev Mustafića koji je nekako stalan, a mijenjalo se nekoliko igrača, da bi sad stigla nova 3 igrača. A za taj moderni nogomet, ako mislimo na pas igru, vezni red je najbitniji, naši nisu ni uigrani, čak nije ni pronađena standardna trojka, ovdje stalna rotiranja neće pomoći, iz utakmice u utakmicu imamo igrače kojima nikada nije ista uloga na terenu, igrači se tada gube (primjer Buljubašić, koji je od nekog zadnjeg veznog u 433, nekog plej destruktora, protiv Širokog trebao igrati nekog box to box koji treba davati balanas ofanzivi i defanzivi). Za presing realno nemamo igrača, ovi u napadu nisu neki presing igrači. Što se tiče igrača, realno, kada istok onako odreaguje kao jučer, svi igrači bi se povukli u sebe i bježali od lopte da što manje pogriješe.
Sve si tačno rekao, slažem se. :thumbup:

Što se tiče miksanja u postavi, mislio sam da mora dati šansu Krdžaliću, Mehmedoviću i Anđušiću, a klupirati Ziljkića, Penu, Julardžiju. Mora se nešto malo izmijeniti, jer vrlo lako to može biti pun pogodak.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 feb 2024, 00:24

Riki10HZ je napisao/la:
20 feb 2024, 00:05
Pitar6785 je napisao/la:
19 feb 2024, 22:30

Haj ti ovo objasni prosjecnom navijacu sa istoka ili zapada nakon prve izgubljene tekme na proljece 😪😪 svaka cast na zapazanju i razmisljanju. Svi znaju da je potrebno vrijeme i da stalne smjene ne donose rezultat nikad ali djaba kod nas raja voli da se vazda nesto desava pa makar i lose daj samo da se ima sta mahalat uz kafu.
Riki brate ima tu nekoliko razliciti nacina da se objasni

Prvi je nemjenjat nista ici svoim putem istocnjaci nek idu svoim

Drugi izac u javnost MIRVIC/senaid i javno reci MJENJAT ROZMANA NECEMO TAMAN IZGUBILI SVE UTAKMICE DO KRAJA KOME SE SVIDJA SVIDJA KOME NE NEK GA PUSI, a na kraju sezone cemo se pomnozit i podjelit

Veoma lahko

A ovi ovde sto kao vole klub a onda govore skijas husro vinko vlah brani se ko zuc neveselise onaj drogeras onaj najgori trener na svijet ovaj ajvarovac MORAJU ZNAT DA TO NIJE NACIN IZRAZAVANJA KAD SE NEKO ILI NESTO VOLI

VOLIM FK SARAJEVO IZ MOJE NAJBOLJE LJUBAVI I NAJBOLJE NAMJERE PREMA KLUBU I SVE STO CINI KLUB JA ZELIM SMATRAM DA SE MORA ISTRPIT TRENER DUZE OD 40utakmica da bi imo dovoljan uzorak da ga otjeras..

NARAVNO DA JE HOROR IZGUBIT OD USTASA UBICA KAO I IGRA U TUZLI I OVO ALI LJUDI IGRACI DOZIVE PAD MOZDA I DA SU PREOPTERECENI PRIPREMAMA MOZDA SU I LOSE ISTRENIRANI AL TO NIKO NEMOZE NAKON 2 utakmice procjenit

Cak kao sto neko rece vec smo Krdzalica i onog drugog iz lokomotive proglasili melunovicem a ljudi odigrali 0 minuta

PRESERAVAMO PODRZI KLUB I TRENERA JER FURAMO JEDNU FURKU A ISTA FURKA NAS U KANAL BACA 25 godina

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Haksss, nedimmmm1337, SamoDaKazeem, Vrhbosnian i 64 gosta.